Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt7981
tag
válasz milkabrams #89325 üzenetére
Ez is opció jobb híján. Olvasgatom a topicját, és a tulajdonosok folyamatosan szidják, főleg szoftveresen. Kicsit sok nekem a kompromisszum az árhoz képest, 150et csak olyanért adnék ami mindenben megfelel nekem: ipad (ha lehetne torrentezni), vagy a Galaxy tab s7 fe (ha lecsúszna erre az árszintre)
-
Zsolt7981
tag
Sziasztok!
Kérdeznék én is. A jelenlegi tabletem kezd meghalni (valami Huawei tab, kb 4 éves), ezért nézegetek valami újat. Mit ajánlanátok 100-125 ezerért?
Szívem szerint sima 9es ipadet (a 2021est) vennék, de az a torrent hiánya miatt kiesik, így mindenképp android lesz. Főleg youtubera meg filmezésre használnám (kamera,ceruza,ujjlenyomatolvasó,stb nem érdekel). Illetve böngésznék is, néha 20+ tab van megnyitva, szóval a minél több ram se árt. Játszani csak kisebb logikai játékokkal szoktam, szóval a processzor csak a jövőállóság miatt szempont.
Mindenképp újban gondolkozok, magyar boltból (garancia és gyors szállítás miatt)
A tablet szinte soha nem hagyná el a lakást, szóval a hordozhatóság és a maximális fényerő se szempont.Eddig a következők jöttek szembe:
Samsung Galaxy Tab6 Lite 2022
Lenovo P11 Plus
Redmi Pad (Xiaomi Pad 5 jó lenne, de 150 a legolcsóbb, annyit nem adok érte)
Realme PadEzek közül melyiket ajánljátok, illetve ha van egyéb tipp azt megköszönöm.
-
Zsolt7981
tag
válasz Somatom #85763 üzenetére
Biztos létezik rá megoldás. Kb bő 5 éve az akkori munkahelyemen sokan kaptak olyan céges telefont, amivel nem lehetett netezni, kizárólag a céges exchange szerverre tudott kapcsolódni. Ha jól emlékszem, még a beállítások is ki volt szedve belőle (se play store, se böngésző)
Tehát annyit tudtál állítgatni rajta, ami a lehúzható menüben benne volt (fényerő meg kapcsolók). Persze még nem tudta az akkori android, hogy hosszan nyomod a kapcsolót, és megnyitja a beállítások odavonatkozó menüpontját.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt7981
tag
válasz Somatom #85156 üzenetére
A whatsappot nem ismerem, kb 1 éve használtam utoljára, lehet hogy azóta frissítettek valamit, és párhuzamosan már csak egy eszközt enged.
A viber viszont vígan működik több (talán 3) eszközön egyszerre, most kipróbáltam, letöltöttem az asztali gépemre is, és pontosan ugyanazt látom rajta, mint a telefonomon és a tabletemen. Nem is értem, miért lenne szükség a google saját névjegyzékére, mikor a vibernek saját is van. Tehát vagy beírkálod oda a kontaktokat, vagy rábízod a googlera, és szépen áthúzza a telefonhoz kapcsolt felhőből.Mindenesetre tényleg az a legegyszerűbb, ha sim képes tabot vesz a kérdező, és akkor nem kell trükközni. Viszont ha számít a pénz, egyrészt a készülék felára miatt, másrészt a mobilnet előfizetés miatt (már ha van otthon amúgy is net), akkor viberen tutira megoldható a párhuzamos használat, és teljesen felesleges csak ezért fenntartani plusz egy előfizetést.
-
Zsolt7981
tag
válasz Somatom #85154 üzenetére
Ok, lehet hogy nemvilágosan fogalmaztam.
Annyit akartam csak írni, hogy nem feltétlen kell a sim kártya felárát kifizetni, hogy ha valaki whatsappot/vibert akar használni, és egyébként meg nem akar telefonálni. Akkor elég arra az 5 percre egy telefon+sim kártya, amíg beregisztrál.
Amúgy az én wifis tabomon sincs névjegyzék, és tárcsázó se, mégis látja a google kontaktokat. Sőt, ha a telefonon sima telefonszámként felviszek egy újat,akinek amúgy van vibere, akkor rögtön megjelenik a tabon is, tehát a szinkron is megy.Az meg hogy nem vagy google felhasználó, a kérdező szempontjából még jó is. Ha nagyszülőknek kell a cucc, kapcsolatot tartani az unokákkal/családdal, akkor úgyis mindig ugyanazt az X számot hívnák.
Szerk: most olvastam a másik válaszod. Nem kell közös hálózaton lennie. Nekem a telefonomon csak mobilnet van (úgyis korlátlan), a tabom meg az otthoni wifin van. Az meg szerintem tök mindegy a rendszernek, hogy mire kapod az ellenörző smst, a lényeg, hogy egyezzen a kód. Régen használtam windowson is a vibert, márpedig a felső kategóriás üzleti laptopok kivételével sehol sincs sim.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt7981
tag
válasz Somatom #85151 üzenetére
Ez így nem teljesen pontos. A regisztrációhoz tényleg olyan eszköz kell, de utána ugyanazt az accountot lehet párhuzamosan több eszközön is használni.
Mi régebben a cégnél a whatsuppot használtuk belső chatre, és a céges telefonon regisztráltam rá, de aztán ugyanazzal az accal be tudtam jelentkezni a sima wifis tabletemmel is (a hívások is működtek headsettel, meg lehet hogy kihangosítva is működtek volna).
Most a vibert használjuk ugyanerre, ugyanígy működik az is. -
-
Zsolt7981
tag
válasz Kezdő vagyok #84628 üzenetére
Nekem van/volt mindkettő. Szerintem attól függ, hogy mire szeretnéd használni. Ugye az összes ipad 4:3 arányú, míg az androidos tabletek 16:9 vagy 16:10.
Tehát ha sokat filmeznél/youtubeoznál, akkor kizárólag android szerintem. Ezenkívül ha számít az ár, akkor szintén android. Nem csak a készülékár miatt, hanem ipadra ugye mindent meg kell venni, míg androidra léteznek egyéb lehetőségek is. Ráadásul rengeteg olyan program van, ami androidra ingyenes vagy reklámos, míg ipadra fizetős.Az ipad előnye viszont, hogy hardveresen sokkal erősebb, később avul el, a szoftver is sokkal tovább támogatott, gyorsan és rendszeresen megjönnek a frissítések. A programok minősége is jobb, látszik, hogy foglalkoznak a táblagépre való optimalizálással, nem csak a telefonos verziót nagyítják fel, mint az androidnál.
Amúgy azzal vitatkoznék, hogy az ipadek lényegesen drágábbak lennének, ha a szintjén lévő androidossal hasonlítod össze, akkor kb egy árban vannak. (A friss ipad air 4 ugyanúgy 200-250, mint a galaxy tab s7. Ipad pro ugyanúgy 300-350 mint az s7 plus)
-
Zsolt7981
tag
válasz badrian250 #84378 üzenetére
Karácsonyra az asszonynak vettem egy olyan lenovot, amit kérdezel, írtam is egy rövid tesztet róla ide, mivel én laktam be az asszonynak. Nem egy erőgép, de ebben az árkategoriában egyik se az, szerintem hozza az átlagot, amit a 70-120 ezres tabletek tudnak. Ha karácsony előtt lehetett volna a Huaweit kapni, azt vettem volna, de mindenhol kifogytak a készletek, ezért lett a lenovo.
Maga a szoftvere teljesen up to date, android 10 van rajta, december elsejei biztonsági csomaggal. Az hogy nincs rájuk frissítés azt jelenti, hogy a későbbi androidokban megjelenő újítások nem kerülnek bele, de minimum 5 évnek el kell telnie szerintem, hogy bármelyik play áruházas szoftver kevesellje az android 10-et. Biztonsági frissítés azért fog jönni, csak lassabban mint a nagy márkáknál, de ez engem annyira nem zavar, nem bankolok tabletről
Szóval én azt mondom, hogy az M10/T5/A7 között nagy különbség nincs, vedd, ami jobban tetszik. Viszont ha tényleg fontos a minél jobb kijelző, akkor meggondolandó egy használt s5e esetleg s4, de ezek 120 körül mennek, szóval 50% felár. Azért az amoled mégiscsak amoled
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt7981
tag
válasz bigdady #84299 üzenetére
Írtam egy gyors tesztet róla.
-
Zsolt7981
tag
válasz andatti #84121 üzenetére
Karácsonykor írtam egy gyors tesztet róla, itt találod
Amúgy nézegettem az árakat, és talán 4-5 ezer volt az árkülönbség a 2 és a 4 gb memóriás között.
Végülis nem rossz tablet, most se tudnék jobbat venni a 70-90 ezres árszegmensben itthonról hivatalos gyártói garival.
-
Zsolt7981
tag
válasz cidalain #84034 üzenetére
Nálam ez a spreadtrum processzor kizáró ok lenne. Ahogy nézem a külföldi teszteket, ezt még a snapdragon 450 is agyonveri, és nem csak játékban, hanem általános élményben is. Én messzire elkerülném.
(gyakorlati tapasztalatom a konkrét típussal nincs, de valamikor 5-6 éve volt egy galaxy tabom, amit szereltek spreadtrum és snapdragon procival is, és már akkor is a legalja volt ez a gyártó, még a belépőszintű sd-hez képest is)
-
Zsolt7981
tag
LENOVO - Tab M10 FHD Plus(2th Gen) 10,3" 64GB gyors teszt
Ezt kapta az asszony karácsonyra. és mivel nem szeret a beállításokkal pöcsölni, így rám maradt az üzembehelyezés.
Bejelentkezés után jött 3 frissítés is (1 giga- 400 mega- 250 mega),így jó egy óra eltelt, mire használatba lehetett venni a tabot, ezt egy kicsit sokallom, viszont így legalább friss android 10 van rajta december elsejei biztonsági frissítéssel.
Összeszerelési minőség rendben van, anyaghasználat szintén.
Ramkezelés meglepően jó, bár 4 giga ramtól el is várható.
Ami eddig nem tetszik, az az általános rendszersebesség, elég gyakran bedadog. Nem mondanám lassúnak, de néha-néha megakad egy pillanatra. Ez szerintem optimalizálatlanság lehet, mert a háztartásban levő másik két tablet (Huawei mediapad T5 és Xiaomi mi pad 4 plus) papíron nyers erőben gyengébb, mégis sokkal fluidabbak.
Kamera nem érdekel, nálunk nem szempont.
Akkuról fél nap után még nem tudok nyilatkozni, de számok alapján nem egy nagy szám. (otthoni tabetnél, ami szinte sose hagyja el a lakást nem is érdekes annyira)
És akkor a kérdés, hogy megért-e 85 ezret? Azt mondom, hogy nem igazán. Azonos árban inkább a huaweit vettem volna, ha épp lehetett volna kapni karácsony előtt. Még a samsung galaxy tab a7 (2020) volt képben, de az kicsit drágább is volt, és az is akadozott rendesen (Media Marktban próbálgattam csak)
-
Zsolt7981
tag
válasz cidalain #83928 üzenetére
Hát igen, ezekért a hardverekért ennyit szánok, főleg hogy nem nekem lesz, hanem ajándékba. Nyilván áldoznék többet is, ha minőségi lenne az előrelépés. Pl annó az elsők között rendeltem meg a Xiaomi Mi pad 4 pluszt, egy hasonó tudásért most is jobban kinyitnám a pénztárcám. Tehát kb 100-110et kifizetnék, ha ezért kapnék egy vállalható márkától közép/felsőközép procit (minimum sd 730), 6/64 tárhelyet, nagy akksit, FullHD felbontást, szóval olyan körítést, mint amit a Xiaomim nyújtott 2 éve abban a mezőnyben.
De kirin 659-ért vagy a megfelelő Helio prociért 3/32vel, kb 70, max 75 amennyit hajlandó vagyok kifizetni. -
Zsolt7981
tag
válasz Dottorei #83914 üzenetére
Épp nézegetem én is a tableteket, és az általad felsorolt 2 is esélyes nálam. Ahogy nézem, sajnos mindenhol kifogyott, vagy jelentősen drágább a kb 2-3 héttel ezelőtti áraknál. Szóval ahogy nézem, mindenhol kb egy árban vannak.
De azért kérdezném, hogy ezen a kettőn kívűl van-e valakinek tippje olyan tabletre,ami a következő feltételeket teljesíti:-minimum 3/32
-10 col körüli
-nem a legalja processzor (sd 4xx és társai kilőve)
-lehetőleg valami viszonylag márkásabb
-és lehetőleg valami normális boltból, nem zug gsm
-legyen raktáron, vagy érkezzen meg karácsonyig, mert ajándékba lenne
-Jó lenne 70-75 alatt megúszni.Egy hónapja még az általad felsorol Mediapad megfelelt volna, illetve a T5 is 65ezer körül volt sok helyen, de mire megkaptam az éves bónuszom, már mindenhol kifogyott.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt7981
tag
Helló
Asszonynak szeretnék venni karácsonyra tabletet, az előbb végignéztem a kínálatot, de nem találtam igazán megfelelőt, hátha van valami tippetek.
Általános felhasználásra kellene: youtube,facebook,telekom go illetve néhány kisebb,főleg logikai játék (candy crush és társai ).
Mindenképpen újat/bontatlant szeretnék, vagy hagyományos boltból vagy olyan webshopból, ahol van utánvétes szállítás (elvből nem fizetek előre).
A keret 60-80 ezer, max 90. Ahogy nézem ennyiért szinte csak 2 gb ramosok vannak, kell ettől félni, ha erőforrásigényes játék/program garantáltan nem lesz használva rajta? Azért szerintem az általános élményt is befolyásolná.
Ami még fontos, hogy mindenképp 10 col körüli, vagy nagyobb kéne. Nem feltétel, de jó lenne minimum fullHD felbontás.
Ami még feltétel: min 32 gb, és valami viszonylag ismertebb márka legyen. Sim kártya és nagy akksi nem feltétel (csak lakásban lenne használva)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest