Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
r.levente75
addikt
válasz Speeedfire #28853 üzenetére
-
r.levente75
addikt
Igen érdekes ez. Birtokolni több 100k-s szetteket esetenként még 1 milla is lehet komplett géppark. De mindig ezeken spórolunk amikor ezek az eszközök ugyan olyan fontosak sőt... az áruk pedig elenyésző a szetthez képest.
Ilyen még az akkuk szűrők tisztítóeszközök kioldók sőt szvsz az állvány is.
Az emberek zöme 100k összeget bátrabban kifizet egy optikára amit lehet hogy egy évben alig használ de az állványokon általában spóringolás megy pediglen azon áll a millás szett... -
r.levente75
addikt
válasz Németh Péter #25230 üzenetére
Papírkép vagy digitális?
-
r.levente75
addikt
Hama Rexton 170
-
r.levente75
addikt
válasz hdomiki #25049 üzenetére
Hama Rexton 170 nyugodt szívvel ajánlom. Harmadik táskám lett, mire megállapodtam! Használom, masszív, praktikus, méretben pont a határ, mármint nekem, ennél nagyobb már kicsit kezelhetetlen. Árkategóriában nagyon jó, szvsz.
Gép, 3 optika, ebből egy tele, vaku és a tartozékok komprommisszum nélkül beleférnek, úgy, hogy ha kell valami, akkor nem kell a teljes táska tartalmát átpakolni, hogy kivegyed. -
r.levente75
addikt
válasz psycroptic #24192 üzenetére
A nedves tisztítás az rizikó.
-
r.levente75
addikt
válasz philoxenia #23941 üzenetére
Néha én is mellé nyúlok.
-
r.levente75
addikt
válasz pibácsi #23776 üzenetére
IPC-L1-et használok ami feltöltés előtt kisüt ha kell sőt rossznak gondolt akkut rendberak. 250mA töltök ez itt a minimum vagy 500-al. Kisütni ritkán kell. Volt már olyan hogy 10 éve teljesen leírt akkukat hoztam vissza a túlvilágról.
Van még. A Liitokala ami jó töltő. -
r.levente75
addikt
válasz OceanStorm #23644 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy túristaként az emberek nyakában lógnak a különféle típusú és márkájú gépek, egész nap, a tűző napon, akkor azt mondom, nem lesz baja, fél órától sem!
-
r.levente75
addikt
válasz AXisBOLD #23122 üzenetére
Sajnos egy jó állványra be kell egyszer áldozni, és az mondhatjuk örökös darab lesz. Ezt egyszer kell megvenni, míg a felszerelésed némely darabját pl fotógép, lehet hogy többször cseréled.
Szerintem elég sokan köztük én is beleestem már ebbe a hibába, hogy vettem egy gyenge állvány, de rá kellett döbbennem, hogy nem úszom meg, és fontosabb a rajta lévő szett biztonsága. Amit ráteszel az állványra attól a súlytól nagyobbat vegyél teherbírásra akkor nem nyúlsz mellé. Nekem ez a szorzó a négyszerese, sőt...[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
válasz DrojDtroll #23054 üzenetére
Egy normális polár alaphangon 10k-ról indul. Átmérő és márkafüggő. Végül is nem drága, attól függ mihez mérjük.
-
r.levente75
addikt
válasz Bluerainbow #22913 üzenetére
Az új gépemen még én sem tisztítottam. Most olvasgatom a használatit én is, ott még nem tartok amit írtál, de ha így van akkor valóban míg garanciás nem biztos hogy célszerű belenyúlni. Én sem fogok akkor, ha netán elkoszosodik, attól függetlenül, hogy símán meg tudnám csinálmi.
Lehet, hogy marad a szervíz, sajna. -
r.levente75
addikt
válasz Bluerainbow #22911 üzenetére
Egy próbát megér a géppel. Nekem is volt ilyen, ennél sokkal koszosabb is. Levittem a fotopusba, mivel ide évente többször is jön a nikon és tart díjmentes tisztítást. Úgy gallyra vágták a szenzort abban az értelemben, hogy koszosabb lett mint mikor levittem, pedig az sem volt piskóta. A nikonos fazon folyékony tisztítást csinált. Akkor döntöttem el, hogy sk megtanulom, hiszen nyaralás közben is történhet probléma. Beszereztem a lenspennek egy kifejezetten szenzortisztító szettjét én csak is szárazat. Lehet olyant is kapni amihez van egy 6szoros nagyító, amt rá lehet tenni a vázra. Belekukkanttva az összes porszem eltávolítható vele akár egyenként is. Ez nekem nincs csak a lenszpen és a körtepumpa. Csodákat tesz, tudom, hogy 100%-os tisztaságú szenzor nincs, de az eredményem szabadszemmel nem látható porszemek. Kis gyakorlás és elsajátitható, nekem is előszőr csak tizedikre lett tiszta.
-
r.levente75
addikt
válasz Bluerainbow #22909 üzenetére
Valóban látszik, szerintem nem tűnik olyan nagy gondnak, a gép beépített tisztítója nem szedi le, legalább a felső középsőt? Az szerintem porszem.
Tisztítottál e már szenzort sk? -
r.levente75
addikt
válasz Bluerainbow #22907 üzenetére
Raknál fel egy képet amin látszik. Kiváncsi lennék rá milyen, most vettem én is égy ilyen masinát.
-
r.levente75
addikt
válasz Elektrosokk #22511 üzenetére
A man nálam is jó!!!
-
r.levente75
addikt
válasz frankstork #22086 üzenetére
Lg flatron ips 236
-
r.levente75
addikt
válasz GrooveHero #22032 üzenetére
Nem elég szűk tartomány.
-
r.levente75
addikt
válasz KelemenUhr #22030 üzenetére
Pár hozzászólással lejjebb pont ez volt a téma, de amit linkelsz jó.
[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
válasz GrooveHero #22027 üzenetére
Az 55-300 is egy jó optika, nekem a 70-300 vr van azt merem ajánlani. Ezeknél jobbat lehet nem vennék, hobbi, haladó szintre szerintem jók. Ami nekem van az picit árban húzósabb. Mindkettő jó.
-
r.levente75
addikt
válasz GrooveHero #22025 üzenetére
A 18-55 mellé?
-
r.levente75
addikt
válasz GrooveHero #22022 üzenetére
Ez a gáp a hobbi kategória felett van, az optika már más kérdés. Jó választás.
-
r.levente75
addikt
A 85wos 8k alatt van, a 36wos 4k. Itt a fényerő a lényeg nem tudom a leddel mennyit tudsz elérni de a 85w energiatakarékosba kb 300wnak felel meg. Nem is beszélve a színhőmérsékletről ami itt 5500kelvi ami a napfény és a vakuéval egyenértékű így tudsz mellette vakuzni nem keveredik a fehéregyensúly.
-
r.levente75
addikt
Tárgyfotózáshoz én is csináltam három fényforrást, ezek fixek, nem állítható fényerejűek. Így is tökéletes amire használom, mindháromban egy egy 85wos spirál daylight fénycső üzemel. Lehetnének nagyobbak is de azért elegendő. A foglalat amibe bele van tekerve kerámia, különben elégne. Ha növelném a fénycsö teljesítményét, spécibb foglalat kellett volna, ezért döntöttem e mellett.
-
r.levente75
addikt
-
r.levente75
addikt
Ha azt szeretnéd, hogy az egy méter és az egy km is éles legyen, akkor igen, ha az előtérben nincs számodra érdekes és kiemelendő téma, akkor nem muszály, mivel egy nagylátószögú optika, már a tulajdonságánál fogva is nagy mélységélességet produkál. Ha már makróztál, a mélységélesség, ott még neheebb téma!
-
r.levente75
addikt
Ezzel nem értek egyet, a 15k-ért is meg kellett valakinek dolgozni! Én már egy 3500,-os gyerekcipővel jártam meg ugyan így, fogyasztóvédelem stb, a független szakértőt azt nem a fogyasztó fizeti, első esetben az eladó, neki kell bizonyítania a keletkezett hibát. Nálam a cipőnél ez elvi kérdés volt nem pedig forintális. Itt nyilván többről van szó, szerintem ha az embernek igaza van, menni kell utána, nyilván egy bizonyos pontig.
-
r.levente75
addikt
Én ütném a vasat a garanciális javítás miatt. Ha azt mondják, hogy leesett, de nem mondják meg mi a baja, ez picit sántít? Be is kellene bizonyítania, a leesés tényét, egy általa megnevezett hibával. Másik megoldás, független szakértő, melyet mindkét fél elfogad, de ez már jogi út!
-
r.levente75
addikt
válasz Colonel993 #21821 üzenetére
Én is így gondolom, csak burkoltan fogalmaztam.😊
-
r.levente75
addikt
válasz szmayer1 #21816 üzenetére
Azt gondolom, hogy az élesség nem első sorban erről szólna. Inkább a megfelelő optikán, a kiváló fókuszáláson, a megfelelő rekeszérték záridő kombináción estleg állványhasználaton csak, hogy egy párat említsek a több tucatból. Miért ne használnánk ki egy adott gépben rejlő maximumot, mint pl. a felbontást még akkor is, ha az adott képpel nem tudjuk pontosan mi is lesz a célunk.
-
r.levente75
addikt
válasz sbazsi #21812 üzenetére
A kérdésedből ítélve, már nem garanciális a termék. Ha jól értem a box külső peremébe bele van varrva egy fémhuzal, ami eltörött. Ha nincs rá gari, én felbonlanám egy kis szakaszon a vásznat, kiszedném a huzalt, ha lehet megjavittatnám és visszafűzném, majd bevarrnám a vásznat. Ha nem javítható, kicsrélném a huzalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5