Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Crystalheart
őstag
válasz #25954560 #23054 üzenetére
Úgy néz ki, elég scifis vagy. Nem tudom, scifiből keveset láttam, és sokat le is írtál közülük. Mondjuk a Fractale nem rossz, bár inkább csak felső-középkategória. A Speed Grapher nekem nagyon tetszett, a legjobb antagonista van benne, amivel eddig találkoztam, bár megosztó sorozat, nem jön be mindenkinek ugyanúgy. A Chobits rettentő aranyos, kihagyhatatlan. Elfen Lied ha nem volt még meg, kötelező, bár az is inkább csak felsőközép, a hype ellenére. A Sunabouzu posztapokaliptikus, és amúgy jó cucc, rendhagyó. A Giniro no Kami no Agito egy film, vannak, akik szeretik, mindenesetre nagyon jó a soundtrackje, igényes a rajzolása, csak a sztori lapos. Meg még volt valami... Kiddy Grade, az is nézhető egyszer.
Majd mondanak mások mást is, van egy rahedli mecha cucc is például, mint a Break Blade filmek, de azt sem láttam még. (Istene, mennyire nem tudnak angolul ezek a japánok, Break Blade, ilyen nincs ) Meg persze nézegesd vissza, miről volt szó az utóbbi oldalakon, általában jókat ajánlanak. Ha tetszettek a Ghibli filmek (Nausicaa, Vándorló palota), akkor vedd sorra a többi Ghibli művet is.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz #25954560 #23056 üzenetére
Biztosan elérhetőek legálisan is, ha van elég zséd.
De ha visszaolvasol, asszem említve vagyon egy-két ilyen-olyan beszerzési forrás. Én eddig általában csak kaptam őket, szóval mittudomén.
Az agyatlan nagy pallosról eszembe jutott a Berserk. (Noha a sorozat maga egyáltalán nem agyatlan. Csak nincs befejezve. De azért kár kihagyni.) Trailer
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
válasz #25954560 #23054 üzenetére
Beszállok én is:
Akira
Angel Cop (mert szeressük a cyberpunkot)
Appleseed-ből láttad az összes filmet? (3 van, bár az első elég régi, még nem cgi)
Armitage III
Basilisk: Kouga Ninja Scrolls
Blue Gender
Bubblegum Crisis
Cowbob Bebop
Ergo Proxy
Hellsing (és Hellsing Ultimate)
Ghost in the Shell-ből is van vagy 3-4 film + 2 évadnyi sorozat, ha nem mindet láttad
Ninja Scroll (movie+sorozat)
Kite + Kite Liberator (a lövöldözésekre még John Woo is ráizgulna, és mindezt egy tündéri lányka követi el rózsaszín stukkerrel...)
Mezzo Forte + Mezzo DSA (hasonló okokból mint a fenti)
Mnemosyne
Parasite Dolls
Redline (intergalaktikus Wacky Racers anime módra, másfél órányi adrenalinpumpa)
Outlaw Star (kb Cowbox Bebop szintű space opera/western, ha nem is olyan jó, nem sokkal marad le mögötte)
Spriggan
Vexille[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
unclefucka
senior tag
válasz #25954560 #23755 üzenetére
Szuper!
De egészen pontosan melyik Naruto Shippuuden filmet nézted meg?
Mert van belőle 6...A közízlésnek pedig tökéletesen megfelel
A Death Note is.[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
-
Mister_X
nagyúr
válasz #25954560 #23991 üzenetére
A -san az általános, ezt voltaképp mindenkinél köteles vagy használni, ha már tudod a nevét, de még nem mondta, hogy szólíthatod másképp. Ha nem így teszel, bunkó vagy.
A -chan a hivatalos "cukiképző", fiatalabb lányok egymás között ezt szokták használni, vagy a -chi/-cchi-t, ami a kicsinyítőképző (magyarul -ka).
A -kun a -chan fiú megfelelője, de az idősebbeknek a lányok is -kun szokott lenni, ahogy nálunk is sokszor "fiacskám"-nak szólítják (idegességükben ) az idősebbek a lányokat.
Sensei a tanár, az óvónő, az orvos, a professzor.
A -sama a tiszteletteljes megszólítás, rangban magasan felettünk álló felé így illik (illett) szólni. Most leginkább hétköznapi beszédben fordul elő néha animékben, ha valakit el akarnak ismerni / az egoisták használják magukra, továbbá spécibb helyeken a vásárló az okyaku-sama vagy extrán spéci helyeken gosujin-sama.
Onee-chan hivatalosan a nővér, családon belül. De még az ane is nővért jelent, továbbá a Nee-t lehet variálni tovább (onee-san, onee-sama, nee-chan, nee-sama). Onee-channak hívják a fiatal srácok a velük egy korú ismeretlen lányokat is, fiatalabb fiúknak onee-san. Ha a fiú idősebb minimum pár évvel, akkor már ojou-chan szokta átvenni.
A leírás persze nem biztos, hogy megfelel a valóságnak, mert nem jártam még Japánban, de még az animékben sincs kőbevésve. A wikiben amúgy minden le van írva.
Kis szerepjáték. Vagyok én, a közeli barátom Fujita Hanako, a gyerekkori legjobb barátom Koizumi Shinji, az osztálytitkár Tanaka Rei, egy másvalaki az osztályból Nakamura Tadayoshi, a tanár Onizuka Eikichi, a barátnőm Ooshima Seika, Seika húga Ooshima Karen, az ő barátnője, egy felsőbbéves a klubunkból Suzuki Hideo néven, egy ismeretlen lány.
Kit hogy szólítók
Fujita Hanako - Hanako-chan vagy Hanako
Koizumi Shinji - Shinji vagy haveri cukkolások esetén Shin-chan vagy Shincsi
Tanaka Rei - inchou (osztálytitkár) vagy Tanaka-san
Nakamura Tadayoshi - Nakamura-san
Onizuka Eikichi - Onizuka-sensei
Ooshima Seika - Seika
Ooshima Karen - Karen-chan
Karen barátnője - amíg nem tudom a nevét, addig ojou-chan
Suzuki Hideo - Suzuki-senpai
ismeretlen lány - ha idősebb min. 2-3 évvel, akkor onee-san, ha velem egy idős, akkor onee-chan"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
hoffman_
nagyúr
válasz #25954560 #24192 üzenetére
én is nagyon keveset nézek ahhoz képest, amit szeretnék. anno másfél-két éve kezdtem el nézni őket, kaptam kb 100 címet indításnak. azóta se tartok sehol velük megnéztem 2 ~400 részes szériát, olyan 8-10 ~20-30 részeset, meg pár egész estést. egyszerűen nincs annyi időm rá, meg hát nem prioritás - de szép lassan is lehet azért haladni velük
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Archanon
őstag
válasz #25954560 #24192 üzenetére
"ennyi ido a vilagon nincs"
Régen mennyire nem tudtam ezt átérezni... ma meg mennyire igaz.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Hintalow
senior tag
válasz #25954560 #24197 üzenetére
Nekem is nagyon változó ütemű , hogy mikor mivel haladok, nemrég fejeztem be az "ős" listámat, ergó amit összegyűtöttem kb 10 éve, hogy megnézésre érdemes, azzal most végeztem, jöhet az újabb lista.
Persze én is csak szigorúan munka után, amikor már a gyerkőc is lefeküdt aludni.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
bandiras2
senior tag
válasz #25954560 #24633 üzenetére
Pont így jártam én is korábban [link] Bárcsak több ilyen igényes angol szinkron készülne...
Más:
[Május 5, FELSZÁLLÁS!!!] Uccu kyouday live action!A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
bandiras2
senior tag
válasz #25954560 #24689 üzenetére
3 újranézés után el kell ismernem mindannak az igazságtartalmát amit leírtál, nekem is feltűnt, de majd csak a 4.0 után nyilatkozom.
[ Szerkesztve ]
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Nova96
őstag
válasz #25954560 #24711 üzenetére
Double HEADSHOT...most komolyan, szerinted ez így normális dolog volt?
Én néha tényleg meglepődők miket csinálnak az emberek...istenem.
Ennél már csak az lett volna a jobb sorozat első és utolsó része....facepalm......A Clannad nem egy részbe üt, hanem a konkrét történetbe. Első évad felvezetés a tökön rúgásra, pedig én nem szoktam sírni, de ez olyan mű, pedig azt mondják nem is értetem.
Szerintem következőnek gondold át mit csinálsz mert ennél nagyobb baromságot nem is csinálhattál. És melyik OVA-T nézted...remélem legalább alternatív történetest és nem a 22+1 OVA-t...[ Szerkesztve ]
-
bandiras2
senior tag
válasz #25954560 #24722 üzenetére
Itt viszont egy gondos munkával felépített érzelmi kataklizmát (
tettél tönkre) úsztál meg a poénok lelövésével. Nem véletlen a hype, műfajában etalonnak számít.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem. OVA-t a semmi közepéből nem nézünk.
Vagy nézünk, csak nem sok az értelme. ))
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Archanon
őstag
Ezért a válaszért triple headshot. Bocs.
Másfél órás OVA? Nem a filmet nézted meg véletlenül, ami lényegében egy félkész trutyi, gagyin felvezetve, és totál értelmetlenül lezárt izé? Kb. köszönőviszonyban sincs a sorozattal... ugyanakkor a "poénokat" durván lelövi.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz #25954560 #24729 üzenetére
De amúgy tényleg.
Ha szereted a minőségi drámát, tragédiát, slice of life-ot, romance-ot, jó humort, akkor megnézed a 2 évad-ot, OVA-kkal együtt, sorban, ahogy jönnek. Min. 720p BD.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
neko18
senior tag
válasz #25954560 #24729 üzenetére
Szerintem ne értsd félre a dolgot
Csupán azt akarják, hogy jobban élvezd az animét amit nézel.
A példádnál maradva a motorozás sokkal izgalmasabb, ha tudod hogy mi hogy működik.Másik példát is felhoznék: Főzés!
Főzni mindenki tud, élvezhető is, de pár szinttel megemeled az élményt ha az alapokat elsajátítod Megtanulod a fűszereket használni, így a végeredmény jobb lesz.Az animékkel is sokszor ez a helyzet Érdemes megnézni az előzményeket, bár én is beleestem abba a hibába hogy az ovát néztem először, de azt hittem hogy ez egy másik anime. Nem jártam utána a dolgoknak, csak anno láttam indán ajánlott kategóriában, belelestem, nem tetszett meg nem is értettem és hanyagoltam.
Aztán itt világosítottak fel hogy annak van egy előzménye és először azt nézzem meg.kdxsv
-
Nova96
őstag
válasz #25954560 #24797 üzenetére
AFTER-re fel. És készülj a tökön rúgásra, igaz ha a filmet nézted pont lelőtted.
Más:
Vissza olvastam,mert kellet a KnJ sorrend és hát fogom a fejem, miket írtam.
Miért van az, hogy japánba a rape mint téma elfogadott, és a lolit meg mindig bannolni akarják? ~japánok -
Nova96
őstag
válasz #25954560 #24799 üzenetére
anime ≠ japán röviden, most nem fejetem ki(mert épp animézek), de úgy kell kezelni ezt az egészet, hogy van ami igaz, de az se annyira olyan. Elég sok minden lehet olvasni/hallani én is tudok egy-két durva esetet, szóval nem minden olyan szép mint az animékbe. Meg mint a magyar ember felfogása, minden sokkal jobb minden és minden utánad vágnak, mindenki sokkal jobb(jó ez még igaz is , sok pesszimista magyar) és blabla. Mindenhol van, de.
Mint ahogy Amerika se olyan amilyen Hollywood bemutatja és sorolhatnám. -
bandiras2
senior tag
válasz #25954560 #39701 üzenetére
ez a knights and magic nem rossz, csak a fohos aszexuális/homigyeró hozzáállása zavar kissé mikor bomlanak utána a csajok.
üres idődben ha eddig nem láttad volna, letolhatod a Cowboy bebop ot vagy a Terror in resonance ot.
mindegyik nagyon jo.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
KISDUCK
addikt
-
-
Silεncε
őstag
válasz #25954560 #45748 üzenetére
Naja csak egy egesz evadhoz ha mondjuk egy standard 25 reszes evaddal szamolok, kell jo 9 ora lenyomni es akkor megallas nelkul neztem. Ennyi idom egyben nem nagyon lesz, szetszabdalva meg lesz vagy 2 het egy evad, a vegere elfelejtem, mi volt az elejen
Nezni lenne mit, inkabb a mikorral vannak bajok
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz #25954560 #46450 üzenetére
Nodame Cantabile? --> Macross Plus? <-- Macross Frontier? Detroit Metal City? Bubblegum Crisis?
Már ha olyanról beszélünk, amiben (az egyik) központi téma a zene.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz #25954560 #46475 üzenetére
"kulonleges (en jo) hangu szinkronszineszekre"
Ó, ilyen nagyon sok van. Kezdd mondjuk a Danshi Koukousei no Nichijouval (egyik örök kedvencem, top 20-ban simánlazán benne van, talán még a top 10-ben is - ezt át kéne gondolnom). Epic sírás. Csak egy ízelítő; [link]
Ha érdekel a Macross univerzum, szólj. Szívem egyik csücske a dolog; régebben sokat posztoltam a témában (spoilermentes ismertetők, zenés linkek, nézési sorrend, ilyesmik).
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz #25954560 #47233 üzenetére
A magam részéről meg sem nősültem soha, szóval a statisztikán kívül esem.
Also kutyák ftw.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz #25954560 #47377 üzenetére
Való igaz, hogy most az alapkérdés morbid művekre vonatkozott, de az se baj, ha jóféle nem morbid dologhoz jutok. Idén sajnos sok minden nem volt. A Dorohedoro-nak vége az AoT pedig még odébb van és most valahogy úgy érzem magam mint a sad Escobar meme.
Aljasvip:
Akkor valamikor rálesek. Az amúgy stand alone érthető?Silence:
Gore is jó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Dunu DTC800
- Eladó Thinkpad P14s g2 ( T14 G2 )AMD (ryzen 7 pro 5850u 16Gb 500Gb) 5 HÓ gyári garival
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- ASUS RT-AX57 AX3000 Router
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wi-Fi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest