- Xbox Series X|S
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Wreckfest 2 - Márciusban indul a korai kiadás
- Delta Force (2024)
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Arena Breakout: Infinite
- Path of Exile (ARPG)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Nagy ez a topik... Néhány apróság.
- A Rubycon kondik is ki tudnak száradni, csak általában tovább bírják és kevésbé látványos a dolog.
- Az alaplapi kondik általában nem 85 hanem 105 fokosak.
- Szív vagy fúj, mindegy a kondiknak: leginkább az alaplap felől kapják az áldást
- sőt, az alaplapon is legtöbbször a Vcpu kapcsolóüzemű tápjának FETjeitől. A proci kevéssé számít bele.
De azért csak hajrá/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
AMD!4ever
őstag
Sziasztok!!
Valaki Vállal Abit Bf6-os lapon kondicserét? Púposak (3darab) és a gép már nem indul,eddig általában másodikra indult be mostanság.
ezzel amugy bizti megjavitható a lap és müködni fog?
Barátomnak kéne,előre is Köszönöm!Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
veterán
válasz antikomcsi #53 üzenetére
Na most meg te szúrtad el a prefixet.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Mania
senior tag
ECS K7S6A rev1.0
2 év után megadták magukat a kondik ,most ezt csinálnom az egyik ismerősömnek.A kondi típusa OST I.Q 6.3V 3300mF. 6db púposodott fel elég csúnyán,de biztos ami biztos mind a 9-et cserélem. -
fene_vad
senior tag
jaj, ez a topik.
-
VA
csendes tag
Mikor volt a váltás kb.? Időben, vagy termékben. Én anno egy Abit VH6-tal sokat szívtam, azóta messze elkerültem a céget. Biztos, hogy csak a minőség volt ott a gond, nem pedig a túl kicsi kapacitás? Amennyire vissza tudok emlékezni, javításkor egyrészt más márkájú, másrészt nagyobb kondikat raktak fel.
-
KovacsUr
addikt
Jesszusom... Azt hittem, neduddki topicja Van, aki tényleg ennyire nem tud magyarul? A címet kicsit javítottam.
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
eddie303
őstag
Ez sztem olyan, mint a spanyolviasz, még sokan feltalálták, de ha tényleg hatásos lenne, mindenki ezt használná. Én is gondolkoztam már rajta.
Linux.... The choice of a GNU generation.
-
degu
senior tag
En kiprobaltam mindket variaciot!/Szivni,vagy fujni!/
Ha a procirol sziv a venti,akkor az alaplap melegedo alkatreszeirol ''veszi'' a venti
a hutolevegot,tehat magasabb a procihomerseklet!
Ha fuj,akkor a hazban levo huvosebb levegot nyomja a procira,akkor a proci kevesbe melegedik,de az alaplapra meleg levegot fuj,ami nem tesz jot a kondiknak,meg a stabilizatornak!Ekkor lesz magasabb az alaplap homerseklete
az ABIT lapoknal.
A hatso hazhuto venti,ha sziv,akkor a vidikareszra szivja a proci meleg levegojet,akkor tulmelegedhet a vidikari.
Ha fuj,akkor a vidikari meleg levegojet fujja a procihutore...
Hat ez van!
Mindenki ugy lovi be a cirkulaciot,ahogy Neki jo!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Digital
addikt
Nem volna célszerű inkább a kondikra nyomatni a cool air-t Mondjuk egy 12 centis venti kapásból lefagyasztaná a cuccost (mármint a deszka kondis részét)
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
TudorVigyor
aktív tag
Azé púposodott, mer a system faned befelé fújja a levegőt, jót szippantva a tápból kijövő melegbe, meg a procihűtőt is levetted, aztán így nem csoda, hogy az alaplap izzad.
Szerk: bocs, utánaolvastam, az ívkisülés (curve-discharge) miatt van, mert az elkónak hullámos a teteje.
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
Wazze előterjesztem a nap topikja címre
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
''Szíjjelszívja. Összeroppantja. Magára tekeri a levegőt.''
A tej élet, erő, egészség.
-
konrad
aktív tag
Szalacsi rulez.
Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.
-
ptiboy
senior tag
-
vtechun
veterán
szerintem nálam nem fog eldurrani, jelenleg idle 32 fokos a procim...
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Jó kis topic kora reggel..
Legalább jól indult a napom -
biker
nagyúr
jaja, eleve hogy az ilyen eszköz már csak a cirkuláció révén, és a forgási erőktől CSAK középről kifelé tud dolgozni, illetve fordítva egy laza 60%-ot veszt...
ez igy reggel kemény topik...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
S.Zoli
csendes tag
-
S.Zoli
csendes tag
Nekem egy ASB-V73-U2 ventim van kinézetre ugyanaz.
Megnéztem a vitát lezárom az enyém a bordárol szedi le a hőt és a turbócsövön nyomja ki.
Az a villámos borda vagy mi az tényleg létezik de állitólag csak laborban.
SG.hu van rolla leírás. De nagyon hangos még.
Ja bocs, hogy beleszoltam.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Eszem megáll ettől a magabiztosságtól... Láttál már te ilyet működés közben, vagy csak elméleti szakértesz? Ez b***zze _fúj_, de rohadtul.
De ha megnéznéd a honlapon a leírásban, magad is látnád:
-Blower's newest design lets the cooler blow air to the center of the heat sink.
-With more powerful blowers, larger air pressure is produced, more than traditional axial fans.
Air pushed directly
[Szerkesztve] -
haxy
tag
az szivja mert ez a tipusu venti ellenkezö irányba igen gyér teljesitményel bir.
És ijet már látam egy szerver gépben.
na jó ezekután már megsem mutatomazt a bordát amejen nincs venti hanem a lamelák közt apro elektromos kisülések jönek létre ezáltal hütve.
Tudod hirtelen fel melegited a levegöt az gyorsan távozik és helyére hideg jön.
Villám elvén müködik csak ép nem dörög.
de az iv kisülésnek biztos van hangja.
na pá majd pénteken jövök mast kell dolgoznom is.Ez van.
-
Gorneck
legenda
Vicc, a tápon meg kell fordítani a ventit és már tolja is a ház belsejébe kb20-25 vagy melegebb levegőt és ez miért lenne jobb megoldás mint ha kifelé pumpálja a meleget a házból?! Te ezt komolyan is gondolod?! Szvsz vmit nagyon rosszul értelmezel! Linket adjámán arról a tápról pls!
[Szerkesztve]Gorneck#1239
-
haxy
tag
a baloldali linkek közt keresgélve megtalálod a tápot is.
Ez van.
-
haxy
tag
Bővebben: link
ez pl szivja a bordárol a levegöt, legalábis ugy emlékszem.
Helyesirás, bocs de majd ha jut egy újjjjjjjjjj pedálra. me ezt má kalapáni kel.
nevetséges 100E költök gépre és nem jut 5000E billre.
ez vanEz van.
-
mailman
tag
Na ezen az eszetlen topicon is rohogtem egy jot legalabb
Nagy az isten allatkertje... -
AI
tag
Nem szeretnék senkit feleslegesen b*szogatni, de ezeket a helyesírási hibáktól hemzsegő hozzászólásokat simán ki kellene szedni a topicból. Az egy dolog, ha valakinek nincs igénye arra hogy helyesen írjon, de így a többiek csak a hülyeséget látják és tanulják meg.
Az a véleményem, hogy ha valaki ennyire nem bír helyesen írni akkor fórumozgatás helyett inkább járjon valamilyen felzárkóztatóra.
Komolyan mondom, szinte fizikai fájdalmat éreztem miközben ezt a topicot olvastam.42
-
haxy
tag
Ja ép most olvastam vanak már tápok mejek befelé dolgozák a levegöt.
ijet veszek énis, mert enyém még ki pumpálja.Ez van.
-
haxy
tag
Az a gép elég zajos masina lehet nekem max 1950RPM de átlag ban ha nincs terhelve 1500 - 1600RPM 50°C mellet system fan max 1000RPM és szintén befelé fuja.
egyébként a multhéten vetem az AN7 lapot és 8h üzem után felpuposodot minda négy kondi.
Ekor néztem körbe egy kicit a popicon és töbnek elsült a kondija.
nos én nem vártam meg, inkáb megkerestem a hibát.
de etöl függetlenül vissza viszem a boltba mert ki cserélik már megbeszéltem velük.
egyébként az én példányomon 85°C ig birja a kondi legalábis ijesmi van rajat pontosan nem látszik 65 meg kicsi lenne ide.
igaz én 105°C osat tenék bele.Ez van.
-
Esmein
nagyúr
Mert szar minőségű kondit használt a t. Abit és nem is eldurrantak, hanem inkább elfolyt belőlük az elektrolit. Ammeg ugye -> dessz. Mostanában az Asus, az Epox és az Abit is zsírfull ugyanolyan rubycont használ, ami nem egy olyan selejteződős darab. (lásd nagyonrégi asus vgakon lévő kondik. nem sok panasz van rájuk, pedig pár éve futnak már.)
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Arnold2
őstag
Én annyira nem értek ehez, de szerintem elegendő ha jó a légáramlás a házban!
Nekem CM JET 7-esem van /a turbina vagy a repülőgépmotor - ahogy tetszik/ és 3500ös fordulatnál bizony erősen rányomja a levegőt a kondikra /szintén NF7em van/. De ugyanakkor 2*8cm es venti a ház hátán ki is szívja a levegőt + 2 előlről befelé fújja! Pár adat: MAX proci hőmérséklet /max terhelés-3500RPM/ 49fok, ház belseje átlag hőm 26-27 fok. A kondiknál közvetlen kb: 30-35 fok körül /ez sacc./
Hőmérsékletből adódóan még nem volt problémám! A konfigom ott van a nevem alatt. Mindez egy Antec 1000AMG házban. -
I_Am
veterán
NF7-en miota durrannak a kondik? Rubicon kondik vannak rajta, már régen nem használ gagyit az Abit. A régi lapokon meg tudjuk miért durrantak a kondik.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
haxy
tag
nos igen én konkrétan az Abitröl bezsélek és nem egy kis házam van mert akinek az AN7 lapja van anak biztos nem egy mini háza van nálam a ház hátulján van egy rendszer hütö hely mej pont egybe esik a borda irányával igy it bejön a hideg és a venti felet NC jukasztóval létrehozot jukakon kimegy a meleg levegö.
és lám müködik ez nem vita tárgya mert nálam már megy egy pár napja fojamatosan 2500+ barton 2200MHz hajtva, és videó digitalizálásra használom.
egyébként jópár hütést terveztem már mivel erösítöket épitetem évekig.
csupán csk az apro részletekröl nem szabad megfeletkezni mert amper szag lesz a vége.Ez van.
-
haxy
tag
mindösze a ventilátor életartama csöken de ez nem gond én évente cserélem mert napi 24h -t megy a gépem és elég hangos lesz ha nem cserélem idöben.
az meg hogy a hütőbordán mien irányban közlekedik a levegö teljesen mindegy csupán a ventilátoroknak nem mindegy hogy hideg vagy meleg levegö megy át rajtuk.
sajna azok a hütőbordák mejeknek az oldalára van szerelve a ventilátor az nem szerelhetö fel nincs elég hely.Ez van.
-
Esmein
nagyúr
Lásd még, processzor hűtő tervezés. Előfordulnak bordák, és házak amiknél ez a fajta elrendezés segít a hűtésen. Ellenben akinek eddig is jó volt a házszellőzése, és a bordája épp nem a szerencsés 5%-ba tartozik, annak bizony árthat a ventifordítgatás. Nálam pl 7 fokot romlott a hőfok.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Esmein
nagyúr
válasz s0ulreaver #5 üzenetére
Nono, Alpha PAL hűtők. Egyébként ha zavar, hogy eldurrannak a kondik, akkor szokd meg az érzést, amit az időnként bekövetkező lapkiszerelés és garanciába vivés okoz. Nem megerőltető.
-
haxy
tag
megsughatom hogy nem sül meg a proci.
nc jukasztoval kilet nyomva a ház oldala a proci felet és igy még a ház hütése is jobb let nekem már egy hete megy ig 3° C hidegep a prockom, mint elöte.
ez anak köszönhetö, hogy mast a gépházbol ki fuja a levegöt nem pedig ott keringeti.Ez van.
-
s0ulreaver
tag
Fúúú.. Remélem ezt nem komolyan gondoltad... Ha forró a levesed, te fújod vagy szívod? Szerintem az első variácó nagyobb hatásfokú.. És gondolom a neves lapgyártóknak eszükbe jutott volna néhány évvel korábban ez az ötlet.. De nem véletlen nem így van megoldva még most sem.
Hajrá
[Szerkesztve]Fogadjunk, hogy a monitort nézed?
-
Esmein
nagyúr
Azbesztből köpenyt kell csinálni a kondikra. tökeccerő
-
haxy
tag
Valahol olvastam hogy Az Abit NF7 és trársainál elszáltak a kondik amejek a proceszor mellet vanak.
nos miért?
megoldás a proci hütésében rejlik.
ezek a kondenzátorok 65 ill 85 fokot birnak max.
a prockó hütö ugy van be szerelva hogy egyik irányba a memoriára fuja a meleg levegöt a másik ellentétes irányban meg a kondikra.
nincs más dolgunk mint leszereljük a ventilátort és megforditjuk hogy szivja le a meleg levegöt a bordárol igy a ház oldalára fuja és nem a memoriára +a kondenzátorokra.Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest