-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ibituba
aktív tag
nincs ki-be kapcsoló a t20-on vagy mi ez az auto on-off mizéria?
-
Degeczi
nagyúr
válasz zolikaDB #18692 üzenetére
Nekem sem kapcsolt le sosem magától, és külföldi fórum szerint is változó, kinél teszi meg. Valszeg eltérő lehet az érzékenység beállítása.
Nálam mondjuk mindegy volt, mert amúgyis master/slave elosztóba ment a gép ami áramtalanította a perifériákat
-
StSanya
senior tag
válasz zolikaDB #18696 üzenetére
Próbáld ki, hogy mikor a gépet lekapcsolod, akkor áramtalanítasz, vagy azzal a tápon lévő hátsó kapcsolóval, vagy kihúzod a konnektorból, ha az könnyebb. Lényeg, hogy ne menjen a táp készenléti része, s így mi történik.
Jut eszembe, hangkártyád milyen?
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz zolikaDB #18694 üzenetére
PC-t szimplán kapcsolod csak ki, tehát nincs áramtalanítva vagy a tápon hátul kikapcsolva? Én zajra tippelek, a készenléti feszültség miatt a táp felől szed össze...Vagy a kábelezése a környezetből...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz Rocsesz79 #18690 üzenetére
Nekem T20 van, elégedett vagyok a hangjával, a méretéhez képest. Jók a szolgáltatásai is, kézre eső a kezelése, nincs semmi alapzaja, s kikapcsol, ha nem érkezik jel, illetve vissza, ha jön. De csak akkor vedd, ha _tényleg_ nem fér el más, mert azért kissé túlárazott.
Nem írtad a méreteket, esetleg
Edifier R1600T Plus? Tegnap este mondjuk még 22.705,- Ft volt csak...Éppen néztem ugyanis, én TV mellé keresek valamit, olyan lenne jó, ami lekapcsol magától, mint a T20, csak nagyobb is lehetne...
Ha valaki tud ilyet, ne tartsa magában!
-
PuMbA
titán
-
Rocsesz79
tag
Szevasztok!
Laptophoz szeretnék 2.0 hangfalszettet max. 20k-ért.
Tudnátok ajánlani párat!
Előre is kösz! -
zolikaDB
veterán
Melyik ertelmes hangkartya mukodik normalisan WIN 8 alatt?
-
Zola007
veterán
5.1-et nem adom el, mert a laptopokról csak ezzel megy az 5.1-es rendszerem
C 2 ZS-től lehet megválok egy Xonarért, főleg a Win7 alatti mókolások miatt, de akkor már nem a fapados xonarra cserélnémMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
köszi, de felteszem másként a kérdést:
van 2 hangkártyám az alaplapikon kívül: SB Audigy 2 ZS és USB-s X-Fi Pro 5.1?
Ezek közül melyiket használjam?
ne mondd azt hogy a Xonar DG-t, mert eret vágok[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
somatyi
csendes tag
Üdv!
Szeretnék érdeklődni, hogy Swans D1080MKII hangfalpárt hol lehet beszerezni?
Köszi a segítséget, nem nagyon találtam eddig, csak ebayen jó drágán.
M
-
B1T3
addikt
válasz Tothgera30 #18667 üzenetére
Ha 15-20 a keret, akkor a 22 ezer + szállítási költség már biztos nem vágja haza, és korrekt hangfalat is kap a pénzéért.
-
B1T3
addikt
válasz Tothgera30 #18663 üzenetére
Egy hajszálnyit érdemes, és vegyen egy Edifier R1600T Plust.
-
Zola007
veterán
2.0-t zenehallgatási céllal melyikről lenne érdemes hajtani?
SB Audigy 2 ZS
vagy
USB-s X-Fi 5.1?utóbbi kényelmesebb a távirányító és a jobb win7 szoftver miatt, de most hangminőségük érdekelne.
kösziMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Amershan
csendes tag
Sziasztok!
15 környékén keresek hangfalat játék/film/zene céljából. 2.0/2.1 ben gondolkodtam. Mit ajánlanátok? -
_q
addikt
Nekem Superlux HD681 van és én nagyon meg vagyok elégedve neki. Újonnan vettem 7000Ft körül. Szerintem egyáltalán nem drága és nagyon jó élményt nyújt.
-
tipuka
addikt
Az de olcsó 22k-rt. Amúgy Edifier 2600_plus megér ennyit?
-
PuMbA
titán
válasz Dozbik #18659 üzenetére
harry: Itt az 1255B hivatalos oldala Akkor kérdezd meg a fejes topicba, bár én nem vennék semmit ez alatt Ez nem csak elsőre van, hanem utoljára is, mert bőven elég lesz nekik szerintem kb örökre Retro DJ-t ajánlják, de szerintem borzadály
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Tothgera30 #18644 üzenetére
Nincs semmi abban az ársávban
-
_q
addikt
válasz szabogabor10 #18651 üzenetére
Szerintem valamelyik kondenzátor, ha bele tudsz nézni és látsz púpos tetejűt akkor azt kell csak cserélni.
-
veterán
Sziasztok!
Van egy Philips SPA7355/12 típusú 2.1-es hangfalam. Még tavaly nyáron vettem. Eddig tökéletesen szólt, de pár napja a jobb oldali hangszóró minden bekapcsolás után kb. 2-3 mp-ig szól, aztán elnémul. Érdekes, hogy némi egyenletes sziszegés folyamatosan hallható belőle, tehát nem hiszem, hogy kontakthiba lenne. Köze lehet a dologhoz annak, hogy a hangfal minden egyes kikapcsolása után 1 perccel már a vásárlás óta halk kerregő zaj jön ki a mélynyomó hátuljából? Bekapcsoláskor eltűnik. Nagyon furcsa. Minden kábel a helyén van, nem nyúltam hozzá. Akár telefont, akár számítógépet kötök rá, mindig ezt csinálja.
Szerintetek mi lehet az oka?[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
dudika10
veterán
válasz szabeska #18648 üzenetére
Nagyon pongyolán:
Ha mind a kettő ugyan akkora hangerővel szólna 130 és 160Hz közt mint egyébként, akkor ott a hangerejük összeadódna, és kiemelést tapasztalnál, ezért mind a kettő elhalkul ott, ahol már közel azonos hangerővel kell szólniuk.Az adatlapon megadott értékek viszont továbbra se jók semmire.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
szabeska
addikt
"Frequency Response:
Satellites: 160Hz - 20kHz | Subwoofer: 30Hz - 130Hz"ez micsoda? Tobb Edifier es egyeb markaju hangfalnal is lattam mar. A kulonbsegre gondolok, mi van 130 Hz es 160 Hz kozott?
F1
-
Bandi995
aktív tag
Sziasztok! 20e. Forintig bezarolag keresek 2.1-es rendszert. A Logitech z523-at neztem. Zenehez (nagy reszben elektronikus), jatekhoz, filmhez lenne hasznalva. Mit ajanlotok? Jo a logi, vagy nezzek mast? Koszonom elore is!
-
harry
veterán
Üdv megint!
Ismerősöm keres gyereknek fülest és hangfalat, mindkettőből elég valamilyen belépőszint, no de azért hallgathatót. Utóbbiakból eddig úgy tapasztaltam 10k környékén lehetett venni megfelelőt, de ezek egyre inkább kezdenek kihalni... Hirtelen ezeket néztem:
Genius 1250B, 11k [link]
Modecom HF-10, 7.5k [link]Megéri költeni a Geniusra? Vagy valami mást?
Modecom következő szint már 23k környéke, azért az nagy ugrás, ennyiből jó lenne kihozni a fülest is...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom azon, hogy karácsony körül kicsit beújítok hangrendszer ügyileg. Mivel integrált hangkártyám van és egy mezei Altec Lansing Series100 2.1 hangfalam, szerintetek mi(k) lennének azok, amikkel ~30-40 ezerből a legtöbbet ki lehet hozni? Gépről szeretnék koncert DVD-ket nézni, zenét hallgatni, filmeket nézni stb. 2.0/2.1-es hangfalra gondoltam, az férne el a legjobban az asztalon. Külső hangkártya is kéne hozzá? Jó fejhallgatóm van már, de szeretnék itt is beújítani.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Ismerősöm keres használt 2.0-ás fadobozos hangfalszettet 15-20k körül. Sajnos már nincsenek Edifierek jó árban, miket ajánlhatok neki? Jah, 1255A-ról vállt, Geniust már nem szeretne.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
tipuka
addikt
válasz Something_ #18640 üzenetére
Ha most nincs akkora keret rá vedd meg simán a 2.0-t, és ha nem elég a mély megveszed mellé a mélyládát, bár ez költségesebb jóval. Vagy egyszerre, amit schawo linkelt, ha van annyid rá, én nagyon nyáladzok rá.
-
titán
-
Degeczi
nagyúr
válasz Something_ #18640 üzenetére
A 2.1 is sztereó...
-
PuMbA
titán
-
Something_
őstag
Üdv!
Tavaly a ti tanácsotokra vettem egy Edifier Multimedia S330D-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de szeretnék ennél eggyel komolyabbat, olyan 80k körül. Van valami best buy vagy nem érződne nagyon ez a +30k-s ráköltés az S330D-hez képest?
-
TSanya
aktív tag
válasz AMDFan #18578 üzenetére
Szia!
Viszonylag sűrűn hallok normális sztereo rendszert /már ha a B&W 684 + Rotel RA 12 páros különböző forrásokból annak számít/.
Itt elsősorban az Edifier utáni hangzásbeli minőség-ugrásra gondoltam, lehet, nem fogalmaztam pontosan.
Őszintén szólva nem vártam ekkora különbséget a Prodipe javára
ÖrülünkÜdv:
S -
Dealer20
tag
A Múlt héten vásároltam egy Microlab Solo 7C hangrendszert,hát mit mondjak ,a hangminőségre valami mesés szépen szól még azt integrált hangkártyával is Realtek ALC889..
De én nagyon keveslem a mély hangokat,mondjuk a kocsiban 2db 30CM Dupla-tekercses mély sugárzó masszírozza a testem ,ahhoz vagyok szokva.Hogyan tudnám megoldani a bekötést szobában egy aktív ládára gondoltam ..
Mert ugyebár a Solo7C távirányítható...
Egy ilyen szubbal jó párosítás lenne?[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
AMDFan: nem vagyok vájtfülü, ezért kérdem, hogy a 2.0 termel elég basszust a 2.1 rendszerekhez képest?
Laikusként: a 2.1-ben ugyebár van egy dedikált, fizikailag különálló rész csak a mélyhangoknak.Rover: köszi! A C2XD jónak tűnik, csak sokallom az árát. A Microlab is gyárt hasonlót (M910), csak azon kevés a bemenet.
-
AMDFan
addikt
válasz Ibituba #18621 üzenetére
Nem az, hogy nem felelt meg, csak ugyanannyiért volt olyan aktív rendszer ami sokkal inkább kielégítette az igényeimet. Azért 1 milláért már vannak elvárásai az embernek, és ha bármi miatt húzom a számat az nem túl jó dolog. De leírom konkrétan hogy mi volt az, nincs benne titok. Pl. Szegeden hallgattam az ATC-nél Jungson JA2 előfok - 2 Jungson JA50 monoblokk - Swans M6 hangfalpár, meg előtte valami fél milliós CD játszó volt. Itt nyilvánvalóan nem az elektronikákkal volt gond, azok még jóval többe is kerülnek mint 1 millió, de maga a Swans M6 is 600 ezer Ft volt azt hiszem itthon (németeknél meg 4000 euro ha jól rémlik), ami elég bárhogy is nézzük kell erősítés, meg DAC. A hangja gyönyörű részletes tiszta stb volt. Csak elindítottunk rajta egy Metallicat és a fülem vérezni akart olyan rossz volt. Ez a nagy problémám a legtöbb hifi termékkel, egy bizonyos árkategória felett már mindenki a hifishowra meg a bemutatótermekbe gyárt hangfalat Diana Krallra meg Alan Taylorra. Persze ez alól biztosan vannak kivételek, és össze lehet rakni jó komponens rendszert is, csak én nem találtam meg. Aztán meghallottam a Genelecet és azt mondtam, hogy na igen, ez az ami nekem kell. Amúgy AVX-en kifejtettem ezt hosszabban, ha érdekel: [link]
A másik vesszőparipám pedig az aktív hangváltás. Passzív rendszertől olyan sztereó teret nem hallottam még ami közelítené egy aktív rendszer terét. Én párhuzamot vélek felfedezni a kettő között.(#18623) schawo: ezzel sokan vitatkoznak, azt lehet. Mutass nekem jó passzív rendszert
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz AMDFan #18620 üzenetére
Ezzel az álláspontoddal (persze ez nem csak álláspont, hanem megvalósítás is) azért erősen a kisebbséghez tartozol. Használok középkategóriás, párszázezer forintos aktív rendszert és kicsit drágább komponenst is, de az egymilliós rendszert én a komponens rendszerek felől közelíteném.
(#18622) szabeska
Kastély?[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
AMDFan
addikt
válasz KaraDani #18619 üzenetére
Az első hsz idejétmúlt sok szempontból. Őszintén szólva én 1 millió Ft alatt bele se kezdenék már komponens rendszert összerakni (erősítő + passzív hangfal). Minek? Olyan megoldások vannak készen, hogy csak rákötöd egy normális hangkártyára, és úgy szól, hogy leesik az állad, és ráadásul nem kell erősítőt vadászni a hangfalhoz.
-
KaraDani
addikt
válasz AMDFan #18608 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy azt a Genius 5.1-et bármelyik odaveri hangzásra ezek közül, csak arra akartam célozni, hogy mennyire vacak ami most van, ha még az is jónak tűnt mellette. A mélyorientáltság kifejezetten hátrány, szép egyenletes hangzást szeretnék, ezért is döntöttem úgy, hogy egy stereo párt szeretnék mélynyomó nélkül.
Feljebb azért nem szeretnék amúgy menni, mert többnyire fejhallgatóra vagyok kárhoztatva mások nyugodalma végett , így sajnálnék kiadni hatalmas összegget és nézni, hogy mennyit tudom csak kihasználni.
Edifier-t nem igen látok, akkor modecom lesz az ismert bolt miatt, más alapon nem tudok dönteniAmúgy az első hsz.-ben az van még, hogy 50k felett go to hifi topic
-
AMDFan
addikt
válasz Ibituba #18614 üzenetére
Jó de olvasd el hogy kik írták róla, hogy nem nagy durranás
Amúgy nekem volt W2-esem, tuninggal konkrétan a 100 ezres kategóriát veri hangszeres zenén. Tuning nélkül is nagyon jó vétel 30-ért. Vifa driverek vannak benne, korrekt doboza van, ennyiért nem tudsz igazán jobbat venni. Kb az M-Audio BX5 környékére pozícionálnám, vagy picit feljebb.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz macera2 #18612 üzenetére
Szerintem a Hi-Fi topikban több ajánlást fogsz kapni passzív hangfalra, de én is ajánlok neked egyet. Sound Art W2 Ezt most már nem is ennyiért, hanem a végkiárusítás miatt 30k-ért megkapod az ATC-től, ennyiért szerintem kevés jobb vétel van. A Wharfedalet kerülném, a Tannoy még jó lehet, de klasszikusra én inkább a W2-t venném.
-
macera2
aktív tag
Passzív hangfalpárt keresek, un. polcsugárzót, főleg klasszikus zene hallgatása céljából. 15-20 négyzetméteres szobába. Kb. 30-40 000 Ft.-ot szánnék rá. Ez természetesen lehet az új, de a használt hangfal ára is. Meghajtásról, egy eléggé patinás JVC erősítő gondoskodna. Mint márka a Wharfedale, ill Tannoy került a látótérbe. Hogy ítélitek meg a márkákat? Illetve van más javaslatotok? Előre is köszönet a válaszokért.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
AMDFan
addikt
válasz Ibituba #18606 üzenetére
Aztán persze később rájöttem, hogy az a "mélynyomó" többet ront mint használ a hangnak, de hát mindent meg kellett tapasztalni. Azóta kétszer is kísérleteztem mélynyomós rendszerrel, a legutóbbi nagyon profi lett, de elképesztő pénzbe kerül rendes szubot csinálni/venni...
(#18607) KaraDani: azon a Genius 5.1-en csak mosolyognál egy jót ha meghallanál mondjuk egy M-Audio BX8-at. Mondjuk az már árban is jóval több. Amire gondoltam az például a már többször említett Prodipe Pro 5 V2 Hangminőségben a Prodipe is lazán odaver a Geniusnak, de nem fog akkorát szólni mint a Genius, mert nincs mélykiemelése. De ha ezen meghallgatsz egy énekhangot, aztán a Geniuson, akkor gyorsan elfelejted a brummogós mélyeket
35 alatt a Modecom - Edifier - Microlab vonal az ami ajánlott kb.[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
-
AMDFan
addikt
-
KaraDani
addikt
Sziasztok,
Kb. 20nm-es nappaliba szeretnék venni egy aktív hangfal párt. Most egy 10 éves Genius 5.1 van, amit többnyire nem használok, mert filmezni keveset filmezek, amióta meg van egy valamire való hifi fejhallgatóm zenénél nem szívesen fanyalodok rá. Szóval úgy 20-35 ezer között nézegettem, de az első hsz.-ben ajánlottak közül úgy tűnik nekem semmi nem kapható. A creative T20-nál valami picit jobbat szeretnék, meg ami normálisan néz ki
Iponban találtam modecomokat (SHF56-tól SHF120U-ig) azt itt olvasgattam, hogy dícsérve voltak. Csak fogalmam sincs mekkorát érdemes egy ekkora szobába.
Meg most emlegettétek a Microlab 6C-t, ahogy néztem egy árban van a MODE COM MC-SHF120U-val, melyiket érdemes inkább venni? Esetleg milyen más lehetőség van még?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest