Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- PlayStation 5
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- The First Berserker: Khazan
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
Új hozzászólás Aktív témák
-
dani_golf
tag
hello all.
olyan gondom lenne hogy adottak a bluray filmek amik 30-40 gigások.én ezeket kiakarom irni bd 25 re.
használom a TsMuxer gui-t meg a BD Rebuildert. a nagsávokat kitudom szedni az eslővel is.de azzal nemtudom sehogysem megtartani a menüt..a másodiknál meg ujrakodolja az egész filmet ami sok idő.
nemlehet vhogy hogy kiszedem a sácokat amik nemkellenek ,spanyol,német stb..és megtartani a manüt vagy összerakni vhogy egy uj bluray strukturát egyszerüen ujrakodolás nékül mert a BD Rebuilderel is nemtudom az extrákat kiszedni iyg a film minöségéböl vesz el az ujrakdolás által ?!
elöre is köszönöm... -
klaca1978
tag
Köszi! Igaz, ez most egy dvd írás volt kivételesen, BD lemeznél nem is nagyon figyeltem fel rá, kiíok egy filmet tesztnek, mivel BD esetén az adatfolyam méretbeli váltakozása nem ugyanaz.Habár 4mb os buffere van, ezért nem hiszem, hogy lenne különbség. A buffer-be való adatáramlás biztonsága a lényeg. Jól mondom?
-
Aurig@
őstag
válasz
yanagawa35 #5295 üzenetére
Szia!
Kapcsold ki Blu-ray esetén az automatikus indítást. Így elvileg fogod tudni törölni.
-
yanagawa35
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni? Van egy 50GB Verbatim újraírható lemezem. Felírtam rá egy 3D filmet, valószínűleg a film volt hibás. Amikor beteszem a PC Blu-ray írójába a lemezt, elkezdi beolvasni, és lefagy a gép, eltűnik a Blu-ray író az eszköz-listából. Ha a lemezzel próbálom újraindítani, akkor a rendszer konfigurálásig sem jut el. Hogy tudnám törölni a lemezt? Windows7 van a gépen. Az érdekes az hogy az asztali 3D lejátszóm beolvassa. Előre is köszönöm a segítséget.
-
klaca1978
tag
Sziasztok!
Pár éve ezt nem kérdeztem volna meg, de már nem emlékszem mi is okozhatja a hibát, ha minden hardver eszköz rendben. ImbBurn eszköz buffer-e 85-100% között ugrál. Hogy ez természetes-e.? Úgy emlékszem nem nagyon. Eszközök: Pio BDK 209 író fél éves, WD HDD tökéletes (nem rendszer) más adatforgalom nem zajlik rajt írás közben. -
lumpika
tag
Sziasztok
bluray adatlemezt szeretnék kiírni(UDF2.5) különböző videófájlokból(avi,mkv,mts stb)
Az a problémám hogy már a harmadik lemezt szúrom el (write error) Verbatim DataLife-ra.
Ezidáig minden tökéletesen működött(Bluray videó 2db és rengeteg jpg BD adatlemezre is 2db)
Nem hiszem hogy véletlen lenne hogy most egymás után három lemezt is elrontok.Valami beállítási gond lenne?
Várom válaszaitokat!
-
klaca1978
tag
Igen, más filmnél is 1-2 két akadás előfordult, ezért nem volt vészes. Az rw-t 5-6 alkalommal használtam eddig mindössze. Lehat, akkor egy bd-r áldozok rá, de én is a silány remuxban bízok, és nem író vagy más probléma. Lehet, magamnak kellene készíteni bd50-ből mint régen a dvd9-ből, de annyi letölthető van....
Köszönöm a tanácsod! -
gg72
veterán
válasz
klaca1978 #5288 üzenetére
Kicsit ellentmondásos akkor a dolog, mert az előbb meg azt írtad: Más filmnél is előfordult, de max 1-2 alkalommal egy film alatt.
Én rááldoznék egy BD-R-t és megnézném, hogy ott is akad-e. Ha igen, akkor valószínűleg egy kókányolt remux anyaggal van dolgod, ha nem, akkor az újraírható lemezt kellene teljes formázásnak alávetned, vagy kukáznod, ha már sokszor írtál rá. -
klaca1978
tag
Sziasztok! adott egy bd25 film. Mindíg kiírom egy verba rw-re mielőtt sima bd-r -re kerülne. Most az adott film képváltásoknál megakad egy pillanatra, kb-2-3 percenként. Folyamatos képnél nem csak adott szituációban, amikor a kamera képet vált. Asztalin nem csinálja csak írott formában. Más filmnél is előfordult, de max 1-2 alkalommal egy film alatt. Mi lehet a hiba? Köszi
-
gg72
veterán
válasz
Bajusz2010 #5283 üzenetére
A BD Rebuilder nem települ win10-re..
Én egy hónapja használom Win10-en gond nélkül. -
Locsi
senior tag
válasz
Bajusz2010 #5283 üzenetére
-
Bajusz2010
tag
Tanácsot szeretnék kérni:
Adott egy 26,5 GB-s MKV file.
Próbáltam TS Muxerrel átkonvertálni m2ts-be sikertelenül. ISO-t készíteni belőle Ashampoo Burning Studio 15-tel, szintén nem lett jó.
DVD Fab-bal kicsinyíteni úgy hogy 25Gb alatt legyen. Nem működik az MKV file alatt.
A Nero 15 engedi ugyan , de 12GB-t készít a 26-ból.
A BD Rebuilder nem települ win10-re..
Van más módszer mint egy BD-DL-re kiírni?
( nem írásvédett a file) -
gg72
veterán
válasz
hakos1987 #5280 üzenetére
Akkor meg a Playstation nem szereti azt a 3D-s filmet, ami, ha jók az infóim egy BD remux, vagyis nem gyári lemez, azoknál pedig minden előfordulhat.
Szerintem ezzel le is zárhatjuk a témát, mivel ha más filmnél és ugyanennél a lemeznél nem jelentkezik a hiba, nem írási és nem is lemezhibáról van szó. Fölösleges ezen tovább tanakodni. -
hakos1987
őstag
Figyelembe vettem az iróval kapcsolatos lehetőséget, csak mivel minden mást eddig hibátlanul megírt, ezért gondoltam, hogy az nem...
Jelen pillanatban Playstation 4-en néztem, mert az asztali lejátszóm most adtam el... Sajnos nincs ismerősöm, aki bluray-ezne. A téma összefoglalót megnéztem, akkor még tuti jó volt a beállítás, mert összehasonlítottam.
Amiért még nem az íróra gyanakodnék: megszereztem a 2D-s verzióját a filmnek és azt hibátlanul kiírta ugyan erre a lemezre.
szerk: 38 gb a film, kb 60%-nál lép a 2. rétegre. fejezeteket lapozgattam, 21 fejezet van, a 17-estől kifagy
-
gg72
veterán
válasz
hakos1987 #5278 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy első írás előtt legalább a téma-összefoglalót elolvastad. Mert abban benne van minden beállítási tipp.
Én továbbra is azt mondom, hogy nem az írási sebesség és a lemez okozza nálad a problémát, hanem az író, de látom, ezt a tényt nem nagyon akarod elfogadni.
Ha van lehetőséged, vidd el valakihez a lemezt és a képfájlt, akinek van pl. egy Pioneer írója és nézzétek meg ott.
Amúgy mivel nézed vissza, hol akad a film, asztali lejátszón, vagy ugyanezen a külső Samsung meghajtón?
-
hakos1987
őstag
válasz
olasz69 #5277 üzenetére
igen, imgburn-be betallózom az iso file-t.
újabb fejlemény: imgburn-be nem volt bekapcsolva a "use normal for bd video discs" és a "dvd-ram/bd-re fastwrite"
Miután ezeket bekapcsoltam, eltűnt az a "hiba" hogy gyorsformázás után csak 1x-esen ír, hiába állítom be 2x-esre. Láss csodát, a lemezt is megírta! Viszont lejátszva ahol jönne a 2. réteg megáll az egész és fejezetet sem lehet ugrani... Ezt követően kivettem a pipát a fastwrite elől, így újra 1x-esen írta, és újra meg is akadt a folyamat a 2. rétegre való írásnál.szerk: egyébként max 2x-esen lehet írni a lemezt, 2x-esre állítom az imgburnt, de átlag 2,2x-esen írja, a max meg 2,3x. Amúgy 1x-es írásra nem tudom állítani, mert azt írja, hogy az eszköz nem támogatja az 1x-es írást.
Ez nem okozhat gondot? -
olasz69
senior tag
-
olasz69
senior tag
válasz
hakos1987 #5271 üzenetére
A 3DBD -t csak iso-ba mentsd le /ne csomagold ki/mert dupla méretű lesz a BDVM/STREAM/SSIF mappa amiből virtuálisan dupla kell az MVC-hez(3D) amíg az AVC-ben (2D)elég a szimpla!
Csakis iso-ból írhatod ki mert egyszerűen, ahogyan amott is leírtam,és te is azt mondtad : képfájl lemezre írása a helyes megoldás!Ha a virtuális meghajtó /megnyitás után>a BDVM mappa méretét kurzorral vagy a tulajdonságokban leellenőrzöd már akkor is DUPLA mennyiséget látsz mint maga az ISO !
-
gg72
veterán
válasz
hakos1987 #5271 üzenetére
kicsomagoltam az iso-t és adatként próbáltam kiírni, de továbbra sem megy, ezekszerint csak ennek az egy filmnek a kiírása
Ezt hogyan csináltad? Mivel legutóbb azt írtad, hogy kicsomagolva 71GB az adott iso mérete, az pedig sehogy sem fér fel egy BD50-es lemezre. Adatként meg nem írunk ki filmet, azzal gondolom tisztában vagy.
Én továbbra is azt mondom, hogy ez a Samsung író ezzel a lemezzel nem egy életbiztosítás, de úgy általában semmilyen lezzel sem...
-
hakos1987
őstag
válasz
olasz69 #5269 üzenetére
Nah, tegnap óta tapasztalatok:
Egy másik filmet sikerült kiírnom 45gb méretbe, de nem iso volt. Ezen felbuzdzlva kicsomagoltam az iso-t és adatként próbáltam kiírni, de továbbra sem megy, ezekszerint csak ennek az egy filmnek a kiírása.
+1 érdekesség: ha teljesen formázom a lemezt, 2y-esen ír, de ha csak gyorsformázom, hiába állítom 2x-esre, max 1x-esen ír....
Visszatérve: amit kiírok filmet, nem tudom hogy ír egyik rétegről a másikra, de ugyanazt a nagy méretű fájlt az 1. rétegen kezdi és a 2. rétegen kéne folytatnia. Ez lehet gond? Mert Nero kiírta, ami ugye össze-vissza írt, csak a filmet úgy nem lehetett lejátszani. Szóval úgy gondolom, a hiba valahol ott lehet, hogy azt a fájlt nem tudja a 2. rétegen folytatni....
-
gg72
veterán
Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy ezentúl a kérdéseit csak egy topikban tegye fel, ne duplázzunk. És próbáljuk már meg témától függően eldönteni, hogy melyikbe illik. Szerintem nem egy bonyolult dolog. Köszönöm.
-
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, mert már teljesen reménytelennek látom a dolgot:
Van egy 37 gb-os iso film amit ki szerettem volna írni. Van 3db (köztük 1 még nem is volt használva a másik 2 is pár hetes) VERBAT-IM1-000 BD-RE 50gb lemezem...
Íróm Samsung SE-506CB (mivel csak laptop van itthon).Megpróbáltam a filmet kiírni imgburn és ashampoo-val, de nem megy. Mindhárom lemezt próbáltam, volt hogy előtte teljes formázást csináltam. A gond az, hogy mindig amikor jönne a 2. réteg, nagyon belassul az írás és szenved csak az író... ha hagyom 4-5 órát, akkor megírja, de a film azon felétől beakad a kép és a hang... kb 8x próbáltam kiírni, de nem sikerül. Íróra raktam fel frissebb firmware-t, hátha... törlést pedig szépen megcsinálja, de mikor a 2. réteget kezdené, egyszerűen nem tudja szinte írni a lemezt (csak 0.1x-esen próbálgat...) Munkahelyemen is megpróbáltam megírni de ugyan ez volt a szitu.... gép, lemez szerintem kizárható. Vagy írási beállítás vagy író vagy iso hiba lehet szerintem...
Segítsetek kérlek, mit kéne még megpróbálnom! Köszi előre is!
-
jimmy74
őstag
Sziasztok.
beszereztem ujra egy BD-RE 50 gb-os verbatim lemezt.
img burn-t használok irásokra.
kérdésem az lenne szeretném megformázni az új lemezt de látom az img beállitásokban van intelligens és teljes lemez törlés.
melyiket válasszam vagy egyáltalán hol formázzam hogy tökéletes legyen a lemez.
köszönöm -
Zsoó
tag
válasz
olasz69 #5260 üzenetére
Köszi! Azóta becseréltem azt is erre: Pioneer BDR-209EBK dobozos., mert már beszerezhető volt ez is az üzletben. Éltem a 2 hét elálláasi jogommal, és szó nélkül kicserélték. Ez a 209EBK már támogatja a DVD Ram írását is, míg a DBK nem. Van egy pár Dvd Ram lemezem. Most már határtalan az örömöm.
-
Zsoó
tag
Lehet én nem néztem meg részletesen a paramétereket, meg megtévesztett hogy fel volt tűntetve hogy BDXL és M-discet tudja. Ezt a kategóriát meg hogy Combo már ŕeg el is felejtettem hogy létezik meg úgy emlékszem nem is volt kiírva. Ja meg az árából ítélve sem gondoltam volna hogy csak olvasó mert 18 ezer felett volt.
A szerviz az érdekes hogy azt mondták nem tudják javítaniAz olvasót íróvá
Mindegy a lényeg hogy szerencsém volt. 3ezer egynéhányat kellett csak ráfizetnem.
-
jeni
félisten
csoda,hogy ebbe belementek,az a kérdés a számlán mi szerepel?
az a kérdés ki részéről a téves vásárlású cucc?BC-12D2HT spec .
Fully-Featured Blu-Ray ComboUgyanis a jelölésében ott a D betű azaz DVD és a nevében,hogy combó!
BC-12B1ST spec.
ez se valód BD író hiába B ott a nevében.(B)Az a valós ahol a BW szerepel a címében ami BD írást jelöl meg.
(/B) -
Zsoó
tag
válasz
olasz69 #5258 üzenetére
Az Asust még júliusban vettem, és mikor nem írt Bd-t beadtam a szervizbe. Megtévesztő volt a honlap mert nem írták hogy csak Bd olvasó Dvd író kombó. Fel sem merült bennem hogy ilyen van még. A szerviztől kaptam szerdán egy smst hogy nem tudják javítani sem cserélni
ezért levásárolhatom az árát. Volt olyan Pionner író amit kérdeztem, így tehát megvettem azt.
-
olasz69
senior tag
Most akkor nem értelek már megvetted az írót ami olvas ,másik fórumban meg kérdezed mit vegyél?
ott megírtam mit vegyél szerintem,nem hallgattál rám!
-
Zsoó
tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS BC-12D2HT BD írót még júliusban. Az első BD lemezemet akartam írni de nem írja a Blu-ray lemezeket. Dvd-t és Cd-t megírja. Rossz a blu ray lézerfej benne vajon? -
bandi0000
nagyúr
hy
nem igazán ide tartozik, de megkérdem, esetleg vállalna e valaki Blu-ray lemez írást, kb 20 db-ot kellene írni de ez csak hasra ütés, ennél több nem leszAkit érdekelne az írjon már egy privátot és megegyezünk
-
olasz69
senior tag
válasz
Bajusz2010 #5252 üzenetére
Valószínűleg nem véletlenül az imgburn ingyenes progi az ajánlott író program!
Látom megértetted amit írtam!(unk)
-
gg72
veterán
válasz
Bajusz2010 #5247 üzenetére
ImgBurn:
1.) Create image file from disc
majd
2.) Write image file to disc -
olasz69
senior tag
válasz
Bajusz2010 #5247 üzenetére
Az iso-t kiválasztoma hdd-ről az ImgBurn-be/lemez írás képfájlról és kiírja a bd25-öt amit lejátszok az asztali 3dbd lejátszómon!
Az enyém beszél magyarul az imgburn -
Bajusz2010
tag
Tanácsot szeretnék kérni lemezírással kapcsolatban:
ISO file-t kibontotta az Ashampoo Burning studio 15 rendben lemezképfileként rendben az asztali lejátszó is viszi.
Az írás újraírható Verbatim korong volt. Bd 25-ös. A file tartalma:14GB 3D. Minden mappa rendben megvan, BDMW, ssif file is megtalálható.
Át szerettem volna másolni egy egyszer írható lemezre. Az Ashampoo teljes lemez másolást választottam.
Elindult lemezt lezárta, írt adatokat majd mielőtt végzett volna kiírta hogy nincs elég hely a lemezen. Kuka lett belőle. Ugyanezt csinálta a Nero is.
Hogyan lehetne átmásolni úgy hogy minden mappa meglegyen és ne rontsa el a lemezt? -
harcsa11
csendes tag
sziasztok!
a tsmuxer nem ismeri fel az d.atmos hangformátumot. mi lehet a baja?
más progi esetleg, bár eddig ez jól bevált. vagy a codec csomagot kellene cserélni?köszi
üdv.
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy PHILIPS BP2500 típusú lejátszóm. A hálózatra csatlakozás után csak az állapotjelzője villog az elején és nem lehet bekapcsolni. Mi lehet a baja? -
olasz69
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Sikeresen megírtam ,életem első BD-RE lemezét a Verbatim márkából!
Tudom,nem nagy valami,de az asztali lejátszóm viszi,és 3D_1080P_24Hz !
Csodálatos képminőség a h.ou és a h.sbs mkv-k után!
az íróm :BDR-207EBK de az imgburn és aida64 és a win7 szerint is BDR-207M ?
Láttam ittde itt a fórumon is hasonló-t djpundro2 (#2193)
gg72 Köszönöm a Fórumot
-
amprozus
újonc
Sziasztok!
BD-RE DL lemez lejátszásával van problémám. Verbatim és TDK lemezről van szó. Samsung az íróm és az asztali lejátszó is. ImgBurn-nel írom a lemezeket, amit úgy állítottam be, ahogy itt a fórumon javasolva van. A lemezek formázva vannak, UDF 2.5.
Több, mint egy éve van meg az író és a lejátszó is. Eddig rendben volt minden, kb. egy hónapja jelentkeztek a problémák. Új lemezzel is próbálkoztam. Az író beolvassa a megírt lemezt, de a lejátszó nem. Hibaüzenettel kiadja a lemezt ( A lemezt nem tudja beolvasni. Ellenőrizze a lemezt ).
Mind a kettőn nem régen csináltam szoftver frissítést is. A korábban megírt BD-R 25 GB lemezeket beolvassa az asztali lejátszó.
Kérem, akinek ötlete van, segítsen. -
gg72
veterán
válasz
Bajusz2010 #5238 üzenetére
Írni lehet rájuk persze, csak ne lepődj meg rajta, ha majd szétesik a kép és hasonló anomáliákat tapasztalsz, pláne ha LG és Samsung írókat használsz... Ahogyan azt a másik (BD-lemezes) topikban már sokszor leírtuk, BD50-es lemezből csakis márkásat (Panasonic, That's, Verbatim) szabad venni, ha biztosra akarsz menni.
-
Bajusz2010
tag
Kérdezni szeretném, hogy érdemes 50 GB-s FreeStyle ,MediaRange lemezekre írni?
LG, Samsung íróm van.
Íráskor vagy lejátszáskor tévesztenek ezek a lemezek? -
Memora
senior tag
Sziasztok, multiAVCHD-vel kapcsolatban nem tudja valaki, hogy BD reauthoring-nál hogy lehet beállítani azt, hogy a több playlist-hez is hozzárendelt video file-okat ne jelenítse meg többszörösen a properties - compilation ablakban? Mert ez esetben -főleg ha transcode-onli szeretném- a kész BD-be ezeket a file-okat többszörösen építi be, akkor is, ha a kiindulási lemezen csak egyszer szerepelnek, csak éppen több playlist is kapcsolódik hozzá. A program ugyan figyelmeztet ilyen esetekben, hogy pl: "transcoding may also effect / playlist #5!", de nem tudom, hogy ilyenkor melyik file-t lehet transcode-olni a duplikációk közül, hogy az új lemez is pontosan ugyanúgy működjön, mint a kiindulási lemez (azaz pl: egy több részből álló címlista, külön-külön is, de a "play all" opcióval egyben is megnézhető compilation rendesen működjön).
-
gg72
veterán
válasz
winzoli1996 #5235 üzenetére
Nem számít, csak:
1. ne próbálj meg több adatot felírni rá, mint amennyi ráfér
2. fogadd meg a lenti tanácsokat [link] -
-
gg72
veterán
Ezt a vitát most kellene befejezni, mivel a kiindulási probléma megoldásában semmit sem visz előre, köszönöm.
-
Multibit
nagyúr
válasz
johnywalker #5232 üzenetére
only
Azaz ennél a lemeznél kizárólag! Hagyjuk az újabb fw verziót! Terelsz most már. Idézlek: Az írási sebesség: mindenképpen 2x-esen kellene írni, nem pedig 2,3-on. Még mindig nem akarod belátni (nem tudod értelmezni a logot), hogy 2x-es írási sebesség lett beállítva, az íróprogram pedig azt reklamálja, hogy 2,3x kéne! Tök mindegy, hogy mi van a lemez csomagolására írva, az a lényeg, hogy a fw-ben mi a minimum sebesség erre a MID-re!Mivel a lemez Mid-jében valószínüleg az a javasolt.
Nincs olyan, hogy a lemez MID-jében ennyi, vagy annyi javasolt. A lemez MID-jében semmi nincs javasolvaAz író firmware-ében vannak letárolva a használható sebességek a MID-hez!
Az történik hogy a szoftver annnál alacsonyabb sebességet nem enged...
Valóban?Ehhez képes ezt írtad: A beállított írási sebességtől az író szoftver csak lefelé tér el.
Okostojáskodás helyett...
Én meg szövegértelmezési képességet, helyes log olvasást és némi hozzáértést hiányolok nálad.
Vegye át valaki! -
johnywalker
őstag
válasz
Multibit #5231 üzenetére
"The drive only supports writing these discs at 2,3x" -azt jelenti hogy ez az író firmware, ezt a lemezt ezen a sebességen tudja írni.Lehetséges egy újabb verzióban lenne 2x lehetőség is!Ezt sem ismerjük...Mivel a lemez Mid-jében valószínüleg az a javasolt. ImBurn valszeg azért dobja fel hibának, persze pontos lemez típus nincs feltüntetve.
Hiába akarok én 2,4x-esen írni, ha a lemez a 2x írást támogatja, nekem visszaveszi 2x-esre...erre értettem.
"Ha egy meghajtó firmware-ében egy adott MID-hez a beállítottnál nagyobb minimum sebesség van letárolva, szerinted mi történik"- Az történik hogy a szoftver annnál alacsonyabb sebességet nem enged...
Okostojáskodás helyett építő jellegű segitséget kellene javasolni, ezt viszont hiányolom a hozzászólásodból. -
Multibit
nagyúr
válasz
johnywalker #5230 üzenetére
The drive only supports writing these discs at 2,3x
Szerinted a fenti mondat mit jelent?A beállított írási sebességtől az író szoftver csak lefelé tér el.
Ezt meg honnan vetted? Ha egy meghajtó firmware-ében egy adott MID-hez a beállítottnál nagyobb minimum sebesség van letárolva, szerinted mi történik? -
johnywalker
őstag
válasz
Multibit #5229 üzenetére
A beállított írási sebességtől az író szoftver csak lefelé tér el.Biztos hogy 2,3x-ot állított be, mivel írási sebesség ütközés miatt ezt lehetett, a 2x-t pedig nem.Megnézném azt is ilyen esetben hogy a legfrissebb firmware van e a pörkölőn, mivel nem tud szinkronizálódni a lemez írási Mid-jével.
-
Multibit
nagyúr
válasz
johnywalker #5228 üzenetére
3- Az írási sebesség: mindenképpen 2x-esen kellene írni, nem pedig 2,3-on
Rosszul értelmezed az üzeneteket! Ő 2x sebességet állított be, de a meghajtója ezt a lemezt 2.3x sebességgel tudja írni. -
johnywalker
őstag
válasz
winzoli1996 #5226 üzenetére
Van itt jó pár (USER) hiba.
1-Az alap 80 MB-os buffer méretet legalább fel kellene emelni 256MB-ra.Ha háttérben memóriaigényes alkalmazás is fut, könnyen kevés lehet írásnál, sőt ilyenkor nem is kellene futtatni mást.
2- 4 gigánál nagyobb fájlokat mindig UDF fájlrendszerrel írunk pl: ver 2.5.
3- Az írási sebesség: mindenképpen 2x-esen kellene írni, nem pedig 2,3-on
4- az utolsó: az újraírható lemezek valamivel mindig kisebb méretűek mint az egyszer írhatóak, te pedig a valós lemezméretet jóval meghaladó fájlt akarsz az író progival jóval megírni (túlírni)...(ahogy gg72 is jelezte) -
gg72
veterán
válasz
winzoli1996 #5226 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
winzoli1996 #5224 üzenetére
De mik azok az "ezek"? Jó lenne a pontos hibaüzenetet is tudni. Hányszor írtad már meg őket? Az ujraírhatókat sem lehet végtelenszer újra írni.
-
gg72
veterán
válasz
winzoli1996 #5222 üzenetére
Próbáld meg újra formázni (teljes törlés), ne csak sima gyorstörlés legyen az újraírás előtt.
-
winzoli1996
újonc
Sziasztok ! Valaki tudna segíteni, hogy a Verba újraírható lemezeimnél, amire imageburnnal írok filmeket, miért ír hibákat , és mire utalhatnak a figyelmeztető feliratok ? Az így kiírt filmeket meg tudom nézni, csak a lejátszás a film utolsó kb10 percében akadozik és meg is áll a film. Az egyszer írható lemezeknél csak ritkán fordul ez elő és független a sebességtől, mert a Verba 2x-esen írható és így is, meg egyszeresen is írtam, semmi változás ...pedig az imageburn "sikeresen" megirja a lemezt
-
Multibit
nagyúr
előfordul néha, hogy pl. az átalakított BD-formátumban csúszik a hang, míg az eredeti MKV-ban minden OK volt
Ez olyankor fordul elő, ha az mkv konténerben a hangsávnál shiftelést, vagy on-the-fly nyújtást/zsugorítást alkalmaztak. Shiftelni általában BD-re muxoláskor is lehet, de nyújtás esetén sajnos szerkeszteni kell a hangsávot remuxolás előtt. -
johnywalker
őstag
válasz
Bajusz2010 #5217 üzenetére
Ez a kategória már nem dvd, jó magyar szokás szerint itt már nem igazán működik az olcsósítás...Sajnos meg kell venni a drága lemezt...
-
gg72
veterán
válasz
Bajusz2010 #5217 üzenetére
Attól még nem fog felférni egy BD25 lemezre, hogy leveszed a fölösleges hangokat. 3D filmek esetében kifejezetten nem ajánlott a tömörítés, a látható minőségromlás miatt.
-
válasz
Bajusz2010 #5215 üzenetére
50GB lemez?
-
Bajusz2010
tag
Kérdezni szeretném, hogy lehetne megírni egy 25GB-s 3D-s lemezt. Adott hozzá egy 38 GB-s ISO file ami tartalmazza a BDMV, CERTIFICATE, ANY mappákat benne a DUPLICATE mappát.
A DVD Fab-bal próbáltam összetömöríteni BD 25-re főfilm menüben. Ebben az esetben már nem lesz 3D-m.
Más progit kellene használnom?
Asztali BD lejátszón szeretném megnézni.
Van valakinek ötlete, hogy mit rontottam el? -
ozakila
tag
válasz
johnywalker #5209 üzenetére
Üdv! Nekem egy 2008-as Sony Bd lejátszóm van,az nem viszi az mkv-t,ezért szeretnék néhány sorozatból Bd-t csinálni. A fórumtárs által ajánlott konvertáló progi úgy néz ki beválik,Köszönöm!
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker #5211 üzenetére
Nem azért konvertálom át, hogy jobb legyen, vagy szebb, hanem mert pl. vannak olyan filmek, amiket csak MKV-ban tudok megszerezni, de a Pana asztalim nem viszi őket csak BD formátumban. (Gondolom az eredeti kérdezőnek is ez a gondja, ezért fordult ide.) Itt nem átkódolásról van szó, hanem egyszerűen egy másik formátumra való átalakításról, minőségromlás nélkül. Az valóban előfordul néha, hogy pl. az átalakított BD-formátumban csúszik a hang, míg az eredeti MKV-ban minden OK volt. Ahogy írod, a lejátszhatóság szempontjából megvan a rizikója a dolognak.
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker #5209 üzenetére
BD-t csinált az MKV fájlokból TSMuxer-rel. Ilyet én is szoktam, de csak ha egyetlen fájlról, filmről van szó, akkor nincs is semmi gond, de több MKV-t nem tud összefűzni egy BD-re.
Az MKV-t általában viszik a lejátszók: Itt az általában-on van a hangsúly, a Samsung és LG asztalikra ez igaz, de pl. a Pana és Sony lejátszók nem igazán visznek MKV-t lemezről.
-
johnywalker
őstag
válasz
ozakila #5207 üzenetére
Ha 8 fájlból egyet lejátszik a lejátszód, akkor miért nem viszi az MKV fájlokat?Az MKV-t általában viszik a lejátszók, kivéve ha valami extra codec-el készűltek vagy túl nagy bitrátájúak, valszeg esetedben nem ezek vannak. Az írási opcióknál UDF és hasonlók beállítására is figyelj (min. 2.5).Használj ImgBurn-t.
-
ozakila
tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék hogy milyen programmal tudnék több videofájlt bd lemezre írni? Ts muxerrel póbálltam,de 8-ból csak az elsőt játssza le az asztali lejátszó. 8 mkv-ból csináltam bd iso fájlt,azt írtam ki.
-
törölt tag
válasz
Bajusz2010 #5201 üzenetére
Inkább angol, és eredeti nyelven lehet találni ilyesmit, többnyire aprópénzért. Pl 100Cr az 5 Euro, és egy borító az 3Cr, a lemez cimke meg mondjuk 2Cr.
Magyar és tökingyenes nincsen sajnos, vagy ha van, a fellelhető borítók száma elenyésző.
Egyet tudok, ahol elszórtan vannak magyar borítók is, de ez is fizetős (vagy a grafika részletességétől függően akár ingyenes) -
válasz
Bajusz2010 #5201 üzenetére
-
Bajusz2010
tag
Kérdezni szeretném, hogy honnan lehetne magyar nyelvű BD borítókat letölteni?
Amit CoversClub-on nem találtam meg?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- gerner1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- WD Gold 8TB új (WD8004FRYZ)
- Eladó 240GB SSD-k
- 500 GB-os 500GB 750 GB-os 750GB Western Digital Saegate Toshiba Samsung SATA HDD barátságos áron
- 320GB 250GB 200GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung SATA HDD
- 320GB 250GB 160GB 120GB 80GB Western Digital Samsung Saegate SATA HDD-k barátságos áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest