Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jozin
csendes tag
üdv mindenkinek4
Új vagyok a témában és segítségre volna szükségem. Kissé már szétolvastam a szemeim, de még mindig katyvasz van a fejemben, ezért inkább kérdezek.
Anyámnak segítenék. Kapott egy 160 literes akit (100x40x42) amit hamarosan szeretne beüzemelni. Célom, hogy keveset keljen takarítania, már nehezére esik.
Kevés növénnyel, halakkal, nuku co2-vel.
Gondolkodtam a házi készítésű szűrőn, de lehet nem éri meg bíbelődni, ebben is szeretnék észrevételeket kérni.
Gyári szűrőn is gondolkodok, de nem tudom milyet, mekkorát kéne venni és milyen plussz bioszűrőanyagot kéne beletenni. Természetesen a pénz fontos szempont.
Kinéztem az OASE FiltoSmart 200, tetszik, hogy könnyen takarítható előszűrő része is van, de nem tudom elég e
Esetleg OASE FiltoSmart 300
OASE BioMaster 250
Esetleg atman, tetraFiltoSmart 200 és BioMaster 250 között kb. 13e forint a difi, ezt az összeget minőségi szűrőanyagra fordítva kiváltható a drágább megvétele? Gondolom annak is kéne javítani a szűrő anyagain
hírtelen ennyi
köszönöm a segítségeket -
Jozin
csendes tag
válasz Silentfrog #28862 üzenetére
Sziasztok!!
Meg fogom rendelni valamelyiket, köszönöm.
Viszont lett pár kérdésem, szűz akvárium idítással és a szűrő karbantartásával kapcsolatban.
Először is maga az indítás. Olvasgattam, írogatják, hogy 3-4 héttel a lakók érkezése előtt el kell íindítani az akit a szűrővel, hogy kialakuljon a megfelelő baktérium kultúra. Szén használat, baktérium készítmény adagolás, számomra katyvasz. Hogyan is célszerű ezt elkezdeni, kivitelezni? Mit, miket célszerű beszerezni hozzá?
Másik a szűrő tömítőgyűrűinek szilikonozása. Elégséges valami egyszerűbb szilikon zsír vagy tényleg kell eheim szilikon spray ami igen drága?
segítségeteket köszönöm
Üdv egy amatőr -
Jozin
csendes tag
válasz bringasisti #28882 üzenetére
Tehát nem létszükséglet, remek
Gumi szilikonozáshoz elég valami egyszerűbb szilikon zselé? -
Jozin
csendes tag
válasz bringasisti #28885 üzenetére
Értem, köszönöm
Akkor kihagyom ezeket a dolgokat