Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBlase
senior tag
válasz inf3rno #40896 üzenetére
Hangposta (aka: üzenetrögzítő) gombja. Hosszan nyomva egyből hívja.
Ha nem fogadod a hívást, és be van kapcsolva a hangposta, akkor a hívó fél ott tud hangüzenetet hagyni neked. Azt nem tudom, hogy ez a mai világban még élő szolgáltatás-e.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #40897 üzenetére
Nekem is valami magnó szalagnak tűnik, de nem tudtam, hogy alapból tudnak felvenni a telefonok, vagy hogy megy ez.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
coco2
őstag
Étolaj.
Még április elején vettem, azóta "nyugiban" van a flakon, és felfigyeltem rá, hogy valami hajkorpa kinézetű fehér színű izé ülepedett ki az olaj alján, ami aztán mozgatásra elkezd szétoszlani az olajban újra. Sajnos nem tudok élesebb fényképet készíteni róla:
(és itt a címkéje, ez az étolaj: [kép] ). Mi a fene az a micsoda, ami ki tud ülni étolajból? Az üveg mindmostanáig bontatlan, aligha tudhatott kívülről szennyeződés kerülni bele.កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
Kerti locsolás, slag.
Olyan slag kellene, ami nem nyomódik össze / tekeredik vékonyra stb. Az obi weboldalát megtalálom, de a fényképek nem mutatnak cső keresztmetszetet, és a semmit mondó "fizetett reklám"-vásárlói tapasztalatokat sem érek sokat. Ha valaki mostanában vásárolt normális minőséget, amivel elégedett, egy linket had kérjek róla.
Köszönöm
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
B.i.L
senior tag
Sokféle van,de boltokban is kapható, és van kifejezetten “bio” kullancsriasztó szer/permet. Ezt érdemes használni.Amikor magas a fű,vagy sokat mászkáltok természetben. Én rengeteget voltam természetben,és csak egyszer fordult elő kullancs,ágyéktájékon,szerek nélkül elvagyok. ( a szúnyog se csíp ) egyenesen utálnak.
Horgászni mentem...B.i.L
-
Menni
csendes tag
válasz philoxenia #40882 üzenetére
Ma már nem, holnap reggel rajzolok
-
coco2
őstag
válasz philoxenia #40879 üzenetére
A védőoltások vajon mennyire hatásosak? Védenek egyáltalán, vagy csak még egy problémának vannak?
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Most olvastam egy cikket " Weird Al " Yankovic -ról , annak apropóján , hogy megfilmesítették az életét :
A bajszos, göndör fürtös Daniel Radcliffe őrült módon tangóharmonikázik
Nekem viszont "kimaradt" eddig az életemből az Ő neve és munkássága.
Kicsit kutakodni kezdtem és a YT-n sok klippje fent is van....jó kis paródiák ezek.....bár az angol tudásom eléggé harmatos.Valamint a Wikipédia oldalán is van infó : [link]
Engem viszont valami dokumentumfilm jellegű érdekelne !
Létezik vajon valami doksi film a csávóról ?
Ti tudtok róla ?Mindez azért, hogy ha meglesem a Daniel Radcliffe féle mozit , akkor valamennyire képben legyek, hogy ki merre hány méter.
Köszi az infókat.....ha van.
Mod :
Mivel torrent függő vagyok...első körben ott szétnéztem, hogy van e valami róla.Nos a zenei albumai fent vannak de semmi más.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
coco2
őstag
Kullancs.
Budapest kertvárosi környék. Fogalmam sincs, mennyi kullancs lehet a kertben. Talán nulla, talán sok100. Van-e bármi okosság kitalálva kullancs írtásra, ami lakosság házilag megtehet?
Macskák mondjuk mászkálnak sokat itt, meg közeli erdőben, valamennyit biztos hurcolnak, de nem a macskák kilövésére gondoltam. Ha létezik bármi emberre nem sokkal gyilkosabb + rákkeltő permetezés, vagy valami okosság, ami alkalmasint jobban fáj a kullancsoknak, mint az embernek, az jönne most jól.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Yszapos #40870 üzenetére
Pesten 8000 Ft-os négyzetméterárat hallottam a napokban. Azzal stimmel nagyjából. Sajnos napi áron kell dolgoztatni. Ha nem sürgős, jövőre esetleg olcsóbb lehet, most nagyon nagy a kereslet a munkásokra.
Persze ezért a pénzért mutasson a mester referenciamunkát, mert ez már nem olcsó.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz JoolsNOS #40869 üzenetére
Ha találsz csövet jó lehet, de nehezebb szerintem, mint vastagabb (olyan 3-as) lemezből hajlítani egyet, bilincsként és átmenő csavarokkal rögzíteni. Azonban feltámasztás nélkül nem lesz igazán biztonságos, már csak a korróziót/rothadást figyelembe véve sem.
A legjobb lenne ugyanolyan x tetejére tenni a toldást mint az eredetiben van, hogy a terhet az viselje. A bilincs csak a szétcsúszás ellen tud hatékonyan védeni, arra viszont elég egy-egy menetes szárból (12-es) képzett átmenő csavar is.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
veterán
Díjneten látni valahol, hogy mely szolgáltatókhoz regisztráltam be?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Yszapos
tag
Sziasztok! Ezért a munkáért mennyi pénzt lenne reális kifizetni?
Lábazat hálózását (rabicháló), csemperagasztózását és festését szeretnénk megcsináltatni. A felület ~15 négyzetméter lenne.Tegnap eljött megnézni egy szaki (nem kőműves) és 120.000 Ft-ot mondott rá. Na már most ezt eléggé sokalljuk. Egy ismerős nemrég burkoltatott és neki 5.000 Ft-ért csinálták négyzetméterét, "hivatásos" szakemberek. Ha most nagyon felfele kerekítek a számolásnál, akkor is 80.000-ből meg kellene lennie ennek a munkának, nem?
Az anyagköltség mellékes, az úgyis annyi, amennyi a boltban. -
JoolsNOS
veterán
válasz philoxenia #40866 üzenetére
Köszi, találtam pont olyat jó áron. (amúgy nem jött elő könnyen) Namost a következő fogósabb kérdés. Hogyan toldjam meg? Első ötletem, hogy egy kb 20 centis fémcsőbe betoldom a két fát felül (az eredeti hinta végét és az újat) és rakok bele pár csavart. Ez vajon kivitelezhető? És szintén hol keresgéljek 8 centi átmérőjű fémcsövet (online vagy Győr)
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MADcat #40867 üzenetére
Nekem például van itthon. Kőris, sok éves, hántolatlan. (nem eladó... ) Azonban nem mindegy milyen idős és mennyire kész kell. Erdészetből, magánerdőből érdemes legjobban beszerezni, azonban azzal még lesz munka. Obiból meg rögtön kész. Fatelepeken általában nincs gömbfa, csak fűrészáru.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Van egy ilyen hintám. Meg szeretném toldani, hogy fel tudjak rakni egy fészekhintát, tehát kellene még 3 db hasolnó "szálfa". Honnan lehet ilyet beszerezni emberi áron?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
BiP
nagyúr
válasz Rivaul #40862 üzenetére
Nézd meg ezt, hátha: (gugli nekem ezt dobta)
https://www.berkalkulator-2.hu/
Ebben van többműszakos számítás. -
Rivaul
addikt
Sziasztok. Olyan bér kalkulátort keresek akár weboldal, akár applikáció (ios). Ami tud 3 műszakot és pótlékot is kezelni a számításban. Ismer valaki ilyet? Google nem túl segítőkész. Csak alapokat találtam.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
coco2
őstag
-
BiP
nagyúr
-
coco2
őstag
Pénzintézetek, garancia.
Van valami oba-hoz (vagy mittudoménmihez) tartozó nyilatkozat, amit alá kell írni 100 ezer eurós bank betét garanciához. Aki olyat nem írt alá, az nulla garanciát kap? Pld valaki betesz 5 millát az otp számlájára, az otp-t egyik napról a másikra tönkre teszik, nulla forintot fog az illető viszontlátni a pénzéből?
-
AndrewBlase
senior tag
válasz flash- #40843 üzenetére
Annyira nem ismert dolog, hogy minden nyugdíj(szerű) ellátásban részesülő megkapja adott év elején.
Ez tartalmazza, hogy mennyi az éppen aktuális ellátási összege.Szerintem a kalapácsos aprító lesz a te barátod. A (henger)késes akkorára vágja, amekkorát éppen be tud húzni. Ez lehet fél centi, de lehet 4 cm is. Függ az aprítandó anyag vastagságától, nyersességétől, mennyire tömöd meg, stb.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
BiP
nagyúr
válasz flash- #40843 üzenetére
A nyugdíjas igazolvány nem ismert dolog? Erősen kétlem.
Más kérdés, hogy régen nagyobb szerepe volt.
De most, hogy pl. az ingyen utazás életkorhoz kötött, nem nyugdíjas léthez, stb. biztos egyre kevesebb dologhoz kell(het) már, ezért gondolom kevésbé használják.Meg most ugye más a hivatalos neve is. Régen simán nyugdíjas igazolvány volt, most meg folyósítási törzsszámról szóló igazolás. (elég hülyén hangzik).
-
coco2
őstag
Szerelőhab tippeket köszönöm, valamire majd bökök a lehetőségek közül.
Más.
Nem fogadott hívásom van erről a számról: +3621251xxxx - (utolsó 4 számjegy kitakarva). Vajon jól böngésztem ki, hogy ez egy hívószám Morocco-ból? Vagy valamit elnéztem volna a számformátumban?
-
törölt tag
válasz philoxenia #40842 üzenetére
akkor meg az a lényeg, hogy nem hengerest, hanem késest kell venni....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #73959936 #40840 üzenetére
Ahogy egy másik tesztben láttam, a hengeres csinál ilyen darabos aprítékot.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Inhouse
őstag
Nem fogja szétfeszíteni, ráadásul kifelé is tud jönni, ha akar. A gond az, hogy drága és a kis kiszerelés nem mindenhol kapható, így gazdaságtalan emiatt venni egy flakonnal. Pár hét múlva kuka, ha nem használtad ki.
Lehet, hogy tényleg jobb lenne purhab vagy hungarocell darabokkal betömködni, esetleg ezeket beleragasztani valamivel.
Nem láttuk, hogy milyen az a luk...Üdv Inhouse
-
törölt tag
válasz philoxenia #40839 üzenetére
köszönöm szépen....
a tesztet már láttam
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz philoxenia #40837 üzenetére
szőlővessző ?
láttam olyan videót is a megosztón, hogy a saját maga által behúzott ágból centis darabok lettek ....
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #73959936 #40836 üzenetére
Ha hagyod, hogy maga húzza be az ágat és egyszerre keveset teszel bele, akkor olyasmi lesz a kimeneten, mint a láncfűrész fűrészpora. Ha nagyon nyomod bele, akkor persze lesznek nagyobb darabok.
A nagyon lágy, fonnyadt lágyszárúakkal viszont nemigen bír, nem tudja rendesen behúzni, ha nyomod bele, akkor meg előbb utóbb eltömődik.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
törölt tag
válasz philoxenia #40833 üzenetére
Ettől erősebben gondolkodom, de kifejtenéd mire is gondolsz ? (előtolás)
vagy melyek azok, amik tudják ezt ?
-
-
Inhouse
őstag
-
BiP
nagyúr
válasz Nikaré #40828 üzenetére
Kihivott.info vagy whocalled.today
Itt nézd meg esetleg. Romániában a 77 az valami mobilszolgáltató körzetszáma, de többet én se találtam.
De a fenti oldalon vannak+40771-gyel kezdődő számok.
Ha itt nincs, akkor érdemes más hasonló oldalakat keresni.
Honannhívtak , kihivott, -
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Hol tudom megnézni, hogy ki vagy milyen szervezet hívhat Romániából?
Így kezdődik a szám
+40771
Google nem a barátom. -
BiP
nagyúr
válasz flash- #40823 üzenetére
Gondolom erről az akcióról lehet szó. [link]
Feltételezem az igazolvánnyal lehet igazolni, hogy valóban nyugdíjas az illető.A nyugdíjfolyósító beolvadt a MÁK-ba,
https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/hu/de ahogy írta mephi is, a mellékelt módon lehet újat igényelni.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz flash- #40823 üzenetére
...3 éves cikkből... nem hinném, hogy változtatás volt azóta:
(maximum azóta már ügyfélkapun is biztos lehet)A folyósítási törzsszámról szóló igazolványt igényelheti személyesen vagy telefonon az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságán (1139 Budapest, Váci út 73. - telefon: 350-0155; 350-2755; 270-8927; 270-8999), továbbá írásban a nyugdíjfolyósítási törzsszámra hivatkozással az igazgatóság postacímén (1820 Budapest)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
flash-
veterán
nem tudom hol kell ezt a kérdést feltenni, nem találtam se hivatali ügyintézés topikot se azonnali kérdések topikot..
Nyugdíjas igazolvány az micsoda? tescoban vásárlásánál kérik idősektől a kedvezményhez, googliztam 10 percet de nem hoz ki semmi értelmeset nekem a google..
hol lehet igényelni, na és hát a tesco erre vonatkozó áfsz-jét se látom mondjuk..
valaki? -
törölt tag
Nem tudom hol feltenni a kérdést, nemigen találtam pont megfelelőt...
Ágaprító/ágdaráló témában kéne segítség. Olyat szeretnék venni, ami nemcsak, hogy elaprítja de azt oly módon teszi, hogy forgácsszerű lapos valami lesz a nyesedékből...
Számomra az borzasztóan néz ki, ha centis darabokra töri csak...
Valami segítség a témában jól jönne, tulajdonképpen nem benzines, hanem elektromos készülékre gondolok és csak kiskert téma vonatkozásában. Tehát nem szánok rá még 100 e.-t sem...
Tud valaki segíteni ?
-
coco2
őstag
válasz donmackó #40819 üzenetére
Hmm, tudsz arról konkrét linket küldeni, hogyan néz az ki? Annak alapján, amit google nekem talál, a "szerelőhab" mellett mindenütt ott van zárójelben "purhab". Nem vagyok otthon ezekben a megnevezésekben, de nekem olybá tűnik, "purhab" == "szerelőhab".
-
coco2
őstag
Purhab üreg kitöltés.
Ablakot cseréltek nálunk, és az ablak / fal rést ugye purhabbal töltik ki - mi mással? Kötés után / vakolás előtt a túl sok purhabot levágni szokás felület mentén kívül / belül. Nosza le is vágtam, és úgy alakult, hogy az egyik ablaknál a levágott purhab kitöltésen van egy luk. Szép nagy.
Mivel szokás azt kötölteni? Belenyomjak újra purhabot a lukba? Kicsit aggódom, hogy az szétfeszíti, ahogy köt. Vagy kitöltsem sziroval? Purhab + sziro szokták egymást szeretni? Aki került már ilyen szituba, valami bölcsességet plz, mi volt a megoldás?
A tanácsokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz philoxenia #40812 üzenetére
A jelek szerint nem csak én vagyok csapnivaló ünnepnapokból
-
-
ladybug
őstag
válasz philoxenia #40812 üzenetére
Forrás: Wikipedia
Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
MODERÁTOR
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Vettem egy vezeték nélküli xbox360 kontrollert usb stickel. Nem eredeti. De állandóan ledobál. Játék közben is. Néha 10 perc után néha 5 mp után. Mi lehet a gond? Máshol írták, hogy vegyek eredetit. Namost beszereztem egy eredeti kontrollert, de az meg nem is csatlakozik ehhez a vevőhöz. Lehet hogy a vevőből is az eredeti jó csak?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
mephi666
nagyúr
válasz MADcat #40807 üzenetére
...ami furcsább, május elseje meg mindig 1-re
...vagy ilyen csokrot kell venni, ez nem romlik meg:
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
coco2
őstag
Idén vasárnapra esik anyák napja (május 1). Mennyi az esélye, hogy a virágüzletek soron kívül nyitva lesznek vasárnap is?
-
Inhouse
őstag
Az eljárás mindig ugyanaz. Úgy kell lehúzni, hogy nem a lapátok szélén kell megfogni, hanem valahol közel a tengelyhez. Ha ragasztva van és műanyag, akkor az annyi leginkább. Ha nem ragasztott, akkor rá lehet segíteni azzal, hogy pár órára beteszed a fagyasztóba, majd egy kis hőlégfújóval csak a műanyagot melegíted a tengely körül és közben feszegeted. Ha nem tudsz jól ráfogni, akkor cselezni kell. Többet vettem már le úgy, hogy a küllők között dugtam át drótot és azt húztam a lehúzóval. Ha tele a lapát, nincs rajta ilyen furat, akkor valószínűleg roncsolásmentesen nem leszedhető.
Üdv Inhouse
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest