Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz perfegor17 #9396 üzenetére
Pár vesszőt beiktathatnál a megfelelő helyekre mert elég nehéz kisilabizálni hogyx mit is akarsz tulajdonképp...
-
dunc
nagyúr
Üdv a C1,és a C6 mit takar ?
-
perfegor17
senior tag
ok akkor megpróbálom hátha.
úgy nézz ki hogy megy vele már csak vidikarit kéne cserélnem és jó is lenne.Nem tudtok olyan tagot akinek kell még hd5770 van 2db cf-be használom cserélni kéne egy hd6800-as szériára.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz perfegor17 #9394 üzenetére
Teljesen rendben van a lap. Az én 30K-s lapommal sikerült jobb eredményt elérni mint a többször annyiba kerülővel. Szerencse kell, nem drága lap.
-
perfegor17
senior tag
asrock 970 extreme 3 xD
-
akela91
addikt
válasz perfegor17 #9391 üzenetére
Menni fog szerintem, nekem pl.1.20 is viszi a 4.0Ghz-et. De szerencse kell hozzá, alaplap részről is.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz perfegor17 #9391 üzenetére
Ezt csak te tudod kideríteni... give it a try
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
perfegor17
senior tag
Nálam most egy fx-8120-as van alap 3,1ghz-n megy 1,265v-on. Megy alap feszen 4ghz-t?Ha nem mennyi kell hozzá?
-
pilu85
őstag
biztos a turbo core belapcsolva van, azèrt beszèlnek ilyen magas fesz èrtèkekrõl. úgy tènyleg elèg magas alapvcoret mutat a bios.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
biztos a turbo core belapcsolva van, azèrt beszèlnek ilyen magas fesz èrtèkekrõl. úgy tènyleg elèg magas alapvcoret mutat a bios.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
RVR400
veterán
GYÁRILAG az FX-4100 default VCORE adata 1.4125V
-
miresz
veterán
Nálam a 8120-nak 1,265,a 4100-nak 1,325, a 6100-nak pedig 1,285 az alapfesze. de egyébbként függ a laptól is.De egyébbként elég sok fx megfordult már nálam,de 1,325-nél semelyiknek nem volt nagyobb az alapfesze.
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz DeadMeat #9378 üzenetére
TC off, APM auto de a disableddel sem érek semmivel többet stabilitásban..
C&Q be van kapcsolva de ugyan az a szitu mint APM-nél.. kapcsoltam ki be mindegy.. Ugyan igy az LLC vagy mi..
Állíthattam bármit bárhova.. Amikor alulfeszeltem.. IGaz nem annyira mint Kovsol!!! de alulfeszelte.. 1.220-225 körül marad stabil 3.6-on.. Ez alá nem megy.. -
Borokafa
őstag
Ahány proci annyi féle, mind másképp sikerül, ezért is adnak más-más alapfeszt nekik.
A szivárgási áram nagyságától függ az alapfesz és a tesztelés során derül ki az is hány mag a tökéletes, azaz milyen proci lesz éppen belőle.
Az alapfeszt meg szerintem értelmetlenül magasra állítják a TC miatt.
Nálam 1,275 az alapfesz , alulfeszeltem 1,225-re az órajelet felemeltem 3700-ra. Igy teljesen stabil.
A Giga lapoknál (a többinél nem így működik) ha lejjeb viszed az alapfeszt akkor a C&Q által leszabályozott idle fesz is annyival lejjebb megy, így most nálam 0,848V-ra veszi vissza a feszültséget. Minden más alapfeszen van.
Idle netezés közben 60W körül van a teljes gép felvett fogyasztása.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
nem igazán értem mit beszélsz, de én biosban állítottam be neki a feszültséget, nem tudom igazából most miért vagy ezen fennakadva, az én procim jobban bírja alacsonyon veszen mint az átlag, kb ennyi. Viszont tuningban egy fos, 4Ghz alap feszen még elmegy stabilan (1,2625V), de 4100 hoz meg már 1,3 fölé kell mennem, 4,2 nél már már 1,35, nagyon kell neki adni a feszt
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Bali27
addikt
Nem értem hogy a picsába tudod ihgy használni.. A Biosban állítod ennyire?
Mert Aidában felül többre van állítva, de a sensornál alul a CPU CORE nekem is hasonló értékeket mutat.. De Overlocknál a CPU Vid 1.2250en stabil 3.6-on North Bridge Vid meg 1.2000 2000MHZ-en.. Ez a legalja[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Én is azt hittem, de 1.35-ön már az alap órajele nem stabil, a múltkor pont ezzel szívtam meg, mert mire adtam volna neki plusz feszt, mindig kifagyott, amikor átlapoztam volna az UEFI-ben. Szóval hiába van az ASRockban védelem, hogy 3 sikertelen indítás után belövi alapra az órajeleket, a feszültséget sajnos nem állítja vissza.
-
RVR400
veterán
Az előbb fejtettem ki én is az FX-4100-asom lélektanát. Most egyelőre úgy néz ki, hogy 1.4 V-on (ami a gyári értékhez képest minimális alulfeszelés) 4320-on stabil.
Az FX-6100 alap fesze 1.2125V, míg az FX-4100 alapfesze 1.4125V, tehát így hiába viszonyítjuk egymáshoz a kettőt. -
Mardel
őstag
Mivel a cool n quet miatt visszavesz az órejelből ezért a feszekből is elvesz, amit megadok neki feszt az általában a maxnak kéne lennie, mivel minimumot nem lehet megadni.
Igaz teszt közben a cpuz azt írta 1.511-1.512 V-on megy a proci leterhelve néha leugrott 1.48 körülire.De fx-4100 ez az 1.4125 V nem egyedi jelenség, mivel annyin megy elvileg turbo core-al.
De teljesen mindegy ha sok, ha nem még ezt is meg kellett emelnem 4,4 GHz-hez 0.005 V-al.
Tehát 1.4625 van most beálíltva biosban, ha ez alá megyek akkor kékhalál, fagyás és hasonlók.
Northbridge-et nem basztattam maradt 2000-en, 2400-as HT-Link-el és 1.2500 V-on.
Memória időzítéseit belőttem gyárira, mert az nagyon el volt állítva, meg beraktam 1600-ra mert csak 1333on mentek az 1600-as ramok, és feszültségét is 1.510 V-ról 1.500 V-ra raktam.
Corsair Vengeance 1.5 V-on megy alapból, most minek legyen megemelve ha nincs húzva.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
BIOS default beállításokban autoról visszavettem manualra a voltage controlt és ott írja hogy 1,4125 V normal, melette kéken kiemelve hogy 1,4125 V lenne a gyárija.
Tehát auto beállítással is 1,4125 V-on vitte a procit, viszont 4,4-re való húzáshoz kevés volt neki az 1,4375 V, tehát az alapot megemelt 0,005-el, így már vitte.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
FX-4100-am alapfesze 1,4125 V, most 1,4625 V-on megy 4,4 GHz-en egy Giga GA-970A-DS3 lapban.
IntelBurnTest high 10 lépcsős tesztjén átment, cool n quiet, C1E, C6 biosban bekapcsolva, apm ki.[ Szerkesztve ]
-
-
pelda10
tag
Ma jött meg a fx 4100be procim
a hőfokok gyári hűtővel ezek
cpu36-38 között
a magok 8-12 között mozognak netezés közben ez átlagos? -
pilu85
őstag
akkor èn örülök mert alapfeazen 4.1 ghz teljesen stabil. de 1000-es fordulaton a12cm venti már kevès neki. 4,5 ghzel meg amugy se erölködnèk..minek. 6870hez meg el3g a 3300 amin használom. igy kb egy sandy 2500 multicore teljesìtmènyènek felel meg. 4400on passmark tesztbe meg behozza a 2600asat. jó procik ezek.
-
Borokafa
őstag
Mikor megjelent a 4100, elsők között vettem egyet, az simán ment 5Ghz-en, sőt az Aida tesztek is lefutottak. Persze nem volt prime stabil. Aztán hogy bejött a 4170 már válogatják ehhez a javát, így azóta nem nagyon lehet a 4100-ból igazán jókat találni.
A 6100-6200 is hasonló lehet.
Valamelyik este próbálkoztam, 1,5V kellett az 5GHz-hez -
RVR400
veterán
Nekem 366-os Cerkám volt utoljára, 550-re húzva, meg mellé egy 16 megás S3 Savage4. Régi szép idők, mikor az S3 még tudott valamit, és az Unreal ezzel a kártyával volt a legszebb.
Mellesleg annyira antituning az Fx-4100-am, hogy a 4800 MHz-et terheléssel nem bírja, még 1.5V-tal sem, a 4500 MHz-et meg csak aránytalanul túlfeszelve, másnak meg simán megy 5 GHz fölött is.
-
Borokafa
őstag
Akkor én szerencsésnek mondhatom magam, alulfeszeltem és tuningoltam is.
A fogyasztás pedig a tápegység csere óta nagyon baráti. -
RVR400
veterán
-
Asbee
veterán
Na én a héten búcsúzok az amd-től. Egy 600-as cerka óta csak amd-m volt de most átcsábultam.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz #21346560 #9339 üzenetére
Itt pont azért vettek ki dolgokat mert túl kicsi volt a BIOS memória, 512KB asszem, ezzel kellett gazdálékodniuk, még jó hogy a "hülyeségeket" (mondjuk inkább úgy hogy felesleges dolgokat) vették ki ha már valamit ki kellett , de a lényeg az hogy van rá példa Mondjuk olyat még én se láttam hogy új CPU támogatás miatt már nem kezeli a régieket, ez biztos asus specialitás
No Comment
-
lee56
őstag
válasz #21346560 #9324 üzenetére
Az uccsó mondatod azért sántít
Itt egy neked is ismerős példa :M2N-E beta BIOS 5001
Beta support AM3 CPU
Note: Remove Mylogo function.Az meg hogy asus nem ajánlja hogy frissítés után AM3 cpu-t használj, annak meg még akár jó oka is lehet, amellett hogy a "nem ajánlás" nem azt jelenti hogy nem is fog működni..
No Comment
-
baboss
őstag
-
Hunyika2
tag
Hát én akkor tudom állítani a biosban az órajelet, ha manualra raktam és utána feljött sok sok másik opció, a hidak sebességének állítására a voltok és természetesen a szorzók átállítására, mondjuk nekem UEFI biosom van.
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
baboss
őstag
A biosban már megpróbáltam minden beállítást de a végeredmény nem változott.
Csak szoftveresen engedi a szorzót állítani.A biosban ki is írja az új értéket 4.5 Ghz de nem engedi állítani. -
baboss
őstag
válasz #21346560 #9326 üzenetére
Lenne még egy kérdésem az eladott alaplapon Asus Croshair 4 extreme Bios alatt nem tudtam a CPU szorzót állítani hiába kattintottam az autóra nem csinált semmit.Csak szoftveresen tudtam a CPU-t húzni.Ezért is adtam el.Azt hittem ,hogy a béta bios nem engedi a cpu szorzót állítani.
-
baboss
őstag
Sziasztok. szeretném megosztani veletek a tapasztalatomat.2 hónapja vettem egy Asus Croshair 4 extreme am3 alaplapot.3027-es béta bios volt rajta,hogy amd fx buldózer procival lehessen használni.Az alaplap eladásra került és nagyon nehezen tudtam eladni mert a hirdetési oldalamra a következőket irták.ej de kár hogy frissitve volt nekem csak am3 cpu-m van és igy már nem megy beleDe nagy up neki...
ez a lényeg hogy eltünk visszafelé már nem lehet beletenni AM3 CPU-t (For use with AM3+ CPUs only. Not recommended for use with AM3 or earlier CPUs) tehát már csak AM3+ cpu-t fogad el
ha 2002 bios lenne rajta akkor lehet de a 3027 csak Beta bios és megint nem jó de az Asus formumon azt irják hamár rajta a 3017 bios rajta volt vége az AM3 cpu-knak
Ha ez így van, az jó nagy f@szság az Asus részéről, máshol meg tudják oldani a visszafelé kompatibilitást.
Tehát a valóság a következő.Sikerült eladni az alaplapot a vevőnek am3-as procija lesz az alaplapban.Bios visszaállítás előtt azért tettem egy próbát.A gyerek gépéből kivettem az AM3 cpu-t(Athlon IIx4 és beraktam az alaplapba.Inditás és lám a sok mellébeszélés ellenére a WIN 7 64 bit op elindult és simán futott rajta minden.Levontam a következtetést ,hogy nem mindig igaz amit okoskodásból írnak.Most sajnálhatja az illető,hogy a sok link duma miatt nem vette meg az alaplapot,mert nagyon jó áron hozzájuthatott volna.
-
bozont
veterán
válasz Hunyika2 #9319 üzenetére
Általánosságban az FX8120, mivel az 4modulos/8szálas feldolgozást tud, míg a 6200 ez 3modul/6szál. Ahol meg nem nagyon számít a többszálas feldolgozás, mert csak egy-két magot támogat a program, ott meg a 6200 az erősebb, mert magasabb órajelen jár mint mint a 8120. Viszont azt még hozzátenném, hogy az utóbbit könnyedén fel lehet tuningolni a 6200 órajelére és akkor már eltűnik az a kis előny.
[ Szerkesztve ]
-
Hunyika2
tag
Sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik az erősebb az FX 6200 vagy az FX 8120?
az FX 6200 ha jól tudom, ő gy újabb széria.
Kérlek segítsetek
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
Findzs
addikt
nekem nem bírja az alulfeszt a cpu-m
1.275 -ön már nem hajlandó bejönni a win 4 ghz -en, ha lejjebb veszem 3.8 -ra akkor semnem baj egyébként mert így sem melegszik, csak érdekes
más:
a ramjaim nem bírják a 1866 -ot,
nem mintha sokat számítana csak kipróbáltam, viszont 1t -n megy szépen 9 9 9 24 -mellett
régen sokat számított a amd prociknál, hogy 1t vagy 2t volt -e a ram időzítése most nem hiszem, hogy sokat nyomna a latba nem vettem észre semmi különösebb gyorsulást[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
törölt tag
köszi.
feltettem a cpu z t és észrevettem egy furcsaságot.
van egy olyan, hogy multiplier. ha x7, akkor 1,4 ghz fut a proci.
ha x14, akkor 3,4 ghz, ha x20, akkor 4000 valamennyi. mi lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz #83856896 #9313 üzenetére
Azért világít pár másodpercig,mert akkor ellenőrzi,hogy minden ok. Ez teljesen normális. Újabb bios nem kell,ha minden ok ,és nem akarsz tuningolni. 3,4-en pedig akkor megy amikor dolgozik a turbo core,lesz az még magasabb is nem kell megijedni tőle ez is teljesen normális.
-
törölt tag
én tegnap szereltem össze a gépem(asus sabertooth 990 fx + amd fx 8120) és
az zavar, hogy bootolásnál 3 led is pirosan világit. egyik a bios led a másik a memok a harmadik meg a memória. én még nem mertem megnyomni a memOK gombot, mert nem tudom hogyan kell. windows alatt is megnyomhatom? egyébként minden jó. semmi baja a gépnek. a windowst is feltettem. a játékok is mennek. csak az zavar, hogy bootoláskor több led is pirosan világít 1-2 másodpercig. aztán elmúlik. corsair vengeance ram van a gépemben
meg egy 60 gb -os ssd. igazából elsőre jó volt minden. nem értem, hogy miért pirosan világítanak a ledek. lehet ez a normális. nem tudom.
a biosba beléptem, de nekem túl bonyolult. túl sok mindent lehet állítani. tuningolni a jövőben sem szeretném a gépem. lehet hogy van újabb bios, de ha nem tuningolom a gépet, akkor nem biztos, hogy nekem az kell.
ja és még annyi, hogy az amd fx8120 elvileg 3,1 ghz magonként. nekem 3,4 en megy. nem tudom miért van. nem tuningoltam, de nem zavar. -
pelda10
tag
Sziasztok!
Holnap jön meg az fx 4100 black edition procim,teljesítményben nagyon elmarad egy phenom 965be-től?(játékoknál) -
pilu85
őstag
enyém 1.136on viszi csak a 3.3 at. de sztem ez is jó és a 48 fokot már nem tudja elérni. vcore mellett miből mennyi feszt vettél még el???
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest