Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Ez akkor nem akkora probléma, ha lehet őket a (slim vagy pro) alapgéppel egybecsomagolva kapni, pont ahogy a "fat" PS5 esetében.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Cassi
őstag
Úgy tűnik Németországban is elszállt a PS5-ös lemezmeghajtó ára, 155 euró a legolcsóbb az Ebayen, a bolti árak inkább 200 eurótól kezdődnek. Az amazon.de-n már nincs.
-
hajbel
addikt
válasz Hopkins95 #596 üzenetére
A lemezekkel kapcsolatban egyetértek, szerintem én már adom is el a lemezeket, amíg teljesen el nem értéktelenednek. Bár lehet, hogy pár év múlva már antiknak számítanak majd... Egy másik tényező, hogy egyre több hiteles pletyka jön a közelgő nvidia vga generációról. Nyivlán ők sem hülyék, a ps5 pro megjelenéséhez minél közelebb teszik majd az új generáció bemutatását és valószínűleg jó lesz a felhozatal. Ha igazak a pletykák, a jelenlegi generáció kártyáinak árai beeshetnek majd.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
addikt
Igen, ez így van sajnos, ez rám is vonatkozna bizony... ahogy arra számítani lehetett, borsos ára lett.
S ahogy kicsi lesz a kínálat a lemezmeghajtóból, ahogy egyre drágább lesz, annál kevesebbet fognak eladni belőle, s annál jobban teret nyer a digitális vásárlás, s félő, hogy ez a lemezes verziók radikális csökkenésével jár majd. Majd a Sony azt fogja mondani, lám, nincs is igény már a fizikai verzióra, s szerintem egyre kevesebb játék fog lemezesen megjelenni
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
-
addikt
A válasz: 329 900 Ft
#2 DaemonX Majdnem, a lemezmeghajtós bundle 379 990 Ft, de egyelőre kiárusították, tehát külön megvéve most arukereson legolcsóbb lemezmeghajtó 52 990 Ft, tehát nagyjából 382 000 Ft. Majd 1000 Euró egy konzolért, te jó Isten!
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Kansas
addikt
válasz AxBattler #592 üzenetére
Úgy érted, már skalpolják hazánkban is?
Ennyiért vegye aki nem sajnálja rá...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
félisten
No, már rendelhető a 30th Anniversary Edition:
- Pro: 2.000,- EUR
- Slim: 1.000,- EUR"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Kansas
addikt
Akkor már csak azt magyarázd el, ezzel mire gondoltál:
"ott nem voltál rákényszerítve, hogy megvedd ha volt előzőleg lemezes játékod" Lemezes játékhoz nem kellett lemezmeghajtós PS5?A PS5Pro-hoz alighanem ugyanaz a lemezegység lesz jó, ami a slim-hez is, esetleg a takarólemez lesz más, bár kétlem.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Ezt elolvastad, mielőtt elküldted? Se füle, se farka...
-
Kansas
addikt
Akkor vegyél rá meghajtót, ne legyünk már ilyen életképtelenek, elfelejtetted tán, hogy az alap PS5 is nélküle jött és feláras volt a lemezes verzió?
Semmi sem változott, azt kivéve, hogy ha sima PS5-ből lemezmentest vettél, adhattad el az egészet, ha ráébredtél, hogy mégis kéne ODD, PS5Pro esetében pedig csak az ODD modult kell megvenned, és rácsattintani a gépre, nem kell vacakolni a gépcserével.
Vagy nézheted úgy is, hogy a PS5Pro esetében sem kényszerítik rá az ODD megvételére és kifizetésére azokat a játékosokat, akik csak online akarnak játékokat venni, és nem érdkli őket a lemezes kiadás...
A Sony nem vette el az uzsonnádat, te ejtetted el...#584nexplo: már amennyiben a szerverek lelövése után a patcheletlen, DLC-mentes játékkal is hajlandó vagy játszani... azokról nem beszélve, amikhez EA,Ubi, vagy egyéb regisztráció is kell...azok lemezről se fognak futni.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Ez sokkal hitelesebb lenne, ha a megmondóemberek nem abból élnének, hogy ilyen kijelentéseket tesznek...
Nyugodtan merd kimondani a saját véleményed, hogy szerinted gáz. Mi történhet? Legfeljebb azt mondom, hogy szerintem meg nem nagy cucc, csak viselkedjen az ember tudatosan, és annak tudatában hozza meg a vásárlási döntést, hogy akár ez is megtörténhet. Az összes cég arra bazírozik, hogy az emberek nagy átlagban ezt nem teszik meg...
Amúgy érdekelne, egészen pontosan melyik játékkal történtekre gondolsz?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
veterán
Olcsobb lett mint szamitottam ra egy 20-al, 350-re gondoltam. Nettoban majd meg el is gondolkozom rajta ja nem is Most az akcios slim digi 125e huf nettoban
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Ja, csak ez általában 10 évvel később történik meg, multi játékoknál, nem generáción belül singlenél... Minden valamirevaló tech megmondóember szerint nagyon gáz amit a Sony csinál.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Kansas
addikt
válasz sad_Vamp #578 üzenetére
"ahol a kiderült a "vásárlás" szó alatt ők "bérlést" értenek"
Ne ringassuk magunkat illúziókba, MINDEN digitális vásárlás csak "bérlés", semmi nem kerül a tulajdonodba, csak használati jogot kapsz, addig ameddig a szervereket le nem lövik. Nem átruházható, nem örökölhető, satöbbi, satöbbi... Ez igaz a Steam-re, Epic Store-ra, MS Store-ra, Apple Store-ra, Google-ra, MINDENRE, ami digital-only terjesztés.
Ha nem hiszed, nyugodtan olvasd végig figyelmesen az EULA-kat.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
sad_Vamp
őstag
válasz hogabesz #575 üzenetére
akinek van egy csomó PS korongja annak viszont valószínűleg az, ne legyünk már a ilyenek! Vagy te megvennéd újra a Ratchet és Klank-et ha ott ül a nappalidba a disc?
(és ne mondjuk azt hogy csak digitálisan... láthattuk legutoljára a sony milyen elegánsan oldotta valami sorozatok "értékesítését" ahol a kiderült a "vásárlás" szó alatt ők "bérlést" értenek. Nem olyan jó dolog ez aYou will own nothing and you will be happy."
téma!)A talp nem releváns, az luxus, de aki eddig állva használta az ez után is úgy szeretné. De ez csak egy mentális torna volt, hogy milyen gyorsan el lehet érni az 1000EUR-os lélekhatárt. Ahogy beszéltük nem kötelező megvenni egyik PS-t sem.
doc - újra hoztad a formád, gratulálok
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
hajbel
addikt
-
Kansas
addikt
OK, de az hogy a PS5 szempontjából mennyire fontos az ország, ahhoz a Nintendo eladásoknak semmi köze. Ahhoz azt nézd meg, hogy máshol hogy fogy a PS5, illetve hhogy az összes PS5 eladások mekkora hányada esik Japánra...
-
doc
nagyúr
válasz ForRedGlory #568 üzenetére
En ezert is nem ertettem a nagy hisztit, amikor mar "negyszazezres" arak repkedtek...
-
Kansas
addikt
Már attól függ, mihez képest... ne a Nintendóhoz hasonlítsuk már, bár azt tényleg úgy veszik a japánok, mintha törvény lenne rá, de maradjunk már kategórián belül, és ott most csak az XBOX van mint ellenfél...
-
Cassi
őstag
Nem, ez nagyrészt az infláció és a jen gyengesége van. Már régóta nem kivételez a japánokkal a Sony, a dolláros ár van visszaszámítva.
Mindez nagyon gyenge eladást jelez előre a Pro-ra, legalábbis Japánban.
> Aha, a PS eladásai Japánban tradicionálisan gyengék...
Ez bizony így van már egy ideje, a PS5 indulása óta csak romlott a helyzet. -
ocsi187
csendes tag
Megvannak az előrendelői árak 330k (alza, konzolvilág)
-
Kansas
addikt
Esélyesen azért (is) csinálták... meg persze hogy aki sajnálja a pénzt a Pro-ra, attól is némivel több pénzt húzzanak ki.
-
Kansas
addikt
Aha, a PS eladásai Japánban tradicionálisan gyengék...
Azt azért ne felejtsük el, hogy azért az extra 19%-ért konkrétan semmit nem kapnak... persze hogy visszaesnek az eladások, minden mástól függetlenül.
Amúgy a "-pro" konzolok sose azért készültek, hogy az eladásokat növeljék, azok veszik őket, akik amúgy is megvennék a konzolt, és hajlandóak némi extra teljesítményért extrát fizetni. Ezek egy része persze már rendelkezik alap konzollal, így valamelyest nőnek az eladások is, de nem az a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
Japánban most emelték szeptember elején a normál PS5 árát 19%-kal (80e jenre). Ez elég volt ahhoz, hogy az amúgy is elég gyenge eladások a harmadára essenek. Ebből ki lehet találni, milyen fogadtatása lesz a 120e jen fölötti Pronak.
-
Kansas
addikt
válasz sad_Vamp #558 üzenetére
A Proton ugyanúgy egy Windows emulátor, mint a WinE, csak jobb valamivel(és az a valami jelentős részben a profi support a Valve részéről).
Én nem számolnám a Windowsra fejlesztett játékok emulátorral futtatását "Linux gaming"-nek, de te tudod..., bár kétségtelenül Linuxon való játszás, csak épp nem Linuxra fejlesztett játékokkal.[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
A Proton Linuxon fut... ergo a linux gamingnál érdekes. A steamdeck egy Protonos custom Linux-ot használ (STEAM/deck/ OS ), aminek sikeressége miatt egyre több fejlesztő érdekelt abban, hogy proton (ergo linux) compatibilis legyen a játéka. Így a steamdeck megtolja a linux gaminget. - igen konzisztensen ezt állítom. (hogy hibás-e, az vitatható)
BSD vs PS OS-t hagyjuk... nem tudom hány smiley-t kelett volna még oda rakni.
#557 AxBattler
Nem ismerem ezt a NOBARA-t, sok kép/gyors info nincs az oldalon. Mit tud?
Ahogy írtam: egyelőre nem próbáltam, így nem tudok válaszolni.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
félisten
Jó hogy megy ez az eszmecsere, közben rácsodálkoztam, mennyit fejlődött a Nobara Linux... nem is emlékeztem, hogy ilyen fejlett a desktop felülete.
#542 sad_Vamp
Ez nem még egy proto-OS, SteamDeck előtti, frissítések nélküli?
Vagy update-elték már hivatalosan SteamOS 3-ra, Holo ISO után szabadon?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kansas
addikt
Én a szerdai Fradi meccset is jobban várom...
Lehet nem vagyok elég jó PS fan...
Meg addigra kiszállítják talán az LTT csavarhúzómat, és nekiállhatok vele Steam konzolt építeni...[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
Mondjuk a Horizon remaster annyibol erdekes lehet hogy ha jon a harmadik resz, elotte ugyis tervezem ujrajatszani az elso kettot, akkor mar lehetne remasterelt is (nem mintha annak a jateknak nagy szuksege lenne ra ).
Ha hoznak bele uj jatekmodot (mint pl a TLoU2-nel) olcso upgradedel, vagy ingyenes upgrade lesz (mint a Witcher 3-nal) akkor siman bezsakolom... -
doc
nagyúr
BTW csak hogy valami legalabb reszben ontopic legyen, elvileg holnap jon a State of Play, ott akar meg valami erdekeset es relevansat is bejelenthetnek (bar az eddigiek alapjan nem nagyon varok ilyet )
-
Kansas
addikt
De látod, hogy sad_Vamp-nak ez jött le belőle...
Lehet hogy hibás a logikája, de azt nem mondhatjuk rá, hogy nem konzisztensen az...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
doc
nagyúr
nem azt mondtam hogy a Playstation OS az BSD, hanem hogy "Sony arra építette a PlayStation OS-et"
Es ezt csak azert hoztam, hogy parhuzamba allitsam a Steam Decknek a desktop Linux gaminggel osszemosasaval. Nyilvan a PS-nek kb semmi koze a BSD-hez, plane semmi a BSD gaminghez.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Azért a Playstation OS-ére rámondani, hogy BSD olyan, mint az Androidra azt mondani, hogy Linux... persze, használja a kernel egy apró pici magját, de se kompatibilitás nincs köztük, se funkcionális hasonlóság.
-
doc
nagyúr
válasz sad_Vamp #548 üzenetére
nyilvan windows alatt nem ertelmezheto a Proton, de ez honnan jott?
"örülök a STEAM OS / Proton féle próbálkozásoknak." - en szinten Eleve a Linux-fele (kezdeti) filozofia nagyon szimpatikus, masreszt a tobb(szerintem az optimalis a 3) versenyzos piac a usernek lesz a vegen jo (emiatt kicsit sajnalom is hogy a PlayStation ennyire letarolta a konzolpiacot, gyakorlatilag csak a Nintendo maradt mint ellenfel, de ok meg teljesen mas ligaban jatszanak)
"a BSD pedig egy jó gamer rendszer lenne, ha nem csak 1-1 HW-t (PSxy) támogatna" - [link] Mindenen IS fut (jo, ez Net, nem Free, meg amugy is poen, de aze' na! )
-
sad_Vamp
őstag
Protont sok értelme nincs WIN alatt futtatni... szóval...
Nekem nincs Gamer PC-m hanem PC-m van, épp ezért nem Linux fut rajta. Viszont nem zavarna, ha eljönne azaz idő, amikor nem a win az elsődleges PC gamer platform. És örülök a STEAM OS / Proton féle próbálkozásoknak.
"Kicsit" utálatos a gondolat, hogy fizess és még hülyére is vesznek cserébe.
a BSD pedig egy jó gamer rendszer lenne, ha nem csak 1-1 HW-t (PSxy) támogatna“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
doc
nagyúr
válasz sad_Vamp #546 üzenetére
Ilyen erővel akkor a te logikád szerint a BSD is egy tok jó gamer operendszer, hiszen a Sony arra építette a PlayStationt OS-et…
Abban igazad adok, hogy a kompatibilitas lehet szempont egy új játék fejlesztesenel, bár ott sem a Linuxot fogjak támogatni, hanem legfeljebb a Protont, ami a windowsos binárist futtatja.egy extra kérdés: Te a gamer PC-den Linuxon jatszol?
-
sad_Vamp
őstag
leírom még1x, bár nyilván tök feleslegesen: a Steam deck egy mini PC, ami op rendszerként módosított STEAM OS-t használ... tök mind1, hogy a Steam deck tulaj mit használ otthon a desktopon. Az mostanra már vitathatatlan, hogy egyre több fejlesztő készíti úgy a játékait, hogy steam deck kompatibilis legyen (értsd: fusson STEAM OS-on - azaz linuxon-). Ebből "profitálnak" a linux (STEAM OS) desktoposok is.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
doc
nagyúr
válasz sad_Vamp #544 üzenetére
Leírom harmadszor is, bár nyilván tok feleslegesen: a Steam deck egy KONZOL. Tökmindegy hogy van-e otthon Steam Decked, a desktop Linuxodon történő játékhoz nem sok köze van. Nem ismerek erről statisztikát, de mernek ra komoly összeget tenni hogy a Steam deck tulajdonosok tulnyomo része NEM használ desktop Linuxot.
-
sad_Vamp
őstag
Ha ezt tudod, és a steamdeck miatt egyre több játék fut linuxon... akkor miért is nincs az hatással a Linux (SteamOS) PC-és játszásra?
A Steamdeck mennyiben segít a desktop Linuxodon
- hát pontosan ennyiben.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
Hát ebből látszik, hogy kb. fogalamad sincs.
https://store.steampowered.com/steamos/buildyourown
Az hogy elképzelhetetlennek tartod...az a te privát problémád. W98 idejében elképzelhetetlen volt, hogy win majd kémkedik utánad és az is, hogy majd reklámok lesznek benne, idővel még is megtörtént. Ami késik nem múlik... (konzolokon sem).“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
doc
nagyúr
válasz sad_Vamp #539 üzenetére
A Steamdeck mennyiben segít a desktop Linuxodon? Az nem “Linux gaming”, az egy speciális kezikonzol, maximum annyiból kapcsolódik ide, hogy a “abból a pénzből legozz össze egy PC-t inkább” kérdésben ez a konzol oldalt erősíti ilyen erővel a PlayStation meg “BSD gaming”
“magától biztos hogy nem lesz a w10ből w11... akart felmászni de lehetett rá nemet modani.” - este nyomtam neki egy sleepet w10-en, reggel már a w11 köszönt rám mikor odaültem elé, senki nem kérdezett semmit.
“konzolon is azt nyomnak le az user torkán amit csak akarnak” - pont mint PC-n (lásd a fenti esetet). Sőt, PC-n TÉNYLEG ez van, a Windows update hozta magával a “híroldalakat”… konzolon ilyennel meg nem találkoztam, és kb elképzelhetetlennek tartom hogy ilyet csinalnanak, esetleg opcionálisan egy olcsóbb verziónál (mint pl a Kindle)[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Azt, írtad hogy a mac egy gamer paradicsom hozzá képest.... hát GYF után szabadon: "a Lóf..szt doki!". A steamdeck létezése óta egész más a játszás linuxon mint régen (neked erről a régenről lehet valami fogalmad). Ha nem így lenne, nem lenne ennyire sikeres a steamdeck.
Igen, a win összetudja magát kakilni, főleg az utolsó időben a szar frissítésektől, de lehet pause-t/késleltetést nyomni a frissítésekre. És magától biztos hogy nem lesz a w10ből w11... akart felmászni de lehetett rá nemet modani.
Sőt az Xbox is volt már genyó amikor egy frissítés után úgy döntött, hogy védjük a földet és ezentúl nem soft kikapcs lesz, hanem komplett (aztán lehetett keresni hol kell visszaállítani). Persze Sony-ról ilyet nem hallottam, de ebből is látszik, hogy konzolon is azt nyomnak le az user torkán amit csak akarnak. Ha egy frissités után reklámokat kapsz, akkor azt fogsz kapni... hasonlóan mint okos tévéken is. Csak idő kérdése melyik cég meddig megy el, sajnos.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
doc
nagyúr
Mégis hol írtam én ilyet? Kiragadtál három szót anélkül hogy elolvastad volna a commentemet?
nem használok Protont, mert nem játszom Linuxon. Annyit írtam a Protonrol hogy sokat segit a Linux gamingen, mi ezzel a problémád?
Azt sem mondtam hogy a céges gépen akarnék jatszani, annyit mondtam hogy a szinte semmit nem futtato Windows “magától” is képes hasznalhatatlanra amortizálódni. Ez annyiban kapcsolódik ide, hogy szerintetek ilyen nincs, egyszer összerakod a gépet aztán örök élet. -
X2N
őstag
Linux fejlesztőként nem sikerült beüzemelni egy Proton-t? Ebben manapság mi a nehéz? Letöltöd a steamet beállítod hogy proton-t használjon és indítod a játékot... Ki mondta hogy a céges gépen kell neked kókányolt windows-t futtatni? Vagy te a céges gépen akarsz játszani?
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
Céges gépre nem fogok kokanyolt Windows rakni.
A Linuxot tényleg be kell ám nekem mutatni, végül is csak 15 éve fejlesztek ra… Igen, nagyon erős kompromisszumok és szivacsok árán bizonyos szinten lehet rajta jatszani. Ahhoz képest a Mac egy gamer paradicsom (bár tény hogy a Proton azért sokat segít).
”be kellene némi energiát fektetni” - jelen problémákba belefektettem pár orat, a guglizassal talált tutibiztos garantáltan működő megoldásokat végigprobaltam, nem segítettek. És pont erről beszéltünk lejjebb. Ha én jatszani akarok akkor elvárom hogy lerakom a hatsomat a kanapera, bekapcsolom a konzolt és játszok. Ennyi energiabefektetest ker, én meg többet nem is akarok bele tenni. -
X2N
őstag
Gyári windowsal csak szívni fogsz hosszútávon. Ez elkerülhetetlen. A lényeg hogy nem kötelező szívni és lehet costum iso-t készíteni vagy letölteni netről(ReviOS, Atlas OS) ami kiüti az összes ilyen hülye frissítési szokását a windowsnak. Ott van a kismillió linux disztró is, még csak windowst se kötelező ám használni, igen még játékra is...tudom ehhez be kellene némi energiát fektetni megtanulni pár dolgot, nem csak bekapcsolni a gépet .
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz VoltanIgor #533 üzenetére
Igen. 10 volt rajta, aztán egyik reggelre ott volt a 11, kutya nem kérte, erőszakkal lenyomtak a torkokon…
BTW tegnap megkérdeztem haveromat vegigtolta-e már a Forbidden Westet.
o mondjuk eleve az a fajta aki nyugodtan vár 10 évet hogy játszhasson egy más platformon már rég megjelent játékkal, szoval tényleg ilyen neki ilyen értelemben teljesen jó a PC, én nem bírnám idegekkel hogy folyton szivat a saját gépem…
Ja és mielőtt jönne a szokásos “hülye vagy hozza” szöveg, a srác sok éve IT-s, szoval kb a szakmája a jól működő gép[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
ugyan erosen OFF, de annyiszor ment itt a mantra hogy marpedig a PC-vel nem kell torodni, osszerakod aztan 10 evig megy magatol, soha semmi problema meg karbantartas nem kell...
ebben a percben orvendeztetett meg ezzel A nem mukodo search bar-ok melle ez mar csak apro vicces adalek -
Kansas
addikt
Akkor alapvetően egy véleményen vagyunk.
Én alapvetően beleszámolom a folytonos HW upgrade-eket, mert azokkal lehet megelőzni, hogy a gép 2-3 év alatt elavuljon - igaz én defaultban Hugh-Ultra beállításokkal tolom PC-n, inkább veszek vissza a monitor natív felbontásából(28" 4K60-ról váltottam vissza 32" 1440p165-re), bár kezdem azt gondolni, hogy inkább pszichológiai alapon, mert megtehetem, nekem elég a 60-90fps, nem butítom vissza a grafikát csak hogy a monitor max frissítésig legyen hajtva, de valahogy ezekkel együtt se vettem észre, hogy a konzolos graf sokkal butább lenne a PC-snél, bár ebben valószínűleg sokat segített a konzolhoz használt 48"-os LG C2 OLED meg a vele járó minőségibb HDR-élmény, ami nekem szubjektíve sokkal többet ad, mint a jelenleg elterjedt színvonalú RT.
Ha a fent leírtakban némi következetlenséget fedezel fel, az jogos, én is látom, de ez van.Annak azért örülök, hogy a PS a PC-vel ellentétben nem játszik rá a kütyü-mániámra, és nem csábít indokolatlan HW vásárlásra, "csak hogy kipróbáljam azt is"... de ha negatív szemüveggel akarom nézni, mondhatnám úgy is, hogy nem ad lehetőséget rá, hogy azon a platformon is kiéljem...
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
"ne legyen már az előny egy platformon, hogy ott lehet lopni" - persze, nem azt mondtam hogy elony, hanem hogy ezeknek a potencialis megoldasoknak resze van abban, hogy PC-n olcsobbak a jatekok/gyakrabban vannak eros akciok. Pont emiatt szerintem legalisan is olcsobb PC-n jatszani (persze csak ha a folyamatos hardware upgrade-eket nem szamolod bele, marpedig az nehezen elkerulheto).
-
PTM
aktív tag
Az alapkiadás volt, de Director's Cutot soha nem láttam akcióban. Psndeals szerint is volt pedig és gyakran.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Tsushima is volt már félár környékén korábban, de most épp valóban nincs.
#520doc: az ilyen szürkegazdasági oldalakat, mint a g2a, én azért nem venném ide ugyanúgy ahogy a warezt sem - hadd ne legyen már az előny egy platformon, hogy ott lehet lopni
"ha az egyetlen szempont kizarolag a penz, akkor a PC lenyegesen olcsobb jatekplatform." csak akkor, ha a legalitás viszont nem szempont egyáltalán. Az kétségtelen, hogy az ember PS-en nem hajlamos összegyűjteni több száz olyan játékot, amivel nem játszik aztán, de egy közepes PS+ mellett nem is szorul rá, és a hardver ár különbözetből jó pár év PS+-ra futhatja adiott esetben.
De ha már PC meg olcsó játék, én is mondok egy forrást, ahol legálisan is baromi olcsón lehet hozzájutni játékokhoz : HumbleBundle, és a store-t is érdemes nézni, nem csak a bundle-okat, a platform se csak Windows, de van Linux, Android, Niontendo meg Mac is plusz VR-ek(pl. Oculus Rift, Vive). PC-n többnyire Steam kulcsokat adnak, de van Origin-es kulcsom is tőlük, meg egy csomó könyvem(PDF, epub, stb)
Amúgy megértem a "PC lobbit", én is minimum 60-40%-ban a PC-t használom többet, bár mostanság inkább 90-10, de volt fordítva is(60-40 a konzol javára), függően attól, épp melyik játékomra vagyok rászakadva. Szóval engem nem kell meggyőzni arról, hogy jó a PC, csak annyit állítok, hogy a konzol sem szar vagy szükségszerűen alsóbbrendű - csak ott mások a kompromisszumok, mint PC-n.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Szerintem ezt nem nekem szántad... én tudom
-
doc
nagyúr
Nalunk leginkabb a gyerekek elvezik, a Sonic Forcest pl a fiam tobbszor vegigjatszotta, kettesben az Overcookedot toljak, de legutobb pl csak azert jatszottam vegig (es milyen kar lett volna kihagyni!) a Plague Tale-eket mert a masodik megvolt PS plusbol , ugyhogy vettem egy hasznalt elso reszt lemezen hozza
-
doc
nagyúr
"az Extra már "exkluzív kedvezményekkel" is jár a leírása szerint."
ja, azt nem tudom. Nekem sok eve mar az alap van, az ingyenjatekok miatt (bar az is igaz hogy eleg sok honap van amikor le sem toltom egyiket sem). Regen volt jo amikor black fridaykor nagyon nagy kedvezmennyel lehetett bezsakolni az eves PS-plus tagsagot, ami stackelheto, siman be lehetett elore fizetni tobb evet kijott havonta egy ezresre, ami abszolut tuti ar (volt) erte[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
Ezek tényleg akciósak, én csak más játékokat követtem (főleg Elden Ring, Tsushima, és Cyberpunk 2077). Bár ha megnézed, akkor Asetto Corsából és Deathloopból is épp az alapkiadást árazták csak le.
Azért kérdeztem, hogy melyik csomag, mert az Extra már "exkluzív kedvezményekkel" is jár a leírása szerint.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz sad_Vamp #519 üzenetére
Persze, PC-n a jatekok beszerzese lenyegesen olcsobb, egyreszt ott vannak a "gazdasagos" oldalak mint g2a es tarsai, masreszt muszaj olcsobban adni, kulonben a user inkabb atmegy warezba ha az ingerkuszobe feletti az arazas.
Szerintem azt eddig sem vitatta senki hogy ha az egyetlen szempont kizarolag a penz, akkor a PC lenyegesen olcsobb jatekplatform.[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Azért azt valljuk be, 1-2 címen/kiadón kívül (Dark Souls, Tsushiro) PC-n jóval hamarabb kerülnek címek leárazásra. És ne mond, hogy nem drágább a konzol, ha a konzolos játékoknak eleve fizetnie kell a konzol licencet (vagy hogy hívják ezt).
Kontrollert meg akkor kell venni, ha kell (elromlik, kell +1, stb.) de konzolra jóval kisebb a választási lehetőség mint PC-re.
A "czoltolni" szót nem tudom értelmezni, mit is jelent... - sejtettem, hogy ez nem ősmagyar szleng... nem is tudtam miképp kéne írni. Felénk úgy használják: perkál, fizet. (gondolom a német zoll/ vám szóbol eredhet)“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
doc
nagyúr
most rakerestem, kapasbol a Hogwarts Legacy Digital Deluxe Edition jott szembe, -70%, szoval vannak azert akciok a fullos kiadasra is.
Az mondjuk durva, hogy igy a deluxe kiadas harmadannyiba kerul mint a Standardde vannak itt boven, itt kapasbol harom extra verzio van egymas mellett akcioban:
meg ha mar akciok, ez sem kicsi szazalek:
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
en csak a sima alapot fizetem, de a PS-plus kedvezmeny erre is van (hogy ugyanaz a szintu kedvezmeny van-e mindegyik levelre, azt nem tudom).
Most peldaul az "As Dusk Falls" PS-plus tagsaggal -35% (majdnem 4000 forint kedvezmeny, az Essentials egy honapra 3200, tehat erre is igaz hogy ha elofizetsz egy honapra, mar csak azert megeri mert igy osszessegeben kevesebbe kerul a jatek egy evre elofizetve meg kb havi 2000 forintra jon ki). MOD: hm, ezt lehet hogy beneztem, az nem PS-plus specifikus kedvezmeny, alapbol -25%, a PS-plusszal lesz -35, vagyis 10% extra kedvezmenyt ad a tagsagHogy mikor melyik kiadasok vannak akcioban azt tenyleg nem tudom, lehet hogy az extra kiadasok nincsenek, de most kivancsi lettem, korulnezek
Az en wishlistemrol jelenleg az Assetto Corsa es a Deathloop van -80%-on, a Resident Evil 2 -75%-on. Mondjuk az Assetto Corsa az kb. mindig akcios evek ota[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
Ez melyik csomag, az Extra, esetleg Premium? Nekem csak Essential van, de az feltűnt, hogy a fullos kiadásokat (Director's Cut, Ultimate Edition, Deluxe és társai) nem akciózzák, legalábbis az általam figyelt játékokét nem. A wishlistemen sincs most akciós játék.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
Ha controllerrol van szo, PS-re is "5től -500eur -ig rakhatsz akármit...". En pl. a Tekkent egy (a DualSense-nel olcsobb) Hori controllerrel jatszom, de valasztek van (igaz, nem nagyon foglalkoztam vele, szenzacios a Dual Sense, foleg ha a jatek ki is hasznalja)
"ha veszel PS+ előfizut, azért nem csak a multis játék lehetőségét kapod, hanem az előfizu idejére ingyenes játékokat is," - bizony, es nalunk eleg sok ora ment bele ezekbe a jatekokba.
"Igen, akciósan annyi a játék mint PC-re újonnan" - nem ritkak a 70-80%-os learazasok a PS Store-ban, es gyakran van hogy ha PS+-od van, akkor meg extra kedvezmenyt is kapsz (egy-egy komolyabb cimnel siman megerheti csak azert elofizetni a PS plusra egy honapra hogy olcsobban tudd megvenni a jatekot )
Most megneztem a wishlistemet, jelenleg ketto jatek van rola 80%-os learazasban , de van 75%-os is.
Jelenleg is fut a "Planet of the Discounts" rengeteg jatek van eros learazasban, a szoveg szerint "up to 75%", ehhez kepest vannak itt 80%-os kedvezmenyek is.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz sad_Vamp #513 üzenetére
Nem arról beszéltem, hogy én csak singleplayert tolok, hanem hogy azok a játékok, amiért konzolt vesz az ember, szinte kivétel nélkül single playerek(nekem hirtelen nem jut eszembe egy multi se, esetleg pár single playerben van co-op). Arról nem beszélve, hogy ha veszel PS+ előfizut, azért nem csak a multis játék lehetőségét kapod, hanem az előfizu idejére ingyenes játékokat is, ami nem tudom, a PC Pass-ban benne van-e, bár kétség kívül a PC passra kevésbé vagy rászorulva.
Kontrollert meg nem kell vegyél, csak ha gariidő(alapból 2 év, ha 250e fölötti csomagot veszel akkor 3 év) után romlik el, vagy ha extra kell.
A "czoltolni" szót nem tudom értelmezni, mit is jelent..."Igen, akciósan annyi a játék mint PC-re újonnan"
Bullshit, 2-3-5e Ft-ért is kapni leárazott járékokat PS-re, bár nyilván tipikusan nem fél évvel megjelenés után(de már láttam olyat is).
Nem mintha Steam-en ne kérnének el 70-80 vagy még több EUR-t a slágercímekért, a spéci/gold/ultra/hiper/mittomén edisönökről nem is szólva...[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Igen, akciósan annyi a játék mint PC-re újonnan.... legalábbis újabb címekért.... tudom hogy lehet nagyon olcsón is játszani konzolon is, én is ezt csinálom XBOX-on (legdrágább játékom 20 eur, de több éves is volt ám, nem akutális)
Haszonnak kell lenni, csak a konzolnál kicsit mások az arányok, erre próbáltam rávilágítani.
Kötelező kiegészítő pont az amit írtál a kontroller (boomeresen: gamepad). PC-re 5től -500eur -ig rakhatsz akármit... konzoloknál ez jóval limitáltabb.
Az hogy te csak singleplayer-t tolsz konzolon az a te magánügyed. Sokak nem így vannak és nekik czoltolni kell.
Ez se volt egetrengető probléma, szószerint 1 restart megoldotta, csak arra célozta, hogy konzolon is lehet probléma nem csak PC-n.
Van akinek megéri és lesz már olyan is akinek eddig megérte, de most már nem és lesznek mindig olyanok is, akiknek abszolúte nem éri meg és nem is fogja soha. Akárhogy is, ezzel az árazássál a SONY kicsit most túltolta az a bizonyos talicskát, főleg hogy laza 50+ eurral drágább a konzol Európában, mint az USAban (a legrosszabb adó lehetőség mellett).
#512hajbel -get woke go broke. Ennyi. Francért kell 100-200milliós woke shootert fejleszteni?! Meg szivatni a jónépet PS networkkal (Helldivers2)? Hibát hibára halmoz a SONY már jó ideje. Meg lehet nézni a Space Marine2-t 0% woke 100% dícséret.[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz sad_Vamp #509 üzenetére
Ez így van, viszont a Sonyt olyan szempontból értem, hogy jelenleg a játékipar válságban van. Az egész, globálisan. Túl drága egy új cím fejlesztése (növekedtek a bérek az infláció miatt), a játékokat viszont nem lehet drágábban adni, mert így is azon a lélektani küszöbön vannak, amennyit hajlandóak érte kifizetni az emberek. Eddig működött a Sonynál, hogy a játékfejlesztésre költötték a legtöbb pénzt, de 2024-ben ebből már nem lehet megélni. Túl nagyot lehet bukni egy új címmel. Az már más kérdés, hogy a Days Gone 2-t a woke miatt kaszálták el, valamint nem kellett volna emelni a játékok árát, azzal az indokkal, hogy így tudják tartani a minőséget. Mióta emeltek, pont azóta nincs minőség.
-
Kansas
addikt
"a konzolon is rajta a margin, a játékokon is ott a margin, a kiegészítőkön is ott a margin, sőt még azért is fizetsz hogy egyáltalán tudj multiban játszani..."
A PC-n is rajta van a margin, ha te rakod össze, akkor egyesével minden alkatrészen, a játékokon ugyanúgy(akció PS store-ban is van, PH rendszeresen cikkez is róla), multiban nem vagy köteles PS-ről játszani, a legtöbb exkluzív cím nem multi, hanem java részt story orientált akció/kaland/RPG.
Kiegészítők... én nem tudok musthave kiegészítőről PS5 mellé... te igen? Ja, még valami: PC-vel ellentétben a konzol árában benne van minimum egy kontroller, amit aztán, ha akarsz, tudsz PC-n is használni, de külön megvéve se drágább, mint egy hasonló képességű/minőségű PC-s kontroller. Én a magam részéről sok játékot PC-n egy XBOX One kontrollerrel tolok(pl. Assassin's Creed széria)Nekem XBOX tapasztalatom nincs, PS-en soha semmi hasonló problémám nem volt, a legnagyobb gondom az volt, mikor elmentem egy hétvégére, távollétemben áramszünet volt, és kellett neki egy storage scan a következő bekapcsoláskor.
Szóval igen, nekem megéri. PC mellett. Konzol only azért kompromisszumos lenne, elég sok olyan játékkal játszok, ami nincs semmilyen konzolon, vagy a konzol verziója nagyon más(pl World of Warships, Euro/Americann Truck Simulator, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
A Joykeys nekem tetszik, szerintem egy próbát teszek vele. Aztán ha a HDR-t is tényleg váltja már magától a gép, akkor lehet helye a PC-nek a nappalimban. De első körben az XSX helyett.
Nekem egyik konzolt se kellett újraindítani még. Olyan volt egyszer, hogy a játékból kidobott, talán a PS volt valamelyik friss megjelenésű játéknál. (Ezért se szoktam ilyenket venni, jók ezek fél év múlva is.)
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
2.
- nem muszáj, de az elejétől így működött a konzol világ... hogy nem veszít rajta, azt onnét lehet sejteni, hogy 800EUR-ból több YT-n csatornán raktak össze olyan gépeket ami már simán rivalizál a PS-ekkel. És ha ezt kiskerben meg lehet csinálni, akkor bele lehet gondolni, hogy gyártásban mennyivel másak az árak.
És most akkor számoljunk egy kicsit: a konzolon is rajta a margin, a játékokon is ott a margin, a kiegészítőkön is ott a margin, sőt még azért is fizetsz hogy egyáltalán tudj multiban játszani...
Megér ez a sok felár annyit, hogy néha kell billentyűzet is, hogy beinstalláljunk egy játékot a kanapéról?
Mert igazából ennyi. 1x felrakod a win-t, rá a steam-et bigpicture üzemmódban, esetleg 1 joykeys-t a könnyebb irányításért és mehet a játék.
(PS-nél nem tudom miképp van, de Xboxnál megesett már, hogy 1-2 restartolni kellett, hogy észhez térjen, pl. nem működött a bejelentkezés, vagy a STORE)“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
félisten
És itt jutottunk el az aktuális generációs konzolok legnagyobb, legjogosabban kritizált pontjára: nem igazán vannak teljesen új generációs játékok rájuk. És ez alatt én azt értem, hogy a PS5/XSX megjelenésekor bemutatott feature-öket alig van olyan játék ami teljeskörűen támogatja.
Yupp. Most képzeljük el ugyanezt a PS2-PS3 viszonylatban... ott maximum az EA Sports játékok jelentek meg mindkét generációra.
Jó dolog a backcompat, de nem így kellene rá törekedni."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kansas
addikt
válasz BusinessGuy #501 üzenetére
Én tartom, hogy teljesítmény-fasiszták, és épp ezért erős fenntartásaim vannak az elemzéseikkel szemben, akárkinek is kedveznek azok épp.
Valóban nem ad annyit a PS5Pro bang/€ mint a sima PS5, de pl. LTT kiszámolta, hogy inflációval korrigálva még így is vagy 10%-kal olcsóbb a PS3-nál(OK, US pénznemben mérve).
És akkor gyorsan összefoglalom a hsz-ed pár sarkallatos pontját:
1. "Sony nem fog tudni olyan hardvert betenni ami 4k 60fps képes lesz mert az a highend vga-k kiváltsága"
2. "A Sony ezúttal nem veszit a hardveren egy petákot sem"Most komolyan, nem látod, hogy ezek az érvek mekkora ordító marhaságok???
1. Mi az, hogy a 4K60 a highend VGA-k kiváltsága??? Mégis kitől és milyen jogon kapták??? Talán csak nem örökre??? Milyen öregnek kell lennie a játéknak, hogy az aktuális hardvernek joga legyen futtatni 4K60-nal?
2. Mégis milyen törvény mondja ki, hogy a konzol hardvert (különösen a félgenerációs, Pro konzolt) márpedig csak veszteséggel lehet árulni? Eddig azért adták veszteséggel, mert úgy gondolták, a nép többért nem veszi meg, nem azért, mert direkt bukni szerettek volna rajta. Ha a kenyért meg a benzint hajlandóak megvenni az emberek a 2020-as ár duplájáért, de még a VGA-t is, a konzolt miért nem? Mert te azt mondod?Visszatérve az elejére:
" SX fényezése pedig joggal ment, erősebb vas a PS5-nél, a rendszere a mai napig fejlettebb az atmossal vision-el, VRR-al mindennel"
Mikor megy már bele a kemény fejetekbe, hogy nem a hardverrel játszunk, hanem a játékkal??? Hiába erősebb a vas papíron, ha a feature-öket nem fejlesztik bele a játékokba és a különböző bottleneck-ek(fw, API, optimalizálás) miatt a végén az eredmény mást mutat.És itt jutottunk el az aktuális generációs konzolok legnagyobb, legjogosabban kritizált pontjára: nem igazán vannak teljesen új generációs játékok rájuk. És ez alatt én azt értem, hogy a PS5/XSX megjelenésekor bemutatott feature-öket alig van olyan játék ami teljeskörűen támogatja.
Hol vannak a teljesen újszerűen, töltési képernyő mentesen felépített pályák? A realtime textúra-streaming? Hol vannak az állejtő hangeffektek? Hol van a kifinomult haptikus feedback(már a két Astro-játékon kívül)?
Hol vannak azok a játékok, amik a XOne-on/PS4-en már nem futnak el az új generációs feature-ök(pl. variable-rate shading, mesh shader, illetve az eddig soroltak) hiányában?
OK, azt értjük, hogy az RT nem az AMD erőssége, igy annak a kikapcsolásával többnyire nem sokat vesztünk, de anno mintha lett volna szó arról, hogy PS5-ön a DXR API megkötéseinek hiányában lehetne használni az AMD-féle RT architektúra rugalmasságát és paraméterezhetőségét, ami engedi hogy (DXR-re nézve) gyengébb vasból is komolyabb, opptimalizáltabb RT élményt lehessen kihozni(legalább annál, amit az AMD PC-n tud)?No jól van, elég a rantből, aki meg még végig is olvasta, az előtt emelem kalapom
[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
Atmos és VRR van már a PS-en is, amúgy én is az XSX-et tartom a jobb gépnek. Csak az utóbbi két évben mégis alig kapcsoltam be, mert a felület, a kontroller, az achievement rendszer elvittek a PS felé.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz Sidorovich #496 üzenetére
Hol látsz idézetet? Elöször valóban idéztelek de aztán elolvastam még egyszer és atírtam mert nem volt frankó valóban.
Javaslom ezt neked is gyakorolniMert ha így tettél volna lejebb elolvashattad volna valamelyik gamer lapnak az össze állítását új cuccokkból. Száp nagy zöld alapon olvashato.
Én nem lopok semmit megveszem a nagyvállalati kulcsot amit valaki megvett és szürkén(nem feketén) tovább adja. Ha kifur emgint veszek egyet 2 euroért évente 1-2 évente egyszer.Még egyszer olvasás olvasás olvasás
-
veterán
válasz BusinessGuy #499 üzenetére
Ez ugy működik hogy éppen az a fontos vagy azt mondjak ami kedvező
-
BusinessGuy
őstag
Ha teljesitmény fasiszták lennének nem emlitenének sokszor marhaságokat ps5 kontra pc összevetésekben a PS5 javára. SX fényezése pedig joggal ment, erősebb vas a PS5-nél, a rendszere a mai napig fejlettebb az atmossal vision-el, VRR-al mindennel, az a veszte (a játékok futásának szempontjából) hogy az MS alátolta az SS-t ami optimalizálási és egyéb problémák halmazát okozza....
Tőlem aztán lehet mentegetni a pro-t, ez az árához képest nevetségesen keveset ad. Azt lehetett tudni előre hogy a Sony nem fog tudni olyan hardvert betenni ami 4k 60fps képes lesz mert az a highend vga-k kiváltsága amik önmagukban a PS5 árának többszörösét kérik (a fogyasztásokról és hőtermelésről nem is beszélve), de az hogy egy ilyen nevetséges erejü hardverrel amit a pro-ba tettek ilyen árral rukkoljon elő.... Tényleg az a fő probléma hogy ezzel a konzol legnagyobb vonzerejét az ár/teljesitmény arányt amiben minden gen megjelenéskor évekig verhetetlen,gyakorlatilag ez a Pro annyira nem teljesiti hogy az árából kb összerakható új azonos PC, minimálisan többért pedig sokkal jobb is. A Sony ezúttal nem veszit a hardveren egy petákot sem ahogy mindig szoktak XY ideig megjelenés után, helyette árat "emelt". Azért az nem kicsit nevetséges hogy egy vadiújonnan kiadott félgenerációs konzol aligalig képes hozni egy az előző generációban összerakott 6 éves pc highend szintet...
Mindezzel pedig továbbra is az a baj hogy ha ezzel nem bukik a Sony, elkönyvelhető hogy a következő generáció már hasonlóan szar áron fog kezdeni, hisz miért ne ha veszik a marhák....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest