-
GAMEPOD.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urak!
Köszönöm szépen a tanácsokat, akkor RAID 10-el kísérelem meg a dolgot. Tempóban is jobbnak kell lennie, egyedül a hely kihasználása rosszabb a RAID 5-höz képest, viszont hibatűrőbb. Majd imádkozok, hogy ha két diszk is meghalna, ne egy tömbön belül tegye![ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni RAID 5-el kapcsolatban(mdadm).
Szeretnék csinálni egy 4 diszkből álló RAID 5 tömböt EXT4 fájlrendszerrel(LVM nélkül, sima desktop winyók).
Mekkora chunk size-al érdemes csinálni? Olvastam pár leírást, de van ahol 64KB van ahol 256KB, mondjuk ezt bármikor meg lehet változtatni, ha jól tudom.
Másik kérdésem, hogy a stripe cache size mindenhol utólag kerül módosításra, ezt nem lehet rögtön megadni az elején mint a chunk méretét???
Pl:mdadm --create /dev/md0 --level=raid5 --raid-devices=4 /dev/sda /dev/sdb /dev/sdc /dev/sdd --chunk=256
Azzal is tisztában vagyok, hogy a stripe cache size méretének növelése több memória használattal jár, de ez nem gond, mert van elég.
Amennyiben valaki tud a témában segíteni, megköszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Házimozi belépő szinten
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest