-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14023 üzenetére
Köszönöm! Akkor ezt későbbre hagyom, maradjon így egyelőre. Ha kiderül hogy jó ez a rom és érdemes a baidu-s cuccokat megtartani akkor megcsinálom, de ezt az apktoolt majd gyakorolnom kell előtte. Már találtam leírást is róla, amint van időm tüzetesebben elolvasom.
Más: egy romban melyik rész flelehet azért, hogy pl megy a youtube vagy nem, és böngészőben elindul a webm vagy nem. Majdnem ugyanaz a kettő rom, de ezek a különbségek.
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14019 üzenetére
Köszönöm! Ez jól hangzik. A kereső oldalt és böngészőt hol tudom magyarra állítani? Ezt az apk tartalmazza, vagy valami más ( pl build.prop - ott nem találtam erre utaló jeleket )?
Most éppen az apk-k szerkesztését olvasgatom, de ez hosszabb lélegzetvételű lesz nekem, ezt későbbre kell hagyjam.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14017 üzenetére
Bocs, a lokációra gondoltam és build.prop-ban írtam át ( ha a lokáció marad kínai akkor működik a dolog).
Most annyiból jó lett, hogya téma letöltésnél már nem tyúklábas a témák leírása, az magyar, inkább a baidu-s alkalmazásokkal van a gond, de az ha jól tudom kínai oldalakat indexel és azért van ez. Ezt vagy gyomlálni kell vagy talán létezik baidu-s app ami európai-ra van állítva valahogy, ezt kéztlem. ( azaz európai oldalakon keressen, de szerintem pont nem erre találták ki a kínai google-t)
Annyira azért ez nem érdekes mert ha lehet akkor törlöm ezeket.
Jó lenne olyan módon összehozni a rendszert, mint az itthon kiadott emui-s telefonokon van, ott nincsenek tyúklábas találatok ahogy láttam. (lehet hogy ahhoz egy itthoni rom kellene)Egy más kérdés lenne: A romokban amiket nézegetek, be van építve a KangVip tools. Ezt simán törölhetem a telepítőből és akkor működőképes lesz a rendszer enélkül is? Vagy ez ennél kicsit bonyolultabb?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Rögtön kérdeznék is valamit, lehet hogy hülyeség: Sajnos csak kínai romok vannak ehhez a Coolpad F1 telefonhoz, és kínai lokáció van megadva. ha átállítom magyarra akkor pl a téma letöltés nem működik.
A telefon Huawei G50-nek van beállítva build.prop-ban. Így gondolom ahhoz keresi a témákat, stb. Ugyanígy csak kínai nyelvű találatok alapból a zenelejátszóban, stb. Erre van mód hogy magyar oldalon keressen? Vagy akkor nem elég a lokáció váltás hanem olyan alap rom kellene amit már "honosítottak" valami ilyen típusú itthoni készüléken?Talán érthető mit szeretnék.
-
mexel
veterán
Köszönöm, közben már kutakodom. Annyit már elértem hogy sikerült egy-két dolgot átírnom, javítanom ami már működik is. Sok idő kell majd a dologhoz, lesz pár félig átaludt éjszakám megint
Miért kell ilyesmit kiatalálnom Pár évig dolgoztam egy tökéletes unattended Win Xp telepítő cd-n ami utólagos beállítások nélkül is "irodkész" vagy "felhasználókész" a lehető legstabilabb módon. Mire végre elkészültem vele mehetett a polcra, mert már mindenki kezdett win hetet használni
De legalább sok mindenre rájöttem és megtanultam ami egyébként kimaradt volna. Ez ilyen hasznos projektem leszAz itt szereplő valódi hozzáértők közül már szinte mindenki blogját és sok hsz-ét olvastam, sokat segítenek.
Most egy coolpad f1 inspirált erre, mert itt van ez az egész jó telefon és nincs egy normális rom rá. Ajándékba lesznek a telefonok, plusz egyet megtartok gyakorolni. Azért is érdekel a téma mert a kínai telefonok már bőven ott tartanak hogy talán érdemes foglalkozni ezzel a dologgal, legalábbis nem árt kicsit ehhez is érteni.
Első androidos mókolásaimkor még nem nagyon voltak jó formában a kínai telefonok-tabletek, akkor Galaxy S 1-en tanulgattam a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #13999 üzenetére
Szia! Nem akarok komolyan belemászni, ahhoz nagyon neki kellene állni és sok mindent az alapokról kezdeni. Eléggé kiestem egy-két dologból, főleg linux szinten. Sajnos ez nem olyan mint a biciklizés
Amit szeretnék az valóban az hogy belepiszkálgatni, alkalmazásokat pakolgatni/cserélgetni a romokban, ráadásul úgy hogy utána működjenek is. ( pl gapps-ot beleintegrálni a romba, vagy csak bizonyos google alkalmazásokat, boot logót cserélni, stb)Az lenne a kérdés hogy ezekről hol találok jó és emészthető olvasmányt? Most télen kicsit ezt nézegetném hogy legyen erről is valami fogalmam
A mentés nálam nem kérdés, azt még anno jól megtanultam, főleg amikor az ember még fiatalon letörli/elveszti a fotói-zenéi nagyrészét akkor megtanulja hogy mindent több helyen tároljon és mentsen
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Még egy kéréds/kérés lenne :
Tudtok ajánlani egy-két alap olvasmányt ami segítene abban, hogyan tudok programokat cserélni/beleintegrálni egy meglévő működő custom romba? (MTK-s)Csak mielőtt savazna valaki hogy ne piszkáljam, ne csináljam amihez nem értek: Nem nagyon vagyok otthon androidban és linuxban, annak ellenére hogy informatikusi végzettségem van és 86 óta számítógépekkel foglalkozom, de nem a szakmában dolgozom Tehát nem vagyok teljesen laikus.
Kb öt-hat éve elkezdtem foglalkozni az androiddal kíváncsiságképpen, mert érdekelt mint újdonság, de aztán abba hagytam időhiány miatt elég gyorsan.
Tehát a lényeg, hogy csak tanulni akarok a dologból és kicsit olvasgatni róla + a mostani telefonhoz talán sikerül valami okosat kitalálnom, mert nincs jó rom hozzá
Nem akarok szakbarbár lenni, nem akarom a netet elérasztani vérpistike romokkal, ezt főként saját részre szeretném mert érdekel és kicsit tanulok ebből is, sajnos elég nagy a lemaradásom e téren. Amit 5-6 éve tanultam androidból azt már nagyrészt elfelejtettem
Most talán lesz hobbiszinten kis időm, és ráadásul elég kitartó vagyok
Ha valaki tud olvasmányt hogy hol kezdjem és küld privátban, azt megköszönöm. Teljes mélységében nem fogom tudni megtanulni, csak alapok kellenének, főleg a rom készítéshez, átíráshoz, most éppen ez érdekel.( csak azért írtam szinte önéletrajzot, mert unom ha néha kérdezek valamit akkor mostanában divatszerűen jön néhány bunkó ember aki azt hiszi hogy muszáj kioktatnia mindenkit aki éppen nem tud valamit és kérdezni mer. Sajnos egyre többször találkozom ilyesmivel a fórumokon, ezt akarom elkerülni most. Nem 13 évesvagyok akinek az életcélja hogy felületes tudással android rom fejlesztő legyen, csupán szeretek tanulni minden ilyesmit, és van hozzá kellő hardver anyagom is - pl telefonok, tabletek stb, és nem fogok kétségbeesni ha elszúrok valamit )
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszönöm! Ez az adatok törlése volt a megoldás, így már jó a bill és eltűnik az ikon.
Csak azért írtam hogy tuszta, mert hiába törlök sokszor mindent, csinálok factory resetet, mégis egy új rom telepítése után találok az előző rendszerből tlepített mappákat pl. Ez már többször is előfordult.Blue Eagle: Köszönöm! Természetesen van MTKDT mentésem, és recovery-s mentésem is, plusz MUT-al is mentem az imeit ( napokban kelélett is egy romcserénél, mert törlődött. Ezért kérdeztem a data format-ot)
Na ezek a kérdéseim szerintem nem ide valóak voltak
Talán ez igen: Van egy adott rom, amiben a kamera nem jegyzi meg a beállításokat, egy másik ugyanolyan rom-ban igen. Jogosultság okozhat ilyet?
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #13974 üzenetére
A billentyűzet ikonja a többi app ikonja mellett. Normál esetben az alapértelmezett "gyári" billentyűzetnek nimcs ikonja.
Más: a cwm-ben a format data az tiltott, vagy törölhető új rom telepítése előtt? Akkor törlöm az NVRAM-ot is ugye? Tehát a válaszom, hogy inkább ne
Szeretném ha a sok szemét eltűnjön mindenhonnan és teljesen tiszta legyen az új telepítés.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #13972 üzenetére
Mindenesetre nem biztos hogy jól működik, mert ha elindítom akkor kiírja hogy feldolgozás és már hosszú percek óta megy...
Ennek pár pillanatnak kellene lenni szerintem.Na közben úgy tűnik végzett. Sajnos így viszont az ikon is megmarad, pedig ezt akartam elkerülni.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #13970 üzenetére
Persze, betettem. Most éppen a titaniumbackup-ot túrom, de nem találom ezt a menüpontot, pedig az előbb olvastam róla.
Közben meg is van, hosszan kell nyomni az alkalmazáson.
Ilyenkor egyébként mit csinál a Titanium ha egy alkalmazást rendszeralkalmazássá konvertálja? -
mexel
veterán
Próbáltam jegelni a másik bill-t, de akkor is szürke marad a beállításoknál. Utána mindig azt írja, a goggle-billentyűzet sajnos leállt.
Valami ötlet?
-
mexel
veterán
válasz cappa72 #13966 üzenetére
Köszi, máris néztem is. Azért így kicsit magasnak tűnt hirtelen, de lehet hogy sikerült, illetve mégsem.
A 064-es jogokat úgy próbáltam megadni, hogy simán totalcommanderben a tulajdonságoknál a 600-at megváltoztattam 0644-re. Most újraindítás után ott van a beviteli eszközöknél Alatta még ott van a másik smartkeyakármi is, az választható, a google az nem, az alapértelmezett. Sajnos nem ugrik fel ha a másikat kikapcsolom, akkor nincs billentyű.
Mit kellene máshogy?Ez nem volt tiszta, hogy hová kellene:
"adb shell
su -
cp /sdcard/billentyuzet.apk /system/app/.
chmod 0644 /system/app/billentyuzet.apk
reboot"[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Lehet hogy hülye kérdés, de időhiány miatt ( nem tudok most órákat olvasni sajnos) megkérdem: Bele lehet egy alkalmazást ( pl billentyűzet) integrálni a rendszerbe úgy mintha rendszeralkalmazás lenne?
Van egy rom, amihez hozzáadtak egy billentyűzetet de nincs benne az alap android vagy google vagy bármelyik "sima" megoldás. Ennek ami benne van, van parancsikonja is. Szeretném ha lenne a rendszerben egy "integrált" google billentyűzet, aminek nincs parancsikonja.Tehát a kérdés, hogy van-e rootolt készüléken valami progaram vagy telepítési mód hogy így megcsináljam?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel topik
- Futás, futópályák
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Chromecast topic
- Magisk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető