Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
válasz
Samanbacsii #3979 üzenetére
Nekem megy. Igaz van DDNS-em.
-
ugyes
senior tag
válasz
Samanbacsii #3977 üzenetére
Használhatod a Share linket is, akár feltöltésre is. Az adott fájlt vagy mappát (vagy mappákat) beteszed ide, teszel rá jelszót. Létrehoz egy linket és erre kattintva pont olyan, "mintha" Google drive-ból töltenél le. Arra figyelj, hogy milyen útvonalon keresztül adja a linket (pl. ezconnect vagy lokál hálózat), mert csak azon keresztül éred majd el. Sajnos a létrehozáskor nem tudod ezeket megadni, a Share Link Managerben tudod majd módosítani (alapártelmezetten nekem az ezconnectet adja).
-
ugyes
senior tag
válasz
Samanbacsii #1706 üzenetére
Valami hasonlót tapasztaltam. Végül a Plex kamerafotó feltöltés funkciót használom (PlexPass-os), ami ugyanez, mert csak egy könyvtárat lehet bejelölni egyszerre.
Viszont eredeti minőségben tölti fel és rögtön megosztható a családdal. A Google Photo 16MP és 1080p felett külön algoritmussal tömörít, emlékeim szerint. -
ugyes
senior tag
válasz
Samanbacsii #1704 üzenetére
Én úgy tudom, hogy Google photo-ról közvetlenül sehogy.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1521 üzenetére
Mac?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1518 üzenetére
admin cmd-ben diskpart
lis dis
sel dis 123 (123 a lemez száma, a képen 2, ha az az a 256GB-os)
cleanMAjd a lemezkezelő fel fogja ismerni, hogy kakukk és formáztatja, beállítja.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1516 üzenetére
Sima format.
Ha nem engedi, jobb klikk a My Computer ikonon, Manage, Disk Management, kijellölöd a pendrive-ot és törlöd az összes particiot, majd jobb klikkel létrehozol újat.
Ugyanez command prompt-ból (admin) is megy, a diskpart paranccsal, de az egerészés jobb lehet neked.Illetve akár a NAS-ról is meg lehet ezt tenni, az External Devices-ből.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1513 üzenetére
Volumes a Storage Manager-ben.
Gyorsan rákerestem a support oldalon, nem láttam az esetedhez hasonlót.
Nincs gomb a pendrive-on, h read-only legyen? a Normál SD kártyákon van ugye egy kis pöcök... -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1511 üzenetére
Mi volt a file rendszer a pendrive-on és mi(k) van(nak) a NAS-on?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1135 üzenetére
A G4P az 4MP-es, ezért nem jó neki a 9901.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1126 üzenetére
Én is próbáltam, de nem jó, más a felbontás.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1113 üzenetére
Ezt csinálja a Foscam G4P is, de megoldottam máshogy a rögzítést. FTP-vel tölti fel a kamera.
Igaz így nem látszik a Surv Centerben, de a Foscam app-ban igen. Távolról is. -
válasz
Samanbacsii #1113 üzenetére
Szívesen, nm
Pedig van olyan ami nem támogatott és működik, de ez lehet azért nem, mert ipari... Más protokollt nem tud maga a kamera, esetleg a saját beállításai közt nem lehet bogarászni valahogy? Hátha másik formátumra lehetne bírni és akkor megzabálja a NAS is.
Milyen típus ez az ipari Foscam pontosabban? Belinkeled légyszi? -
válasz
Samanbacsii #1096 üzenetére
Ugyanebbe szaladt bele unokatesóm is a Nimbustor-ral és a gond az volt, hogy ő inaktiválta az admin accountot és létrehozott saját usert admin jogokkal. Sajnos Asustor első körben csak és kizárólag a main admin-nak ad hozzáférést és ott tudod beállítani a további usereknek azt, hogy Viewer vagy Manager szerepe legyen. Tehát első körben állítsd vissza a gyári admint és azzal lépj be, majd a Settings fülnél állítsd be a jogosultságokat, hogy ki legyen Manager és ki legyen Viewer. Itt egy fotó is róla.
Ezután ki is kapcsolhatod az admint és használhatod a saját, általad létrehozott admint továbbra is. Ha pedig nincs tiltva az admin, akkor itt valami más lesz, de első ránézésre ez lehet a gond... -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1098 üzenetére
127.0.0.1 nem valószínű, hogy jó IP...
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1096 üzenetére
Érdekes, nekem semmi nem kellett hozzá.
Ember belépve a NAS felületére admin user-rel (vagy olyannal ami engedélyezve van SurvCenter használatára) és Sur. Center elindítható és onnan autologon van.
Ha a Surv Centerbe lépnél be közvetlen linken akkor kér user/jelszót. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1092 üzenetére
Foscam-jeim vannak. 3.
Telepítsd a Surveillance Center-t. A linken annak a felülete látható.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Samanbacsii #1083 üzenetére
https://eu.dlink.com/hu/hu/products/dcs-932l-day-night-cloud-camera
Én majd ezt fogom megvenni,ára sem olyan vészes és a NAS is támogatja.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1060 üzenetére
Mert a NAS nem fér hozzá közvetlenül a videókhoz.
Asustor Portalon keresztül a rátelepítettOpenPlex-szel lehet próbálkozni, de az olyan rossz volt, hogy annál minden jobb.
Nem az a feladata, hogy médialejátszó legyen. Nem is jó rá. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1058 üzenetére
Szerintem lassú neki a 270Mbps kapcsolat is.
És giába matekozod, hogy a 270-be 5ször belefér a film 53Mbps-a, ez nem számít neki.
Nálam van 2,5 és 5GHz-es Wifi is, de még mindig jobb a lejátszási komfort az elméleti max (1200Mbps) közelében sem levő powerline ethernettel, mint Wifi-n (ami 300 és 1300Mbps). -
pippo76
tag
válasz
Samanbacsii #1009 üzenetére
Az Emby nagyjából ugyanaz mint a Plex de valahogy jobban bánik az erőforrásokkal. Kodi is jó. Először próbáld megkeresni a hiba forrást. A TV-ben a kábeles kapcsolat szinte biztosan csak 100-as. 5Ghz wifi gyorsabb lehet. Lehetnek a filmben 100-hoz közeli vagy azt meghaladó tüskék és akkor az már nem fér át.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #1007 üzenetére
Nálam is ez van, így 4K-t nem nézek Plex-szel, Archos player simán visz.
Utánaolvastam anno, a Plex nem 4K lejátszás kompatibilis.
Bár most van valami beta lejátszójuk, ami már fejlettebb lehet.A szomorú, h pl pufferelést sem lehet állítani benne, amivel az egész szaggatás kiküszöbölhető lehetne.
https://forums.plex.tv/t/plex-4k-transcoding-and-you-aka-the-rules-of-4k-a-faq/378203
-
pippo76
tag
válasz
Samanbacsii #1007 üzenetére
Amennyiben jól értelmezem akkor egy média lejátszóval, TV-vel vagy valami más eszközzel próbálsz a helyi hálózaton filmet játszani Plex segítségével. Az, hogy mekkora a film az lényegtelen viszont annál érdekesebb a bitrátája amit nem írtál le. Wifi vagy kábel, ha kábel nem szűk-e valahol a keresztmetszet( 100-as LAN vagy régi router) Nézd meg ugyanazt a filmet samba vagy nfs megosztással és akkor a plex a hiba oka. Amennyiben a plex akkor mi a fenét csinál???? Próbaképpen egy 50-es bitrátájú film az Embyvel nálam jó ha 5%-ot mozdít a procin és az egész nas nem megy 20% fölé minden tevékenységet beleértve.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #917 üzenetére
"Más: Tv-re csatlakoztattam a NAS-t hdmi-vel és utp-vel de a tv nem látja külső eszközként."
Ekkor kel la NAS-ra egy Bill+egér és bekapcsolt Asustor Portál.
Nem tudom mire kell, de keress inkább mást.
Ha lejátszani akars za TV-vel a NAS-ról akkor nem direkt összeköttetés kell, hanem Share és azt kell bekerestetni a TV-vel.
De mivel Android TV, arra megy a Plex, a NAS-ra is fel a Plex-et és mehet is a hálózaton keresztüli streamelés. -
válasz
Samanbacsii #915 üzenetére
Gratula
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Samanbacsii #914 üzenetére
Elnézést kérek mindenkitől
Kiléptem, belépés újjal, admin tiltás...
-
Pimpellér
tag
válasz
Samanbacsii #750 üzenetére
Az volt előttem "zavaros"
, hogy sima torrentezés mennyire veszi igénybe a CPU-t. Ha jól emlékszem a kérdésedre.
Arra próbáltam utalni, hogy a sok tényleges letöltés, valamint a nemcsak szunnyadó seed-ek, hanem ott is sok a tényleges feltöltés nálam eléggé igénybeveszi a CPU-t.
Ha viszont ezek a folyamatok lelassulnak, megszűnnek (letöltés befejeződik, feltöltésre megszűnik az érdeklődés), akkor hiába van 50 torrent hozzáadva valamelyik programhoz, a CPU terhelése pár %.
Szóval a sima torrentezést nem tudtam hogy érted. -
Pimpellér
tag
válasz
Samanbacsii #746 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy én akkor néztem a CPU, memória terhelést, amikor pl. hozzáadtam mondjuk 10 torrentet. Most pl. csak seed megy, igen csekély a terhelés. Pedig 47 torrent fut.
Nem tudom mire gondoltál: 30 torrent fut, néhány éppen letöltés alatt, sok meg csak seed. Vagy mind a 30 éppen letöltés alatt, mert én azt tapasztaltam, hogy a proci ilyenkor rendesen terhelt. -
Pimpellér
tag
válasz
Samanbacsii #746 üzenetére
Köszi, ezek hasznos infók. Bár én nem hoztam erre a célra külön mappát (még átgondolom), de a betallózás hasonló. Megszoktam várni, hogy a pc-re letöltődjön és utána tallózom be a NAS-nak. Vajon a pc-re letöltés közben is mehetne a NAS-ra? Transmission-nál nem jöttem rá, hogyan kell szelektálni a letöltendő fájlok között. Download esetén ez megy szépen.
Telefonon az AiFoto remek dolog, elkészült fotó megy a NAS-ra, én is használom.
Photo Gallery-t még nem néztem, NAS használat nálam is hasonló.
Kezdőnek ezek az infók sokat érnek -
válasz
Samanbacsii #740 üzenetére
-
Pimpellér
tag
válasz
Samanbacsii #740 üzenetére
Szia, amikor 40 fölött kezdtem hozzáadni, maga a hozzáadás volt picit lassabb. Így - bár talán fölösleges volt - , de nem adtam több letöltést.
Lényeg: csak torrent esetén sem a CPU, sem a 2 GB RAM nem megy max-ra. -
krealon
veterán
válasz
Samanbacsii #710 üzenetére
"Beállítottam a szolg.routerben (csak az van) fixre a nas ip.jét. Nyitottam portot a routerben (nas ip. és 9091) A Ts. droid kliensbe beírtam a fix ip-t:9091-> Csak wifin csatlakozik a kliens.
No-ip -n csináltam címet XXXX.hopto.org:9091 neten nem csatlakozik a droid kliens.
A "Kézi csatlakozás" menüben a DDNS provider-nél az myasustor.com és hopto.org beállításnál a network status last DDNS update-je: Success."Port nyitas megkezdese elott szukseges ellenorzes, hogy publikus IPv4 cimed van-e.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #705 üzenetére
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #703 üzenetére
Nem is kell.
Ha a szolgáltató nem ad fix-t akkor nem is lesz.
Szokták cserélgetni de nem kell vele foglalkozni.
A Routerben adj a NAS-nak fix IP-t a NAS-ban meg az EZ connectet kell bekapcsolniés az majd a választott névvel kereshető lesz az interneten.
Változhat a külső IP, de majd szépen leköveti -
pippo76
tag
válasz
Samanbacsii #700 üzenetére
Amit te irsz az a nas belso ip cime, igy nem is fogod elerni a transmissiont kivulrol. A routerben nyisd ki a portot a nas iranyaba (alaphelyzet a 9091) es akkor az eleres a kovetkezo. Amennyiben fix ip-d van: akkor: ip cimed:9091, ha dinamikus akkor : ddns cimed:9091 igy mukodni fog.
-
Konyika
senior tag
válasz
Samanbacsii #700 üzenetére
A második, első az a webes felület.
Azt majd router elintézi
Nem igaz az, a qbit az egyik legjobb. Talán az rtorrent versenyezhet még vele.
-
Konyika
senior tag
válasz
Samanbacsii #697 üzenetére
Nálam a transmission nem az igazi, pedig régebben jó volt.
Qbitorrent? Böngészőböl simán elérem nem kell hozzá app. A legjobb torrent kliens.Igaz nekem 3202T van.
Szerk: az AIdownloads is transmission alapú. A routerben nyitottál neki portot?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #691 üzenetére
Az csak logikai dolog.
Ple a Plex a 33200-at használja az internet felől, a belső meg mittudomén 577.
A biztonság érdekében az alap portokat direkt le szokták cserélni.A biztonságossabbá tétel végett én a nem használtakat letiltom, ill nem engedélyezem. Pl nekem az SSH nem kell, így kikapcsoltam.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #689 üzenetére
Az 3MB/s, ami nem sok, de kevés. Egy gyengébb SD kártya írási sebessége.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #686 üzenetére
A neten keresztüli másolás alatt az internetet érted? Ott nem a feltöltésed lesz a korlát?
Sima másolásmegszakadást nem lehet folytatni sztem semmive, ahhoz torrent jellegű protokoll kellene -
*H*
aktív tag
válasz
Samanbacsii #682 üzenetére
Egyébként új, egyéni rendszergazdai fiók létrehozható már az inicializálás során. Lehet elkerülte a figyelmed.
-
*H*
aktív tag
válasz
Samanbacsii #678 üzenetére
Hozz létre egy új admin jogú felhasználót tetszőleges névvel, az alap admin-t pedig tiltsd le, a guest-tel együtt. Szerintem arra sem lesz szükséged.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #678 üzenetére
Az alap, admin felhasználónév nem nevezhető át. Adj hozzá egymásikat, annak meg adjolyan jelszót aminehezen törhető.
Az AiDownloads-ban be kell állítani, hogy a .torrent file-okat autómatukusan megegye, ha odakerülnek. -
pippo76
tag
válasz
Samanbacsii #671 üzenetére
Szia!
A NAS-t tenyleg ne hasznald lejatszonak mert sok kellemetlen perced lesz. Vegyel egy medialejatszot vagy ha van smart tv akkor hasznald annak valamelyik lejatszojat.
Transmission remekul mukodik, telefonon is. Hol akadtal el a beallitassal? Port atiranyitas a routerben megvan? -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Samanbacsii #671 üzenetére
Ez így elég ömlesztett és pont ezért nehéz a válasz rá.
Gondolom nem csak úgy - jó ötletnek tűnt - alapon vetted a NAS-t hanem célod volt vele.
A cél a központi adattárolás és annak megosztása mindenféle felhasználók felé. Eredetileg.1. Media lejátszónak a legrosszabb választás a NAS, sztem. Kiszolgálónak, stream forrásnak kellene használnod.
2. Torrent. Transmissiont nem tudom hogy lehet jól beállítani, nem natív a programként lehet fent, hanem szolgáltatásként, saját jelszóval, weboldallal.
A Deluge-t próbáltam még és a beépített AiDownload-ot, de a gyári a legjobb szerintem. Ahhoz van mobil kliens is.
3. Memóriát bővíteni felesleges. 2-ről 16-ra bővítettem, és soha nem érte el a tényleges felhasznállás a 2Gb-ot.
4. A mappa és ezzel a share struktúra kialakítás rád vár, az igényeid szerint.Javasolt beállítások úgy nincsenek, minden az igényektől függ.
Mondjuk annyit javaslok, hogy ne az admin felhasználóval csinálj mindent, hanem legyen egy másik, amivel mondjuk a media tartalmakat és csak azt éred el.
Megint egy másik mondjuk a backupnak - már ha csinálnál olyat - a gépeidről.
Megint másik mondjuk a surveillance centernek - ha lennének kameráid, stb...
És ne ful ladminok legyenek ezekugye, mert akkor nincs értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Robogó, kismotor
- Milyen házat vegyek?
- Spórolós topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest