Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
[lAyCsI]
addikt
A tuningos majsztró urakhoz lenne kérdésem:
Adott a köv. deszka: GA-870A-USB3 eddig 2x4 Gb Corsair Vengeance (CML8GX3M2A1600C9) modul volt benne, mocskos COD BO3 miatt kénytelen voltam beszerezni még 2x4 Gb memóriát uebből a szériából, igaz mint kiderült a 2-2 pár verziója eltér (ver 5.11 és 8.16)A jelenlegi tuning beállításokkal nem hajlandó elindulni csak 2 db modullal,
Nyomtam egy load BIOS defaults-ot, így elindult, látta is a Win mind a 16 gigát.Az alaplapos topicban azt írták lehet több kraft kellene a 4 modulhoz, viszont tudom hogy ez a lap nem egy tuningbajnok, örülök hogy ennyit ki tudtam belőle hozni, anno mondtátok hogy ennél több feszt ne adjak a kockának se, mert füstifecskék fognak felszállni
Azért ezt a 4.2 Ghz-et jó lenne megtartani valahogy, mert tudom hogy 4 alatt nem túl acélos a Bulldozer teljesítménye...Mit javasolnátok?
A beállítások ezek voltak: (ami lemaradt: a memóriák késleltetése 1T-n volt)
-1-
-2-
-3-Előre is köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
-
[lAyCsI]
addikt
srácok, szerintetek okozhat egy OC olyan hibákat hogy folyamatosan stopped working-et produkál az összes játék exe?
semmi fagyás, csak leáll a játék és kidob az asztalra...-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
1.640-et allitottam be, a köv. lepcso mar piros ertek lett volna
Egyemlore jonak tunik igy is, koszonom!-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
Srácok, az 1600-os ramjaim alapon 1333-on mennek csak, 1600-hoz feszt kell emelni nekik hogy egyáltalán elinduljon a gép...
érdemes vele foglalkozni?
vagy ahogy hallottam kb. elhanyagolható a teljesítményben megjelenő különbség a 2 érték között és hagyjam a toszba...köszi!
-
[lAyCsI]
addikt
válasz rambustibi #53291 üzenetére
Egy 8120-am van jelenleg, és már lefoglaltam a Noctune-t...
sajna mostanában nincs fölös 30+K-m vízre
bízom a többiekben, remélem ezzel is 60 fok alatt tudom tartani a procit terhelve-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
-
[lAyCsI]
addikt
válasz Balathruin #53262 üzenetére
Van egy NOCTUA NH-D14 idág ez lenne a befutó....
-
[lAyCsI]
addikt
válasz Balathruin #53250 üzenetére
Végignézegettem az összefoglalóban szereplő levegős kúlereket, a legolcsóbb 23k,
elgondolkodtam, hogy ha már ennyit ráköltenék elgondolkodnék valami vizes blokkon...
halkabb, hatékonyabb... mi a véleményetek? ill. mi az amit érdemes lenne rátolni?-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
-
[lAyCsI]
addikt
Srácok, milyen hűtőt javasolnátok a procimhoz ami 60 fok alatt tartja terhelésen?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz norbert1998 #53224 üzenetére
okk,
ti mivel monitorozzátok a hőfokot?
OHM jó, vagy egyéb?-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
Üdv Urak!
Beízzítottam a BF4-et valamint az nemrég beszerzett MSI 7970 Lightning-ot,
és a proci hőfoka kb 5 perc alatt flment 60 fokra, vinnyogott is a BIOS...
gondolom ez már nwem túl egészséges hosszú távon-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
válasz eldiablo #52589 üzenetére
Termeszetesen probaltam meg anno feloldani a +2 magot (CPU unlock) de sajna elsem indult a gep...
Ahogy neztem a neten azt irtak hogy a 8120 kb 25-30%-al gyorsabb mint a 960T, akkor ez nem valos? Probaljam azert ki mit bir az Fx?
Ha abbol is ki lehet hozni 4ghz-et nem lenne semmivel sem gyorsabb?[ Szerkesztve ]
-
[lAyCsI]
addikt
válasz eldiablo #52585 üzenetére
Nna, megnéztem és fekete a CPU foglalata, tehát 3.1-es és jó bele a 8120..
az ACC mit jelent?Szeretném fejleszteni a procit, a gépet játékra használom(FPS-ek)
azt mondod a 6 magos 6300 gyorsabb mint a 8120?
Akkor azt javaslod hogy adjam ezt el?köszönöm az eddigieket
[ Szerkesztve ]
-
[lAyCsI]
addikt
Még egy kérdésem lenne:
Most látom hogy az alaplapom a 95W-os 8120-at támogatja: GA-870A-USB3a procim viszont FD8120FRW8KGU-as sorozatszámú, ami 125W-os...
FX-8120lehet el sem fog indulni
-
[lAyCsI]
addikt
Üdv az uraknak!
Ma érkezett hozzám egy FX-8120 ami a X4 960T-met hivatott leváltani.
Beszéltem egy cimborámmal aki azt javasolta hogy érdeklődjek körbe mi várható tuning terén,
mert a régebbi chipsetek nem annyira bírják az FX tuningot...
Az alaplapom egy Giga GA-870A-USB3.
Az X4-esem némi fesz emeléssel szépen ment 4 Ghz-en, bár tudom ez semmit sem jelentElőre is köszönöm szépen!
Lay-= No way back from Here =-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Villanyszerelés
- OpenMediaVault
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest