Új hozzászólás Aktív témák

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    DOOM végigjátszva. Bemásolom amit topikjába írtam:

    __________

    DOOM (2016) - Xbox One

    Normál fokozaton - (Hurt me penty)

    Végigjátszás időtartama: 14 óra 50 perc (eredetileg 17 óra 50 perc, de 3 órát állt a játék a menüben amíg irodában voltam)

    Mielőtt bármit is írnék, le kell szögeznem, hogy bár nagyon nagyon régen játszottam az első két résszel, sokkal jobban szerettem azokat mint a DOOM 3-at. Ez utóbbi sem volt rossz játék, azonban inkább az ijesztgetős, úgynevezett jumpscare jelenetekre utazott rá, amelyek nekem annyira nem jöttek be. Emellett a 3. rész nekem kicsit ( na jó nagyon) lassú volt, bár a kiegészítőjével együtt azért végigjátszottam. Amikor bejelentették, hogy készül az új DOOM (és lelőtték a 2011-es DOOM 4-et, hálisten) oda voltam meg vissza az örömtől, bár azért elég sokat kellett rá várni. A zárt alfát, zárt bétát, nyílt bétát kipróbáltam, de annyira nem élveztem, lévén a DOOM nálam nem igazán a multit jelenti elsősorban. Én démonokat akarok pörgős játékmenettel gyilkolni, tonnaszámra.

    Aztán végül eljött május 13. (nekem 12, de ezt most hagyjuk) és végre kipróbálhattam, hogy milyen lett az új DOOM. Elsőként azonnal az egyjátékos módba vetettem bele magam, majd most közel 15 óra múlva mondhatom azt hogy végeztem a sztori móddal. Természetesen 100% az még messze van, lévén rengeteg titkos helyet nem találtam meg, de hát mire van a 2. és 3. végigjátszás.

    A DOOM-ról elsődlegesen elmondhatom, hogy mocsok jól néz ki. Igaz csak Xbox One-on toltam, (a PC-s kiadás még vadállatabb) de így is tátottam néha a számat. A sztori klisés, mondhatni a szokásos: DoomGuy, Mars, Pokol, Démonok, kísérletezgetések stb.

    A játékmenet gyors, sokszor nagyon pörgős, főleg ha esetleg felveszünk egy olyan power up-ot ami megduplázza a sebességünket. A fegyverek erősek, pontosak (nincs reload), van BFG!!!!, rengeteg démon, pusztítást, minden ami kell. Imádtam.

    Bár nem open world játékról beszélünk, nem mondható rá a DOOM-ra hogy csőjáték lenne, lévén nagyon sokszork kell a már korábban bejárt helyekre visszamennünk, ha pedig a titkokat is fel akarjuk fedezni, akkor van hogy 3x-4x is végigmegyünk a térképen.

    A fejlesztések okésak, lehet a páncélunkat, fegyvereinket tuningolni, a végigjátszás során sztori elemeket, karakterleírásokat olvasgatni a menüben, de a harc közben nem érdemes ezzel vesződni.

    Összességében egy nagyon jó, pörgős, akciódús játékról beszélünk, amely megéri az összes rá áldozott percet, órát. Természetesen nem hibátlan ez a program sem, Xbox-os kiadásnál néha (tényleg néha, max 2-3 alkalommal) be tudtam nézni a textúra mögé, ami azért zavaró volt. Ugyanígy nagyon ritkán a texúra pop-up is jelen volt (főleg halál után, vagy mentés betöltésénél), valamint a töltőképernyők...Ó te jó ég azok töltőképernyők. Nem tudom hogy PS4-en vagy PC-n mi a helyzet, de Xbox-on hosszú másodpercekig kell várni, míg a következő pálya betölt, és ilyenkor a loading screen-t kell bámulni. Egy mosdó, ivászat, vagy akár valami gyorsa nasi ilyenkor simán belefér.

    Ami másoknak zavaró lehet, az a kipotyogó ammo-armor-health pakkok, valamint az hogy eltűnnek a démonok a haláluk után, de nekem ez nem igazán érdekelt.

    Összesítő:

    Pro:

    -Nagybetűs DOOM hangulat;
    -vér, démonok, fegyverek;
    -BFG!!!
    -dinamikus zenék;
    -klasszikus játékmenet.

    Kontra:

    -Töltőképernyők;
    -néhány apróság, köztük textúra pop-up nagy ritkán
    -a SnapMap és a Multi bár a menüben van, újraindul a játék ha bármelyiket kiválasztjuk.
    -messze a folytatás (?)

    9/10

    szerk: Jöhet a multi és a SnapMap :C

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

Új hozzászólás Aktív témák