Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #29676 üzenetére
Igen,de a fénycsőbe bele tudsz nézni de a LED az azért más
BENEFON DELTA--------N8
-
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29615 üzenetére
Biztos az mert ha mozgatom a csövet változik a frekvenciája illetve ha befogom a lyukakat akkor csend lesz.
-
tzimash
őstag
válasz Silentfrog #29610 üzenetére
Aha, az fütyül. Erre a Tetra gyárában nem jöttek még rá?
Köszi, kipróbálom. -
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29610 üzenetére
Ahogy tanácsoltátok a vízfelszín felé fordítottam a szűrőtől jövő csövet. És nekem is sípol. Tényleg megoldja ha nagyobb lyukakat fúrok rá?
-
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29530 üzenetére
Ez a vazelinnal kenegetés az Atmanra is érvényes?
-
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29530 üzenetére
Jah Akkor az Atman jobban megérte. És még 1 évvel több gari is van rá.
Én az EX 800 Plus-ra gondoltam. Arra mondtátok, hogy az lenne kevés. -
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29523 üzenetére
Köszi, akkor megrendelem.
-
zolisx4
őstag
válasz Silentfrog #29512 üzenetére
Igen szép halak Igazából párnak mondom de nem az,mert a hím az több nősténnyel van 120 gyári alapterület, 3 nőstény és 1 hím ezen nem balhéznak,a nagyobb az 200 liter gyári alapterület 2 fiú és 8 leányzó van,10 nőstény volt de ki kellett vennem 2 nőstényt egy külön akváriumba 2 hete mert balhéztak.most igy minden oké,náluk nem egyszerű mert könnyen borul a rendszer,akkor balhé van,veszel 6 db abból 2 biztosan elmegy agyon verik hiába teszed akár 400 literbe is megkeresik,dilisek.
Nekem az ivar érettek kb 6-8 cm körül vannak a hímek,a nőstények meg 3-4 cm ivarérettek de még 1 cm rádobnak majd.
Ez az oldal az egyik legjobb oldal 40 liter 1 pár,de ahhoz kell hogy össze álljon sok közül egy pár akkor simán szaporodnak benne és nem is rosszul.[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
válasz Silentfrog #29509 üzenetére
Szépek a halak,az akvárium is szép,alga mindig van,nincs azzal gond csak kordában legyen tartva,.
-
zolisx4
őstag
válasz Silentfrog #29509 üzenetére
Most kevés mert csigaházzal szoktam eladni őket,az újak meg még most áznak,1-2 nap és megint tele lesz. Ők élnek kolóniában csak.
A Brevis 3 ikrázó pár van,ők még mindig folyamatosan nevelnek most is,csak még nem úsztak ki szik zacskó rajtuk van,nem szabad megvárni még ki úsznak mert megeszik őket,.Ők sem tűrnek sok halat nagyon területvédők.
A Speciosus megint kicsik vannak,ők nem eszik meg,nevelnek mindig most csak 2 pár van, ők is terület védők nagyon.
Ocellatus ugyan az terület védők nagyon nem tehetsz bele sokat,1 -2 növendékeket ki kell szedni,szét
szedik őket,.
Az ivar arány az jó nincs területi vita a malawi sügérek meg most vitték el,de azok gyorsan telerakják az akváriumot nem is tudod hova tenni,
Van azért még itt belőlük
Most mentek el.philander kicsik 3 hónap múlva mennek.
nicolsi kicsik kb 3 hónap múlva mennekÉs akkor érdekes videó a Mikrogeophagus ramirezi ikrázás.
ramiNem hiszem hogy kevesen vannak,inkább sokan,meg hát most ürültek le igy kevésnek tűnik
[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
válasz Silentfrog #29507 üzenetére
Nekem kicsit jobb mert Pest közel van és tudok rendelni külföldről halat,Vegyes akvárium
Neolamprologus brevis Ők már öregek,sok halat adtak már.multik
Lamprologus speciosus
Ocellatus gold cichlid Ők növendékek.
Nannacara anomala
Pseudocrenilabrus philander
Ocellatus gold cichlid
Pseudocrenilabrus nicolsi
Most ezek vannak csak most mentek el a kicsik[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
válasz Silentfrog #29505 üzenetére
Tudnak dilisek lenni a multik is,sajnos nem nagyon lehet kapni,pedig rengeteg van belőlük,mármint faj.Sok érdekes is van belőlük,és ritkaság is.
Köszi azért 1 próbát hátha,de nincs szerencsém,marad a rendelés. -
zolisx4
őstag
válasz Silentfrog #29503 üzenetére
Igen ismerem a fajt ,van nekem is,és még sokan mások,brichardi nem rángatja ki őket??
Lamprologus speciosus hímre lett volna szükségem,de nincs normális sehol. -
zolisx4
őstag
válasz Silentfrog #29354 üzenetére
Sziasztok
A Topikgazdától kérdezném,igaz 2 hónapja írta,de mindig olvasom a fórumot csak nem szólok hozzá.
A lényeg csigasügéreket írtál,elárulnád melyik faj van neked,?? -
Motion_Blur
félisten
válasz Silentfrog #29497 üzenetére
Köszi! Asszonyt elküldöm érte
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #29481 üzenetére
Kaját szoktak beleszórni ami rothadásnak indul és beindítja a folyamatokat.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Silentfrog #29481 üzenetére
Köszönöm!
Olvastam sok helyen hogy 3 hétig csak dobálják bele a halkaját mintha lennének halak - ezt picit túlzásnak éreztem. Én is így gondoltam ahogy írtad
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
válasz Silentfrog #29455 üzenetére
-
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29443 üzenetére
Édesvízi lenne. Halakból semmi extra. Neonok, kulik, rákok vannak eddig meg egy algaevő És tervezünk bele pár látványosabb halat még. Növényre igazából még semmi tipp nincs, csak azt tudom hogy mindenképp élőt szeretnék meg azt hogy szép legyen. Most mű van, de az iszonyatosan gagyi. Az elő növények eddig mindig kipusztultak...
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #29436 üzenetére
Bora, ciklon légpumpa volt a kínálat az első motoros szűrőt szétszerelt magnó motorból csináltam házilag.
BENEFON DELTA--------N8
-
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29430 üzenetére
Gondolom az abc-zoo-ba tudnak azt is hozzá adni. Aljzat mennyiségére esetleg tudsz még valamit mondani?
-
Motion_Blur
félisten
válasz Silentfrog #29430 üzenetére
240 literes a terv középtávon, az el fog menni ezzel a külső + egy belső kombóval?
pjen: nekem is évekig ment először Aqua-El, majd Eheim belső szűrővel. Azért 2 hetente 30% vízcsere kellett hogy tiszta maradjon a víz. Meg ugye abba nincs szén, kerámia, stb szűrőközeg, csak sima szivacs. Az meg a sz*rt fogja meg + a rohadó növényi részeket az meg nem sok
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Silentfrog #29427 üzenetére
Köszi, nyilván egy ilyen szűrőért megfizetem a dupla árat, később nagyobb medencéhez is jól jöhet majd.
-
Plebi
senior tag
válasz Silentfrog #29393 üzenetére
Én ecsetalga ellen vettem Sziámi ormányos márnát "repülő rókát". Szépen megpucolták az aksit, (igaz nekem fix felületen volt, nem csigán), ők ezt a fajta algát is szeretik, ha nincs, áttérnek a tápra.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29393 üzenetére
Köszönöm a rengeteg hasznos információt tartalmazó választ. Utána fogok olvasni ennek az algának aztán meglátjuk mit tudok vele tenni...
Ezek a szűrő márkák megbízhatóak? -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29354 üzenetére
bocs mobilról írtam. Szóval egyáltalán nem túl sok a 30ra, ha beáll a szűrő, akkor is picit foljtok rajta, és annyi lesz, gondolom. Kicsit féltem, hogy ágyúval a verébre kategória, de nem. A 2211el már nem biztos, hogy ki lettem volna békülve.
Meg mivel 3liter szűrőanyag van benne, így lett: 1liter kínai siporax(a másik szűrőből vettem ki, úgyhogy hamar be is áll remélem)+ gyári kék+ kivágtam tm30ast méretre (2liter).
Igazából kezdem azt tapasztalni, amit Bringásisti is mond, hogy bővel elég a csak szivacs is.Igaz én az aljába rakok még kerámiát, azért legyen benne, ha már megvettem alapon.
Bár én azt mondom, hogy a nagyobb szűrő olcsó szűrőanyag jóval olcsóbb, mint egy pici szűrőt televásárolni drága kavicsokkal, és ugyan azt tudja.
Főleg szivaccsal olcsó. Igazából, csak azért rakok az aljára kerámiát, mert azt mondják, hogy megtöri az áramlást, és az jó.A 12/16os cső nem dugul el túl hamar? Fél évnél sűrűbben nincs kedvem takarítani
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #29317 üzenetére
Na jó de Te is tudod erre a választ: ebben az esetben a porlasztó helyett a vízfelszín fodrozodás a megoldás
BENEFON DELTA--------N8
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29300 üzenetére
Az 4-5 havi regenerálással 40-50 hónap.
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #29308 üzenetére
Ilyesmi esetleg?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #29305 üzenetére
Dennerle kocka, 60l bruttó - két kis darab van benne: egy fingerwood meg egy kb. 15 centis darab vasfa. Hal még nincs - apróhalak vannak tervben, ékfoltos, galaxy, ilyesmik. Max. egy pár törpe gurámi lenne a legnagyobb.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #29293 üzenetére
En anno kifoztem a vasfat parszor, utana mar nem volt sarga a viz.
-
pjen
félisten
válasz Silentfrog #29293 üzenetére
Én kidobtam,víz cserékkel eltűnt a sárgaság is.Nekem tetszik a picit tört színű víz,a családnak nem.
-
pjen
félisten
válasz Silentfrog #29291 üzenetére
Biztos jó megoldás,sosem próbáltam.Én már jártam így szőlő gyökérrel.Hetente lecseréltem a víz felét és eltűnt egy hónap alatt.Kb a negyed részét amúgy is cserélem hetente.Régi szép idők mikor az volt a jelszó:az öreg víz,jó víz.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz Silentfrog #29281 üzenetére
Köszönöm. Nektek is: (#29282) turbulencia8,(#29283) pjen
Nem tudjátok mi lehet az a nyálkás valami a növényen? Egyébként ma raktam bele halakat.
JBL Sansibar black talaj van benne és tettem egy JBL 7 ball növénytápot a növények közelébe.Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
h.adam.92
őstag
válasz Silentfrog #29247 üzenetére
Az a hólyagos vízikehely volt benne. Legutóbbi nagytakarításnál kikerültek.
Olyat keresek, ami inkább bokrosodik.
Az 'anubias'-nak lenne baja, ha későbbiekben homokba kerülne?
Mellesleg ha van valami + növényi táp vagy egyebek, amiket be kellene szerezni, szívesen fogadom azokat is.
Nem vagyok túl művelt ebben a témában.(#29248) jegenye77 : Félreérthető voltam sry. Van felette neon természetesen, csak tájékoztató jelleggel írtam a természetes fényt.
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz Silentfrog #29196 üzenetére
Holnap tudok fűtőt venni, most 21 fokos a víz. Ma sóztam, remélem a többi hal megmarad. Vegyek azért valamit pluszba, pl. parakilt?
[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
válasz Silentfrog #29160 üzenetére
Az egyik fele nincs lefedve üveggel, elpárolog annyi. 3-4 cm-eket szoktam 2 hetente tölteni. Kiszámolhatod.
A PH értékben nem látok a csíkon változást.
Már 15 éve ugyanilyen módszerrel akvarizálok. Most jött be a szat gyanta mint próba és bevált. A korábbi 216 literesem értékén látszott a vízcsere hiánya, de az egy 4 éves akvárium volt, gyakorlatilag fél éves 20-30 %-os vízcserével, itt nagyon jól beállította a gyanta, fogok vizet frissíteni, de sosem követtem a heti havi 30-50% vízcsere fétist, most sem fogom, ha a halak jól érzik magukat. Havonta mérek értékeket, amint növekszik a nitrát szint jön a regenerálás, meg némi vízcsere.
Láthatod a csíkokból, hogy 1 hónap alatt a nitrát szint csökkent, vízcsere nélkül is.
Milyen anyagok halmozódnak fel, amit nem mérek, vagy látok és érzek a vízen? Ha nitrát van, akkor általában nitrit nincs, ammónia meg pláne. Korábban írtam, hogy 3 nagy szivacsom van szűrésnek, ez ó kb 23 liter szűrőközeg, bőven elég mindenre.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Plebi
senior tag
válasz Silentfrog #29158 üzenetére
Olyan 100 és 250 mg/l a JBL 6in1 teszt szerint. A legnagyobb gond az volt, hogy a régi vizemmel, ami olyan 200 liter volt, lett indítva még november végén. Az már megnyomta alaphangon ennyire, az indító bacik és a szűrés azért valamit vett le belőle, de inkább csak tartotta, ami meglátszott az algásodáson is.
Víz cserélve nem lett, csak annyi, amit párolog, az olyan 2 hetente 35-45 liter. A többit a gyanta végezte. Legutóbb 1 hónapja mértem, akkor olyan 25 és 50 közötti értéket mutatott. Megmérem holnap, biztosan vett még le belőle, bár ez az érték már jó, kell a növényeknek.
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #29144 üzenetére
Meg a külső szűrő mint kaja-adagoló...
-
oszy
veterán
válasz Silentfrog #29134 üzenetére
Csak a gyökere lett a kvarchomokba ültetve.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
oszy
veterán
válasz Silentfrog #29131 üzenetére
Mert van két növény és be van ültetve. Nem tudom mi a neve a növényeknek, mert csak külsőre lettek választva. A homokba vannak ültetve.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
dugynok
senior tag
válasz Silentfrog #29131 üzenetére
A gyökerüket be lehet ültetni, csak a szàron levő gumókat nem szabad a talaj alà betenni. Évek óta így van nàlam és szépen terjeszkedik.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29122 üzenetére
! csavar van belülről, de az csak a műanyag keretet fogja rá. Nem is bírtam leszedni. Nem baj, most úgy néz ki jó lesz.
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29120 üzenetére
Kár, hogy nem fényképeztem le. Nálam az adapter 2 csonkján, ami a fejbe megy, 2-2 O gyűrű van. Alul vékonyabb, felül vastagabb.
Ezen kívül magán a csapoknak a tekerőjén van 1-1 picike O gyűrű, és kész. Többet nem találtam.havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29118 üzenetére
Nagy O, azaz a fej?
Az hibátlan, de van tartalék még 2 db. Ha az rossz, akkor a fej megtelik vízzel (ott inkább folyik, mint fals levegőt szívna), és a pántoknál az oldalán folyik le, amint megtelik a fej vízzel. Legalábbis eddig.
Most lelégtelenítettem, hangtalan, nagyon remélem jó lesz.
Az adapternél, ahol a 2 csonk van, ami kúposan zár a fejbe. Nos ez az alkatrész forgatható, de egybe van? Tehát már egyéb tömítés ott nincs? Nem tudod?A pumpa alatt is van egy lapos profil, olyat nem tudtam venni sajnos. Tehát amire maga a pumpa rész rászorul a bajonettes zárral.
havri
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29112 üzenetére
Egyelőre az 5 perces levegő köpés elmaradt.
Viszont a halk csobogás a szűrőből megvan.
Olyan, mintha nem lenne víz alatt minden, és csobogva folyna a víz. De köpni nem köp, erős mozgatásra 1-1 köpet van csak. (Képzelheted, fél éves szűrőből mi dzsuva jön ki ilyenkor. De fél(!) óra, és újra kristály tiszta a víz. Hihetetlen)[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29110 üzenetére
Szétkaptam. Ebbe nem sima O gyűrű van, hanem 2 peremes, tehát egy nút van középen. Előnye, dupla védelem, de fele olyan vékony csak élenként.
Nem csoda, hogy falsot szívott, tiszta vízkő a hüvely belülről.
Kitakarítottam, bekentem vékonyan vazelinnel mindenhol, most teszt.
Hát ilyen tömítés itt Szentendrén tuti nem lesz.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29108 üzenetére
Persze, az első az fekete volt.
Mármint a fejtömítés, csak azt cseréltem eddig.
Akkor rendeltem 3 garnitúra gyárit, az már áttetsző/fehér. Na mondanom sem kell, azóta is jó. Az már módosított, sokkal kisebb, de vastagabb, és jól bírja.
Vélhetően amúgy elég lenne egyszer az összeset normálisra cserélni, nem lenne vele gond.
Csak azt nem értem, EHEIM miért nem szenved ilyen hibáktól? 20 éves szűrők mennek mai napig hibátlanul.havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29106 üzenetére
Na mindegy, másik üzemel mellette, ezt leállítom, mert aludni se lehet mellette. Ez egy ipari hulladék.
Holnap szétszedem, és az összes tömítést kiszedem, leviszem a kisboltba, hátha van valamelyik. Aztán meglátjuk.
Félek az eheim nem fogja bírni a terhelést egyedül. De ha mégis, nyertem 25W/hSzerk: Ha a pumpa részénél szar az O gyűrű, akkor nem folynia kellene?
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29104 üzenetére
Köszi. Most a csapokat kivettem, megigazítottam, hátha. Ha nem, holnap szétkapom, bár se tömítésem, se szilóm.
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #29102 üzenetére
A pumpa része lehet szar, mert beragadt, ahogy benyomtam, szét kellett szedni, hogy visszajöjjön.
Holnap teszek még egy próbát, ha nem, akkor kuka, marad az egy eheim
Lehet azt a pumpát kikötöm, és kinyomom szilóval.
3 éves kb, nincs gari már[ Szerkesztve ]
havri
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #29084 üzenetére
Sőt,
Ilyet is találtam, ez már egész jó áron van. (mondjuk ez kínai...)[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #29086 üzenetére
Az is, 100lm/w körüli a hihető valós érték.
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #29084 üzenetére
Aquamorf weboldalon néztem, LD2 és LCH20 típusokat.
A 2x24W lenne jó nekem amúgy kb 100 literre, ennek kb. megfelelő erejű ledes pl. LCH20 - 55 centi vagy LD2 - 60 centi: 22ezer, + dimmer 3200.
Valahol láttam BP-i üzletet is ahol kapni, de ott kb 20%-al drágábbak.
Illetve lehet nem a meglévő aksit használnám hanem csináltatok egy 50 liter körüli kockát amire megint csak a ledes lenne jobb, mert rövidebb lámpával is ki lehet hozni a kellő fényerőt.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #29082 üzenetére
Töredékébe max használtan kerülne, bár lehet rosszat néztem, de pl. legalapabb Odyssea kb. egy árban van a legalapabb 40-50 centis Aquamorf-al.
Cserébe fűt, nem dimmelhető, fix teljesítményű csövet lehet csak beletenni.
Ha veszek egy kicsit túltervezett ledeset azt dimmelhetem kedvemre így egyszerűbb beállítani ha véletlenül sok vagy kevés lenne a fény, és ha nem 100%-on megy akkor az élettartama is vállalható (~5 év...). Igaz így már az ára is több kicsit, de nem olyan vészesen.
-
Peat;)
veterán
válasz Silentfrog #29047 üzenetére
Megrendeltem, szűrőanyagot tekintve veszek matrix tropot, illetve meglátom mit adnak hozzá. Fizikai, növénydarab ledarálására mi ajánlott? Mostaniban lávakő van de elhagynám, max kicsit raknék át. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29018 üzenetére
igen, ha van jó vétel, kis 30literes nanot akarok szűrni vele(kövezzetek meg, de kell a nagy szűrő, ha nem akarok kinlódni, nagyon sok problémát meg tud oldani a nagy szűrőközeg, lefojtani meg le lehet)
de 17,5 a GA ban az új, tehát innentől kezdve a 10-15 közötti gari nélküli hiányos nem jön szóba
még, ha egy 5-6 éves lenne 10 ért, minden tartozékkal, tényleg szép állapotban, jó helyről azt mondom jó, de ha kell új szivacs 1500+cső 1500+kifolyó 2-3 ezer stb ott vagyok, hogy + 5 ezer, és nem éri meg, + ott a rotor kerámiatengely stb
a dupla csap, meg nem érdekel, mert évente 1x kéne szétszedni, a hydor prof 600 at szedem szét 4-5 havonta 200literbe, akkor is csak a purigen miatt
de ki lehet fogni, szomszéd 4 ezerért vett egy kis atmant, az is jó volnaazt számolgattam, hogy ha csak maga a szűrő 5ezer, használható rotorral, forgórésszel, az éri meg, mert durván 5 ezret rá kell még költeni, de annyirért meg nem fogja senki eladni, mert én sem adnám el
vagy ha lenne egy még garis reális áron, azzal is kiegyeznékez épp 9 ért volt fenn, de egy 15 éves szűrő az megint nem jó, hiába mennek 25 évet, nem ismered az előéletét, lehet állt 5 évet, a torka véres tömítések szarok, egy órát ment víz nélkül stb
Ha pl Bringasisti arulná a 15 éves szűrőjét, tőle meg merném venniszóval, ha lesz valami nagyonnagyon alkalmi vétel, akkor veszek, ha nem, akkor inkább nem kockáztatok, és veszek egy újat
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29016 üzenetére
közben megtaláltam, első 2 szám a gyártási év
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29007 üzenetére
igen, a webshop marad, ott nincs
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28996 üzenetére
Ha lefelé áll akkor, mivel a talaj manado elmozgatja a talajt, ha hosszában van akkor még felére tekerve is elég nagy az áramlás. Így viszont az első üvegen szépen eloszlik. Tervben van egyébként az esőztető beszerelése, de vágnom kell a csőből mert vagy hosszában szerelem be, de úgy a CO2 beoldásnál az összes buborék a front üvegen köt ki, vagy vágok a csőből és akkor befér úgy ahogy most a nyomó ág van, és az egész akvában egyenletes áramlás lesz.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Salex1
őstag
-
dugynok
senior tag
válasz Silentfrog #28991 üzenetére
Hmmm... Akkor tévedtem. Csak abból indultam ki, hogy a neonokat is illik bizonyos óraszàm felett cserélni, mert eltolódik a színspektrum.
-
simsonbetyar
csendes tag
válasz Silentfrog #28987 üzenetére
A piros fény elvileg segíti a fotoszintézist azért van benne.
Bár a most azon gondolkozom hogy a fehérből teszek még 2 csíkot és egy TC 420-as vezérlővel dimmelem, valamint csinálnék egy napfelkelte-napnyugta programot, mert az is tetszene. Külön plusz hogy így a színösszetétellel is tudnék játszani igény esetén.A szűrő Atman AT-3338S lesz. Bár nem tudom még hogy mennyi töltet megy bele.
Arra gondoltam hogy az aljában maradna a lávakő (ha azzal adják) vagy a biolabda hogy törje kicsit az áramlást és egy vagy két szivacs, következő kosárban siporax, a felsőben pedig matrix trop, szivacs és 250 ml purigen.Ezzel a világítás dologgal vívódok hogy hogyan kéne, a többi dolog nagyjából rendben van.
Nagyon sok segítséget ad ez a fórum és az internet világa. 2016 januárjától végigolvastam ezt a topikot és amire nem találtam választ vagy nem volt tiszta arra még külön rákerestem."Na emberek! Az van ,hogy se nem van gond meg pénz!"
-
simsonbetyar
csendes tag
válasz Silentfrog #28985 üzenetére
Azt olvastam több helyről is hogy min. 20 lm/l kell, kevesebb ne legyen.
Ezek szerint elég ennyi fény, és a megvilágítás időtartamával nincs baj?
Ha csak a kék ledek fele világítana "hajnalban" és "éjszaka" akkor az is sok vagy csak az algásítok ezzel a kék fénnyel, illetve a szín összetétele/aránya is megfelelő?"Na emberek! Az van ,hogy se nem van gond meg pénz!"
-
simsonbetyar
csendes tag
válasz Silentfrog #28983 üzenetére
100x50x50 cm
250 L"Na emberek! Az van ,hogy se nem van gond meg pénz!"
-
Susana
tag
válasz Silentfrog #28980 üzenetére
Köszi az infót!
Igazából csak az ára volt a vonzó. Itt találtam hozzá alkatrészeket.
Most egy 54l van de 84l (60x35x40) fogom cserélni hamarosan.
Amúgy egy tetra ex 600 gondoltam.Ami nekem bőven elég lenne. Ez az atman is jó árban van. -
bringasisti
őstag
-
Plebi
senior tag
válasz Silentfrog #28975 üzenetére
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28957 üzenetére
Meg is tettem, így már jobban érzik magukat.
Ma érkezett néhány új hal is. 4 platti, 1 pár xifo, 10 neon, illetve még 4 ferdén úszó lazac, így már egész szép a létszám.
A kissebbik akváriumban már kristálytiszta a víz. Nálunk még mindig zavaros, pedig egyszerre indultak. Bár a nagyobbikban van táptalaj is így egyelőre a zavarosságot betudom annak, illetve az új szűrőnek.
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28954 üzenetére
Szuper köszönöm. Bár gondolkodtam azon hogy esőztetővel lefolytom, ha a teljes felületet mozgatom úgy nincs akkora nyomás sem. Bepróbálkozok elsőnek a csap állításával.
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #28947 üzenetére
Igen, csak a gyökér töve legyen szabadon.
BENEFON DELTA--------N8
-
turbulencia8
őstag
Low-tech medencebe szerintem nem is valo mas noveny, nekem abbol van 3 fajta sima kavicsban, vasfan stb, de ragyokerezett a muszikla hatterre is egyszer.
-
dugynok
senior tag
Nekem nagy szemű kavicsos aljzatba van dugva és szépen terjeszkedik
[ Szerkesztve ]
-
Susana
tag
válasz Silentfrog #28933 üzenetére
Mivel már van egy led csövem ezért akarom ezt a megoldást. Nem szeretnék nyitott tetejűt sem.
Hogy teljes legyen a történet: Tömör fából készítettem egy akvárium állványt fiokokkal, polcal, szekrénnyel stb. Nagyon masszív cucc. Jelenleg egy 54l akvi trónol rajta. De ugy készítettem hogy 80x40 alapterületű akvi elférjen rajta. A teteje még nincs kész ami szintén fából lesz. És a led cső berakása a legegyszerübb nekem pláne hogy van 1db. Plusz kapna egy vezérlőt amit az aliexpress 4-5e megkapom. -
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28929 üzenetére
Köszönöm így már érthető. :-)
Tegnap berendeltem az új akváriumba normális aljzatot.
Manado-t és az alá való cuccot. A manadora érdemes néhány helyre kavicsot szórni? (azt tudom hogy a növényeknél kell valami mert a. Manado-t az ancik meg páncélos harcsák jól meg tudják túrni.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28917 üzenetére
Jajam mondta az eladó srác is. Inkább 2 marék, 3 kis tasak egybe varrva, pont elég volt a cf600-ba egy nagynehezen betuszkoltam két szivacs közé.
(#28916) dugynok : Jajam mi is ott vesszük, de most vissza rakták az árát 300/5L-re
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28914 üzenetére
Majdnemcsak teljesen fehérnek. Picit még azért látom hogy sárgás a víz, de sokkal sokkal tisztább lett. Pár órája van csak benne. Szerintem holnap estére már teljesen pöpec lesz. Egyébként is ma lesz a kötelező heti vízcsere, most megyünk ioncserélt vízért (tudom tudom drága, de ezzel egyszerűbb). Úgyhogy még a porszívózás is rá fog segíteni egy kicsit a víz tisztaságára. Bár lehet holnapra hagyom mostmár.
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28912 üzenetére
Szat B3, pillanatok alatt tiszta lett a víz. Gyanta szerintem legalábbis úgy kértem. két szivacs közé befért simán. köszönöm a tanácsot ismét, nemsokára új világítás, szekrény, és újra rakom a talajt, veszek növénytalajt és arra rakom a kavicsot, a szekrényre átrakáskor amúgy is le kell engednem a vizet, van egy kis aksi 1-2 órát kibírják a halak abban ma vettünk amúgy 5db piros kis rákocskát is
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28906 üzenetére
Megtörtént a vásárlás. Kaptam készen gyantát, harisnyában, nem volt vészes. Most várunk
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28906 üzenetére
Akkor kicsit körülnézek és beszerzek egyet.
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28904 üzenetére
Egy ilyen utószűrő hogyan néz ki pontosan? Egy plusz tartály amin átmegy a víz?
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Silentfrog #28899 üzenetére
A SZAT ugyanezt tudja, nem? Igazából én a Purigenről csak jót hallottam, de baromi drága.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #28897 üzenetére
Jó megoldás, és így egyszerű is. Like! régebben és is használtam, de nekem az
egyik külsőbe volt berakva, amit 3 havonta takarítottam. Nem volt az igazi.battletag: bossi#2666
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #28891 üzenetére
Szia!
A gyanta külső szűrőben van? Havonta megbontod a külső szűrődet?
battletag: bossi#2666
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28893 üzenetére
Köszönöm, be is rendelek belőle. Mennyit érdemes belerakni a szűrőbe egyébként? Siporaxból egy ilyen 250G-os pont elég volt a szivacsra, és még a perlont is rá tudtam applikálni.
Akkor még egy utolsó nagy kérdésem lenne. Világításból valami energiatakarékosnak tűnő 15W-os égő van.
A gyári tető felfogatása elég erősen rögzítve van az akváriumra, talán fel lehet ragasztva.
Ezeknek a műanyag tetőknek szabvány helyen van a felfogatása? Így is faragnom kellett belőle hogy a külső szűrő pipáit be tudjam rakni mert nem volt felfogatás. Viszont a világítás is úgy van belecsavarozva.
Én ezt a 15W-ot nagyon kevésnek érzem, pláne hogy csak középen világít.Nálad jól látom UV is van? Az tuti sokat segítene nálam is a víz tisztántartásában.
De nagyobb átalakítás most már csak akkor lesz ha jövő hónapban megveszem az akkvárium állványt és átpakolom rá. Akkor már fix helyen lesz.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28891 üzenetére
Wow ez nagyon szép. Ez édesvízi akváriumokkal is működik? Nekem ugye csak egy 54L-es akváriumom van. Illetve egy Antman CF-600 külső szűrőm amiben most tele lett mindkét tartály, bár valamennyi helyet biztonsan tudnék neki szorítani benne.
-
Jozin
csendes tag
válasz Silentfrog #28862 üzenetére
Sziasztok!!
Meg fogom rendelni valamelyiket, köszönöm.
Viszont lett pár kérdésem, szűz akvárium idítással és a szűrő karbantartásával kapcsolatban.
Először is maga az indítás. Olvasgattam, írogatják, hogy 3-4 héttel a lakók érkezése előtt el kell íindítani az akit a szűrővel, hogy kialakuljon a megfelelő baktérium kultúra. Szén használat, baktérium készítmény adagolás, számomra katyvasz. Hogyan is célszerű ezt elkezdeni, kivitelezni? Mit, miket célszerű beszerezni hozzá?
Másik a szűrő tömítőgyűrűinek szilikonozása. Elégséges valami egyszerűbb szilikon zsír vagy tényleg kell eheim szilikon spray ami igen drága?
segítségeteket köszönöm
Üdv egy amatőr -
őstag
válasz Silentfrog #28877 üzenetére
Egyelőre sima papírkéztörlőt teszek a felszínre, azzal a nagyját leszedtem 2-3 alkalommal.
A szűrö fent van jelenleg is, már amikor a tető megy az aksira, koppan.A leszívónak utánajárok...
THX!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Thom7
csendes tag
válasz Silentfrog #28869 üzenetére
Köszönöm neked és Daywalker-nek is!
Majd akkor úgy csinálom hogy a műanyag és a szén kuka, az
alsó (4.) rekeszben marad a kerámiagyűrű rajta a szivaccsal,
a 3. -ba megy a duplaszivacs majd a
2. és 1. rekeszbe valamelyik bioanyag amit írtatok.
Az egészben legfelülre mehet vissza az a nagyon sűrű vékony vattás szűrőréteg vagy az sem muszáj?[ Szerkesztve ]
-
Thom7
csendes tag
válasz Silentfrog #28866 üzenetére
Köszönöm!
A műanyag golyók helyett milyen szűrőanyagot keressek amire megérné lecserélni? egy két tippet tudnál adni?
Az aksi tök új, a szenet majd ki is dobom belőle egy hónap múlva, esetleg a helyett is érdemes berakni valamit?
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28860 üzenetére
Most azon filózok hogy kell-e mennie a levegőztetésnek egész nap, vagy csak néha kapcsoljam be?
Tudom hogy nem onnan oldja az oxigént a vízbe, hanem a felszín mozgása. Ezért is filózok azon hogy átrakom esőztetős megoldásra a külső szűrőt. Úgy vettem észre hogy a porlasztótól félnek a halak, vagy csak nem jól helyeztem el? Vettem most ilyen kissebbeket, bár nem találom annyira esztétikusnak mint a nagyobbat ami a követ imitálja.Illetve még azt szeretném megkérdezni hogy hova és milyen pozicióban érdemes a külső szűrő beömlőt elhelyezni? A szívó részt tudom hogy inkább alul legyen. De a beömlőnél azt vettem észre hogy a betta előszeretettel tölni azon az oldalon a napját ahol az van, és nem egyszer mikor pózol a tükörképének, beúszik alá és a befolyó víz letaszítja őt a "mélybe".
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28858 üzenetére
Jajam nyomatom minden nap, egyre tisztább és tisztább a víz. Egyébként ammonia szint mérőt sehol nem találok.
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28853 üzenetére
(Tegnap előtti kép)
Kaptam közben szuperolcsón ioncseréltet így az megy bele. Szép tiszta már a víz. Most már szerintem csak a megfelelő világítás van hátra.
Gyári tetőt a külső szűrőhöz szépen ki kellett vágnom, de az a legkevesebb
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28844 üzenetére
Most vettem egy jó adat ioncserélt vizet a kisakváriumba, de jóval többet vettem mint ami abba kell (a nagyot csapvízzel töltöttem fel), esetleg ez is jó lehet?
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28834 üzenetére
Antman CF-600 (740L/h) külsőt vettem, azt mondták ez 200L-ig elégnek kell lennie majd.
A halak látszólag jól érzik magukat, esznek is rendesen. 1 vödör víz felvenni, mármint leengedi és tiszta vizet engedni helyette?
[ Szerkesztve ]
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #28806 üzenetére
Nem karcolja az üveget a mosogató szivacs durvábbik fele?
"A jövő sem a régi"
-
tzimash
őstag
válasz Silentfrog #28786 üzenetére
Akkor kipróbálom. Kicsit sokallom a gyárira 2k + pk összeget... ez meg ingyen van
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #28729 üzenetére
Úgy megyek be hogy csak nézelődöm, ha tök normális akkor vásárolok.
BENEFON DELTA--------N8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest