Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Becksman
őstag
Ma hazajöttem , gépem.alvoban volt. Inditom semmi kép se egér se billentyüzet nem megy. Na jo kikapcs bekapcs semmi . Egy idö után sikerül elinditani viszont a lapon lévő memOk felvillan pirpsan majd elindul a gép... biosba belépve alul pirosan villágit és az uefi biost nem tudom használni. Kihalt a ram?
Bár windowson belül meg megy.
[ Szerkesztve ]
Samsung A54 5G 8+256GB
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #74398 üzenetére
Akkor az kellene SECTORnooB fórumtársnak.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz jokeph #74397 üzenetére
A Phenom ii x4 945-ből 3 stepping létezik, abból az első 125W tdp-s, a többi 95W tdp-s. A B95-ös az azonos a Deneb-C2 magos x4 945-tel, vagyis 95W tdp-s.
A B jelölés csak annyit takar, hogy business class, vagyis a szokásosnál tovább elérhető a kereskedelemben a partnerek számára. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Phenom_microprocessors#Phenom_II_series
7e-ért jó vétel. Valszeg simán fel tudod húzni 3.4..3.8GHz-re, ahol meg már azért hasít is rendesen.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #74394 üzenetére
Phenom II X4 B95 ? erről mi a vélemény ?
Miben különbözik pl. egy X4 945-től?
Ilyet találtam aprón 7e+posta.
A "sima" phenom II-k aranyárban mennek.... többnyire.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74393 üzenetére
Na az nem semmi.mákos vagy
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #74393 üzenetére
Egyszerűen nem való ahhoz a procihoz ez a lap. Megy benne, de még rendesen beállítani sem fogod tudni a béta bios korlátai miatt, ha hozzá akarnál nyúlni.
A budget megoldás még mindig inkább egy Phenom2 X4 + egy olcsó kínai SSD. Egy 3.6GHz-en menő ilyen proci elegendő teljesítményt nyújt még olyan igényes játékhoz is, mint pl. az ME Andromeda, azt még éppen bírja, magonként 70-80% terheltség mellett.
Meg vehetsz még "Amd only" ddr3 ramokat ebayen olcsóért. Nekem is így van 16GB a gépben, nem került annyiba mint 8GB a boltban.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
SECTORnooB
addikt
válasz Johni5 #74390 üzenetére
4 magos FX jól hangzik,6300-ast nem merem már belerakni,mert hosszútávon lenne használva és nemakarom hogy feleslegesen fűtve legyenek a vrm-ek. Netezés videónézés, meg office munkákra van igazából használva játék sehol sincs.Esetleg ha a vrm-ek fölé raknék bordákat? Vagy minőségileg sem felelnének meg nagyobb elvárásoknak?És akkor talán a 6300-is szóba jöhet?
Igazából az upgrade-et is én eröltetem, most hogy csúszik a Zen+ valamit mókolni kell addig is.És az FX nagyon jó ebben
jokeph , Beretvás: Csak és kizárólag használt hardverekben gondolkozok, anyukám álom gépe lap+proci+ram+HD 6570 megállt 13 ezer forintba[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #74386 üzenetére
Rosszul nem járnál vele, de indulj abból ki, hogy egy új FX4320 az 17-18e ft.
És azért a Phenomnál jobban megy, akármennyire is szidják egyesek meg kettesek az "efiksz"-et.
-
Johni5
őstag
válasz SECTORnooB #74388 üzenetére
Fiam gépébe is az a lap van.Fx4130 van benne 4GHz en.1.35v még oké neki.1.4v után droppolja a freki/feszt is.Ott fogy el a vrm.Egy 270x van mellette.fx 6300 al még jó lehet.Felső ventis 6 csöves hűtő hűti a deszkát is alatta.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74388 üzenetére
gtx 1050 pl. de ezért itt megleszek kövezve igy ideteszem az RX 550 et is..
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74386 üzenetére
csapjál hozzá egy jo kis 955 öst és szépen fog menni..
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #74382 üzenetére
CPU support szerint elvileg FX4320 vagy 6300 is mehetne. Sok jóra ne számíts, a lap még inkább Phenomokhoz való. Nem tudom mire használja, milyen procija van most, de 4 GB ram+SSD már csodákat tesz.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Üdv.
max. FX 4320,4330-at, nagyobb FX6xxx, FX8xxx-hez kevés a lap tápellátása. (elindul vele, csak alapon húzás nélkül sem tudja ellátni rendesen őket).
De nem járnál rosszul egy Phenom II X4 945, 965-el vagy esetleg Athlon X4 640, 645, 650-el sem, persze csak ha az FX-nál olcsóbb.
CPU hűtő milyen van ?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Phenom2 X4 procit, azt még tuningal is elbírja.
FX-et viszont már ne erőltess bele. Ugyan utolsó béta biosszal elindulna benne, de szembesülnél problémákkal, mert mikor az a lap megjelent, még nem is voltak FX procik.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Anyukámnak adott egy Gigabyte 78LMT-S2P 4.rev-es alapja és valamiféle 2 magos álom lakik benne.
Kérdésem az lenne, hogy milyen 4 magos processzort érdemes bele vételezni ami baráti áron kapható?[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz DraXoN #74378 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen a borda maga elég alulméretezettnek tűnt sajnos
Pedig már készültem okosba' rámókolni az egyik elheverő Noctua NF-P12-met. Tuning nélkül lehet elmegy? Vagy meg kell nézni a hőmérsékleteket és utána dönteni?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok ismét!
A tegnap említett kukázott FX 8350-es konfigban a következő CPU hűtő van. Erről hiányzik a venti ugye?
Ez nem a gyári hűtő amúgy, ahogy látom... Időlegesen egy házventit odaraktam kipróbáláshoz. Van kulturált módja, hogy utólagosan hűtőt tegyek a bordára vagy cserélni kellene a hűtőt?
-
belaazallat
addikt
válasz ViZion #74375 üzenetére
Vastag szürke nem ragasztósom van, az jó hozzá?
Linuxhoz nincs türelmem, egy vinyóra felnyomtam a Win 10-et, driverek nélkül is csinálja. Holnap hozok egeret billentyűzetet cégből, ha ez sem, akkor teszek gap padet a chipset alá.
Szerk: Ha az sem oldja meg, akkor jobb létre szenderült volna az alaplapom?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
ViZion
félisten
válasz belaazallat #74372 üzenetére
A chipseten nem paszta, hanem GAP-pad szokott lenni. Az is kellene oda, nehogy vmi rövidzár legyen. Okozhatja amúgy USB eszköz is, live linux alatt teszteld kicsit, illetve vmi szép nagy flash játékkal, nekem anno a ram problémát az szépen "előhozta".
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
belaazallat
addikt
válasz Beretvás #74373 üzenetére
Ha kifagy akkor csak reset segít.
Nem tudom. Nincs itthon masik egér bill. De megoldom.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Beretvás
veterán
válasz belaazallat #74372 üzenetére
és csontra kifagy? nem lehet , hogy valamelyik periféria zárlatos? csak tipp..
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, de nem tuningban!
Random fagyogat a gépem, de nem a tuning miatt sajna. általában 2D alatt netezés, vagy terheletlen állapotban. Mielőtt a fagyás bekövetkezne, hallatszódik a jellegzetes hang, mintha lehúznék, vagy rádugnék a gépre egy USB-s eszközt. Egyszer már előfordult, hogy játék közbe az egér megszűnt létezni, kihúz bedug és működött.
Alap órajelen is hallható az usb hang.Tápot cseréltem, nem oldotta meg, új Win telepítése folyamatban. Win10 64bit.
Mielőtt elkezdte ezt csinálni 3 változás történt a gépben.
1: Szétszedtem, kitakarítottam, újrapasztáztam a procit.
2: Win 10 upgradelt, 1709-re.
3: Kezembe maradt chipset hűtő, letakarítottam azt a szilárdra száradt pasztát, rendes pasztával cseréltem. Chipset hűtő azóta elég meleg."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Slavia
aktív tag
AMD FX-8320 (FX-4300/6300/8350 too) Beginner's Overclocking Tutorial: [link]
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Slavia #74364 üzenetére
Nem a te adataidra kíváncsiak pont, mert az valszeg nem érdekli őket. Sokkal inkább, hogy mondjuk te mit fizetsz a saját adataidért, vagy simán zombit csinálnak a gépedből és azt is támadásokra és spammelésre használják, vagy bányásznak vele stb stb. Azért mert te nem tudod mire lehet használni más emberek gépét attól a nem annyira jó szándékú egyének megköszönik hogy ingyen használhatják a te géped is.
-
DraXoN
addikt
válasz FoLey-v #74365 üzenetére
nekem december 21én frissített az otthoni FXes gép, azóta semmit..
nekem a start menü bug megy az agyamra vele ... javíthatnák már..
meg a fall creators update óta a háttérben való profilba bejelentkezés... a korábbi erre való letiltási módszerek nem működnek...az irodai i5-3470 cpu-s gép se frissített még ... kíváncsi leszek mennyit lassul
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
FoLey-v
addikt
-
Slavia
aktív tag
válasz FoLey-v #74361 üzenetére
Tavaly is volt egy hasonló hír hasonló sebezhetőségre hívták fel a figyelmet. Én éves Vírus riadónak hívom. főleg amikor megelőzésre olyan tanácsokat adnak hogy: naprakész böngésző/víruskergető/Os. Vagyis amit egy casual user is napi szinten megtesz(ne). Biztos nem dzsonsz patrik tömlő út 82/a-nak a gépébe fognak belenézni a badboyok.
Nekem ezt rakta fel legutóbb az ápdét: [link]
Nem tapasztaltam semi negatívumot.
(#74362) Beretvás---> Elég szomorú hogy te nem hiszel.
(#74357) csubuka---> Reméljük úgy is lesz! És sikerül beállítani a leírtak alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Uram borogass. Még hisztek a mikulásban is?
-
erer1000
őstag
válasz FoLey-v #74359 üzenetére
igen, felraktam az updatet.
RAMdisk, SSD,és HDD-s crystaldiskmark ,és Geekbench, CPU-z bencheket csináltam, kb hibahatáron belül, 1-2% ide oda, szóval az a minimális ingadozás az akár az ablak előtt elsétáló kutyától is lehet.
ami érthető, elvégre ez a patch az inteles hibára, a meltdownra jó, ami egyáltalán nem érinti az amd-t, így mire fel lassulnának?
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
FoLey-v
addikt
válasz erer1000 #74358 üzenetére
Nekem az lenne a kérdésem,hogy Spectre és Meltdown sebezhetőség mennyire érintett FX procikra. Mellesleg valaki felrakta már a legfrisebb ms updatet és tapasztalt valami lassúlást?
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
erer1000
őstag
spectre miatt lesz majd szerintetek AM3+ lapokra új, foltozott bios?
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Guberáltam egy FX-8350-et egy M5A97 lapban (nem hazai kollégium szemetes pincéjéből...). Gyanús volt ugyan, hogy passzív hűtő van rajta (valaki által lelopódott róla a venti időközben), de gondoltam gyorsban bekapcsolom, hogy belépek a BIOS-ba, de bénáztam a VGA karival, hogy legyen kép, szóval újraindítottam egy idő után és amikorra lett kép azt írta, hogy "Overclock failed". Ezután a BIOS-ba belépve lekapcsolt a gép szépen random.
Kikapcsolva tűzforró volt a passzív borda Gondolom az előző tulaj húzta rendesen, csak a hűtés mászott el időközben...
Utána vártam, gányoltam rá egy ventit és mintha most leállította volna a lap a tuningot és megy rendesen. Ha megy akkor nem okoztam maradandó kárt ugye meg élettartam rövidülést? Csak jó ezeknek a hővédelme... meg a lap védelme a beteg tuningbeállítások ellen.
-
Giii
senior tag
válasz M0ng00se #74352 üzenetére
Auton van minden 1,408-ról Ibt és sony vegas alatt akár 1,28-ra.Ha kikapcsolok minden energia gazdálkodást akkor is ugyan ezt produkálja.Most ment vissza németbe.Azt mondta megkeresi a blokkot és visszaküldi a manufacture.de-hez.Annyit még mondok neki,hogy egy másik fx-el is próbálja ki.Kint van neki egy kisebb.Mondjuk másik lapban is meg kellene nézni mondjuk egy asusban hogy ott is csinálja.Nem hinném hogy pont az ud7est ne szeresse ráadásul két ugyan olyan lapban.Mindegy is most már.Sajnálom hogy nem jött össze és ilyen ovodás hiba előjön.Nektek nagyon szépen köszönöm hogy ilyen segítőkészek voltatok.
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
Haver Fx-ét átraktam az én lapomba és ugyan azt ptodukálja.Nem reagál a Vcore-ra és terhelés alatt vissza esik a Vcore.Az én ramjaimmal és kártyámmal lett tesztelve hátha háklis valamelyik hardverre.Az ő lapjába meg bele tettem az én Thuban procimat és tökéletesen ment.Az fx procival van valami.Ha vissza viszi kicserélik elvileg nem?Mert alapjáraton is eldobálja a Vcore-t.
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
válasz ViZion #74346 üzenetére
F11d beta bios volt fent.Felraktam az F10-est és semmi változás.Itt valami komolyabb gond lehet.Pedig minden energiagazdálkOás is ki van lőve.Nektek van ötlrtetrk még?Ti vagytok itt a szakemberek.Őszintén mondom,hogy el vagyok keseredve.
-
ViZion
félisten
Az a lap FX procikhoz készült, vannak benne olyasmik, amiket a korábbi procik nem tudnak, főleg energiagazdálkodásban. Szal. lehet szimplán ennyi is. De frissítsd a biost (írd újra, akkor is, ha a legfrissebb), resetelj és teszteld ismét. HA akkor sem, akkor passz, tesztelni kell FX kockával.
-
Giii
senior tag
Jolvan kezd elegem lenni.1,41 fö.lém nem is megy.Vidre nem reagál.Van még egy beállítás NB/PCIe/PL
L voltage aminek a normal feszültsége 1,8V.Halvány lila gőzöm sincs,hogy mire jó.Egy biztos én még ilyennel nem talá
Koztam hogy nem reagál Vcore-ra és a Vid-re.Lehet rossz a lap.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
válasz Johni5 #74343 üzenetére
CPU Pll-re adtam;de a dropp nem szünt meg.Cpu Vid-re adtam és pluszba ki lóttem a Q&Q-t.Ha elindítjuk a Bf1-et az alatt 1,41 V-on megy és nem esik vissza se a Vcore és a Cpu Vid.Ne m tnudom mi okozhatja.Annyit kipróbálok,hogy a Vid-re adok;hogy elérjem a 1,43V-ot hogy biztosan stabil maradjon.Az igazság az hogy holnap megy vissza és sok időm nincs.Ha viszont nem sikerül feljebb vinni a Vcore-t,akkor kiveszem az elemet.Nem létezik,hogy ilyrn gyerekes hiba jelentkezzen.
-
Johni5
őstag
1055T nél durvább fsb-nél igen,mivel az úgymond "órajel generátornak adod a feszt" a cpuban.Erre magasabb órajelnél szükség van.Ellenben nincs köze a vdrophoz.FX-nél ha pl 27x en nem indul a cpu,de 26.5 még jó,akkor adunk a CPU PLL nek 50mv-ot.Ha szerencsénk van,akkor lesz még benne 2 szorzó,csak győzzük hűteni.
-
Giii
senior tag
válasz Johni5 #74340 üzenetére
Elnézést kérek mert bugyután írogattam.1055tvel csak azt akartam mondani,hogy ott az elején cpu pll-el működött.Örülök hogy az Fx-nél meg lehet lovagolni a szórzót.Köszönöm nektek,hogy ki igazítottatok és most már tisztában vagyok jó pár dologgal.
-
Johni5
őstag
Azt írtad,hogy 1055T-d van.(14 es max szorzó)Hogy állítottál 21.5 szorzót?FX nek nem 21.5-ös a szorzója,hanem ami kifér a csövön.
A frekvencián tudsz stabilizálni a PLL feszültséggel,ami Phenomoknál nem működik.A Vcore dropp ettől nem lesz jobb.Azon az LLC nek szokása segíteni,már ha segít,mert ha alapból droppol a lap,akkor esetleg csak szűkíteni tudsz rajta.UD3 lapom spec terhelés alatt 30mv elejtésre képes.(Legalább a 2V-ot kiadja rendesen. )[ Szerkesztve ]
-
Giii
senior tag
válasz Johni5 #74337 üzenetére
Az mindig alap hogy Ctrl+F1. Találtam az összefoglalóba angol leírást.
http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/721713-Poor-Overclock-on-FX-8350
Itt 2 srác is a CPU Pll-re hivatkozik.Azt tudtam,hogy a CPU PLL-el lehet stbilabban Oc-ni de én úgy tudtam akkor kell igazából ezt használni ha FSB-n keresztül csapunk a lovaknak.Mindegy legalább okosabb lettem.Ezzel megpróbálom.
Még 1 buta kérdés.Fx-nek 21.5 a szorzójuk.Biosban én 22x szorzót löttem be és megy.(asztalon minden megy+youtube stb.csk ha nagyobb terhelést kap akkor kezd esni a Cpu Vid+Vcore)Nem akarok FSB-n keresztül tuningolni.Ha a gyári megadott szorzó értéket túllépem az gond lehet? Vagy tulajdonképpen ezt is lehet stabilizálni?
Amiket leírtaok mind működik és az alapján csináltam mindent.Ramok is szépen reagálnak a feszesebb időzítésre.Én úgy gondolom mivel nem melegszik a gép és sikerül fixálni a feszt akkor itt meglehet a 4,4-4,5 Ghz.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
Elolvastam frescho írását.Nála is esett a feszültség IBT alatt.LLC-vel meg lehetne csinálni de ez nem Asus lap hanem Giga 990fx Ud7.Itt olyan van hogy CPU PLL ami tudtommal a CPU belső tranzisztorainak a feszültségét adja.Nekem 1055T-m van és 4Ghz-en kis fesz HT és NB visszaosztva de minden más fesz érték alapon van beleértve a CPU PLL-t.Vagy elsiklottam valami felett.Tudom hogy idegesítő vagyok
-
Giii
senior tag
Kikapcsoltam minden energiagazdálkodást.A Vcore nem emelkedik.De miért??Terhelés alatt meg még jobban visszaveszi.Ötlet?Emeljek a Cpu Vid-en?Csak mert az is ugyan úgy visszaesik.Tanácstalan vagyok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz erer1000 #74323 üzenetére
Akkor majd figyelj arra is, hogy melyik tápnál és terhelésnél milyen CosFi-t mutat a mérő. Az xfx táp amit vettem nem rég, az pl. beállítja magát 1-es CosFi-re mindenféle terhelésnél, ilyet pl. nem tudott az előző tápom.
-
Slavia
aktív tag
válasz fahrii #74331 üzenetére
Persze nyugodtan nyomj rá egy nyúút lehetőleg windows alól és lehetőleg béta verziót. Az meg fog oldani minden problémát......
(#74325) Giii Az összefoglalóban is megtaláltad volna amit kerestél.
(#74327) Dark KillerX Sziiiia! Örülünk hogy írtál,kérlek olvass vissza a 72000-73500 hozzászólások között kérdezték már !
[ Szerkesztve ]
-
Johni5
őstag
válasz belaazallat #74326 üzenetére
NB Core az a CPU-NB fesz.Húzhattak volna egy vonalat,hogy mi tarozik a cpu-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Urak !!!
Cinebench R15 alatt, mért kapok indokolatlanul kevés pontot ( Cb 99 score ) ?
-
-
Giii
senior tag
Úgy csináltam mindent ahogy írtátok.Megy szépen viszont Vcore-nak adok 0.05v-t és egyszerűen nem adja hozzá az alap 1,36v-hoz.Ha elindítom az IBT-t visszaesik 1;85-re.Na ez viszont már nem normális.Meg van a ludas.Clear Mos törlés sem segített.Mi lehet a gond?
-
Habugi
addikt
válasz belaazallat #74322 üzenetére
Alulról a 3.., azaz CPU NB VID
Ez az egykori rev1.0-ás FXA-UD3-am AWARD Biosából van, nem egy mai jány. Nem mellesleg én olyan AM3(+)os Giga lapot nem láttam még amiben ne lehetett volna CPU-NB feszt állítani.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
erer1000
őstag
válasz CPT.Pirk #74320 üzenetére
be quiet! System Power 450W S7
Aktív PFC-sVan is itthon még pár táp elfekvőben, 450-esek , ha végzek időben a vizsgákkal és lesz időm, lehet kipróbálom mekkora eltérés lehet
-
belaazallat
addikt
válasz Johni5 #74316 üzenetére
Giga lapokban még nem láttam CPU NB feszt, ezen a néven nincs.
Mondjuk az UD7 bios-át még nem láttam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz erer1000 #74319 üzenetére
Teljesen jó. Hasonlót mértem én is, de ennyire kis terhelés mellett már nagyon beleszól a táp is, simán tud okozni +-10W további eltérést egy másik táp használata. Azon is sok múlik, hogy a tápban passzív vagy aktív PFC van-e, utóbbi mérhetően hatékonyabb.
-
erer1000
őstag
Idle-ben mennyit eszik nálatok a teljes gép?
Nekem 60-65W ra sikerült levinni az egész gépet, úgy hogy egy youtube lejátszási lista megy , teljes energia takarékos mód, 1,4GHz C&Q és minden hasonló benyomva 0.785V
FX8350,
3 HDD de lekapcsolva
1050Ti
32GB RAM
M5A99X-EVO R2.0M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Johni5
őstag
Szintén zenész,mert ha valami nem kerek,akkor tudod,hogy mi nem frankó.Ha belenyúlsz 3 dologba egyszerre,akkor az lesz a vége,hogy rommá fogsz feszelni mindent.Stabilitás sehol sem lesz.Másrészt nem 3 nap lesz a legstabilabb pont megkeresése,hanem 3 hét.
-
DraXoN
addikt
egy jó tanács:
egyszerre 1 dolgot tuningolj, mert nehéz lesz meghatározni, hogy hol a baj..Az én 8gbos 1600as c10 1.5V kingstone hyperx ramom simán megy 1866 c9-9-9-9-28 1.35V-on ...
az 1600 on a c11 az valószínű egy alap jedec időzítés.De tényleg egyszerre csak 1 dolgot tuningolj, majd vissza alapra ha van egy stabil pont és akkor egy másik elem tuningja jöhet.. És mikor mindenből megvan a vége, akkor azok határaiból pár százalékot visszalépve beállítani az összeset egyszerre. Így is lehet, hogy amik külön-külön stabilak egyszerre már nem lesznek, de kisebb a szívás faktor.. Persze.. ez a módszer sokkal több időt igényel.. de ha valaki a stabil legvégét keresi valaminek, akkor érdemes így csinálni.
persze ez az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Johni5
őstag
Ne az NB nek adj feszt,azt hagyd békén!CPU-NB-t feszelünk,nem az NB-t.A mem beállítást megint neked kell kitalálni,ahány memó,annyi beállítás.CPU-NB fesz-re max 1.35V,de ez IMC kérdése,hogy mennyit kér.2400MHz ram speedre jó szokott lenni az 1.3V.Finoman a feszekkel.1.2v ról indulnék cpu-nb nél,aztán ha kevés,akkor felfelé.IMC-nél visszafelé nem ajánlott a játék.Az NB nek az 1.1V elég 280 FSB hez,szóval azt felejtsd el gyorsan.
[ Szerkesztve ]
-
Giii
senior tag
válasz Johni5 #74314 üzenetére
Ram időzítéssel le mehetek cl9-ig?Elviekben bírná nem?Sokallom a cl11-et.Az NB 2200-on megy 1,1v-on,de lehet adok neki 5 századot.Amit elfelejtettem,hogy szórzóval meddig mehetek?22-es szorzóval még elbír de a felett meghal. Köszönöm hogy segítetek.
-
nagyúr
válasz fahrii #74307 üzenetére
Üdv.
Ha letiltasz a BIOS-ban minden energiagazdálkodáshoz köthető funkciót + a Cool & Quiet-oz is, akkor nem kellene a fixen beállitott szorzóhoz tartozó frekvencián járni a CPU-nak ?
A lapod elég komoly, mennie kellene benn a procidnak, főleg hogy nem is 8-as...
A VRM hűtőbordája mennyire melegszik fel (kézzel tapintva) ?
-
Giii
senior tag
válasz hundai #74311 üzenetére
Értem. Mi az a fesz ami a maximum? AMúgy Artic Freezer 13 Pro-val megy.Amikor először sikerült a 4,5Ghz nem ment fel 58 foknál tovább BF1 alatt a CPU hőfok ami arra vall ,hogy jól sikerült a pasztáűzás mert hát huuu brutál milyen szar volt alatta a paszta. Nb órajel hoz valamit a konyhára mint a Phenomoknál? HT órajelet mennyire vegyem vissza? elég 2000?
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
Havernak adott egy 8370-es procija egy Giga 990fx UD7-es társaságában és 16Gb 1600-as Fury rammal(ami mondjuk 11cl-es amit nem tudok hova tenni mert ez szerintem "rohadt" sok.Tegnap próbálkoztam vele mivel nekem is egy ilyen lapom van.4.5 Ghz lenne az ami neki megfelelne.Az elején csak szorzót állítottam ami 22-es volt,lazítottam a ram időzítésen is 10-10-10-28 1T(többi értéket ezen belül nem piszkáltam). NB-t visszaosztottam és a HT is,hogy 2000-2200-on menjen. Auto feszel ment ami 1,41V-ot jelent a Vcore-nál.Szépen bebootolt és ment is a BF1.(ezzel játszik csak)Elindítottuk a Sony Vegas 15-öt és kb 1 perc után eldobta.Utána vissza vettem a szorzóból 0,5-el.Így 4300Mhz-en ment de ahogy bebootolt és indítottunk valamit fagyott mint a fene.Azt tanácsoltm neki próbáljon meg egy szűz windowst.Most délután neki ugrok még1x.
Jöhet mindenféle ötlet srácok.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
ViZion
félisten
válasz fahrii #74307 üzenetére
"És ami az érdekes, hogy teljesen gyári beállítások mellett terhelés alatt is képes szorzót dobálni."
ez nem érdekes, hanem az FX betegsége, ill. az alaplapgyártók hanyagsága. Alapon biztosan nem jó, túlfeszeli. LLC-vel babrálni kell, high és 1,35 V feszhez keress frekit, ami stabil. Ha van, akkor lehet továbblépni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
őstag
válasz Beretvás #74304 üzenetére
Elég sokat olvastam a témában, habár annyira mélyen nem merültem el benne, de úgy gondolom nem kellene gondnak lenni egy stabil 4.1-4.2 elérése.
Milyen feszültség visszavételére gondolsz? A vcore-t folyamatosan visszavettem gyári értékek alá is, ezzel csak annyit értem el hogy nem állt fel a windows egy idő után.LLC-vel nem babráltam, de így fölösleges is lenne ha a VRM túlmelegszik.
És ami az érdekes, hogy teljesen gyári beállítások mellett terhelés alatt is képes szorzót dobálni. -
ViZion
félisten
válasz Butcher82 #74300 üzenetére
Elsőre a hangot látom csak: VIA vs. Realtek. Alapból semmit nem veszek, amihez a VIA-nak köze van...
VIA-s 1.2 lapon van Firewire is, kb. semmit nem jelent.
VRM mindkét lapon egy kupacban, nem túl nagy bordával... szal. nem erőltetném, de majd mondják a többiek is a véleményt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest