Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorosz
aktív tag
Azért jó itt látni ilyen hozzászólásokat...
Mindenhol azt írják, hogy igy szar a 6200, úgy szar a 6200.
Főleg ha el akarod adni, csak fikáznak.
Aztán kiderül, lehet mégsem szar... Lehet nem csak egy egyszerü, gyári 6100OC.Hogy mégse legyen annyira jó a kedvem, az én 6200-am alapból 1,4V VID-es.
És bizony a 4300mhz-hez kell neki az 1,46-1.47 Volt.
Egy 990FX -ben ment 4.4 -en is, ott már 1,5 Volt körül járt, éppen le tudtam hüteni vízzel.
A 3800Mhz-et 1,36Volt alatt már nem tudja hibamentesen. Valószinü, egy teljesen átlagos CPU-t fogtam ki.[ Szerkesztve ]
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Csorosz
aktív tag
válasz ViZion #24310 üzenetére
Banyek, tiszta dejavum van...
Mintha jópár évvel ezelőtt hasonló beszélgetésbe keveredtem volna itt a PH-n.
Csak már nem emlékszem a részletekre.
Egyébként mint elektronikához kicsit konyitó, ha számolgatok:
5 fázison 140W 1,4 voltal az kb 20A /ág, teljes terhelésen, szekunder oldalon.
És ebbe már egy kisebb tuningnak is van hely.
Szerintem ez még nem olyan vészes ilyen feszültségen, HA a vrm elektronika minőségi alkatrészekből van összepakolva, és HA megfelelő, folyamatos hütést kap.
Holnap hazahozom az infrás hőmérőt, mert nagyon kiváncsivá tettetek, megmérem azokat az ic-ket.Egyébként ezek a TDP besorolások is csalókák, simán vissza lehet venni pölö a feszt is mondjuk 1,3 V-ra.
Akkor még kisebb a terhelés, és majd minden FX tudja a gyári értékeket alulfeszelve.
Szerintem.
Remélem azé szent a béka.[ Szerkesztve ]
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Csorosz
aktív tag
Egyébként valóban megoldás lehet egy borda nélküli VRM-es lapra a kiegészítő hütés felszerelése.
Csakmert az enyém is ilyen.
Továbbá valóban nem mindenkinek van annyi pénze (még AMD konfig vásárlása esetén sem), hogy megengedjen magának 20-25k -s lapok vásárlását.
Néha kell a kompromisszum.
Az én lapom is 13.500.- pénz, és tervezem egy FX8-as megvásárását.Ezek szerint én sem vagyok normális?
-
Csorosz
aktív tag
válasz Eclips21 #24258 üzenetére
A prociban lévő memórivezérlőnek adj 1,31-1,32 Voltot.
Nekem is ezt csinálta nélküle.
A hangkártyára jó megoldás ha a VGA-d HDMI chipjét használod. Az digitális, minimális a zaj.
Vagy egy Asus Xonar DS/DX...Üdv.
Más.
Tudja valaki, hogy a CPUZ-nek, AIdának stb higgyek, vagy a Biosnak egy FX6200-nál Asrock M3N78D lappal, amikor a CPU feszt nézem?
Mert biosban belőtt 1,3V a windows alatt 1,325V szoftveresen kiolvasva.
Tudom, digitmulti...[ Szerkesztve ]
-
Csorosz
aktív tag
Ha valakit esetleg érdekel, megnéztem a WOT -ot 3 magosítva és 6 maggal.
Ilyen lett:
A tüskék mélységén lehet látni (és egyébként érzkelhető is volt játék közben, hogy jobb 6 maggal, mégha a terhelést csak egy mag viszi is el. (illetve mozog még kettő a háttérben, de gondolom az a windows hülyesége."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Csorosz
aktív tag
Kérdés.
Az FX6100-ak mennyire jól tuningolhatóak?
Általában hol van a végük?"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Csorosz
aktív tag
Ki fogom játszani a legjobb beállításokat, csak most perpill nem nagyon van időm.
Az tuti, hogy Prime stabil 4300mhz-en 1670mhz rammal duálban.
Ez már ment 2 órán át. És semmi gáz nem volt.
A mostani ddr1920 és 4400mhz valahol sok neki, mert randomba kékhalálozik, de szerintem stabilizálható, sőt, valószinü megy még feljebb is. Ami, tudom, szinte hihetetlen egy 14k-s laptól. Ezért is írok róla annyit ide."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
-
Csorosz
aktív tag
válasz xatos3 #23932 üzenetére
Ahhoz képest elég komolyan gurul. Az FX6200-at az am3-as lapok 5-10% -a támogatja, ebben az árkategóriában nincs más alternativa. Azért ez a Sempronos beszólás kicsit gáz.
Valóban alja egyébként, de 140W-os TDP-s procikat hivatalból fogad, ugyhogy annyira nem vok bexarva. ;-)
Attól, hogy valami olcsó, még lehet jó. És eddig nagyon jó!
Továbbá 3 év gari van rá. Mit veszthetek?"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Csorosz
aktív tag
válasz xatos3 #23923 üzenetére
4 slotos lappal, a slotokban bárhova rakva a 2 modult, nem indult el a lap cr1-ben, és dualban.
Viszont most hogy bepöccentek a ramok, kiváncsi voltam, hogyan muzsikál ez az ezeréves lowend Nforce720D chippes Asrock lap egy kis tuninggal.
Meglepődtem. 8)
Mint ahogy azon is, hogy mekkorát ugrott a vga pöckölésével a 3dmark2011.
Nem gyengén VGA limites a gépem. Pedig azt hittem egy 7850 oc már megfingatja ezt a szerencsétlen FX6200-at, de tévedtem. Ezekszerint nem igazán van szükségem erősebb procira igaz?Összehasonlító link, csak a VGA változik 920/1250 @1050/1350...CPU4,4ghz - Ram1900Mhz DUAL
[ Szerkesztve ]
-
Csorosz
aktív tag
válasz xatos3 #23908 üzenetére
Pont ez volt a poén...
De Te sem figyelsz, csak értékitélsz, hogy 3 hetente hozzák fel a témát...
Szóval a poén: 4 slottal nem ment a 2 modul duálban 1866-on, csak 1600-on.De most már megvan a megoldás. CR2 és müködik 2 modullal duálban.
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 64-105-0000010-00101111-060512-nVidia$AS617105_M3N78D FX BIOS P1.10
Alaplap neve ASRock M3N78D FXFront Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa AMD K15
Valódi órajel 200 MHz
Effektív órajel 200 MHz
HyperTransport órajel 2000 MHz
Északi híd órajele 2200 MHzMemóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa Dual DDR3 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAMSB arány 28:6
Valódi órajel 933 MHz (DDR)
Effektív órajel 1867 MHz
Sávszélesség 29867 MB/mpKöszönöm mindenkinek.
-
Csorosz
aktív tag
Akkor olvasd el még egyszer a kérdést.
Mert a lényeg szerintem ott van, csak tömören.
Megy dulaban 1600-on, CR1 turn-el, sőt 1670-en is 9-9-9-25 késleltetésekkel.
Ekkor a legjobb a sebesség egyébként.Ha felrakom a biosban 1866-ra, akkor azonnal eltünteti a 2-es és 4-es slotba rakott ramokat.
Csak az 1-est és a 3-ast látja, single üzemmódban. Ott viszont szépen megy 1866-on, támogatás ide-oda.[ Északi híd: AMD K15 IMC ]
Északi híd tulajdonságai:
Északi híd AMD K15 IMC
Támogatott memóriatípusok DDR3-800, DDR3-1066, DDR3-1333, DDR3-1600, DDR3-1866 SDRAM
Revízió 00
Gyártási technológia 32 nm
Probe Filter Támogatva, LetiltvaMemóriavezérlő:
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Single Channel (64 bit)Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 9T
RAS To CAS Delay (tRCD) 10T
RAS Precharge (tRP) 9T
RAS Active Time (tRAS) 25T
Row Cycle Time (tRC) 35T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 6T
Write Recovery Time (tWR) 14T
Write To Read Delay (tWTR) 7T
Read To Precharge Delay (tRTP) 7T
Four Activate Window Delay (tFAW) 30T
Write CAS Latency (tWCL) 9T
Refresh Period (tREF) 7.8 us
DRAM Drive Strength 1.25x
DRAM Data Drive Strength 1.25x
Clock Drive Strength 1.25x
CKE Drive Strength 2.0x
Idle Cycle Limit 16Hibajavítás:
ECC Támogatva, Letiltva
ChipKill ECC Támogatva, Letiltva
RAID Nincs támogatva
DRAM Scrub Rate Letiltva
L3 Cache Scrub Rate LetiltvaMemória foglalatok:
1. DRAM foglalat 4 GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
2. DRAM foglalat 4 GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)Szóval igen, az apróbetűs rész. 8)
A legizgalmasabb, hogy a giga 990fx UD3-am nem tette meg azt a szivességet, hogy 1866-on elinduljon, még egy rammal sem...
Ezért nem értettem a dolgokat, de mostmár minden tiszta.(THX Vizion!)
[ Szerkesztve ]
-
Csorosz
aktív tag
Segítsetek.
Fx6200 a proci.
Elvileg ddr1866-ot tud max kezelni.
Kérdés az, hogy miért csak SingleChanelben?
A DDR1-2-3-4 slotok nekem 1-2 az egyes csatorna, 3-4 a kettes.
Ha az első kettőben van 1600-on 1turnben megy duálban.
Ha felrakom 1866-ra, akkor ddr2 slotban lévő modult nem látja.
Ha a 2. modult átrakom a ddr3 slotba, akkor megvan a 2x4gb, de csak Single Channel ben.
DDR 1-2 slotot 2 turnel nem próbáltam még 1866-on. Lehet hogy úgy menne?
Egyébként mintha ezt irnák hivatalosan is a procihoz:1866 supported with 1 DPC (DIMM per Channel) in single memory slot motherboard designs.
Nekem ez nem teljesen egyértelmű.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest