-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Apollyon #41593 üzenetére
Igen, Bp-en vannak fél kerületei, amiket skót falusi szemmel is rendben vannak. Az egy főre eső késelések száma kb pariban lehet a két fővárosban (London ugyebár majnem annyi lakossággal rendelkezik, mint Magyaro. Olaszliszkát és Felcsútot is beleszámolva), de persze ha ez koncentrálódik egyes kerületekre, az könnyen fullos no-go zónát jelenthet...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Aki Mo hazaköltözésen töri a buksiját, ITT talál elég érdekes sztorikat, melyek kb semmilyen médiába nem kerülnek be. Pl "Törölt felhasználó 2020. 02. 19. 10:13". Plusz egy docplayer-re feltöltött tanulmány is van a posztok között, kereső rátalál. Magyar Croydon...
Migatyánk persze, de a valós közbiztonsági állapotoknak nem árt utánanézni, gyanítom nem véletlen, hogy az egyik faluban a ránézésre jó állapotú házat is odaadnák 8M kemény magyar Ft-ért, a másikban a düledező vályogrettenetet 30 misiért már viszik is.
-
t72killer
titán
Nna ezek se bírnak magukkal: először évekig toljuk a "mindenkioperálja át magát alien-nemű egérré" sztorit, aztán meg vágjuk be a durcit full introvertált ruszkibérenc incel nácikkal.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41589 üzenetére
Nagyon kéne már egy 2008 kb a négyzeten...
Amúgy Mo-on is, simán képesek 200e£ feletti összeget elkérni nem a legjobban leszakadt helyek vmelyikén lévő házért.6 emelet bnyeg, galambdúc...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #41586 üzenetére
Jókora szivatás, szabályozás híján a kereskedő jókorát spórol ezzel, mert persze a kínai műremekeknél itt is előfordul, hogy a minőséggagyításért felelős csapat elmérte és a czucc kicsivel gariidő előtt nyekken meg. Még jó, hogy rákérdeztem, mert persze Kínából újat(!, aminél ugye nem lebeg a kérdés, h miért is adják el valójában 5 hónap használat után?) rendelek vámmal uannyiért, arra meg legalább vmilyen garim van...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Mennyire általános itt, hogy használt de garis cucc esetén nem transzferálható a gari az új tulajra?
Műszaki cuccot vennék, konkrétan távcsőmechanika (tudom, vok elég hülye amatőrcsillagász hobbit űzni itt ): Januárban vette a kolléga, patika állapotban van - a blokkmásolattal rákérdeztem a boltnál, nem hajlandóak átírni a nevemre a garit. Így sajna le is mondtam a bizniszt, 1k+ értékű elektronikus ketyere gari nélkül azért izgalmas vállalkozás.
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41573 üzenetére
Valszleg a kocsiban talált drogok + az akciózó kocsi értéke se éri el az okozott károk negyedét se... Eléggé facipőben jár errefelé a racionális kapitalizmus...
Majd fizet persze a biztosító (én...) - már akinek van biztosítása.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41571 üzenetére
TLDR: én még nem fixálok
Miután Putlerék nem nyomtak atomot a Kurszk-i tanyavidékre, lehiggadni látszanak a kedélyek és elkezdett ereszkedni a tőzsdei gázár. Én sztem már csak tavasz környékén kötnék. SzVSz a piac abban az állapotban van, hogy laaassan de folyamatosan azt realizálja, hogy húdejó, mégse fagyunk éhen és nem fogy el a gáz. Ennek a folyamatnak az alja felé érdemes fixálni, ami SZVSZ még odébb van.
Az áramot nem tudom, abban mindenféle ződ csavar van. Nálunk pl most húznak fel egy csodaszép szélkerékparkot, miután végeznek a területen lévő erdő tarravágásával. Ez ugye "óccó megújuló energia" lenne, csakhát sok fejsze csorbult ki abban a nagy favágósdiban, a helyi fődesúr sarcát is a fogyasztó fizeti, szóóval csudatudja...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41568 üzenetére
Pontosabban te, mint kisember perkálj szépen nekik. Ha offshore cégen keresztül tolsz 45 AirBnB kéglit, totál letarolva egy kisebb Corwall-i falut, akkor érdekes módon tudsz az éjszaka újraélesztést végző párodhoz képest ötödakkora %-ban adót fizetni... Csak az első 10misit kell valahonnan elkötni hozzá és pár pártfunkcival jóban lenni.
Munkahelyi fejlemény, hogy a fél év múlva esedékes fizetésnélküli szülői szabira nem engedtek el, egy kört futok a nagyfőnöknél, hogy ez csak valami technikai malőr / más rendszerben kell-e nálunk kérni, mint a normál szabit, vagy akkor most durcimorci van és legközelebb ügyvédnénivel jövök beszélgetni... Az időponthoz ragaszkodok, a telelés félbeszakítása önmagában elvinné egy havi nettómat.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #41565 üzenetére
Meglepett volna, ha az új rezsim nem folytatja a neofeudális adósrabszolga-toborzást egy kis "ingyenpénzzel"
-
t72killer
titán
Argyll megye egyik hátsó bugyra ahol a legközelebni minimálbéres 4 óra shiftekkel operáló szerencsétlen "melóért" vagy 2 pint tejért fél órát kell vezetni. Ilyenor ugye az ember remélne legalább egy tengeri kilátást, de az se... A reportot író Surveyor nem tudom melyik wiszkifőzdéből szabadult...
-
t72killer
titán
Megnéztünk egy reális guide priceon árverésre kerülő "házikót", háát, kb mintha a mostani magyar ingatlanpiacon lennénk.
- TANYÁN van, de csak csórika midterrace. Egyetlen mutatója a vidéki létnek, hogy UKben óriásinak számító, kb 300m2 tiszta kertfelület tartozik hozzá, azaz végre lenne HELYÜNK kint.
- Szennyvízelvezetés - eztfigyeld: "lemegy az emésztőgödörbe, de vmi csoda folytán sose kell üríteni"
- Ivóvíz: örüjjé, nem kell vízdíjat fizetni: valami közös tartályból jön, amit 2évvel ezelőtt bevizsgáltak. De óvatosan, télen hagyj nyitva egy csapot, mert elfagy a 4 ház által használt, kb 50méterre levő tartályból a házba vezető csőben a víz
- Belső kialakítás: padlás nuku, beszobásítva (=jóval macerásabb szigetelni+fűteni..., és ugye ferdefal mellé se szék, se szekrény...). Kád ugyan van, de a lábamat nem tudnám kinyújtani benne és persze 3 hálós házban szumma 1db budi, az is a "fürdőszobában". A konyha egy pici lyuk, még a mosogatógépet és a mosógépet is a lépcső alatt tartották, a kaját meg egy szűk folyosón át tudod az első székkel rendelkező helységbe (nappali-ebédlő) átvinni.
- háztól (terrace-szomszédtól) 1méterre: patak, aminek a fura domborzat okán a szintje MAGASABBAN van, mint a kert
- egyetlen közmű: villany
- állapot: közepesen lelakva, teljes festést és szőnyegcserét igényel
- Slusszpoén: normális doksik, title sheet, title plan? Jaa, az nincs. Online se, a feudális Sasine registert kéne kb 100 font költségből végigkerestetni, hogy kiderüljön, maradt-e rajta vmi mortgage vagy kell-e félévente egy hízott disznót vmi földesúrnak felküldeni
- Hirdetési képek: a háborús OSINT edzéssel megfigyeltem, hogy a képeken még csak nem is zöldellnek a fák, bokrok, szomszéd üvegháza (ami most tetőig telenőve) üres, ezt bizony minimum március óta árulják.Home report 140e-re becsülte, ami TÖBB, mint egy összközműves-gázfűtéses mid-terrace a városban csak kisebb kerttel. Ez ugye totál vicc, uis az ingatlantól egy kacskaringós erdei úton kell minden áldott melóshiftre, gyerek különórára, bevásárlásra, stb bejönni.
Nem perkáltam az extra papírokért mert alighanem lenne itt még ügyvédi meló, így csak nézőként figyeltem az árverést: 80e-ig ment fel, DE slusszpojén kettő: nem kelt el, uis ennél többet akartak az eladók
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz ricardobayes #41560 üzenetére
pffh, háát, nem egy életbiztosítás a város. Szerencsére asszonypajti is kezdi látni már (szerencsére csak hírekből) úgyhogy előbb-utóbb elmegyünk innen. Sajna előtte le akarja tudni a gyerekek suliját, merthát a "barátok"
-
t72killer
titán
válasz t72killer #41555 üzenetére
Hmm, állítólag ez a precedensjog országa: ha a bicskás a bünti 40%ának leülése után mehet, akkor vajon mortgage-et is vehetek fel remélve, hogy miután 40%ot törlesztettem, törlik az egészet ?
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Valaki hasonlította már a gugli járatkeresőjét a skyscannerhez? Vajon kiad minden jó árú megoldást? Skyscanneren a térkép sajna eltűnt, viszont jól működik ha egész országot írok be uticélnak, megkeresi a legolcsóbb kapcsolatot az adott dátumra.
(3 napja szakad nálunk, muszáj lesz valami őszi szüneti pénzszórást megálmodni)
-
t72killer
titán
válasz instantwater #41549 üzenetére
Pontosan. Amiben lakok, az igen magas %ban legyen a sajátom, még csak véletlen se jöjjön valami f.szfej, hogy jövő 7en a világgazdaság ilyen-olyan alakulása miatt csomagolj és családostól húzz a r.tekbe. A függőség, pláne amikor igen érzékeny területen van rossz és pont + el is jön időnként a pillanat, amikor megrántják a hereszorítót mindkét oldalról.
A második-harmadik-ötödik már mehet hitelre.
-
t72killer
titán
x pillanatban. Aztán jön y pillanat, amikor a hitelben ülő kétségbeesetten kapkod fűhöz fához, merthogy egyik napról a másikra beütött a válság, befektetései padlón, ház banknál elkönyvelt értéke padlón és a bölcs döntése után mehet gyerekekkel a híd alá. Á'la 2008
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
hmm, magyarul megérné a tehermentes házikót mortgage-elni és a pénzt pmap-ba átrakni. RÁNÉZÉSRE, a kamatszámok alapján persze, nekem is így tűnik.
Persze szigorúan papíron, mert a kedves adóhatóságnál külön cécó a hitel költségeit normálisan ktg-ként leírni + ott van még a GBPHUF árrizikó: ha Kuszaszemék tüsszentenek egyet, másnapra bukik a haszon.Mortgage-ben még ugye rizikó a változó kamat ÉS hogy így a bikapiac második évtizedében(!!) simán jöhet egy tényleg komoly 30+%-os korrekció, ami igencsak hidegzuhés tud lenni, ha 50% felett jár a hitelhányad.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Rövidtávra Magyar államkötvényt venni rövidtávú aktív speki...Nem daytrade persze, de 1-2 éves távon se biztos, hogy megvan a 10% nettó hozam. Jja, és azt a nettót ha már forintpiac, forint alapú piaci hitellel összevetve számold.
-
t72killer
titán
Szitutól függ. Ha nincs cash és helyben kell összegyűjtögetni, akkor mindenképp. Ha van, akkor a reál, akkor viszont a reál nettó, alacsony kockázatú hozam már nemigazán lesz több, mint amennyit a hitelt nyújtó bank mindenféle címen legombol rólad.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41522 üzenetére
pontosan, mivel soha nem hallottam erről az állítólag nagyon gyakori betegségről, utánalovastam a fentebbi linken, ott azt írják a szakik, hogy bizony 5+g-os adagot meg kell ennie mindkét ismert változatnál.
#41523: mindenképp kérdezz rá. Gondolom nem mind1, hogy 5m vagy 50e fontos hitelről van szó.
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #41520 üzenetére
Igen, ezutóbbit én se értem. A mogyoró persze már intézményi szinten üldözve van, de arra kíváncsi leszek, hogy képesek-e ezt az almával meglépni.
100% amúgy, hogy anyuci hisztije az egész, kiegészítve mondjuk a fogalmatlan igazgató instant "kockázatkerülésével" (=jó brit módra: szivassunk meg 10 gyereket, mert b.szunk utánanézni, miről is van szó/s.gghülyék vagyunk megérteni egy szakmai leiratot)
-
t72killer
titán
Mai agybaj: nagyfiam osztályába érkezett új gyerek. Ma, így a 2. oktatási héten hirtelen nap közepén bejelentették a gyerekeknek, hogy szeegény kislány szöörnyen allergiás az ALMÁRA, és instantdetüstént ki van tiltva az alma(!) az osztályból, így akinek alma volt a tízóriajában, nem ehette meg azt.
Értemén, hogy táncoljunk körül minden VÉLT és valós szerencsétlent, de nem hiszem, hogy joguk van hirtelen előráncigált érvek mentén gyerekeket éheztetni...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41515 üzenetére
, ez kész. Noigen, könnyűszerkezetes sz.r az egész, persze százezrekért eladva, "építve". Bár az itteniek "téglából" is képesek kártyavárat építeni.
Aztán csodálkozik az ember, hogy x korosztályban többezer font a biztosítás... Alanyunk ránézésre a 20-50 csajok csoportját fogja boldogítani.
-
t72killer
titán
UK quarterly gdp: +0.6%
Spain: +0.8%, viszont úgy, h korábban nem volt mínuszos negyedévük.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41509 üzenetére
Utána állítólag derült
Maszkot kell majd húzni a micsodára, ha majommal huncutkodik az ember
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #41504 üzenetére
+1...
#41502: így van,annyival vagyunk jobbak pl a németeknél, hogy itt őslakos fehér elkövetőből sincs hiány. Ajánlott irodalom: Glasgow smile...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41496 üzenetére
+1. A társadalom egyszerre viselkedik úgy, mintha BÁRMILYEN emberi élet, arra tekintet nélkül, h az illető mit követett el, végtelen, minden áron (==adófiizetői £££) megtartandó, rehabilitálandó lenne és kontra, dob ki vállrándítással fiatal ártatlan emberéleteket.
Azon kívül, hogy népszerűsíti ezzel a sz.rjunkbele-szívjukfel életmódot, krva sokba is kerül pénzben és humán erőforrásban is.Jjaigen, ezekkel az eszmékkel ám mi hirtelen olyan far-right náciőrültek vagyunk, hogy várhatom mikor löki be az ajtót a helyi twitterkommandó
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"new synthetic drugs like tranq risk turning parts of Britain into a zombie nation"
Scotland says hello...
-
t72killer
titán
válasz nitro16 #41489 üzenetére
Nekem szerencsére ilyenem nem volt. Ráadásul egyszer éjszaka a hülyeségem miatt (lejöttem az útról és elakadtam a homokban) kint töltöttem az éjszakát az i.stenpcsája mögött 3al, ahol aztán tuti minden IS él, semmi bajom nem lett (Victoria állam hátsó része, ha ez számít vmit).
-
t72killer
titán
Erre gondolsz? "In July 2019, it was revealed that Joanne Natalie Senior, a former prison psychologist who was fired for having a relationship with a Skaf gang rapist and who married another member of the notorious child rape gang, was working with children as a school counsellor at Malek Fahd Islamic School." noigen, hab a tortán... De itt is tudnak azért érdekeseket alkotni a hatóságiak.
#41486: ez azért túl van spilázva nem kicsit. Persze, van mindenféle ami csíp-harap-megmérgez, de hamarabb kapsz Pusztaottlakán tüdőcsúcsrákot a 80km-re lévő szegedi villanyverda gyár károsanyagkibocsátásától, minthogy ad acta tegyen (vagy egyáltalán láss egyet) egy taipan. Az óceán mélyebb vízi részeiben meg már Kanárin se úszkálok, akár van nagyfehér akár nincs.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #41483 üzenetére
Ahogy nézem buckalakó-probléma azért Kenguruföldén is akad.
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #41483 üzenetére
Itt maguk a kritikus rendszerek backdoorosak, egy scammerparadicsom az ország. Csak remélhetem, hogy a 23. biztosítónál, telefonszolgáltatónál, munkaadónál megadott adataim alapján nem vesznek fel egy magánjetre hitelt random kisdobosok.
Az ozziekról valóban rémlik pl, hogy első sorban rohantak kiszolgálni a kiadóvállalatok igénylistáját, gulagra küldve azt, aki sutyiban le mert tölteni egy mp3-at.
Más: A brit társadalomban nem probléma a rasszizmus, ékes példa amikor fekete és fehér harmóniában, összehangoltan és hatékonyan dolgozik együtt
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #41481 üzenetére
hogy választ tudjak adni, ahhoz tudnom kéne, h itt mi a VALÓS helyzet . Ezt meg ugye nem tudjuk.
Egy békés tüntető - mostantól igyekszem csak az országban engedélyezett lapokat linkelni, f.sz akar random tweet továbbításáért egy helyi TEKetória csapatot a nyakába... Háát nem tudom, a nyakelvágós kormánypárti politikus akkor is aggasztó jelenség, ha a pártja a videó előkerülése UTÁN elhatárolódik tőle.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Re rendőrállam, háát sztem az Ausztrálok ennél semmivel se rosszabbak.
-
t72killer
titán
UK legalábbis papíron jól fel van fegyverezve, hogy az esetleges csetepatékból jól jöjjön ki.
Az viszont, hogy Arafatos fejkendőben hangosordibálós néni osztja az észt az angol utcán nem túl jó előjel.Klíma+kutatók: a jövőről van szó, amire mint a meteorológiában x% eséllyel bejövő modelleket építenek - egyelőre sajnos úgy tűnik több prognosztizált tétel már megvalósult. Egy marha nagy mázlnik van klíma+környezet kérdéskörben, hogy az emberiség szaporodása kb covid óta már valóban láthatóan lassul, a globális fertilitási index, beleértve a szaporisztánokét is(!) folyamatosan csökken.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #41470 üzenetére
Szerk, fórummotor csessze meg:
A további részleteket pont a távolság miatt nem követtem, valószínű már át se mennénk a letelepedési pontrendszeren (életkori eleme is van). Van EU rokonság és baráti kör, akikkel jóban vagyunk = minimum évente 5nap és 10k$ kukázódna látogatósdi miatt.
+az ország lassan Kínai gyarmattá válik, a környezetvédelem igen gyorsan kukázódik a bányaérdekek oltárán. Ott nem akksigyárat kapsz a kert végébe, hanem külszíni fejtésű urán/lítiumbányát...#41471: Ezek már csak felszíni tünetek. Tény, az nhs is gyakran "gyógyítja" paracetamollal a rákot, közéletben meg úgy tűnik már a paracetamol is elfogyott🤔.
Ausztráliában amúgy ahogy ilyen távolságból, 1db vizit és 2-3évenkénti hírolvasásból meg tudom ítélni, "rend" van: 4000km mindenfelé vezetés alatt összesen nem láttam annyi széthajigált szemetet mint itt egy nem túl lepukkant Glasgow-i mellékutca 100méterén. Tini késelések tucatjairól se olvasni(!)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Bár tényező, de ne csak a migrációkérdést nézd, általánosságban igaz, hogy az olyan helyeket kerülni kell, ahol BÁRMILYEN akár egyeseknek tetsző folyamatot hagynak csak úgy elszállni/ tömik vele a szőnyeg alját.
Mindenesetre neki kell feküdni a nyelvtanulásnak, sajna Ausztrália messze van és covid alatt igen brutális arcát mutatta.
-
t72killer
titán
Lapozzunk a manapság divatos migránstémáról, UK Egyetem: "The article in the Telegraph described rituals in which students were sexually abused, lashed with belts, had cigarettes stubbed out on their backs, and forced to consume bodily waste."
Illetve az egyel fiatalabb korosztály.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #41461 üzenetére
Én valami hurráoptimistaként abban reménykedtem, hogy a nagy mélyrepülés után jóféle angolszász mód realizálják a hibáikat és elindulnak felfelé. Példa ugye USA növekedése 2009 után.
Ennek sajna ellenkezője történt: ott tartunk, hogy óriási fölénnyel nyert kormányváltás UTÁN se képesek a probléma gyökerére mutató konzekvenciákat levonni és labour részről is pontosan ugyanazt a "dobunk a problémára pár populista lózungot oszt csókolom, mehet a szőnyeg alá" britkőműves hozzáállást látom.
Az a bizonyos 2 bit mára: "The anti-migration protesters never showed up, so the counter-protesters started rioting themselves instead, attacking a number of police officers" [link]
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ezen a grafikonon érdemes a 10évesre rápöccinteni: már 2%-al vagyunk a de facto brexit szintje alatt az országot üzemeltetők/etetők arányát illetőleg. A növekvő inaktivitás pedig sajnos a bűnözés melegágya, pláne ha van hozzá jó adag egyéb frusztráció+hergelde.
"az egy rasszista szélsőjobbos náci geci"
Önérdekű populista politikusokról beszélünk szigorúan, az államférfiak rég kihaltak. Labour alatt másra ne is számíts: ők ugye baloldali erőként definiálják magukat és mint politikusok azonnal kapóra jön, ha ELLENSÉGKÉPET tudnak kreálni a szavazóiknak, a valós problémák, pláne azok gyökerei meg ott rohadjanak meg ugye, ahol vannak...
Nálunk Skóciában az SNP amúgy a gendersztorira ült rá hasonló hevességgel pár éve. Hirtelen született egy rakás intézkedés, miszerint mától pl a 16éves átoperálhatja magát, a szülő tudta nélkül az iskola leszervezheti az egész akciót stb - aki pedig ezt kritizálni merte csupán a pl 2015 ös állapotokat tartva normálisnak, le lett hordva mindenfób nácinak. Sőt, a véleménnyilvánítás szabadságára is igen hamar törvényileg szálltak rá. Az ügy végére akkor került pont, amikor London leszólt egy bírósági per keretében, hogy ácsi ez a bicaj már fényévekkel túl van tolva - és akkor hopp, mégiscsak jó lett a 2015ös realitás.Mi kb akkor fogunk pucolni, amikor a nagyobbik végez a középsulival. Viszonylag biztonságos kisvárosban vagyunk, de nincs az az isten, hogy Glasgowba küldjem őket egyetemre...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Én a vegyiparban landoltam anno, ott dolgozók annyit mondtak, hogyha 2éven belül nem tanul meg az ember dánul, akkor gondok lesznek (én csak fél évet voltam, mentem tovább). A bürökráciával anno jól összeakadtam, mert akkor még kellett munkavállalási engedély, amin annak ellenére HÓNAPOKAT ültek, hogy Mo már EU tag volt és egy nagy multicégtől volt egy teljesen egyértelmű, határozott időre szóló szerződésem + elintézett szállásom. Az adóhivatallal is volt több köröm, mert gyakornokként vmi "hiba" folytán belepottyantottak a legmagasabb szja-kategóriába = első hónapban alig kaptam valamit, ill járt egy kedvezmény, amit csak egy évnyi levelezgetés után sikerült utólag visszaigényelni: a dán levelezgetés ellenére szerencsére volt angolul beszélő ügyintéző a hivatalban...
Xenofób viselkedéssel én ANNO személyesen nem találkoztam, bár elég szűk burokban éltem. Bár TÉNY valóban megfigyeltem, hogy fiatal skandináv társaságban a norvégokkal - finnekkel azonnal megtaláltam a közös hangot, dánokkal ritkábban.#41456: persze, az ájtí mindenhol kivételezett, abban esélyesen még Mo.-on is ellehetne valaki angol only módban. Hogy a posztoló milyen okok mentén menekült összességében, nem tudom - nálunk a beilleszkedés hiányáról szó sincs, a gazdasági - lakhatási körülmények egy őrület + kezdek aggódni a közbiztonság miatt.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Az egyik brit-magyar zárt csoportban találtam, nem screenshotolok mert hosszú+képként nehéz lenne olvasni - tldr: elköltözősdiből Dánia kilőve (bár én 15éve dolgoztam ott fél évet szakmában és már akkor kilőttem mint célt...):
"Sziasztok! Ez egy tanulságos poszt lesz. 2.5 éve, (2 év angliai élet után ami kb csak covid és brexit miatti szopásból állt számunkra) megelégeltük a UK-t, 3 hét alatt összepakoltuk az életünket, és átjöttünk (mit jöttünk, menekültünk) Dániába. Itt zseniálisan indult minden, azonnal 'saját' (olyasmi, mint a shared ownership, csak jobb) lakásba költöztünk, szuper környéken. Mindketten beiratkoztunk újra egyetemre, amiért annyi ösztöndíjat kaptunk, amennyi elég volt arra, hogy szépen eltartsuk a kis, 3 fős családunkat. Mellette dolgozgattunk részmunkaidőben szarul fizetett diákmunkát, és próbáltuk kiismerni magunkat. A gyerekünk sok fantasztikus óvódából kiválasztotta azt ami neki tetszett, (miután az angol ovit gyűlölte) ahova szépen beszokott, és amiért aprópénzt fizettünk az angliaihoz képest. Az oktatás ugyan participation trophy módszerrel működik, de legalább nem abuzív, mit otthon. Az egészségügy fantasztikus (sajnos volt 'szerencsém' kipróbálni a kórházat is) egészen sokáig minden szuper volt.Aztán elvégeztük az iskolát, csináltunk egy vállalkozást, és készen álltunk kilépni a nagybetűs Életbe. (Immár sokadszor, 40-es fejjel) Ekkor jött a kurvanagy pofáraesés Kiderült, hogy ez az ország valóban paradicsom - ha "ethnic Dane" vagy. Kék szemű, szőke, Andersen, vagy Jensen. Mindenki másnak egy xenophobic pokol, ahol az idegengyűlőlet a magyarországival vetekszik, viszont legalább hevesen, de 3 éves szintű vitakészséggel tagadják. Mutatom:- Dániában sok a xenofób.- Ha nem tetszik Dánia, húzz vissza ahonnan jöttél. Az egy dolog, hogy a muszlimokat szinte nyíltan gyűlölik, de simán hazaküldik a németeket meg a hollandokat is mondjuk, mert az anyanyelvükön mernek megszólalni nyilvánosan. Ennek megfelelően semmi esélyt nem látunk arra, hogy normális munkát kapjunk a takarításon kívül (mondjuk az legalább viszonylag "jól" fizet, csak kurvára nem életcél) és itt vidéken még a vállakozásunk is megérzi, hogy nem Jensennek hívnak, arról nem beszélve, hogy szarrá vagyunk adóztatva. A Dán nyelv undorító, és kizárólag tökéletes nyelvtudással tudsz valamit kezdeni vele, addig meg oldd meg, ahogy tudod, hiszen bármilyen (amúgy angolul simàn megoldható) munkához is kötelező. Én dolgoztam 2 nemzetközi cégnél, ahol megköveteltek mindenféle skillt meg nyelvtudást, cserébe kb 30%-kal kevwsebbet kerestem mint a párom takarítással, de legalább semmilyen benefitet nem kaptam, plusz semmi esélyem nem volt karierre, vagy előrelépésre. Szóval, sikerült cseberből újra vederbe kerülnünk. A Home Office küldözgetett nekem email-eket, hogy nézzem meg, hátha eligible vagyok valami státuszra, ma megtörtem, és gondoltam utána nézek legalább az opciónak.
Valaki tud nekem egy tldr-t mondani arról, hogy mi van azzal, hogy 5 évre változtatták a pre-settled-del külföldön tölthető időt?Az egészségügy helyzete mondjuk megriaszt, beleolvasva a kommentekbe. Tényleg ennyire szar a helyzet?Tudtok szignifikaáns változásokat mondani az elmúlt 2-3 évből pro vagy contra?Köszi!"
#41453: . Kék
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"mégsem olyan jó" téma összesen 4 céggel kapcsolatos, ezek a hálózatfenntartók: tré, voda, EE, O2. Az NVMO csak számlázza azt az összeget, amit amúgy is tudsz előre oszt csókolom. A számhordozás manapság 1db önkiszolgáló SMS, fontos viszont, hogy tudd milyen adatokkal regisztráltál, mert a költözködést kérő SMSbe egyik - másik szolgáltató kér születési dátumot is.
Abszolúte felesleges ezt túlaggódni, mára már semmiben sem különbözik a dolog attól, mintha egy doboz szalvétát vennél a sarki Morrisonsban.
Költözködni meg ha nem akarsz, nem csinálod, ennyi. Évente kb 2x feljönnek féléves szuperakciós ajánlatok, ezért szoktam kb évente 1x SIMet váltogatni, így havi átlag kb 2-3 fontból megvan a komplett telefonszámla. Ha nem váltogatsz, akkor a fentebbi ajánlat 8 font, bármelyik hónapban megszakíthatóan.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Nem tudom mire kell neked egy eldobható SIM-nél a customer service, de az oda-vissza számhordozás, ingyen eu roaming problémamentesen és automatikusan megy a lebaránál . Annyi, hogy a rendelés napjától 30 napon belül aktiválni kell, különben bukod az akciós ajánlatot.
Kisebb, egyéni/telefonos adatmennyiségre jó, nagyobb, 100+gigás tételekre jobban körül kell nézni. Mifelénk a tré 5g hálója is bejön és használható is, úgyhogy a családi netünk egy idmobile simről megy egy régebbi, még nem "vaskilopott" zyxel 5g routerrel.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #41438 üzenetére
Akkor szibéria2 lesz itt, gyíkfing papír házikókkal és rekord gázárakkal... Hogy a felhőtömeg tisztul-e, arra se találtam bíztatót.
Tornádó - hurrikán, nno még csak az hiányzik...
Más, emlékeztető: holnap lejár a Lebara 1font/15GB akciója, berendeltem 2 SIM-et magunknak. 1 hónapon belül kell aktiválni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
[link] : "A kutatásban használt modell alapján a szerzők ugyanarra jutottak, mint több hasonló tanulmány az elmúlt években: a felmelegedő és megváltozott sóelosztású óceánvíz az Atlanti-óceáni Meridionális Áramlás Rendszer (AMOC – Atlantic Meridional Overturning Circulation) összeomlását okozhatja. A most kiadott tanulmány alapján ha semmit nem változtatunk, akkor ez 2037 és 2060 között következhet be, de a szerzők szerint valószínűbb, hogy a folyamat már 2050 előtt lezajlik."
Kérdés ettől milyen időnk lesz itt a szigeteken...
-
t72killer
titán
válasz Apollyon #41430 üzenetére
...angolul ugyebár, amit minden utcasarki iskolában tanítanak + ott a komplett mozivilág+youtube amiről minimál agyi képességek mellett tanulni lehetne. És nem egy züridüütsch, amit aztán 1M ember beszél...
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #41428 üzenetére
Poltopikba írt szösszenetem róla, hogy merre megy meglássuk - egy biztos, a bajok és a frusztráció VALÓDI okát adó brexit megoldása felé nem:
"
Ilyenkor szabadul el kb minden sz.r IS. Kb ahogy a nagy BLM hiszti idején se a feketék sanyarú brit sorsa miatt siránkoztak-szobordöntögettek milliónyian, hanem elegük volt a covidból.
A wrexit egy ilyen skizofrén eset, mert ugye nagy lelkesen megszavazták, amúgy a most tomboló agytrösztök valszleg nagy része is mínusz az északírek. Most meg tudat alatt pont a wrexit miatti lényegesen leromlott közszolgáltatások, infla, megélhetés miatt megy a balhé. A bevándorláshoz ennek szvsz (tévedés joga fenntartva) kevés köze van, inkább csak "jókor jött", amikor az össztársadalmi frusztráció foka jóó magas.Persze Starmer részéről ezt annyival elintézni, h "far right thuggery" oszt csókolom igencsak nagy hiba."
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41413 üzenetére
Marék gyógyszer aztán irány az első gép pestre... Én most 3 foggal kevesebbel megyek vissza +másik 4 betömve - mindezt 2 hét alatt szerveztem le Békés megyében. A ház mortgagelése helyett ide jövök majd pótlásért is.
-
-
t72killer
titán
Várj, London nekünk krva messze van, Edi+glasgow elérhetők plusz a skót őszi szünet okt 4-21ig tart.
Edi-Mallorca legolcsóbb (már 1 nap csalással) 237font/fő.
Manchesteri indulás esetleg, de az +2x4óra vezetés és kocsikopás (+utálom azt a nagy repteret)#41405: abszolúte! Találtam kanárira 100font/fő retúr jegyeket: ha 3 éjszakát maradsz, azaz menjél mondjuk 3x ahhoz, hogy meglegyen a józan észhez szükséges kékég-adag... és persze rohanj-pörögj mint a mérgezett egér, ki se fújd magad a -2>+25fok váltásban, azaz legyél olyan frusztrált dzsekiben izzadó szerencsétlen, mint az átlag brit turista...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #41400 üzenetére
Ezt most épp hungarisztánból nézem az easyjet appon, inkognitó mód skyscanneren se jobb.
#41401: "és semmi szándékosság nincs mögötte."< háát én hamarabb fogok hinni a Fogtündér és a Mikulás házasságon kívüli szegzuálus kapcsolatában. Annyira primitív és az országra annyira jellemző kapitalista+középosztályszivatós trükk ez együttműködve a kormányzati büntibünti (deabenefitesnek nem) kultúrával, hogy ez britebb már nem is lehetne. Teljesen kizárt, hogy ez véletlen lenne, főleg hogy az összes többi g.ci ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Jó édes anyjába elmehet az easyjet: őszi szünetre 2szülő 2gyereknek görögo (kréta) alap jegy: 1660 fonttól . Uez szeptemberben fele annyi.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #41376 üzenetére
Korábban kérdeztem mi van, ha vámolandó dolgot vesz az ember alin: ugyebár a kisebb dolgokra beszedi az ali v ebay a VAT-t, ezt tudtuk.
Nagyobb tételnél az ember kap egy levelet a fizetnivalóról és miután befizette, szállítják ki a csomagot.
140 fontos fotóállványra fizettem 43 font sarcot, cseppet több a 20%-nál...30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #41391 üzenetére
Aláírom, a húzósabb usa államok jóval rosszabbak. A jobbakban viszont kérdés, hogy a magasabb számok hány %-a pl az ártalmatlanított betörő v egyéb önvédelmi helyzetben kinyírt személy? Ha jól értelmezem a statokat, ha Utah-ban (egyik jobb állam) lelövök egy késes őrültet, az a homicide rubrikába kerül (én meg a helyi újság címlapjára mintapolgárként - míg uk-ben lecsuknak aránytalan erő használatáért).
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nevetséges, amerikában 1db kávészünetelő sheriffhelyettes szitává lőtte volna ha a stukijáért nyúl...
Közbiztonságilag az az érzésem, hogy uk kezd olyan rossz lenni, mint usa húzósabb részei. Csupán annyi a különbség, hogy itt kést használnak.
#41389: így van, viszont erre rácuppan a szocmédia és "kitalálja". Alkalmasint rosszul. Van helyi szutyadék is azért, ami közös: szőnyeg alá sepert társadalmi problémák garmadája...
Szülőként én is extrém érzékenyen reagálok az ilyesmire . Az esetmennyiség azért nálam eléggé borítja a bilit ahhoz, hogy az egyetemreingázós életüket már más országban tervezgessem...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Szép kis világ, valszleg a ruszkik kavarják a sz.rt és persze van elég hülye aki felül a vonatra: "The violence appears to have been fuelled by false claims online that the suspect was an asylum seeker who had arrived in the UK by boat." [link]
-
t72killer
titán
válasz moleculez #41384 üzenetére
Ázsiában a jó pénzért innen oda exportált műanyagszemetet dobják a tengerbe...
Biztos azért nincs píz, mert elment a fiatalok bűnmegelőzési/pszichés jóléti projektjeire - hihetetlen, hogy már a magyar nemrettegős sajtóban is mi vagyunk a téma : [link]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #41381 üzenetére
+1 +1. Jó a meleg+száraz klíma, de azért a jóból is megárt a sok.
Lányok kapcsán amúgy pont Dubai talán(!?) a liberálisabbak közé tartozik, de necces azért. Nálam a fokmérő az, hogy pl nem viszik el a nőneműt monokinizésért a strandon, ill nem "ünnepli körbe" tucatnyi kiéhezett szerencsétlen, aki először lát full tetőtől talpig csomagolás nélkül nőnemű embert.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #41379 üzenetére
Az biztos, bár bevándorlóként, pláne családdal, azért rendesen perkálsz a tartózkodásiért, ami pótolja az adóélményt
Annyi előnye mondjuk van, hogy még nem a világ vége oda egy repjegy.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #41377 üzenetére
Ott hűvösebb van, mint Mo-on ?
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #41374 üzenetére
Jahh... és az se szerepelt a speckókban, h a helyben (=helyi körülményekre???) árult többszáz fontos "üvegházat" úgy kapja szét az első komolyabb szellő, mintha papírból lenne.
Persze én vok a hülye, hogy hiszek a kereskedőnek/gyártónak
-
t72killer
titán
válasz Apollyon #41364 üzenetére
#41363: wow, ez vajon vidéken mennyire terjed? Rokonnak (nemtulaj) asszony unokatesója is jó ?
Viszont ahol a 163eFt nyugdíjból élő Manyinéni a referencialakosság, a max 350eFt nettóból élő Józsi buszsofőr szomszéddal, ott erősen valószínűtken, hogy az r=1 vályogkuckó hirtelen évi 1000+fontos adózuhét kapjon a nyakába. Bármelyik párt, amelyik ezt megteszi, másnap lámpavason fog lengedezni.
Olyan szofisztikált dolgozószivatást, mint ami UK-ben van, szintén óriás öntökönlövés meglépni, ugyebár ezt bukták 2010ben a szocik.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #41361 üzenetére
Kieg: jóöreg Magyarországot hiányolom a listából. Ha otthon veszek valami random kéglit, normál esetben (=nem vmi Balaton parti turistafertő) semmilyen council tax imitációt nem kell utána fizetni. Míg pl a franciáknál, spanyoloknál igen.
Nem mind1 továbbá az adó mértéke sem, ha valaki egy adózós országban belevág egy ilyen projektbe. UK mérték Európában sehol sincs, de random példákra guglizva Franciao drágának tűnik (asszony akaródzik odamenni).
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Ez olyan wicces: "...ők ráadásul az informatikai hiba miatt sokáig semmilyen tájékoztatást nem kaptak a késésről vagy a járattörlésről." [link]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #41357 üzenetére
A smarty sim mind3 magyar szolgáltatóra harapott a múltkor, ha jól rémlik, de ja, van benne logika . Viszont vodás hálón már faluhelyen is fogtam 5g-t !
-
t72killer
titán
Sokszor felmerülő telekom-téma: nagyon érdekes, a lebara sim-em nem hajlandó a magyar telekomos hálóra csatlakozni, kifejezetten voda háló kell neki. Nem a világ vége persze, de telekom torony az utca végében...
-
t72killer
titán
"If you see an NHS dentist, they most likely will discuss implants with you but refer you to a private clinic for treatment. As NHS dental treatment is not likely to cover your costs..." [link]
Krvajó, tehát hiába fizetem az NI-t, húzzak a retekbe foganként egy ezresért pótoltatni...
Ez az (hosszabb egészségügyi nyűgök), amire nincs jó megoldás:
- UK-ben a gatyád is rámegy, de tleg egész havi diplomás fizu nagyságrendek
- Mo-ra utazgatva perkálsz 3-4 repjegyet és elmegy rá szumma 2 hétnyi szabi...30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz instantwater #41326 üzenetére
Most fogom először,igen
#41327: nekem bőven elég 12 óra nappal, semmi pluszt nem ad számomra a 18 óra világos - amatőrcsillagász hobbi mellett meg ugye pláne nem. Illetve hiába hosszú a nappal, ha undormány felhőtömeg nyomasztja 0-24h.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sorozatok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Mobil flották
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Asus RT-AX82U eladó
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest