Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz Telomanikus #14226 üzenetére
felül üres jobbra szűk.
Nekem egy kicsit érdektelen termékfotó. Nem mutattál érdekeset izgalmasat egy letűnt kor eszközéről. Pedig nekem aztán van varázsa az analóg dolgoknak de ez olyan semmi extra. ja és nekem túl barna, de ez legyen az én szegénységi bizonyítványom. imádom az FFet, de irtózom a szépiától.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz Big-Lacos #14219 üzenetére
a lonileness mint fotó nem nagy etwas viszont nagyon ötletes és humoros tetszik.
A hidason pöti, sokallom az effektet a felhőkön meg amugyis kusza az egész nekem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #14215 üzenetére
és ismét jó érzékkel hoztál példának egy epic fail képet.
-
fattyu
veterán
válasz Santiagain #14194 üzenetére
ezt most tényleg NEKEM mondod??? Azért mert egymás után 3 képet nem bántottam hanem azt mondtam tetszik netán megvédtem az irreális kritikától? Ne már
-
fattyu
veterán
válasz Santiagain #14192 üzenetére
tudatosan. eszembe jutott anyukám azt mondta régen ha kedveset nem tudok inkább kussoljak.
-
fattyu
veterán
válasz Santiagain #14186 üzenetére
meg is teszem, de itt ennyi a gond vele hogy zajos. de fény nélkül ez bizony megesik.
Lentebb mondták hogy bulb mód. Azért azt tudni kell hogy csillaghúzásos képeket sem véletlen rakják össze többszáz 30 seces képből. Ugyanis a szenzor melegszik. Vagyis csak egy ideig éri meg záridőt növelni mert elkezd termikus zajt termelni a szenzor és semmivel nem vagy beljebb.
Ez nyilván külső hőmérséklet meg váz függő, de a 400as iso ezen a képen pl egy értelmes kompromisszum szerintem.
Annyit tennék hozzá hogy ilyen képeken ahol predesztinálható a zaj, érdemes megpróbálni 1 stoppal fölé lőni és utómunka során visszahúzni. A zaj nagyon nagy része elkerülhető ezzel. Canon szenzorok amik az árnyékban amugyis 10 évvel ezelőtt ragadtak ez kifejezetten hasznos trükk.
szerintem
-
fattyu
veterán
válasz jjeahh #14182 üzenetére
azt akartam mondnai hogy a technikai korlátokba nem kötök bele.... utóbbi időben szinte csak analógozok. akkor jöttem rá hogy hehe amikor lezajozták a szemcsés képeket
-
fattyu
veterán
válasz Santiagain #14180 üzenetére
hagyjatok már.
Van ami tetszik. Meg van amin a technikai hibák nem vesznek el a képből meg ettől még élvezhető.
Leszoktam a technózásról és amíg a techno része nem hiányzik nagyon a képről addig miért kössek bele hogy zajos? meg ilyenek.
Na.
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #14158 üzenetére
én is sokat járok motorszervízbe mégse tudok lószart se a szerelésről és nem állok neki okoskodni, tök irrelevánsan egy fotós topikban erről.
Az acél fárad és hajlik mielőtt végleg feladja. Az alu meg törik. pont.
-
fattyu
veterán
válasz JackFeryll #14000 üzenetére
ja. 500px. ez meg a kezdő fotós topik.
-
fattyu
veterán
válasz JackFeryll #13998 üzenetére
azért ez így durva.
Jó pillanat. rovar röptében ugyebár nem a könnyű műfaj. Nem bántóan zajos ha a képet nézed és nem pixelkukkolsz. Igen lehetne élesebb és nem tökéletesen van fókuszban a méh, de basszus ettől még ez elég korrekt megoldás erre a feladatra...Nekem tecc.
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
nagyon zajos, nincs szemkontakt és a háta van lefotózva gyakorlatilag. Innentől ugye megszokott nézőpont nem kompenzálja a technikai gyengeséget ( zaj és nem igazán éles )
szerintem.
-
fattyu
veterán
válasz #04230330 #13937 üzenetére
szokjál át rawra és arra hogy normális minőségben vannak elmentve a dolgok.
A sörösüveg az shifdel, a hidas érdekes de belenagyítasz és iszonyat jpgartifactos. RAW és a legjobb helypazarló jpgbe exportálás.
-
fattyu
veterán
válasz #04230330 #13907 üzenetére
azért ez nem így megy. Ezek mind használható változók és aszerint hogy mit akarsz elérni köthetsz kompromisszumot. RAWban fotózva és ÉSSZEL kitalálva az expót meglepő iso értékekből lehet használható végeredményt kapni.
Ha van állványod akkor alacsony iso és ideális rekesz érték.
ha kézből kell akkor nyilván kénytelen vagy isot emelni hogy meglegyen a stabl záridő. egy zajos(abb) kép még ezerszer jobb mint egy bemozdulásos életlen.
Rekeszt meg ésszel ahogy írták is. apscn 8 fölött már lágyul a kép nem élesedik. Hacsak nem mindenáron kell növelni a dofot el kell felejteni a 8 fölöttet. ( persze ez is csak közelfókusznál jöhet szóba mert f8 amint pár méteren túl van a fókusz már marha sok minden lesz éles. )
De ezek elég alapok hogy ad egy kitapasztalod magadnak a saját vázaddal üvegeddel, másrészt meg tonna alapcikk folgalkozik ezekkel a kérdésekkel.
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #13704 üzenetére
ez is egy jó példa arra hogy mit ne. ebben a topikban sem hiszem hogy a telibe bushman módon pofánvakuzás elfogadható megoldás lenne.
Balinov, kayaman: Köszönöm uraim
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #13642 üzenetére
a géped szoftverje is belenyúl és utómunkáz. Bénán ugyan de ezt csinálja. Nincs olyan hogy nem belenyult kép. A nyers szenzoradat nem kép.
Ugyanaz igaz analóg képekre amugy. Ott se láttál egyet se ami nem volt utómunkázva. Mert a labor belenyul, mert a gép amivel dolgozik ezt ad hozz vesz el, simít ki emel ki kontrasztosít élesít....
Amiről te beszélsz az nem létezik. Innentől megütöttük a vallás szintet amiről való igaz felesleges vitázni.
De ember hogy te milyen meggyőződéssel beszélsz butaságokat.... elképesztő.
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #13624 üzenetére
mesélj még kérlek.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz psycroptic #13524 üzenetére
ez nem megbánás hanem egy út része.
nem veszel elsőre 100kért makró obit amíg nem tudod érdekel e tényleg.igen zihás.
-
fattyu
veterán
válasz skater86 #13478 üzenetére
jajbocs tegnap már nem volt erőm ma meg elfeledtem.
Nem tudok ujat mondani. Elmondtak mindent. Elvágtad a lámpát, és kusza a háttér. Látszik hogy akartál valamit, de nem gondoltad át eléggé.
Érdekes részlet a VW az izzó frontján. Arról lehet próbálnék valamit...
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Real_Necro #13492 üzenetére
köszi
a high kontraszt helyeken jelentkező CAt könnyű. LR rutin is boldogul vele.
A longitudinal CA az amikor az out of focus rész zöldül/lilul az zihásabb. Biztos van arra is megoldás de én nagyon gyenge vagyok utómunkában.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz balpis #13490 üzenetére
ca az is ha a bokeh színesedik.
éles sáv mögött általában zöldül előtte meg lilul. itt is látni. Nem élek hanem maguk a színek tolódnak el.meg ca az is amikor teste közepén vn befénylés is szétesett lilára meg más színekre.
CA amugyis színhibát jelent direkt fordításban, van neki sok fajtája
-
fattyu
veterán
válasz Real_Necro #13459 üzenetére
már nem is fotózok kb. De majd mosmá elmegyek egyre kibicnek viszek valami szar analógot hogy legyen valami a nyakamba
-
fattyu
veterán
válasz skater86 #13438 üzenetére
a lényeg az hogy kezdő van ugyan a címében de nem arról szó hogy találtam egy gépet és próbálgatom melyik gomb mit csinál... Tudatos próbálkozások vannak itten többnyire.
Itt mit akartál? lobog a szélben a pvc? még szerinted is hibás volt hiszen belevágtál ( az amugy érdektelen ) témába. Van baja ezen kívül is de leginkább témátlan.
Tesztfotó ez nem több amivel semmi gond de az ilyeneket nem mutogatjuk.
-
fattyu
veterán
picit valóban lehetne még tágabb de ez ettől még egy zsír kép.
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #12679 üzenetére
1 perc bushman utómunkával jpgből is ki lehetett hozni sokkal többet. jó nem lett, de sokkal emészthetőbbb
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #12677 üzenetére
olyan 3fé-vel aláexpós csak.
-
fattyu
veterán
Amennyire tudom a privátok közzé tétele szabályba ütközik ( jó nyilvánossá tettem az üzit, de azt nem ki volt ), mitöbb a privátolót sem kívánom alázni, csak gondoltam nyilvánosan reagálok rá. Mert ez így korrekt...
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz fattyu #12506 üzenetére
Most kaptam egy privátot hogy pont az ilyen szerény emberek miatt nem linkeli a képeit ide és reméli magamra ismerek...
Akkor itt nagy plénum előtt.
Én is ide járok. Ide raktam képeimet mert nem tartom magam haladónak sem fotósnak pláne jónak. De le lett írva jónéhányszor és nem én találtam ki.Nem a megtaláltam az expógombot egy fényképezőgépen és nimá lett belőle jpg topik ez.
Ez itt fotózásul TANULÓ erőfeszítéseket tevő akaró tanulni vágyó emberek topikja. Sosem az egyszerű kattintgattam párat és betoszom ide topik volt ez.
Az hogy ez szóvá van téve szül egy ilyen személyeskedő privátot.
Ha valakinek a legnagyobb erőfeszítése az volt egy kép elkészültekor hogy megnyomta a gombot a gépen az ne tegye ide. Ha valaki nem tudatosan a lehető legtöbbet megpróbálva kihozni a témából exponált az ne tegye ide. Tegye facebookra mutogassa a családnak.
Az hogy valaki ezen megsértődik ( főleg ha nem is neki volt szánva ) annak ki kéne nőni a kamaszkorból, felvállalni a véleményét, és főleg ha fotóz és tudatosan teszi akkor ne féljen vállalni a képeket, és tudjon helyen kezelni véleményeket.
Ha viszont te is csak az expógombot nyomogatod akkor jobb is ha nem...
-
fattyu
veterán
válasz Adamis #12504 üzenetére
Kolléga. Kezdő FOTÓSOK.
te random kattintgatsz. Nincs ezzel semmi baj de a tudatosság szikrái sincsenek a képekben. Téged nem zavart az az ág ami kitakarja a szemét félbevágja a fejét? Az ilyen képet max a család értékeli, amugy shiftdel kategória.
Nem bántás, de ez egy tudatosan fotózni próbálós topik.
-
fattyu
veterán
válasz Balinov #12484 üzenetére
amikor 30-50-100-200 méterre levö dolgokra fókuszálsz felejtsd el a front back fókusz kérdést ( pláne ha rekeszelsz is ) ugyanis olyan széles az éles sáv hogy bőven elmossa a front/back fókuszt ha van is.
Ezek eccerűen életlen képek. A túlrekeszelés sem segít de ha az egy normál nem hibás kitobi volt akkor ezek után még annyira sem tartom alkalmasnak semmire őket hogy addig használja valaki amíg vesz valamit :S
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz Balinov #12478 üzenetére
Nem akarlak megbántani, és igyekszem kinőni a technikai oldal fetisizálását, és gyönyörű helyeken jársz, meg szépen mutatod meg némelyik képen, de valahogy az összes képeden az jön át hogy bántóan életlen mind. Milyen üveget használsz? ( f13 meg halál felesleges rekeszelni mert csak lágyul a kép de már bőven hiperfokálon vagy.... )
-
fattyu
veterán
kuty cuki hóesés adja.
NEKEM bajom van a teljesen ad hoc képarányokkal amiket utólag kroppolnak emberek. Nagyon kevés kivétellel azt mutatja hogy elkattintotta a képet aztán majd csinálunk belőle valamit otthon. Mondhatni komponálás és tervszerűség hiánya...
Ez nekem ilyen nyűgöm, nem beszólás.
-
-
fattyu
veterán
válasz sarasota123 #12242 üzenetére
van rajta exif...
de 5dmkII és ey canon 200L 2.8
De ez nem számít....
ezt ugyanis 350dvel és egy retek 3ezer forintos fix manuál 50essel....
-
fattyu
veterán
válasz psycroptic #12240 üzenetére
sokat. mivel arra "néz" a "kutya" így kéne tér amibe nézzen. ez egy nagyon nagyon alap szabály. És mint mind szabálytól ettől is el lehet térni és megszegni ha tudatosan tudod miért, mit akarsz elérni mondani mutatni vele. És meg ekkor sem biztos hogy át is megy és működik-e. De itt még csak tudatosság sincs eszerint csak be van zárva a tekintete de még ha nem arra nézne is szűk lenne mert majdnem érintő a képszéllel.
nem vagyok jó fotós de tessék egy vállalható kép hogy mire is gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz psycroptic #12237 üzenetére
igen a fotózás egy exakt tudományág.
ez viszont szűk.
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
marhára nem értek egyet. az üveg ezerszer többet ér mint a váz a kép szempontjából. ez alól lehet kivétel a magas iso teljesítménye egy váznak ha az kritikus fontosságú, de ettől még tartom.
tedd szívedre kis kezed és mondd azt hogy látod milyen vázzal készült exif nélkük....
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz PRO-peller #11558 üzenetére
ööö aki olyat használ annak telefon is vétek a kezébe. fokkal se jobbak azok mint az instagramolás.
mellesleg rawra nem hatnak az ilyen szarok
-
fattyu
veterán
válasz PRO-peller #11556 üzenetére
vállalom hogy az én szegénységi bizonyítványom de nekem a jó témát és pillanatot sem éri meg rögzíeni ilyen fosul technikailag. Egyszerűen megszomorodok hogy milyen faca kép lehetne ha mindezt valami rendes cuccal lőttem volna meg. Nem úszna az ocsmány zajban, netán még éles is lehetne...
de ez is csak egy nézőpont.
-
fattyu
veterán
válasz -Valinas- #11535 üzenetére
mit nem tudsz megcsinálni a d3000el amit egy d7000el meg tudnál?
Ha csak nincs valami konkrét tényleges hiányosságod a vázaddal inkább obira költs ha már elkapott az upgraditisz.
szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
1: geometria tetszik
2: miért van levágva a fő téma sarka? mi az a valami a másik oldalon? elhúzza a szemem.
3: azt 20 pixelt levághattad volna balról hogy az a kicsit ferde függőleges ne legyen már benne.
4: tetszik jó.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
nem. fordítva.
az a csillag effekt a blendelammelák által bezárt szögekben szóródó fény miatt van.
ezért nincs ilyen teljesen nyitott blendénél mert ott ugye csak szabályos kör van.
illetve nincs ilyen effekt ( ill csak minimális ) kerekített blendelamellás obiknál.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
az utcalámpák fénye. ahogy csillagozódnak. és mivel a csillagok "lábai" nagyon szépen definiáltak és hosszúak, valószínűleg a lehető legszűkebb rekeszen lőtte amit az obi tud.
-
fattyu
veterán
válasz #58660352 #11000 üzenetére
az uwaegy szinten túl már nem igazán arra van hogy sok minden férjen bele. Annyira erős a perspektíva hogy nem áll össze. Kenbrokwell akit amugy gyűlölök írt egy cikket erről és ez azon kevés dolog egyike amiben igaza van. EKV 24 alatt elkezd nem arra való lenni hogy beleférjen minden.
az aláíásom itt is érvényes
-
fattyu
veterán
válasz mefistofeles #10910 üzenetére
ezek után támogatom hogy ne gyere ide.
a de a tobbi is szar mentalitás téged minősít barátom...
-
fattyu
veterán
válasz mefistofeles #10896 üzenetére
az a baj hogy a semmit hiába utómunkázod. a görcsös akarás meg még sosem tett jót ( nekem tutira nem )
-
fattyu
veterán
válasz mefistofeles #10857 üzenetére
ha nem is 5 perc de egy délután alatt...fogj egy alapvetően elcseszett képet és nézd meg mit tudsz visszahozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz mefistofeles #10789 üzenetére
véleményezz
azért van ez. minél aktívabban. ez a gond hogy kevés a kritika.Én is csak a jókhoz szólok vagy amibe nagyon bántja valami a csőröm. a többsége elég semmilyen ( NEKEM ) ezért aztán nehéz is bármit hozzáfűzni.
-
fattyu
veterán
nagyon zöld a zöld.
Nem vészes igazad van nem az a szivárványhányós dolog ami a tényleg jajistenemaszemem, de ezen is egyértelműen látszik a hdr. A zöld túl zöld, a felhő meg túl kontrasztos. Valamint ezt így a szemed sem látja be, ( mármint ezt a vakító világost meg a feketére visszahúzott felhőket. )
Rájöttem nem is a hdrel van bajom. Az is csak egy technika. Azt is lehet ízlésesen hatásosan alkalmazni.
A bajom azzal van hogy az még egy külön technika amit ugyanugy meg kell tanulni használni mint mindne mást, és amíg odaérsz addig eccerűen undi.
Nekem szerintem.
-
fattyu
veterán
ez egy remek elrettentő példa a hdr használatára. Elnézést de tényleg.
-
fattyu
veterán
válasz MC Pite #10670 üzenetére
nem dobtam le a láncot csak annyit írtam túl direkt lett vele a kép. Épp a csintalan humorosságát tolta el a skála másik vége felé. Pedig sokmindennek csúfoltak már de prűdnek még nem nagyon
De amugy ne szívd mellre. Próbálkoztam annó lőni ízléses akt félakt vagy akárcsak igazán meg sem mutató dolgokat de semmi értelmes nem lett. Nehéz téma.
-
fattyu
veterán
válasz Santiagain #10573 üzenetére
nem
Eccerűen ha nagyon rekeszeled és van szög a lamellák között akkor az így jelentkezik. kerekített lamelláknál nem történik meg.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz Real_Necro #10558 üzenetére
pedig szét van ám rekeszelve valahol f11 környékén készült. csak hát kicsi a "tárgy"táv ugye.
Köszönöm a kommenteket
-
-
fattyu
veterán
válasz philoxenia #10483 üzenetére
roboter ügyes ez nem is kérdés
használtam. valami retek régi sunpak volt.
most már azért igazi rendszerem van nekem isa hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz philoxenia #10477 üzenetére
mi a gond ezekkel? mind közgyűrű és teljesen manuális fordított üveg...
ha nem mondom sose mondod meg nem igazi makró üveg.
és az egésznek VAKUVAL együtt volt 10 rongy a költsége...
Real_Necro: makrózni édesmindegy.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz copass #10475 üzenetére
de miért?
mármint a 135 elé 50.
ugynazt éri el némi közgyűrűvel meg egy fordított széleslátóval... sokkal kevesebb üveg sokkal jobb IQ. Pentacon 29 pl meg a közgyűrűk simán 3X leképzés közelében mozog és nem kell két obival szerencsétlenkedni.
-
fattyu
veterán
válasz MC Pite #10410 üzenetére
erősebb nd szűrő.
Nem azt mondom hogy azzal ami nálad volt meg lehetett volna oldani jobban. azt mondom hogy annak a gépnek amit használtál 5.6 fölé nem nagyon szabad menni ha még részleteket is szeretnél a gépen.
hirtelen találtam guglin a 1/1.6ot. a 2/3 még sokkal rosszabb...
ja amugy ezt is pozitívumnak sorolom. HDR kép amiről nem üvölt a hdr és nem gusztustalan.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz MC Pite #10389 üzenetére
tiszta jó lenne...
egy bajom van vele. mi a halálnak rekeszelted le f11re?
1/1.6 szenzor már 5.6on is eszi a diffrakció a felbontást, ilyen pici szenzorral végtelenre fókuszálva ugyis elég sokminden lesz éles a képen, így viszont semmi sem az...Kár mert jól szerkesztett jó hangulatú kép szép színekkel, de tönkrevágtad azzal hogy nem ismered a technikád határait korlátait erényeit.
-
fattyu
veterán
válasz Chance #10318 üzenetére
én meg utánanéztem mégjobban. Nem is a bázistáv a gond. Hanem NAGYON kevés a különbség. 1 mili vastag adapter kéne, de site ugyanakkora az átmérője a bajonetteknek így nem tudod "beletenni"
találtam embert aki átreszelte a bajonettet, de ő volt a fehér holló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest