Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz S e t h #141012 üzenetére

    A Microsoft saját megoldása a natív bill/egér támogatás lesz szoftveresen. Ez már jelenleg is működik a Minecraft béta változatában.

    Viszont ez nem azt fogja jelenteni, hogy ezután csak rádugjuk a Bill/egeret és onnan menni fog minden játék ezzel. Csak annyit csinálnak, hogy a játékfejlesztőknek nem kell saját megoldást készíteni hozzá, mivel ugye rendszerszinten lesz megoldva.

    Viszont ez még mindig csak a fejlesztőn fog múlni, hogy támogatják-e. PS4-en a kezdetektől fogva rendelkezésére áll ez a technológia. És láthatjuk, hogy pár darab játékon kívül nem igazán támogatja semmi ott se.

    A másik, hogy offline (vagy másképpen nem PvP alapú játéknál) szerintem senkinek semmi gondja nincs és nem lenne se a natív, se XIM4 és társaival. A probléma ott van, hogy ezt sokan kompetitiv játékokban használják. És ott azért egy jól bekonfigurált eszközök azért nagy előnyt ad még egy átlagos játékosnak is. És sajnos ez egy esetleges teljes körű (fejlesztők által is) bill/egér támogatáskor se fog nagyon változni. Mert hiába lesznek külön választva a két tábor (controller/bill-egér), a legtöbb adaptert használó marad a kontrolleres táborba (mivel nem tudják kiszűrni ezeket, mert a rendszer third-party kontrollernek látja őket).

    "Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

Új hozzászólás Aktív témák