Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10998 üzenetére
Közel egy évvel ezelőtt volt a kezemben még jól működő, hibátlan felületű Quantum 170MB-os drive! (Akkor volt közel 30 éves! ) És érkezett adatmentésre új USB 2TB is, amire az SSD-ről move-oltak. (Vagyis az SSD-n már tutira nem volt meg a TRIM miatt.)
A kérdést már többször megkaptam: "mit vegyek" formában. Mivel adatmentéssel foglalkozom, így nem tudom. Nem az fogja meghatározni, mennyi és milyen hibával jön be hozzám, hanem a MENNYIBŐL! Ezt viszont csak a kereskedő tudja. Én garantáltan nem.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10998 üzenetére
Ezt nyilván nem feltétlen lehet előre pontosan megmondani, meg pláne nem általánosítva minden HDD-re vonatkozóan, mivel pont függhet az adott HDD típusától, az üzemeltetés és tárolás módjától, stb. Van hogy pár hónap után bekrepál, van hogy évekig működik hiba nélkül akár még a garanciaidőn túl is, pont ezért kell rendszeresen figyelni és időnként tesztelni a HDD-k állapotát pl. a HDS programmal, ha gond van, akkor pedig még idejében lementeni az adatokat és cserélni a hibás HDD-(ke)t. + Amelyik modell már "viseltes", túl van a garanciaidőn vagy akár annak többszörösén, azt pedig pláne nem árt kiemelt figyelemmel kezelni és időben gondoskodni új adatáttárolóról még akkor is, ha jelenleg hibátlan állapotú, mert akár hirtelen is romolhat a meghajtó állapota.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz liksoft #10997 üzenetére
Arra voltam kíváncsi,hogy abban az esetben ha kizárólag a HDD korát nézzük mint elkerülendő hibaforrás, akkor hány évenként érdemes cserélni.
HA a többi hibalehetőség nem lép fel.
Üzemelését tekintve pedig"csak akkor használok ha épp rá mentek vagy szükségem van valamire róla",szóval mondjuk havi 1x rákerül amit megszeretnék tartani és egy másik alkalommal meg mondjuk valamit keresek rajta.Nem kértem, hogy bárki vállalja, csak tapasztalataid alapján csak tudsz releváns információt a kérdést illetően?!
Tehát hülye vagyok nem mentek rendesen,remélem,hogy pont hibátlan HDD-t vettem és azt hiszem csak az idő az ellenségem ,mint ilyen ember mennyi időnként érdemes,cserélnem?
"nankurunaisa"
-
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10996 üzenetére
Ne hagyjuk!
Amit kérdezel, ahhoz varázsgömbre van szükség. Ugyanis vannak típushibák, gyártási hibák, szállítás, üzemeltetés (mechanikus és elektronikus igénybevétellel is), hőmérséklet, oxidáció.....
Szerinted a fentiekre a garanciaidőn kívül vállal bárki más időtartamot?Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10994 üzenetére
Amennyiben a fontos adatok fizikailag is három külön helyen is megvannak, akkor ha egy kópia meghal, semmi gond nem történik. Szerintem. És ebben az esetben az előző kérdésed nehezen érthetővé válik. Addig használom, míg stabilan működik.
-
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10992 üzenetére
Nem. A laptop a működő gép, csak nem az a rendszer indul el ami rajta van, hanem USB-ről egy live. A belső forrasztott SSD meg szépen kikúszik egy USB-s külső másik eszközre. Ez lehet SSD is, vagy akár HDD is. Utána másik asztali gépen Win alatt mehet a mentés.
Nagyon egyszerű. Amikor meghibásodik. Addig viszont az adatok időnkénti mentése (annyi időnként, mikor összegyűlt annyi, amennyit nem szeretne a tulaj elvaszíteni) elengedhetetlen. Már ha nem szeretne valaki adatmentésért sokat fizetni.
-
-mugen-
tag
válasz liksoft #10988 üzenetére
Az új forrasztott SSD-nél,hogy ?
Ahogy néztem a neten,ha szóba jön az adatmentés akkor a Windows kerül leginkább szóba...
Érdekes egyébként,hogy Ahol a Windows jelez,hogy valami nem jó a HDD-vel ott a mac vígan lesz@rja.
Nem tudom miből adódik....de van egy pendrive-om amivel valami nem oké és a macen meg annál se jelez semmit[ Szerkesztve ]
"nankurunaisa"
-
liksoft
nagyúr
Pont előtted lévő hozzászólásban van link adatmentő programok gyűjteményére. Van, mikor csak a harmadik vagy negyedik dolgozik jól. Sőt olyan is, mikor minden program elhasal, ilyenkor kézzel kell a MÁSOLATON 1-2 szektort úgy manipulálni, hogy visszataláljon az eredeti struktúrára. Annyit tudsz tenni, hogy különböző programokkal megpróbálod. A módosítás viszont már inkább adatmentéses szakember feladata.
-
King Unique
titán
• Az értelemszerűen attól is függhet, hogy pontosan milyen adattárolóról történő mentéshez, milyen fájlrendszerhez, milyen művelet történt ami után adatmentés szükséges, stb.
• Értelemszerűen meg kellene nézni, hogy az itteni topikban is gyakran emlegetett adatmentő programoknak (példák) van-e macOS verziója. Például az EaseUS Data Recovery Wizard és R-Studio esetén van.
• A "Milyen program, ami...?" topik témája a programok ajánlása, + megmondja a Google is, lásd pl. az "10 Best Data Recovery Tools for Mac with Pros, Cons and Pricing" cikket. -
Bacusuz
addikt
válasz Doky586 #10983 üzenetére
köszi a válaszokat... hát úgy egy picit már fáradt voltam, mindent lementettem jelszavakat, kedvenceket, doksik stb... csak a komplett munkamappámat nem
valamennyit visszahozott az easeuS, da sajnos nem tökéletes de azért jobb mint a semmi.
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
RazoR
veterán
Mac-re milyen Recovery programot ajánlanátok?
-
King Unique
titán
válasz Bacusuz #10981 üzenetére
Mármint vélhetően a másik topikban javasolt alaphelyzetbe állítás lett futtatva.
Ahol ha a minden elem törlése történt és teljesen lefutott a folyamat, meg pláne ha be volt jelölve az adatmegsemmisítés is, vagyis részleges / teljes felülírás történt, akkor utána nyilván nem lehet lementeni a C-n lévő korábbi adatokat. De esetleg lehet próbálkozni a szokásos adatmentő programokkal (példák), hátha mégis találnak valamit. Bár SSD-nél már egy fájltörlés után sem feltétlen lehet a korábbi adatokat érdemlegesen visszaállítani illetve lementeni, ha a törlés lefutott SATA típusoknál a TRIM, M.2 PCIe NVMe SSDk-nél pedig a Dataset Management deallocate parancs (példa).
Ha a személyes fájlok megtartásával lett futtatva az alaphelyzetbe állítás, akkor viszont nyilván lehet esély a sikeres adatmentésre, mármint ha a felhasználói mappában volt az a "munka mappa".[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
windows helyreállítást csináltam a notin de elfelejtettem leszedni a munka mappámat a c-ről...
az ominózus m2 ssd már kint van és rá is dugtam usb- egy windowsos gépre
milyen progival lehetne visszaszerezni a mappát szerintetek ha lehet egyáltalán?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
liksoft
nagyúr
Szervusz!
Formázás nélkül elméletileg kéne tudnia. Igaz, lehet keveredés, mert a két formátum elsődleges azonosítói hasonlóak. Viszont én akkor sem formáznék, inkább másik programot keresnék, ami korrektül képes kezelni. (Formázással felülírás történik. Az egy, hogy lényeges adatok tűnhetnek el, de ha kicsit is máshová kerül az új partíció, máshol kezdődnek az adatok, akkor ezzel a különbséggel az összes talált adatot máshonnan mentik a programok, így egyik sem lesz jó.)
Ne formázz, mentő programokkal próbálkozz. Nincs helyreállítás, csak és kizárólag fizikailag másik tárolóra másolása a mentett adatoknak.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Ismerős tablethez akarta kapcsolni a külső hdd-t, az pedig rákérdezett hogy formázza-e, így lett ntfs-ből exfat, és persze minden adat eltűnt rajta. Ha vissza próbáljuk állítani, akkor újból ntfs-re kellene formázni, hogy mondjuk egy recuva megtalálhassa rajta a fájlokat, vagy a formázástól függetlenül tud keresni rajta?Köszi
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10976 üzenetére
Regisztráltam le is töltöttem az ottani linkről,de jó lett volna azért tudni.
Telepiteni nem tudtam,mert épp alaphelyzetbe állítást csinált a Windows és amikor végzett az istenért sem akart csatlakozni a netre és a telepitesnél pedig valamit nem tudott betölteni,kellet volna internet...majd ma megcsinálom azt kiderül.
Amint regisztráltam azon az oldalon annyi spammel bombáztak e-mailben...
Már ott tartok úgyis,hogy inkább majd szépen fizetekRemélem több ilyen nem lessz...bár ahogy olvasgattam valakinek egész sűrűn előfordul...
"nankurunaisa"
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10975 üzenetére
• Miért, ha nem válaszolnak ott a promó lejártáig, akkor egyáltalán nem is regisztrálsz és nem telepíted, meg ezáltal készakarva lemaradsz az ingyenes promóról?
• Elvileg a PC-s, Windowsokhoz való 7.8-as programverzióra szól a promó, nem Machez aminél a jelenlegi programverzió (8.5) is más, az előbbihez pedig amúgy kínál saját.exe
letöltési forrást a ShareOnSale.
• Nem feltétlen a legjobban lett feltéve, mert nem szimplán felhasználóhoz illetve felhasználói fiókhoz, hanem inkább eszközhöz és Windowshoz között, mármint egyszerre 1 db PC-n 1 db Windowson használható, de akár 2 db PC-n 2 db Windowson is működhet ha egyszerre csak az egyiket van használva, ki kell próbálni és kiderül. A Windows újratelepítésénél meg újratelepíthető maga a program is és aktiválható a meglévő licenckulccsal, vagy ha nem, akkor pl. a rendszerdátum ideiglenes visszaállításával a korábbi állapotra lehet trükközni. Vagy eleve nem kell állandóan újratelepíteni a 0-ról, lásd időnként pl. rendszermentés készítése - ami amúgy is javasolt - , szükség esetén elég azt visszaállítani.Az a sérülés típusától, akár a fájlrendszertől, valamint az adott adatmentő programtól és annak beállításaitól - pl. a Recuva esetén beállítható - is függhet, hogy megjelenik-e az eredeti mappastruktúra vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10972 üzenetére
Feltettem a kérdést ott is, majd kiderül kapok-e időben választ..
Az az érdekes, hogy a gyártó oldaláról leszedtem Mac-re és a kód amit adtak nem működik.
A linkelt oldalon csak win-es exe fájl van,megprobálom win-en is..."eredeti mappaszerkezetet megtartva"
Na ezt nem csinálta egyik sem pedig örültem volna, illetve sok mindent többszörösen állított vissza..nyilván eredeti fájl név is felejtős volt."nankurunaisa"
-
King Unique
titán
Esetleg az itt is többször említett Unstoppable Copier programmal.
"vagy 6 progit kipróbáltam, mindegyik elhasalt rajta"
Nem derült ki melyikeket, de egyébként a standard adatmentő és klónozó programoknál is van hogy beállítható a szektorhibák ignorálása, lásd pl. Macrium Reflect.
Másik lehetőség értelemszerűen profi adatmentő céget felkeresni, ha megér annyit az adatok lementése.
-
Josi
senior tag
Bad sectoros merevlemez másolására mit ajánlotok, ami nem hal le, ha épp a hibás helyen kellene olvasni? Egy 3TB lemezről kéne menteni.
Ma belefutottam SSD-be ami szintén bad sectoros, vagy 6 progit kipróbáltam, mindegyik elhasalt rajta. Volt hogy a win is újraindult.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10971 üzenetére
Regisztrálni azon a weboldalon nyilván csak addig lehet, ameddig él az akció. Telepíteni és aktiválni is célszerű röviddel utána, mert lehet annak lehetősége is időkorlátos, bár azt promója válogathatja melyiknél pontosan mi van, lehet-e később aktiválni és akár több PC-n is használni (normál esetben 1 PC-n lehet egyszerre), stb., ami ugyanakkor nem feltétlen ennek a topiknak a témája, hanem a már linkelt topiknak. + Értelemszerűen adott a kipróbálás lehetősége és akkor eleve kiderül.
Az egyes adatmentő programok működése eleve összetett és lehetnek különféle eltérések. Például van amelyik kevesebb míg másik többféle fájlrendszert is kezel, egyik csak a kiválasztott partíción míg a másik a teljes lemezen keres, egyik alapértelmezetten csak gyorskeresést hajt vége és külön kell engedélyezni a teljeset míg a másik alapból teljeset futtat vagy automatikusan átvált arra, egyik pl. a tartalom alapján RAW recovery módszerrel keres míg egy másik az adminisztrációt használva (ha lehet), egyik alapértelmezetten ömlesztve listázza ki a fájlokat míg egy másik kategóriákba rendezve vagy az eredeti mappaszerkezetet megtartva, sőt mindez akár beállítás függvénye is lehet az adott programnál, stb.
Ezért is célszerű másik adatmentő programot is kipróbálni, ha az először próbált esetleg nem eredményes, a keresés eleve ingyenes mindegyik ingyenes és fizetős adatmentő programnál egyaránt, sőt van amelyik a keresési előzményt is tudja menteni és később nem feltétlen kell újra a 0-ról lefuttatni.[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10970 üzenetére
Igen,megvásárlásra gondoltam,mert máshogy már a szerencsétlenkedés kategóriába esik,legalábbis nálam.
Fizetni szerintem nincs 1p,azért az jelentős idő spórolás...meg idegrendszer.
Nekem most belefért a szerencsétlenkedés, meg keretem sem volt rá, pont ezért tudom nagyon jól, hogy ezt így többet nem köszi...
Ezek a programok mi alapján azonosítják be a regisztrációdat ilyenkor?az eszközhöz van kötve vagy felhasználóhoz?
Azért kérdezem, mert ha most beszerzem az akció alatt aztán letörlöm/uj eszköz/újra rakom az OS-t akkor is meg lesz?Volt deep Scan és minden fájl formátum szóval, mint mindenhol itt sincs ingyen ami ingyenes
Javításra arra gondolok, hogy volt(asszem Easeus,de lehet másik)ami azt amit az ICare meg se talált vagy a Minitool-nál Lost File volt azt elméletileg tudta volna visszaállítani.
... belegondolva..hülyeség volt következtetés alapján biztosat mondani...de ha tényleg tudja akkor tartom magam az állításomhoz."nankurunaisa"
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10969 üzenetére
Mármint megvásárolni és a kapott licenckulccsal aktiválni, mert az "egyéb" megoldásokat itt nyilván hagyjuk, bár tény, hogy technikailag az utóbbi is működhet. + A leírtaktól függetlenül az említett ingyenes promóra érdemes lehet regisztrálni, később még esetleg jól jöhet.
A Recuva esetében is a keresés eredménye függhet attól, hogy a főablakban mi van kiválasztva, illetve engedélyezve van-e a mélykeresés (deep scan). Ha a kijelöltek beállítása mellett lett a "csak zenefájlt talált", akkor igen, ennyit az egyes ingyenes adatmentő programokról. Ha nem, azaz itt az összes helyett csak a zenei fájlok lettek kiválasztva és / vagy nem lett engedélyezve a deep scan, akkor viszont nincs min csodálkozni.
Az előbb leírtak értelmében akár egy ingyenes adatmentő program is lehet eredményes, de a fizetősek általában valamivel többet tudnak és adott esetben hatékonyabbak lehetnek, ezért nem véletlenül fizetősek.
A "fájlok javítása" nem teljesen világos, ezek az otthoni használatra szánt adatmentő programok alapesetben csak kilistázzák a fájlokat és visszaállítják illetve lementik azokat. Ha egyes fájlok sérültek vagy már felül lettek írva, akkor azzal nem feltétlen tudnak mit kezdeni, ezért is fordulhat elő, hogy egy jobb, fizetős adatmentő programnál sem minden esetben 100%-osan eredményes a mentés.[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10964 üzenetére
Köszönöm,hogy szóltál, igazából sikerült aktiválni egy régi kiadását a minitool Data recovery-nek,illetve egy Icare-t azokkal egész sokra mentem aztán elengedtem a többit.
Kiváncsiságból miután leformáztam exfatra ráengedtem a recuva-t ,csak zenefájlt talált "pláne nem a Recuva miatt"
Viszont az ICare mintha dokumentumokból többet talált utána ha jól emlékszem.
Konklúzió:
Az biztos, hogy senkinek nem javaslom az ingyenes próbálkozást,még ha 3-4 hónapot kell a programra spórolni akkor is azt javasolnám, ha mindenképp vissza szeretné kapni.
Vagy összedobni többen akár...
Az ingyenes szerencsétlenkedést meg max. akkor merném javasolni, ha nem is kell igazán, de azt a pár órát még pont megéri hátha alapon..
Illetve ami szerintem rettentő fontos, hogy képes legyen a program a fájlok javítására,mert a fizetősek közül sem mindegyik ugyan olyan hatékony...[ Szerkesztve ]
"nankurunaisa"
-
King Unique
titán
Igen, nyilván kezel az EaseUS Data Recovery Wizard USB-n csatlakoztatott meghajtókat, ez alap és a hivatalos weboldalán is le van írva.
Ha macOS-en és Windowson nincsen használva a szoftveres eltávolítás a dokkoló fizikai eltávolítása (pl. USB-kábel kihúzása) előtt, valamint a Mac és PC kikapcsolása vagy újraindítása előtt, akkor annyira nem meglepő a RAW probléma (példa). De okozhatja akár az USB-kábel vagy a dokkoló hibája is, ami pl. másik kábellel és másik ugyanolyan logikai-fizikai szektorméretet használó dokkolóval történő kipróbálással tesztelhető.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz King Unique #10966 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Easeus működhet egy notebookja kötve egy dokkolón keresztül?
Múltkor is 95%-ban sikeres volt az adatmentés csak akkor még más volt a felállás,
a legutóbbi alkalom óta eladtam a PC-met és csak egy Mac Mini van és egy Win-es noti.Gariban cserélték a hdd-t és fura módon megint az a hdd-szállt el ugyanazzal a dokkolóval használva... (nem az én cuccaim)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mármint ha a standard adatmentés helyett a fájlrendszer javítására célzol, akkor igen, technikailag megoldható, lásd egy másik válasz (+ infó) 1. pontjában leírtakat.
Viszont kizárólag csak saját felelősségre javasolt adatmentés helyett a fájlrendszer javítása CHKDSK-val vagy a partíció közvetlen visszaállítása, mivel a formázáshoz hasonlóan mindkettő írással járhat és emiatt destruktív lehet - ami nemrég el lett magyarázva itt egy másik esetnél is - , ellenben adatmentésnél az a biztonságos az adatfájlokra nézve és az általánosan javasolt, ha csak olvasunk a mentendő meghajtóról. Ha az előbbi rossz esetben nem jön össze és olyan felülírás történik ami miatt végleg sérülnek a fájlok, akkor utólagos reklamációnak itt helye nincsen, mivel előre figyelmeztettünk és ismertetve lett a kockázata. Ha összejön, akkor viszont lehet örülni.[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Ismét elszállt a 10TB had-m, RAW lett a teljes kötet.
Mac-hez volt használva egy dokkolón keresztül, van rá mód, hogy adatvesztés nélkül visszaállítsam a kötetet Easeus-on kívül? -
King Unique
titán
válasz -mugen- #10963 üzenetére
Ha még aktuális, akkor a korábban javasolt topikban a Do Your Data Recovery fizetős adatmentő program Pro kiadásának van most ingyenes promója, ami még kb.1,5 napig érvényes.
Vagyis most már adott a lehetőség házilagos körülmények között a korrekt adatmentéshez arra megfelelő programmal és nem kell formázni a célmeghajtót csak azért, mert egyik-másik ingyenes program nem képes a RAW kötetet megfelelően kezelni. Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz Doky586 #10958 üzenetére
2nap volt amikor próbálkoztam vele és az utolsó körben csak azért adtam fel mert miután lefutott a program ki húzódott a kábel.Akkor ha jól emlékszem ~300gb adatot talált és abból volt elég sok ami helyreállítást igényelt(jellemzően video és kép).
Volt amit sikerült az előző programokkal kimenteni.Igazából az egész időpazarlás,ha úgy nézed mert nem egy normális kifizetett programmal próbálkoztam
(Jelenleg sajnos időt jobban tudok kidobni az ablakon mint pénzt)King Unique
Most azt a verziót akarnám megpróbálni amit nem akartam és ti sem feltétlen javasoltatok.
Ezt a témakört nem feszegettük nagyon.
Őszintén a key kéréshez nem volt pofám azt kellene mert hátha alapon még mindíg jobb mint a rossz megoldás..."nankurunaisa"
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Én minden esetben fizikai másolatot készítek olyan beállítással, hogy a hibát először ugorja át (hagyjon ki pár száz szektort), és ha kész a nagyolt másolat, akkor menjen vissza a kihagyott helyekre. Ugyanis ha fizikai sérülés van a hibánál, és azt elkezdi gyötörni, akkor legtöbb esetben ott vége is a másolásnak. Sokkal többet ér egy hiányos másolat mint a drive elejéről csak egy töredék. (Igaz, ehhez olyan program a jó, amelyik megjegyzi, hol nem tudott olvasni. Utána vagy automatikusan ezt használja, vagy ha logfile volt, akkor kézzel ezeket a helyeket kell másoltatni. - Free-ben ilyent nem ismerek, de gondolom legalább log típusúban létezhet.)
A logikai mentést meg ezen a másolaton végezném.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10957 üzenetére
De hisz pont az a lényeg, hogy ez már korábban le lett itt írva, + más javaslatok és intelmek is, ezért sem volt világos minek újra ugyanazt a témát elővenni és megjáratni, de mindegy.
Ha a korábban javasolt topikban nem tudtak adatmentő programra ingyenes promót vagy valamelyikhez egy felesleges licenckulcsot, a korábbiakat közzétevő tagoktól is kérdezted privátban és ők sem, fizetős adatmentő programhoz licencet nem vásárolnál, akkor jobb híján maradnak a free programok, mint pl. a Recuva és a TestDisk.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10956 üzenetére
"Ha a Recuva nem képes direktben kezelni a RAW kötetet, akkor annál az NTFS-re formázás segíthet, de ugyanakkor a sikeres adatmentés esélyét csökkentheti, ezért hivatalosan nem javasolt a formázás, max. csak saját felelősségre."
Nekem ez azt jelenti,hogy ha vállalod a kockázatot akkor ez az út is járható és azt is értem,hogy a fizetős megoldás az ami tényleges/jó megoldás.(mint az életben máshol...olcsó hús...)
Nekem jelenleg nem fér bele, hogy vegyek egy programot erre az egy esetre.
Örülnék ha mindent vissza tudnék állítani viszont ennyi pénzt nem tudok rááldozni,de ha jól emlékszem akkor említettem, hogy ilyesmi szándékaim vannak.Kielégítő a válasz?Ha esetleg rosszul vagy érthetetlenül fogalmazok akkor elnézést
"nankurunaisa"
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10948 üzenetére
Ez a téma nemrég már ki lett tárgyalva itt, leírva hogy nem kellene formázni a mentendő meghajtót, meg pláne nem a Recuva miatt, egy másik válaszban ajánlva lett az ingyenes promók topik, leírva hogy a jobb adatmentő programok - a MiniTool is - általában eleve fizetősek és a free/trial verzióik max. 1-2 GB-ot engednek menteni, a fájlrendszer meg nem is különösebb kérdés ha eleve többféle fájlrendszert kezelnek manapság a windowsos adatmentő programok, stb.
Vagyis nem világos most miért kérdés újra mindez?[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
-
Josi
senior tag
Sziasztok!
Egyik bekapcsolásról a másikra egy 3TB HDD bad sectoros lett. kb 130 bad sectort ír
Természetesen pont az a könyvtár meg sem nyitható, amiben a fontos dolgok vannak.
Szerintetek hogy álljak neki, hogy a lehető legtöbb mindent lementhessem róla?
Van pár ötletem, de meghallgatnám mások ajánlatát is.
A HDD 2x 1,5 TB particióra van osztva. Van másik 3TB, úgyhogy akár az egész lemez másolása sem okoz gondot.
Windows alatt tudnék ténykedni, a fájlrendszer NTFS.[ Szerkesztve ]
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
tomp
félisten
válasz -mugen- #10951 üzenetére
Power Data Recovery Trial
Elvileg a trial csak időkorlátos.
RAW esetén is kiírja az eredeti fájlrendszert. Mármint nekem a regisztrált verzió kiírja. -
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10948 üzenetére
Mindenképp befolyásolja!
1. Meghatározza alapjaiban az adatmentő program hogyan kezelje a felületet.
2. Felülírással jár, esetleg pótolhatatlan és fontos adatok tűnhetnek el.
3. Az 1. pont alapján ha nem ugyanúgy és ugyanoda kerül a partíció, akkor típuson belüli anomália keletkezik, amit a legtöbb adatmentéses program képtelen jól kezelni.Utolsó megjegyzésem: "Levettem a kezem Rólad." (Formázás - felülírás számomra elfogadhatatlan még gondolatban is!)
-
-mugen-
tag
Megpróbálkoznék a formázással és utána adatmentéssel, hátha alapon...
Miből tudom megállapítani,hogy NTFS,FAT stb. volt?
Érdemes ugyan arra formázni vagy nem befolyásolja az erredményt?"nankurunaisa"
-
liksoft
nagyúr
válasz szente #10946 üzenetére
Szervusz!
Ez még régi típus, parkoló pályás. Ebből adódóan kopás is lehet a hiba forrása. Ennél a típusnál ha nem megy, lehet mechanika, elektronika vagy firmware is.
Amennyiben valóban fontosak azok az adatok, nem tanácsolnám az otthoni mentést. Túl sok hibalehetősége van ennek a darabnak. Ráadásul van közte olyan, mely hiba esetén ha sokat nyúzzák, az tutira az égi mezőkre küld minden adatot róla.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy barátomnak egy merevlemeze, ami tele van gyerekkori emlékekkel, viszont gépre dugva még a BIOS sem ismeri fel.
Gondoltam, hogy ha kicserélnénk az elektronikáját az hátha megoldaná a gondot.
A merevlemez típusa Seagate ST31000528AS az elektronikán szereplő típus szám pedig 100535537 rev a.
A hardveraprón két hasonló merevlemezt talátam (ugyan ilyet sajnos nem), az egyik ST31000333AS (100530756 rev a) a másik pedig ST31000524AS (100574451 rev b).
Valamelyiké esetleg jó lenne hozzá, vagy full ugyan annak kellene lennie az elektronika típuszámának?
Vagy tökre nem így működik és nem ilyen egyszerű, hogy csak kicserélem rajta az elektronikát. -
King Unique
titán
válasz janos1988 #10944 üzenetére
Ebben a topikban alapvetően a formázott, törölt, meghibásodott, stb. HDD / SSD / optikai / egyéb meghajtókról történő adatmentés a téma, nem az általános backup, nem az operációs rendszer klónozása.
A klónozás Windows esetén értelemszerűen az adott Windows topikba való, ahol pl. a Windows 10 topikban már többször volt téma a klónozás, meg hogy kisebb tárolókapacitású célmeghajtó esetén hogyan lehet megoldani: [link], [link]. Azaz értelemszerűen akkor, ha jelen esetben a bruttó 500 (nettó ~ 465) GB-os forrásmeghajtón (HDD) a ténylegesen foglalt terület nem több a bruttó 250 (nettó ~ 232) GB-os célmeghajtó (SSD) tárolókapacitásánál, ellenkező esetben viszont nyilván nem fog menni és legalább akkora vagy nagyobb tárolókapacitású célmeghajtóra lesz szükség, mint amekkora a forrásmeghajtó.
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
Hali.
Egy régi laptop 500 GB-os hdd-ét amin a rendszer van + adatok, hogyan lehet leklónozni egy 250 GB-os ssdre?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
4D4M
aktív tag
válasz King Unique #10941 üzenetére
• Igen, 0 HUF költségem keletkezett az egész procedúra alatt.
• Igen. Bár nem kizárt, de nem számítok rá, hogy küldenek még egy futárt, aki követeli majd tőlem a mobil vinyót (:
• Egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy hiányozna bármi is. Még a DSM által használt saját állományok is rákerültek, bár ezt nem tudom megítélni, hogy megegyezik-e az eredeti struktúrával, mert nem ismerem a felépítését. Mindenesetre ez arra utalt, hogy nem mérlegelték, hogy számomra érdekes-e az, amit találtak.
• BitLocker volt.
• Ha úgy gondoljátok hasznára lenne a közösségnek, akkor megoldható természetesen....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
King Unique
titán
• A csomagküldés költségét oda-vissza teljes egészében a gyártó (Seagate) állta?
• Tehát a hibás 6 TB-os belső HDD helyett küldtek egy ugyanolyan, vadonatúj, bontatlan belső HDD-t és a lementett adatokat egy 2 TB-os külső HDD-n, ahol mind a kettőt meg lehetett tartani?
• A belső HDD-ről lementett adatok hiánytalanul és hibátlan állapotban megvoltak a külső HDD-n?
• A külső HDD-n milyen titkosítás volt, a Windows-féle BitLocker, vagy egyéb?
• Ha esetleg belefér az időbe, akkor egy bővebb, linkekkel és screenshotokkal illusztrált beszámolót (személyes logout blogbejegyzést) lehetne írni pl. az alábbi blogbejegyzés mintájára.Köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
4D4M
aktív tag
Gondoltam leírom a történet végét is, hátha hasonló cipőben járna valaki és érdekes lenne:
07.08: Az emailes megkeresésre a Seagate gyorsan reagált. Néhány előzetes információ begyűjtése után meggyőződtek arról, hogy nem user error van a probléma hátterében. Elküldték az "Rescue Data Recovery Service Plan" szolgáltatás igénybevételének feltételeit, aminek elfogadása után létrehoztak egy UPS csomagot, amelynek költségét ők állták.
07.13: 1 db HDD csomag feladva UPS Express Saver formában Hollandiába.
07.15: Visszajeleztek, hogy megérkezett hozzájuk a csomag és létrehoztak egy ügyszámot, amivel tudok hivatkozni rá.
07.27: Tájékoztatás, hogy elfogadták az RMA igényt, és feladták az új csere HDD-t.
07.29: Megérkezik a csomag hozzám: új bontatlan HDD
08.01: Tájékoztatás arról, hogy sikeresen visszaállították az adataimat.
08.02: Feladták a titkosított adathordozót (UPS)
08.03: Megérkezett az anyag egy SEAGATE expansion 2 TB-os HDD-n.
08.03: Megkérdeztem emailben, hogy mikor küldik a jelszót a dekódoláshoz és fél óra múlva elküldték és még stimmelt is.A két elszállt vinyó dacára én azt gondolom, hogy pozitívba fordult a megítélésem a gyártót illetően. Bár gyanítom, hogy ezzel a néhány rossz szektorral nem kellett vért izzadniuk, de amúgy 30 munkanapot adnak meg a visszaállításra, mint maximum. A folyamatot az oldalukon is nyomon lehetett követni, de mindenről adtak infót kérés nélkül is.
Érdekességként az iPonba 07.07-én garanciával visszaküldött példányról máig semmi hír nem érkezett (:
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
liksoft
nagyúr
válasz batagy #10936 üzenetére
Annyi kimaradt az előzőből, hogy nagy valószínűséggel menthető, de tiszta térre, szerszámra, és gyakorlatra van hozzá szükség. (Hályogkovács alapon hallottam már ezek nélküli sikeresről is, de többségében sikertelen és utána profi sem tud már segíteni.)
-
liksoft
nagyúr
válasz batagy #10936 üzenetére
Szia!
Letapadt. Ez mindenképp felületi sérüléssel járó állapot. Kérdés, mennyire fontosak az adatok. A drive amúgy kuka.
Ha fontosak az adatok, akkor rázásnak, ütésnek, indítgatásnak kitenni nem túl jó ötlet, mert ha a fej rugója meggörbül, totálisan felszánthatja a felületet, és akkor ott a vége.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Egy Seagate ST500LM000-1EJ162 típusú 2.5"-es vinyó nem pörög fel.
3 másodpercenként kiad egy halk zizgő hangot.
Felvettem a hangot, mely itt érhető el. (Fel kell hangosítani)A gép, amiben üzemelt, egy asztali gép, melyet 24/7-ben futott, az nem látja a vinyót.
Miután kiszereltem, USB adapterrel ellenőriztem a saját gépemen. Utána vettem fel a hangot, és látni/hallani, hogy nem pörög fel.Viszont az elején , mikor a saját gépemre dugtam az USB-n keresztül, volt egy pont, amikor mégis felpörgött és elindult. Akkor sikerült elcsípnem egy HDD Sentinel screenshotot is.
Fura módon azt írja, hibátlan a vinyó, azonban a futási idő adat szinte biztosan fals, ugyanis a gép és benne a vinyó évek óta futott már. Nem lehet 57 nap a működési idő.
Viszont amikor ebben az állapotban láttam, a vinyó ugyanúgy nem volt látható sem a Windows diskmgmt.msc-ben, sem a WSL-ben (Windows Linux Subsystem). Utóbbin belül a testdisk parancssal néztem, de már az elején nem is listázta ki mint elérhető vinyót.
Utána átrebootoltam igazi linuxra (opensuse), de akkor már nem pörgött fel, és azóta sem.
Van ötlet, lehet-e ezzel még valamit elérni?
Köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10930 üzenetére
Valami nem stimmel. A laptopban van másik HDD vagy SSD, amelyiken a rendszer van és oda át tudod másolni a mentendő anyagot? Ha igen, akkor második eszköznek elmehet benne, de ha DVD henyére teszed, akkor az áramellátással is lehetnek gondok. Ez szeret enni....
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10927 üzenetére
Tudom,de amit lehet egy kimenthetek korlátlanul és ami helyreállítást/deppscan-t igényel az meg ha nem lesz key akkor formázás után hátha meglesz.
Befejezte a Scan-t és kihúzodott a kábel a külső házból mára én befejeztem
Hát elég szerencsétlenre sikerült az biztos, rápihenek hátha menni fog egy értelmes kérdés
Holnap meg megcsinálom a tesztet az 2.5" házról, ha már azzal is annyit tököltem
"nankurunaisa"
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10924 üzenetére
Nyilván nem kell ahhoz külön program, hogy Windowson NTFS-re lehessen formázni egy partíciót, bőven jók a Windowsban lévő beépített eszközök is.
Nyilván totál felesleges minden egyes programot csak ezért végigpróbálgatni, elég előtte megnézni a hivatalos weboldalán melyik mit tud. Ahol pl. az iCare Data Recovery esetén ott világosan le van írva, hogy az ingyenes Free változatnál ugyan elvileg valóban nincsen adatkorlát és limit a mentésnél, ellenben bizonyos funkciókat (Deep Scan Recovery, RAW/Deleted Partition recovery) nem támogat, míg a fizetős Pro változat igen, viszont az utóbbinál 1 GB a limit free / demó módban.
A javasolt topikban nem a legjobban lett feltéve a kérdés, azt kellett volna / kellene írni, hogy adatmentő programra (data recovery) van szükség, olyanokra mint amik linkelve lettek példaként, azokhoz van-e valakinek egy plusz licence, vagy akár privátban érdeklődni az akciót közzétevő fórumtagoknál.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz liksoft #10925 üzenetére
Én is így vagyok vele,hogy hátha sikerül szakszerűen..
Az a baj,hogy sokszor nem derül ki,hogy mi is az az adott fájl...szóval ha minden kötél szakad akkor ami jónak tűnik lementem(elhasználom mindegyiknél a limitet) és utána formázás és újrakezdemHát régi cucc az biztos...
Elsőnek megkérdeztem,hogy nem tudnak-e esetleg éppen ingyenes progit,ha semmi akkor megkérdezem hogy akar-e velem megosztani valaki egy key-t
"nankurunaisa"
-
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10924 üzenetére
Én míg nem néztem meg több programmal, nem formáznám. Az mindenképp ront a visszaállítás esélyén.
Amennyiben ez 10+ évvel ezelőtt lett használva, simán lehet FAT32 is. A drive sem mai gyermek....
A key meg..... Szerintem egy próbát megér. Hátha valaki "átadja" a lehetőséget.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10922 üzenetére
Ha az NTFS-re formázás mellett döntök akkor azt mindenképp külön programmal vagy jó lesz a windows formázása is?
Ezt értem, ez lenne a legegyszerűbb megoldás...az viszont igaz, hogy felesleges lefuttatni mindegyiket, hogy aztán ne csináljak vele semmit.
Arra mondjuk jó, hogy látom melyik mit talál meg.
Érdekesség képp:
A DiskDrill találta meg a legtöbb dolgot 2 részre osztja Recovered ill. Recovered Labelled,ha jól tudom akkor az egyik amit vissza tudott állítani a másik meg amit nem egészen ,de próbálkozik.
Amikor én lementettem mind két kategóriából 1-1 akkor az 1ik az meg sem nyílt, lehet adni kellet volna még időt a visszaállításra...sok helyen olvastam, hogy az a problémájuk, hogy hiába talál sok mindent a java sose lesz jó, gondolom azért ők végig várták a recovery folyamatot.Még megnézem az ICare datarecovery free-vel,elméletileg az korlátlan és úgy tűnik talál is dolgokat.
Benézek oda is hátha alapon,
nem illetlen key-t koldulni?"nankurunaisa"
-
arcitec
addikt
válasz King Unique #10921 üzenetére
Igen mindenre lehet ellenérv, a RAW-ra váltás még is megtörtént. Nem is a tutit állítottam,
de benne lehet a leírtak is, mind ok. (vagy bármi .) Egyébiránt tiszteletem Önnek uram...
Elnézést, a forrás : [link][ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10916 üzenetére
Ha a Recuva nem képes direktben kezelni a RAW kötetet, akkor annál az NTFS-re formázás segíthet, de ugyanakkor a sikeres adatmentés esélyét csökkentheti, ezért hivatalosan nem javasolt a formázás, max. csak saját felelősségre.
Le lett már írva itt többször, hogy Windowson is a jobb adatmentő programok eleve fizetősek, az ingyenes verzióik max. 1-2 GB-ot engednek menteni, ami a nemrég említett MiniTool Data Recovery programnál is igaz. Vagyis normál esetben amelyik megtalálja a fájlokat, ahhoz licencet kellene vásárolni és nekiállni a mentésnek, nem végigpróbálgatni feleslegesen minden egyes fizetős programot.
Érdemes olykor benézni az "Ingyenes vagy akciós szoftverek" topikba, ott szokott lenni fizetős adatmentő programoknak teljes értékű ingyenes promója (példák), a hónap elején is volt egy. Esetleg lehetne érdeklődni az akciókat közzétevő fórumtagoknál, hogy nincs-e valamelyikhez egy felesleges licenckulcsuk.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz arcitec #10918 üzenetére
Ilyenkor szokás megjelölni a forrást (?), ahol amúgy több ok is fel van sorolva, amik most szépen ki lettek hagyva a leírtakból.
Egyébként mennyi az a túl sok merevlemez vagy partíció, 1 / 2 / 5 / 10 / 15 / 20 / egyéb?
Nem feltétlen helytálló, meg ugye ameddig ki tud osztani a Windows meghajtóbetűjeleket, + annál a korábbi esetnél nyilván nem extrém sok meghajtótól / partícióról volt szó.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz arcitec #10918 üzenetére
Nekem jelen van a HDD ütközés de ott a másolás nem működik!
Pár mega után megáll minden és a cél HDD használata 100% lesz. Ha megszakítom a folyamatot akkor pár mp után megszűnik a jelenség.
Ha a meglévő 4db meghajtó mellé csatlakoztatok egy 5. meghajtót akkor megszűnik a "hiba". -
arcitec
addikt
válasz King Unique #10914 üzenetére
Most olvastam ezt az infot, miért lehet RAW egy NTFS file renszer. Ez csak 1 ok, ami pl nálam lehetett (persze nem biztos) , de a körülmények adottak voltak. 2 belső HDD, 2 belső SSD,
2 külső HDD és ezekre másolás "keresztbe kasba". :
Tehát egy lehetséges ok :
Merevlemezek és partíciók ütköznek. Ha egyszerre egy számítógépen túl sok merevlemezt és partíciót használ, akkor a RAW partíció probléma is előfordulhat.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-mugen-
tag
Meg is próbáltam amit tudtam a 2gB-os limitest meghagytam aranytartaléknak,ha más nem marad.
Adatmentő cég az túlzás lenne, ha kicsit jobb helyzetben lennék már megvettem volna a fizetőset
Akkor valóban rossz ötlet lenne leformázni...Én azt szeretném, hogy amit csak lehet azt vissza tudjam állítania hogyanját nem tudom, mert ugye az DiskDrill talált sokmindent,de fizetős a Recuva pedig nem akarja felismerni.
Ezért gondoltam, hogy ha a "RAW-ság" megszűnik akkor már jó is lessz a Recuva.
Most a minitool recovery-vel nézem... meglátjukMég ránézek amiket linkeltetek hátha kihagytam valamit, de lehet holnapra halasztom,mert fogy a türelmem
"nankurunaisa"
-
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10913 üzenetére
Ha formázol, akkor visszaírsz rá, pont oda ahol a nevek vannak.
MENTENDŐRE NEM ÍRUNK!
SEM FORMÁZNI NEM SZABAD, SEM CÉL NEM LEHET!Sajnos a jó adatmentő programok fizetősek. Jó lehet egy ingyenes is, ha épp meg tudja oldani a feladatot. De a fizetősek sokkal több hibát orvosolnak.
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10913 üzenetére
Az egyik előző válaszban már le lett írva, hogy nem kell ahhoz az (jobb) adatmentő programoknak se fájlrendszer, se partíció a lemezre, hogy tudjanak arról menteni. + Javasolva lettek egyéb programok is, ahol egy olyan szoftverhez a licenc még mindig jóval olcsóbb lehet, mintha adatmentő céghez kellene fordulni.
Adatmentésnél a mentendő lemezre nem írunk semmit!
Vagyis ebből kitalálható mennyire javasolt ez a "Ha leformáznám NTFS-re mondjuk gyorsformázással" művelet.
Kizárólag saját felelősségre persze ki lehet ezt-azt próbálni, de az itt javasolva nyilván nem lesz."Ezen a RAW-ságon kéne változtatni, mit javasoltok?"
El kellene dönteni, hogy most adatmentés a cél, vagy a RAW kötet NTFS kötetté alakítása, nem mindegy, lásd egy másik válaszban.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10909 üzenetére
Recuvával az útmutató szerinti esetben kidobja (ugyan úgy mint a windows),hogy formázni kel stb.
Ha tovább megyek és külön kiválasztom akkor pedig amit leírtam előzőnek.Windows recovery-vel is útmutató szerint nem jutottam előrébb, kiírta hogy Scan és nem történik semmi .
C:\Windows\system32> winfr F: D:\RecoveryDestination /extensive
Windows File RecoveryCopyright (c) Microsoft Corporation. All rights reservedVersion: 0.1.20151.0----------------------------------------------------------
Source drive: F:Destination folder: D:\RecoveryDestination\Recovery_20220725_194026Filter: *.*Extension filter: *
Sector count: 0x0000000000000000Cluster size: 0x00000000Sector size: 0x00000200Overwrite: PromptMode: Extensive
Continue? (y/n)Pass 1: Scanning and processing diskScanning disk: 00%C:\Windows\system32>Ha leformáznám NTFS-re mondjuk gyorsformázással és utána Recuva az mennyire kockázatos?
Ezen a RAW-ságon kéne változtatni, mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
"nankurunaisa"
-
-mugen-
tag
válasz liksoft #10911 üzenetére
Szerintem NTFS volt
8 évnél biztos régebbi."Viszont igenis pénzbe kerül, mert a máshogy "megszerzett" programok időnként igen csúnya munkát végeznek! Előre meg nem tudni. Utólag viszont marad a lecsó."
Mármint sz@r munkát,adatlopás,mégnagyobb kár?Az említett Disk Drill eddig kb.30 GB/922fájlt talált és megy 14perce azt írja hátra van 3h48p
Kérdés,hogy akar-e pénzt majd hogy le is menthessem.Így hogy látja ez a program szerintem van esély, csak vagy nem jó programot használok ,de ami még valószínűbb, hogy a hozzá nem értésem a legnagyobb akadály.
HDD adatai:
Toshiba MK5059GSXP
HDD2J53 Z SL01. B
DC +5V. 1.0A
S/N. 1106B0YFB MC3 EC.A
500GB LBA 976,773,168 sectors"nankurunaisa"
-
liksoft
nagyúr
válasz -mugen- #10908 üzenetére
Sajnos nincs univerzális program. Mindegyik más, így más-más hibán fog "elhasalni".
Azt sem tudjuk, FAT volt, vagy NTFS. Ha új SMR drive, akkor ha a trim parancsot formázáskor megkapta, már semmi nincs rajta.
A fentiek miatt azt mondom, jó lenne először is műszaki adatok terén jóval többet tudni, és ha ez nem megy, akkor szakemberhez vinni.Olvasom látsz adatokat, akkor az SMR rész nem játszik.
Viszont igenis pénzbe kerül, mert a máshogy "megszerzett" programok időnként igen csúnya munkát végeznek! Előre meg nem tudni. Utólag viszont marad a lecsó.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz King Unique #10909 üzenetére
Most ráengedtem egy Disk Drill nevű programot már is lát bizonyos dolgokat, ismeritek ezt a progit?
Megprobálkozom a linkelt dolgokkal, mert úgy érzem itt is fizetni kéne majd, mert egyből működni látszik
Gondolom egyszer tudsz 2gb-ot hiába indítod ujra ?!
"nankurunaisa"
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10908 üzenetére
• How to recover deleted files on Windows 10 using Recuva
• How to Use Windows File Recovery on Windows 10/11? [Full Guide]Ha az előbbi, ingyenes programokkal nem megy az adatmentés, akkor komolyabb, fizetős adatmentő programokkal kellene próbálkozni, mint pl. a GetDataBack Pro Data Recovery és az EaseUS Data Recovery Wizard, utóbbi ingyenes verziója 2 GB-ot menteni is enged.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz -mugen- #10907 üzenetére
Recuva esetén:
Failed to Scan the followingdrives: F:: Unable to determine File systemtypeTest disknél valami olyasmi volt ,hogy nincs partíció
WIndows recovery:
parancs ez volt: winfr F: D:\Recovered
eredmény:
The Mode Applied is incompatible as the source volume is formatted as "RAW".Consider using extensive Mode[ Szerkesztve ]
"nankurunaisa"
-
-mugen-
tag
Melyik ingyenes programmal van a legnagyobb esélyem?
[ Szerkesztve ]
"nankurunaisa"
-
King Unique
titán
válasz -mugen- #10904 üzenetére
"azt irja,hogy használat előtt formázni kell..."
Azt max. a Windows írja, ha pl. RAW lett a külső HDD-n lévő NTFS kötet, ellenben maga az adatmentő program nem valószínű, sőt ahhoz hogy az utóbbi menteni tudjon a lemezről, még fájlrendszernek és partíciónak sem feltétlen kell lenni rajta a mentés megkezdésekor.
"okos szaki elkezde leformázni majd lehúzta mikor rájött,hogy nekem arról kellenének adatok."
Ha a formázás meg lett szakítva, akkor amiatt is lehet RAW a kötet.
Ha lassú formázás történt, akkor ott viszont elvileg már felül lettek írva a korábbi fájlok, vagy azoknak egy része, vagyis ez esetben lehet max. csak részleges adatmentésre van lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
Üdv!
Az imént említett adatmentő programokkal próbálkoztam,de azt irja,hogy használat előtt formázni kell...
Mit tudok tenni?ELőzményei a dolognak:
Külső HDD volt.csatlakozó megsérült,elvittem egy közeli informatikai boltba és miközben mondtam ,hogy mi a problémám az okos szaki elkezde leformázni majd lehúzta mikor rájött,hogy nekem arról kellenének adatok.
Ez jó pár éve volt,de megtaláltam és lenne pár dolog rajta amit örülnék ha megtudnék menteni."nankurunaisa"
-
tomp
félisten
válasz Márton #10899 üzenetére
Én használom az USB Safely Remove programot. Volt már nekem is olyan eset mikor az általad linkelt képet dobta fel. Erőltettem a leállást és pont az okozott 1 alkalommal RAW-ot.
Milyen windowst használsz? Win11 tudott már nekem érdekességeket produkálni. Másolás közben bedobta, hogy hiba a meghajtón. Vagy elmentem a géptől 5 percre és mire visszajöttem már RAW volt pedig szintén nem csinált semmit. -
liksoft
nagyúr
Az utóbbi pár hozzászólást OFF-ba tettem, mivel nem az alap adatmentéshez kapcsolódnak. Amennyiben lenne még mit róla kitárgyalni, kérek minden résztvevőt, hogy az előző hsz.-ban ajánlott helyen folytassátok. Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz Márton #10899 üzenetére
Az előbb már le lett írva, hogy ez Windows téma és oda való, a téma topikjában már volt szó erről többször.
Egyébként ilyenkor várni kell X percet és utána újrapróbálni a leválasztást, ha nem engedi, akkor az USR force módszerével, vagy egyéb módon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- általános iskolai rendszergazda
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 870 QVO SATA III 8TB SSD
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HDD vásár!!! 3TB 4TB WD purple, red, green HDD-k, mind 100/100%
- WD Black SN770 2TB M.2 Gen4 NVMe SSD - 5150MB/s olvasási sebesség, magyar garanciával! -
- Kingston NV2 250Gb PCIe 4.0 NVMe SSD (100/100)
- Seagate 500GB notebook 2.5' merevlemezek, keveset futottak 43nap alatt, ST500LM021, ST500LT012
- Seagate 4tb 100/100 266nap
- Delock 42569 mSata külső ház, USB 3.0 csatlakozással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest