Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz J.J. András #10 üzenetére
Hát a CPU leégés előtt biztosan kifagyasztja a Windowst. A Bios frissítéshez meg annyit, hogy az alaplaphoz kaptál egy CD -t, amin van egy Bios frissítő progi, ami Windows alól csinálja meg. Megbízható, énmár egy csomószor frissítettem vele a biost. Ha azt írja ki, hogy nem a legújabb a verziója, akkor az újat letöltheted az Asus oldaláról. Meg persze a biost is, csa keress rá a TUSL2 -C biosára és akkor is frissítheted a progival.
-
Superman
nagyúr
válasz J.J. András #5 üzenetére
''na,szóval,akkor nem értem,a te 1200 Mhzes-procid miért nem bírja a 133 FSB-t!''
Ennek egyszerűen az a magyarázata, hogy eddig az 1000 - es és az 1100 -as Tualatinok jobban tűrik a tuningot, mint az 1,2 - esek. Lehetséges, hogy a feszültség emelésével ki tudnék hozni belőle 1,6Ghz - et, de - ez megint csak tapasztalat - csak válogatott példányok mennek ezen a megaherzen. A 900 - as procim is jobban volt tuningolható effektíve, mint ez a mostani. Ott stabilan feszkó emelés nélkül 405 megaherzet sikerült emelni, itt csak 300 -at. Igaz, egyelőre ez is elég nekem, úgy hogy nem is kísérletezem a feszültség emelésével, mert így is eléggé melegszik a prockó a gyári Intel hűtővel.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: igen a Tualatinos proci alapból 100 - as FSB -vel rendelkezik, csak a másodszintű gyorsítótár mérete nagyobb, mint a 900 -asé (és a 850 -esé), mert 256kb, míg az előbb említetteké csak 128kb.
Nézd meg, hogy melyik Biost használod a TUSL2 -C - hez. Azért, mert nálam a 1012 -es eljátszotta azt, hogy egyszerűen nem engedi a 133 -as FSB -t. Mert ugye kipróbáltam ezt is. :DD Először bebootolt a WinXP, de boot közben lefagyott. Újraindítottam és az agresszív beállításokat visszavettem a biosban és megpróbáltam még egyszer. Sajnos ekkor a bios már visszavette az FSB -t 66Mhz -re, mondván, hogy előző alkalommal nem indult a Windows és a biztonság kedvéért...Ezért gondolom, hogy próbáld a megaherzenkénti emelést. -
Sidaries
őstag
válasz J.J. András #6 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a [L]http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=61&p=2[/L]
cikket. Tuning alapozó, hajrá!I am the Visionaire, follow me if you dare...
-
Superman
nagyúr
válasz J.J. András #1 üzenetére
''A MANUAL állítások másik alternatívájaként az FSB húzása önön magában herzről-herzre nem kivitelezhető,mert a BIOS olyat ajánl csak fel,hogy akkor már növeli a RAM órajelét,sőt vele együtt a PCI-ok frekvenciáját is,ami ugybár nem oylan jó dolog!(pl.: 101/101/34, ....107/107/35 stb. tudom csak állítgatni !)''
Ezzel nem tudom, mi bajod van, ez csak így kivitelezhető. Ha a processzor nem bírja a standard 133/133/33 - as beállításokat, akkor nincs mit tenni, feltéve, ha többlettteljesítményt akarsz kihozni a prockóból, hogy megaherzenként emelsz, de ekkor az FSB - vel megy a ram és a PCi freki is. Nekem jelenleg egy 1,2 - es Tualatin megy (TUSL2 -C alaplapban) 1,5 - ön 125/125/41 - es frekikkel. A PCI freki nagy, de ha a kártyák bírják (és eddig bírják), akkor ez a megoldás, mert az én procim sem megy 133 - as FSB - vel.
Régebben a 900 -as proci ment 133 - as FSB -vel, sőt még tovább is, egészen 145 - ig lehetett tuningolni és akkor is inkább már a ram nem bírta. Mindenesetre 1305Mhz - ig ment stanilan.
Ha a PCI foglalatokba helyezett kártyák bírják, akkor szerintem nyugodtan állítgathatod megaherzenként. Ki kell tapasztalni.
Aktív témák
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hobby rádiós topik
- Társasjáték topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Androidos fejegységek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...