Új hozzászólás Aktív témák

  • cziczas

    csendes tag

    Sziasztok Bimmer fanok!

    Arra szeretnék választ kapni, hogy e két típus közül, a fenntartási költség és " melyik az ajánlottabb " vételben melyik győzne? Évi 10-15k max 20k km -et mennék, tehát mondhatni hobbi célra lenne, kirándulás hétvégi ide oda menés, esetleg hétköznap néha használva.

    E46 328ci (most ebből van egy konkrét kiszemelt, de bármely sorhatos benzines jó lenne. )
    vagy E90 320d 163 lovas verzió

    Ami a problémám, hogy az e90 fiatalabb, dízel mivolta miatt fele annyit enne, viszont a fenntarthatósága miatt vannak kétségeim. (turbó, magasnyomású rendszer, EGR, DPF, stb. ), de mivel nem mennék sokat vele évente igazából engem jobban érdekelne a dolog azon része, hogy megbízható legyen, ha akarok vele hosszabb távra menni (akár külföldre) csak beülök és megyek, nem kell azon aggódni hogy mikor épp mi adja meg magát. Ez reális félelem a dízellel szemben? (illetve hallottam oylat hogy valamely tipusokban gyárilag nicns DPF meg pillangószelep ezt honnan lehet megállapítani ? lefelé konyuló kipufogó?? :D )

    Már ahhoz hogy idáig leszűkítsem a kört elég nehéz volt, ugyanis más típusokban is gondolkoztam. (például az N es motorkódos benzines e90-ekben... csak sajnos elég ritkák amik vannak azok az 320d hez képest drágábbak is, és egyébként is lebeszéltek róla, mondván hogy elég sok baj van velük, esetleg e tekintetben is kérném segítségetek hogy valóban annyira betegágyak ezek?)

    Tehát nekem főként az a típus kellene amelyik a legigénytelenebb, ha úgytetszik :DD :DD
    Az e46 al csak azok a fenntartásaim, hogy már elég öregek (közel 20 éves) és azért terveznék velük pár évre...

    Ár tekintetében ilyen 1,5-2 milla közt gondolkoznék, de egyébként az ár cska irányár szerű, hiszen tudok várni, nem hajt a tatár éppen ha 2 milla fölé csúszik se feltétlenül baj.

    Válaszokat előre is köszönöm! :R

    // Hardverapró értékelés : 19 pozitív ; 0 negatív //

Új hozzászólás Aktív témák