-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Segít valaki, ezt most hogy kellene olvasni? miért nem látja egyetlen program sem a cpu ventijét? se a bios nem tudja mennyivel pörög se a windowsos szoftok. Régen ment, lehet a bios frissítés nyírta ki? nem elég modern hogy felismerje a lap ?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
trialboj
őstag
válasz Aljasvip #31739 üzenetére
Köszönöm.
Nekem nincs fent a MSI Command Center, ha elindult a win, akkor bármit állítok a biosban, nem a szerint fog növekedni az rpm? Akkor nem értem mi értelme van, mert senki nem biosban pörgeti a gépet. Ha nem rakom fel az MSI Command Centert, nem tudom beállítani hogy reagáljon windowson belül a proci hűtője?A cél az hogy minél csendesebb legyen a gép, szóval én lehúznék minden ventit, amíg 61-2 fokig fel nem megy a hőmérséklet, majd 71 fok felett maxra ha muszáj.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
trialboj
őstag
Hát pedig én román emagnál nézem, és itt bizony az 1600x a legdrágább a 2600x elég sokkal olcsóbb, és a 3600x a közepén van.
Annyira nem lényeg, csak érdekel, mennyire jó kis proci ez az 1600x. A lényeg a melegedés, most 10 perc render után 72 fok volt a max, de ezt már nagyon soknak érzem. Továbbra sem találok hivatalos adatot a max hőfokról, az tudom hogy az intel jobban bírja ott 90 fok felett kell izgulni. Természetesen nincs húzva, semmit nem babráltam, stock proci.
-
trialboj
őstag
Hali,
Ryzen 5 1600x procim van, belekontárkodtam egy bios firmware updattel a hűtésbe, és most nem tudom már hogy volt beállítva, ezért kicsit félek hogy megégetem. Nekem fontos hogy böngészés alatt csendben legyen, de premiereben is szoktam dolgozni, ahol 100%al pörög 5-10 percig render alatt, az érdekelne, hogy mi a max temp, amit még engedhetek neki?
Az előbb 2 perc alatt 67 fokos lett, és kikapcsoltam, mert a régi procimnak ez volt a limitje.
Core temp 1,51 méri, a speedfan sajnos nem ismeri fel a mortart b350 lapomat, és semmi mással nem tudom csekkolni, hogy mennyire növekszik a hűtő sebessége. (nem emlékszem eddig mennyire kúszott fel, mert 2 éve állítottam be és azóta úgy használtam)Amúgy az valós adat, hogy a ryzen 2600x olcsóbb, és a 3600x meg kb az 1600x-el van egy árban?
-
trialboj
őstag
Na nem tudom hogy ezt most normális. Ryzen 1600x
After effects cs6, renderelek egy rövid animációt, és alig használ valamit a prociból 14%os terhelést mutat csak, a render meg írtó lassú, pedig csak FHD.
Csak mondja valaki hogy ez rendben van, és nem valami hibás szart sóztak rám, ami csak kívülről ryzen...
-
trialboj
őstag
válasz speedernet #17820 üzenetére
Hasonló problémám volt. Ryzen 5 1600x msi b350m 16gb ram, és mikor összeraktam fagyott össze vissza. Nekem nem volt időm szórakozni a cserélgetéssel, szóval megpróbáltam bios frissítés 1-2 hack neten. Mivel néha volt hibakód is és kék halál után újraindult.
Utolsónak, felraktam a legfrissebb wint, minden frissítéssel rajta. Ezzel szépen ment, de másnap még 1x lefagyott. Azóta talán még 1x, de szerencsémre már nem csinálja.
Azt mondták hogy nem érintkezik rendesen valami az alaplapban, és érdemes lenne újra szétszedni mindent és összerakni. Mivel nekem megoldódott nem próbáltam meg, de hátha neked segít, procit is vedd ki tedd be újra, tápkábel is legyen tökéletesen a helyén.
-
trialboj
őstag
PS CS6 ,az Ai CC2018. Lehet hogy az van amit felvetettetek, hogy a lassú caviar blue hdd miatt, ha 3-4 kép be van töltve a fájlba akkor már nem olyan virgonc, az ilus sem. Kipróbálom holnap ssdre mentve mindent.
Win10 amúgy gyors indítással nekem brutál gyors volt, 11mp volt talán. De azt írták h ez az indítás nem engedi rendesen lezárni sem a gépet, és nem törlődik a cache stb, szóval a sima indulással kicsit lassab, de még mindig 20 körül alatt valahol. Nem tudom ki kérdezte, de hátha hasznos.ryzen 1600x b350M mortar
-
trialboj
őstag
Tehát ha a proci rendben van, és valóban gyorsabb csak nincs mi kihasználja azt jelenti, hogy még most is tökéletesen elég egy 9 éves technológia, az átlag felhasználóknak? Ha valaki visszacserélné a régire észre sem venném hogy melyik procit használom.
Remélem premiernél videó rendernél és previewnál azért már lesz valami kis előrelépés."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
trialboj
őstag
válasz hokuszpk #17797 üzenetére
Elhiszem hogy sok van, de nem értek hozzá. 144mp alatt végzett, ez nekem nem mond sokat, most az gyors v nem. hőmérséklet 56 főlé nem ment, végig 97%on volt legalább terhelve minden mag.
Volt régebben a super Pi ami a pi tizedesiet számolta... mondjuk az lehet csak 1 magot használ, szóval semmivel sem lenne gyorsabb mint a phenom.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Core temp 1.11 et használok, mióta új procim van, ingyenes és sok mindent mutat.
-
trialboj
őstag
válasz #32839680 #17778 üzenetére
na basszus, a végén kiderül hogy a hdd a hibás, és elég lett volna azt lecserélni?
Psdvel nem sokat dolgozom, AIban viszont általában 10-80MB közötti projekt fájlok.
Megpróbálom köv alkalommal kimenteni ugyan azt ssdre is, kíváncsi vagyok lesz-e jelentős gyorsulás.
Azért továbbra is érdekel hogy mivel lehet letesztelni a procit, nem újonnan, boltból lett vásárolva...
-
trialboj
őstag
Üdv,
Nem rég vettem egy ryzen 5 1600x et ami egész szép pontszámot ért el valahol... ezen a listán össze volt hasonlítva a régi phenom 965 el, és több mint 3x annyi pontott kapott, 13000 a 3500at szemben.A gondom viszont az hogy én ebből a bivaly erőből semmit nem érzek. (nem játszom rajta)
Illustratort és photoshoppot használok, és eddig is lassúcska volt, meg most is elég nevetségesen ment egy viszonylag egyszerű grafikát.
Mivel tudnám letesztelni, hogy a CPU tényleg gyorsabb mint a volt procim, és csak az adobe programok a hibásak.
Esetleg tényleg inkább intel kellett volna, mert az amd nem munkára való?
ELéggé elszomorító hogy abszolút semmi előnyét nem látom, pedig nem volt olcsó frissítés.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Üdv,
Nem rég frissítettem phenom 965 ről ryzen 5 1600x re.
A lenne a kérdésem hogy ezt a procit mekkora hőmérsékleten kell / szabad futtatni, és mi az ami max lehet, pl 3ds rendernél.
A régi phenomon 62C volt a csúcs. A mostaninál megpiszkáltam a bios beállításokat mert az elején nem is pörgött a venti, aztán most valaki mondta hogy lehet azért mert ez magasabb hőfokot bír, és 30C alatt be sem kapcsol a hűtés.
Valaki tudna BIZTOSAT mondani, olyan hőmérsékletet amivel semmiképp nem ártok a procinak.
Jelenleg 30-50 fok között ingadozik. de komoly igénybevétel még nem volt.
Nagyon szépen köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest