Új hozzászólás Aktív témák

  • l.skywalker

    Topikgazda

    válasz HKorn #176940 üzenetére

    De megfog mutatkozni, csak ne felhasználói szemszögből nézd. Ez nem csak egy új termék bevezetése, hanem egy piaci rés betöltése is. Ami azt jelenti, hogy
    - vagy "olcsóbb" lesz, de valójában jóval kevesebbet dobnak belőle piacra, megcélozva egy olyan felhasználói kört, akik direkt ilyet keresnek - így az olcsóság csak hosszú távon mutatkozik majd meg, nem a vásárlás idejében (hanem az eladásnál :D )
    - vagy valóban olcsóbb lesz és ezt szánják piaci fölénybe a normál változattal szembe, így idővel aki S-t akar venni, az jó eséllyel ilyet fog venni, mert a normál változat kevésbé lesz elérhető (készlet) ill. ha épp nincs akciós időszak, akkor ez 70€ valós különbség lesz
    - és egy elég meredek lehetőség: idővel csak discless lesz S-ből (az új Xbox kapcsán megvan az, hogy lesz egy normál és egy stream alapú modell? lehet, hogy már a One szériát is ide igazítják)

    Amíg van a piacon elérhető áron más készülék, addig ez nem lesz mérvadó, de a bevezetése biztosan nem azért történik, hogy legyen egy rém olcsó elérhető készülék is, biztosan más döntés végett hozták elő és biztos, hogy hosszútávú szerepe van.

    Én pl. most úgy gondolom, hogy az új SW játék megjelenése után lehet, hogy veszek megint gépet karácsony környékén. Ha akkor az akciós S-ek ára között lesz 70€ előny a discless részére, akkor az oké. De ha most vennék májusban, akkor nyilván nem érdekelne, hogy van discless, ha feleannyiért lehet S-t vagy kicsivel többért X-et venni.

    (#176941) HKorn: majd ha lelövik a PS3-Xbox360 elérhetőségeket, elkezdek félni. De amíg azok is vígan működnek, ettől nem fogok "foschni". Nálunk, a családban egy CD-DVD lemez élettartama kevesebb mint 3 hónap. Nyilván ez "odafigyelés" kérdése is, én inkább a felhőben bízok, ellenkező esetben alkoholista vagy gyógyszerfüggő leszek :D

    De ha nagyon szigorú akarok lenni, a lemezes játékokról sem települ túl sokminden már egy One-ra, hanem csak azonosítja a hozzáférést és a letöltést/telepítést ugyanúgy a szerverről csinálja nagy részben (legalábbis a frissítéseket biztosan) - tehát az sem birtoklás, hanem csak egy fizikai ereklye.

    [ Szerkesztve ]

    Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

Új hozzászólás Aktív témák