Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
Energy52 #4190 üzenetére
Köszi, még gondolkodok rajta.
Eddig csak arra jutottam, h amikor már csak 10 cm maradt a rúdból, és azt elkapja a gép, hát ezt a szerkezetet is simán kirántja a kezemből. 1 Kw az 1 Kw!De valamit jó lenne kitalálni, mert bizony fárasztó a koncentrált figyelem, és nagy a kockázat jelenleg.
Vannak itt is trükkök azért. Meg felesleges veszélyek.
Pl ha ütközteted a fát, akkor meg kell várni a korong felemelése előtt, amíg az teljesen leáll. Ez számomra megengedhetetlen, mert háromszorosára nő a gyártási idő, és verseny van. A másodpercek is számítanak. Ezért soha nem ütköztetek az ellenkező oldalon, mint ahol szorítok. A kerék szeletelésénél nem megoldható ez, mert 16-20 mm vastag kerekeket nem szabad kézzel szorítani. Az egyértelmű felelőtlenség, és biztos a csonkolás. Úgy oldom meg, h nem ütköztetem, hanem egy filctollal odarajzolt vonalhoz illesztem, és ellenkező oldalon szorítom a fát. Az első néhány ezret még ütköztettem, és megkértem a lányomat, h amikor elvágtam, akkor egy bottal piszkálja ki a gépből. Ám amikor magamra maradtam, ki kellett eszelnem vmit, mert ha ütköztetett, és nem szorított leeső darabról emeled a forgó tárcsát, hát ötből három alaposan beremegteti a vídiás korongot, és belevág csúnyákat a már elvágott felületbe. Az egy orosz rulett.
Lényeg: Ha jobb kézzel döntöd a gépet, akkor bal kézzel szorítol. Sohasem keresztbe! És a nem szorított rész mindig legyen szabadon, de sosem ütköztetve. (Vagy persze mindkét oldalt leszorítva, de az inkább agyamentség - bár az a legbiztonságosabb.) Mert a baj legtöbbször nem akkor történik, amikor tolod a korongot a fába, hanem akkor, amikor emeled ki belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házimozi belépő szinten
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- Tefal Ultragliss Plus FV6832 Gőzölős Vasaló
- !!!KERESEK!!! Lada 2107 típusú gépjárművet!
- Focus Raven Rookie fekete gyerekbicikli 20" MTB
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,1.5 év garancia
- 35 millió Ft-ig (KP) keresek Budapesten/Pest megyében kis lakást/házrészt/házat - magánszemélyként
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest