Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Látott valaki Asrock Taichi-t?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #70618 üzenetére
A jelek szerint ott, ahol a piac prioritása...
-
TESCO-Zsömle
titán
Amúgy mi ez, hogy még mindig kb sehol nincsenek kirakva a kártyák?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #70084 üzenetére
7900 XT/XTX tulajok kissé csalódottak lehetnek…
De nem most. Mi akkor csalódtunk, mikor az AMD bejelentette, hogy nem lesz HALO kártya. Én bíztam benne, hogy az nVidia nem tripláz rá és normális launch lesz, eladtam előre az XTX-et. A szar launch-ot még kibírtam volta a 7600-zal, de azt, hogy mennyi egyéb műszaki probléma merült fel, azt már nem veszi be a gyomrom. Majd a 6090, ha akkor se lesz piros oldalon épkézláb HALO termék. Addig meg a legerősebb 9070 XT... -
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #69864 üzenetére
Hello pricing my old friend...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #69862 üzenetére
Azt mondod, most kivételesen olyan árat szabnak, amit nem kell majd 1 héten/hónapon belül csökkenteni?
Lehet valaki félrehallotta és nem is disrupting hanem disturbing lesz az árazás?
Viccet félretéve én semmi jót nem látok bele, hogy 2 hónap csúsztatást követően megjelenés előtt egy héttel még a sajtót kérdezgetik, hogy mi legyen az ára... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42 #69860 üzenetére
A legelvadultabb AIB modell se lehet drágább, mint egy alap 5070 Ti, mert akkor azt csak a rajongók veszik meg akiknek nem jutott a zöldből és már nagyon pang.
-
TESCO-Zsömle
titán
És a legtöbb helyen a kommentek közt azt fejtegetik, hogy 600$ felett DOA a cucc, mert nem elég egyszerűen csak piacon lennie, valamivel le kell dolgozni azt a hátrányt is, hogy nem nVidia.
Szkeptikus vagyok. Nem hiszem, hogy a piac nem fogja ezt beárazni teljesítény alapján, akkor pedig nem fogják megvenni, inkább kivárják, míg lesz zöldség ugyanannyiért vagy picit többért... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
S_x96x_S #69655 üzenetére
Amúgy nem ugyanazt tudja.
Az RDNA4 -ben
- több AI ( ami a DLSS utolérése miatt kell )
- és több az RT is. ( ami csökkenti a hátrány az nvidiával szemben )
Mezei AMD usert a raszter érdekli, az meg kizárt, hogy jobb legyen -30% CU-val. Akit az AI érdekel, az zöldet szív már 3+ éve. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hahakocka #69457 üzenetére
Valamennyivel? Az ott +30%! Értem én, hogy mindennapi felhasználásban pont hidegen hagy, hogy 30%-kal kisebb chip van a hűtő alatt, de gyárthatóság/készlet/ár korrelációban az is realizálható lehet, ha a boltok nem árazzák a cuccot teljesítmény alapján az elérhetetlen 5070-ek mellé.
Nekem ez -őszintén szólva- megúszós kártya lesz. Eladtam az XTX-et, mondván váltok 5090-re, de még hjja az elérhetőségen át is lendülök, annyi egyéb nyűg és nyavaja jött a szériáról azóta, hogy nem látom értelmét. Annyi pénzért én ne makarok egy ennyire defektes valamit, akkor majd inkább a 6090-es 2 év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
NyalokAA #68836 üzenetére
Nem, ez jó magyar forintban is 600$ + áfa, ha nincsenek zavaró tényezők. Az ma 300k.
Partneri modellek menjenek fel 800$-ig, az úgy akkor 400k.
Kérdés, hogy erre mennyit tesz majd rá a Trump-tarifa és hogy a piac mennyire fogja ezt hozzá árazni a hasonló teljesítményű, de elérhetetlen RTX-ekhez... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
parandroid #68240 üzenetére
Ray Tracing
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Quadgame94 #67837 üzenetére
Hmm.
Tehát raszterben 4K felbontáson 7900XTX-5%, RT-ben meg 7900XTX+10%
Az annyira nem rossz -33% beltartalom és -15-20% fogyasztás mellett.
Elég komoly ugrás lenne hatásfokban. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
S_x96x_S #66651 üzenetére
De a való életben nem méricskél az ember. Ha nem hoz annyi/akkora előnyt, hogy az érezhető legyen specializált mérések nélkül, akkor nem éri meg a plusz költséget.
Lásd: NVME SSD-k. +2TB tárhellyel többre mész, mint +5000MB/s szekvenciális írással/olvasással. Mindezt ugyanazért a pénzért vagy akár olcsóbban. -
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Robi BALBOA #66360 üzenetére
akinek RX6900/7900-as karija van az nem feltétlenül fog váltani.
Vagy nem AMD-re fog váltani... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
huskydog17 #65571 üzenetére
Még szerencse, hogy én nem arról beszélek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
huskydog17 #65568 üzenetére
A 7700 S-nek 288GB/s
-
TESCO-Zsömle
titán
Csak ugye ez csonka széria lesz, szóval nem taktikázás van, hanem ez a max, amit kapunk.
Legutoljára azt hiszem a HD7770-essel csinálta az AMD, hogy egész szériával jött, de középről indítva.
Még az 5090-essel se lenne akkora baj, ha árában érkezne a boltokba, de rohadtul túl lesz árazva az is vagy 30-40%-al...
4090 a legjobb példa. 2000$-os zsuga és nem kaptad meg 1,5M alatt. Visszaszámolva közel 600-as dollár árfolyamra jött ki.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bitblueduck #64414 üzenetére
Nekem így első blikkre a cölöpöknél sokkal irritálóbb, hogy csillagszóróznak a bokrok.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Alogonomus #63481 üzenetére
Szerintem rossz (vagy legalább hiányos) a kérdés. Az elmúlt pár év ha bizonyított valamit akkor azt, hogy a hivatalos MSRP semmit nem jelent. Nem véletlen, hogy a magára valamit adó hírportálok sem az MSRP-t veszik figyelembe egy teszt verdikje alkalmával, hanem az aktuális bolti árakat, mert az az ahol a tényleges verseny van.
Keringtek a neten elméletek, hogy egyes gyártók szándékosan irreális MSRP-t adtak meg a boltokba meg a rendes árán ment a cucc. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pakmara #63122 üzenetére
Úriember ízlésről nem vitatkozik, de a Radeon 7 mint csúnya kártya? Azzal a roppant minimalista indusztriális dizájnnal? Amit annyira tart, hogy konkrétan a hűtés rovására megy?
Az egyik legletisztultabb kártya, amit valaha gyártottak. Talán csak a Vega 64-ek voltak letisztultabbak, kiváltképp a Liquid, ha elvonatkoztattál a csövektől. -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok,
a 40 CU-s APU-ról van valami hír a fél éves pletykák óta? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hahakocka #62548 üzenetére
Szerintem nem vagy te teljesen tisztában azzal, hogy mekkora is az Intel valójában, ha ilyeneket írsz... Tény, hogy az nVidia rendesen kinőtte magát a fűből az utóbbi 10-20 évben, de az Intel még most is több, mint 4x akkora vállalat.
Az, hogy az XESS-t mellőzik leginkább arra a két okravezethető vissza, hogy egyrészt pont ugyanolyan zárt cucc, mint a DLSS, másrészt a két konkurens fizet egyes fejlesztőknek, hogy csak az övék legyen bent.
Intel-nél pedig nem az XESS a legnagyobb gond, hanem hogy végig kell taposni az ösvényt, amin a konkurensek már évtizedek óta járnak. Ezt eddig 3x próbálták meg erőből, 2x fel is adták... Most talán már tudják, hogy nincs shortcut. A kérdés az, hogy meddig tudjá kezt a részvényeseknek adagolni... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Alogonomus #61648 üzenetére
+ Raymond: Részben igaza van egyébként Alogonomus-nak, mert mikor a 600$=600€ az pont azért van, mert a 600$ az exVAT, míg a 600€-n már van tipikusan 20% VAT.
"Az MSRP az egy világszinten egységes szám, amiből aztán országonként/államonként a helyi adóterhek/adókedvezmények, illetve a kereskedők haszonkulcsa alapján eltérő végfelhasználói ár képződik."Na, ez viszont abszolút nem igaz. Sok esetben -főleg a digitális termékeknél- régió szerinti árazás van, tehát még adott kontinensen belül se egyezik az MSRP. Ezért volt a VPN-ezés is Steam-en, hogy orosz régióban vásárolhass az EU-ból negyedeáron.
Jómagam pl GTA5-öt brazil webshopból rendeltem elő 7e Ft-ért, miközben idehaza volt vagy 12-15e...[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kopi72 #61354 üzenetére
Nekem azért "kellett" a 6900 XT-t lecserélni egy 7900 XTX-re, mert 4K alatt már kevés volt.
Persze, ki lehet rakni a SteamDeck képét a 4K TV-re és ha kellően messziről nézed, akkor még jó is lesz rajta a 720p felbontás, de hogy az a vas neked semmi újat nem hajt meg 720p fölött, főleg nem full high felbontás mellett, arra egy nagyobb összeget fel mernék tenni. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterDeeJay #60998 üzenetére
Azt hittem, van otthon vmi 6-8cm vastag Delta a felszálláshoz.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterDeeJay #60993 üzenetére
Hűteni mivel tervezed?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Petykemano #60764 üzenetére
Notebook-ba gaming-re van dedikált VGA, ott azon a fronton megy az Intel stongarming nVidiával kombinálva. Ezért is írtam ,hogy ahova csomag kell, oda AMD az egyetlen, lásd handheld vagy épp konzolok.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Yutani #60758 üzenetére
Future is Fusion
Még mindig az van, hogy x86 alapon az AMD-n kívül senkinek sincs értelmezhető "csomagja". Intel-nek, ha az ARC beérik, akkor ~5 év és lehet értelme strongarm-ozni a piacon, de pl ilyen AYANEO-kat nem fog tudni betörni, mert ott pont az a cél, hogy fullfullmax a legjobb legyen, ami elérhető, ha az AMD akkor is jobb, azzal fogják szerelni.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Busterftw #60291 üzenetére
Ahogy Petyke is írja, a CoR az "csak" a "bekerülési" költség, ami a bevétel alapjának előállítására szolgál. Gyártás, szállítás. A marketing szerintem már a Sales alá tartozik.
A nemmateriális javak amortizációja meg passz. Lejáró licenszek? Csökkenő értékű kriptavaluta? -
TESCO-Zsömle
titán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autóhifi
- Villanyszerelés
- Nők, nőügyek (18+)
- Androidos fejegységek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest