Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
colonia
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok olyan plugint vagy megoldást ami a Facebook hozzászólásokat egyesíti a wordpress hozzászólásokkal? Az FB kommentek megjelenjenek az admin panel hozzászólások részénél,stb...
Előre is köszönöm!Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Watch6 Classic
-
adatfalo
senior tag
válasz spiritex #1998 üzenetére
SIKERÜLT
Köszi, nézegettem ezeket még tegnap, valószínűleg a túl sok lehetőség között és a felhalmozódott információk tükrében egy feltelepítés és gyors csekkolás után töröltem is ezt a Simple Membership plugint, viszont ma egy kicsit frissebben megint feltettem és pár óra alatt sikerült átirkálnom a php filokat olyanra, hogy azt tudja amit én szeretnék.
Most minden úgy működik ahogy szerettem volna, köszi a segítséget és az ötleteket.
Boldog új évet minden fórumtagnak!
www.adatfalodesign.hu
-
spiritex
veterán
válasz adatfalo #1997 üzenetére
Én nem tudom keresgéltél-e már itt, de van sok tagsági plugin:
[link]Akár mindjárt az első kettő jó lehet! Membership
Membership2Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
adatfalo
senior tag
válasz spiritex #1996 üzenetére
Ez is tök jó tipp és hálás vagyok a segítségnek, viszont annyi még a bökkenő, hogy azért kéne egy textbox, mert a tagok teljesen hasráütésszerűen fizetnek, van aki az év elején kifizeti az egész éves tagságot, viszont van aki havi vagy negyedéves (akár teljesen random) szinten. Ezért a titkár aki az adminisztrátor tudná mindezt egy szövegmezőbe írogatni.
Én is gondoltam már álláshirdetéses plugin átírására, de ott sincs lehetőség arra, hogy csak egy-egy bizonyos tag láthassa.www.adatfalodesign.hu
-
spiritex
veterán
válasz adatfalo #1995 üzenetére
Akkor esetleg valami hírlevél küldő plugin-nel próbálkozz, pl. MailPoet, ahol csak kicsit át kell írogatni a kifejezéseket, és talán már jó is. Tehát az illető nem Feliratkozik, hanem Beregisztrál, és az Állapot nem Leiratkozva/Feliratkozva, hanem Nincs befizetve/Befizetve, és a kiküldött levél alján ott a link, hogy megnézhesse az állapotát. Nem biztos, hogy megoldható, hogy ha már látja az állapotát, akkor ne tudja szerkeszteni, de talán.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz adatfalo #1993 üzenetére
Minden beregelt taghoz egy saját (csak az admin és a tag által ismert) link, benne a saját Contact Form7 űrlapjával, aminek a tag által csak olvasható, Tandíj mezejében az admin átírja a Nem befizetett-et, Befizetett-re. Nagyon fapados?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Van egy plguinom, mely két tartalom közé ékelődik be. De én azt szeretném, hogy 2. tartalom után jelenjen meg. Szerintetek ez megvalósítható?
A két tartalom php kódja a téma fájljaiból kimásolva:
<?php } ?>
<?php if (strlen($post->post_content) > 0) { ?>
<div class="intro" itemprop="description">
<?php the_content(); ?>
</div>
<?php } ?>
<?php if (count($recipe_instructions) > 0) { ?>
<div class="instructions" itemprop="recipeInstructions">
<ol>
<?php
$instructions_array = unserialize($recipe_instructions);
for ( $i = 0; $i < count($instructions_array); $i++ ) { $instruction = $instructions_array[$i]['instruction'];
echo '<li>';
echo $instruction;
echo '</li>';
}?>
</ol>
</div>
(Képet is mellékeltem mert nem szép, ahogy ide beillesztette)A baj, pedig az, hogy ez mögé illeszti be a plugin magát: <?php the_content(); ?>. A recipe_instructions lezárt div után helyett.
A pluginban szerintem ez a sor felel a beillesztendő helyért.
// Add WP filter for automatic shortcodes
add_filter( 'the_content', array( $this, 'filter_content') );Ezt át lehet módosítani úgy, hogy a 2. tartalom mögé illessze be a plugin magát?
[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz Fecogame #1989 üzenetére
Manuálisan, összvissz annyira lenne szükségem, hogy legyen a user adatai között egy-két olyan pont ahol azt tudja megnézni, hogy az admin oda azt írta-e, hogy "megérkezett a pénz", "kifizetve az egész évre", és ezt front-end-en lenne a legjobb megjeleníteni.
Most a ProfileBuilder-rel szórakozom, azzal sikerült is kiíratni szépen az alap információkat, viszont az kéne, hogy legyen olyan mező amit a sima feliratkozó ne tudjon magának szerkeszteni, csak az admin (ezek lennének a tagságis információk).
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Egy olyan plugint keresek amivel a regisztrált emberek havi tagsági díját lehet számon tartani.
Pl: Beregel Teszt Elek, ő a weblap üzemeltetőjének elküldi a havi tagságit és az adminisztrátor pedig minden regisztrált user-hez egy form-ban jelzi, hogy befizette-e a havi díjat. A legjobb lenne ha megoldható lenne, ennek a front-end mutatása (minden tag csak a saját listáját láthatja).
Nincs valami ilyen egyszerű plugin?
Igazából annyi is elég lenne, ha lenne egy plugin amivel táblázatszerűen kiiratható a user-hez tartozó egyéni form-ok, így az admin mindig beleírna az adott hónaphoz tartozó form-jába, hogy ki van-e fizetve vagy sem.
Előre is köszi!
www.adatfalodesign.hu
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Keresek egy programozót, aki képes egy php alapú WordPress plugint átalakítani minimálisan.
A jelentkezést privátban várom, a feladatot is privátban mondom meg. (Természetesen, a módosítás költségét fizetem.) -
veterán
válasz CharlieDrop #1983 üzenetére
Érdekes, nekem egyik weboldalamon sem működött ez a feature amíg nem frissítettem 4.4-re
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Dexter68
addikt
Woocommerce-ban egész pontosan mit csinál az, ha egy termékre beállítom, hogy utánrendelésre engedélyezem?
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
veterán
válasz CharlieDrop #1981 üzenetére
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
spiritex
veterán
válasz trisztan94 #1977 üzenetére
Ebben igazad van. És más dolgokat (főleg a kinézetet illetően, mert elsősorban grafikus vagyok ) adtam is már tanácsokat, de ez a kérés nem tűnt butaságnak. Köszi!
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Keszitettem egy excel tablat, ami kepleteket tartalmaz, es valasztek listat is.
Hogyan lehet ezt be illeszteni mukodokepesen? -
trisztan94
őstag
válasz spiritex #1972 üzenetére
A megrendelő kérése nem szentírás.
Az esetek 95%-ban a fejlesztőnek van több tapasztalata, nyugodtan lehet neki ajánlani alternatív/jobb megoldásokat. Senki sem döglött még abba bele, hogy tanácsot adott.
Eddigi 35+ leadott Wordpresses projektem után _egyszer sem_ volt olyan, hogy mérgesek lettek volna azért, hogy ajánlottam valamit, pedig a Honvédelmi Minisztériumtól kezdve a Canadai Vancouver polgármesteri(??) hivatalnak is készítettem weboldalt.
https://heureka-kreativ.hu
-
The DJ
addikt
Ez kicsit melós lesz, de ki lehet deríteni mi okozza. Valami bekapcsolja az output bufferinget, valószínűleg plugin, de lehet maga a téma is. Első körben el kellene kezdeni kikapcsolni a plugineket, üríteni utána a minify/page cache-et a W3TC-ben és újrapróbálni. Ha valamelyik plugin kikapcsolása után megjavul az oldal, akkor megvan a bűnös. Nem használsz esetleg más optimalizáló bővítményt? Autoptimize, egyéb cache pluginek?
Meg kellene próbálni azt is, hogy ideiglenesen aktiválsz egy másik sablont, ha ott is fennáll a hiba, akkor biztos, hogy plugin lesz a felelős.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
sz.j
nagyúr
Ha a W3 Total Cache „General” oldalon a „Minify „-nél az Enable jelölőnégyzetet bejelölöm, akkor a https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ oldalon 96/100 lesz (9 elfogadott szabály) az oldal betöltési sebességére kapott érték, de ha meg akarom nyitni a weboldalt ott nincs semmi csak az alábbi hibaüzenet.
„Fatal error: Unknown: Cannot use output buffering in output buffering display handlers in Unknown on line 0 „
Ez szerintetek miért van? Vagy a Minify használhatatlan?
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
The DJ
addikt
A NextgenGallery pluginnel megoldható a Youtube beágyazás is, de lehet, hogy kell hozzá egy kis hackelés. A galériákat alapból tudja és testreszabni se nehéz.
Emlékeim szerint volt valami plugin hozzá, ami kiegészíti a funkcióit Youtube beágyazással, de nem tudom működik-e az új verziókkal. Ez volt az: [link]
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #1969 üzenetére
Végülis találtam egy nagyon jó kis plugint: download monitor. Több mint jó számomra.
-
spiritex
veterán
válasz trisztan94 #1970 üzenetére
Köszi a választ!
Egyébként azért kellett letöltetni, mert a megrendelő így akarta. Úgy tudom azért, mert vissza kell neki küldeni e-mail-ben.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
fuze
őstag
Tudtok olyan galéria plugint ami 100% ingyenesen tudja az alábbi funkciókat?
Képek albumokba rendezve.
youtube beágyazás.
hangfájl beágyazás (nem fontos)
A kinézetének módosítása minimum css-ben megoldva.[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
trisztan94
őstag
válasz spiritex #1969 üzenetére
Minek tölteted le a felhasználóval a kupont?
Bloom és Ninjapopups pluginek kiváló alternatívák. Sőt, exit intentre is be lehet aktiválni, ami azt jelenti, ha felhasználó viszi az egerét a kilépés gombra, felugrik a popup.
Ha mindenképp le akarod tölteni, lehet custom javascriptet rakni.
Egy nagyon egyszerű, bár gány megoldás, hogy fogsz egy contact form7-et, meg egy contact form DB plugint, berakod a contact formot az oldalra, lerejted, beleraksz adatokat, majd amikor rákattint a user a letöltés gombra, elküldöd a formot.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Viszont lenne egy új kérdésem:
Van arra lehetőség, hogy a pdf letöltését (ami igazából egy kupon) számolja valami, és szolgáltassa ezt az adatot az admin számára? Köszönöm szépen előre is!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Nem kimondottan WP téma (igazából HTML5), de tegnap arra lett volna szükségem, hogy egy WP oldalra felrakott pdf linkjére kattintva ne megnyissa azt a böngészőben, hanem ajánlja fel a lementését. Rákerestem itt a fórumon a pdf szóra, de nem volt erre megoldás.
Nos, ha valakit szintén zavarna ez, és nem akar bonyolultabb megoldásokkal kínlódni, mert a google főleg azokat dobja fel, akkor az a legegyszerűbb megoldás, hogy az < a href="http://xxx" target="_blank" > letöltés < /a > sorba be kell tenni egy download="xxx" attribútumot, az idézőjelek közé a mentendő file kívánt nevét írva.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
"... Éveket biztosan nem kell várni, magamat ismerve ha egyszer érdemben nekikezdek, akkor befejezem pár nap alatt, utána mehetnek is ki a cikkek."
Akkor rajta, kezdj neki, mert ha most elkezded talán már januárban olvashatjuk.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
The DJ
addikt
Jelenleg ez az elsődleges projektem, persze vannak egyéb megbízásaim, amik lassítják a folyamatot, de én is szeretném mihamarabb elindítani az oldalt. Tényleg sok ötletem van és izgatott is vagyok, mert a WordPress térhódítása egyre nagyobb, itthon pedig még úgy érzem lenne kereslet egy ilyen tudástár szerű blog oldalra.
Éveket biztosan nem kell várni, magamat ismerve ha egyszer érdemben nekikezdek, akkor befejezem pár nap alatt, utána mehetnek is ki a cikkek.
Annak viszont örülök, hogy legalább egy ember már érdeklődik a dolog iránt.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Amit írsz az jól hangzik és nagyon jónak tűnik, gondolom nem csak én és a hozzám hasonlóan kevéssé hozzáértők örülnének egy ilyen oldalnak hanem minden WP-vel foglalkozó profi is (mert olykor nekik is szükségük van némi segítségre).
Nem tudom, hogy ez mikorra valósul meg, de most, hogy megírtad a terveidet, őszintén szólva nagyon de nagyon várom. Remélem, hogy nem kell éveket várnom ....Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
The DJ
addikt
Lesz, tényleg, ezen felül ezer más cikk ötlete is itt van a fejemben, viszont most egyelőre az a terv, hogy saját WordPress-el foglalkozó weboldalt indítok, mert rengeteg mindenről tudnék és szeretnék írni, ezt pedig egy kicsit szabadabb felületen könnyebb lenne kivitelezni. Azt teszek ki, amit akarok és akkor, amikor akarom. Ezen felül könnyebb rendszerezni is + talán már maga az oldal is ösztönözne arra, hogy rendszeresen frissítsem. Az alapoknak is lenne hely, egészen a WordPress telepítéstől kezdve az ajánlott pluginekig, ezek javasolt beállításáig, a leggyakoribb hibák elhárításáról nem is beszélve. A szerver oldali beállításokról/finomhangolásokról is írnék és lenne hely a komolyabb témáknak is (pluginek fejlesztése, témák fejlesztése, HTML-ből WordPress sablon kreálása, stb.)
A domain már megvan, a szerverem adott, az oldalt egész gyorsan össze tudom kalapálni, csak a logisztika van hátra.
Azért is jutottam erre a döntésre, mert ez már lassan az 5. évem amióta napi szinten foglalkozom WordPressel és nagyon sokan keresnek már direkte ilyen munkákkal egyéb oldalakon is. Az összegyűlt tapasztalataimat pedig szívesen megosztanám másokkal is, természetesen teljesen ingyen.
Nem tudom mennyire fér majd be ide, de ha kész vagyok, akkor dobok majd egy linket, plusz az aláírásomban is megtalálható lesz az oldal címe.
-
sz.j
nagyúr
Szia! The DJ!
Látom, hogy egyre újabb és újabb blogbejegyzéseket írsz, de sajnos még mindig nincs köztük a W3 Total Cache finombeállításaival foglalkozó részletes cikk.
Lesz ebből valami (mert nagyon jó lenne ha lenne)?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
fuze
őstag
Szeretnék a hamburger menü helyére keresőt tenni. A menüt már beállítottam, hogy csak mobilon, vagy tableten látszódjon. A .menu-btn css tag-ből kiindulva keresgéltem a fájlok között és ezt a sort találtam a header.php-ban:
<nav id="main-menu" class="menu large-8 medium-8 columns" role="navigation">
<span class="genericon genericon-menu menu-btn menu-toggle right"></span>
<?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary', 'menu_id' => 'primary-menu', 'menu_class' => 'hide-for-small-only' ) ); ?>
</nav>Jó helyen járok? Mármint ha alapot keresek az új gombhoz.
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
Gabis
őstag
válasz spiritex #1956 üzenetére
Domain változás orvoslására a fentiek mellett én ezt tudom még ajánlani WP Migrate DB
-
The DJ
addikt
válasz spiritex #1956 üzenetére
1, Visszaállítani nem bonyolult, értelemszerűen újra fel kell tölteni FTP-re az összes fájlt (előtte ajánlatos legyalulni a régi könyvtárakat főleg, ha fertőzés miatt kell visszaállítani a mentést), emellett pedig szükséges egy adatbázis import is. Ezt legegyszerűbben PHPMyAdmin-on keresztül lehet elvégezni, de ha esetleg nincs (ami elég ritka manapság), akkor is megoldható egyéb PHP-s open source eszközökkel.
2, Ez már bonyolultabb, de nem vészes. Hozzá kell adni a domaint a tárhelyedhez, majd a megfelelő document root-ba felmásolni a régi mentésed tartalmát (a fájlokat). A következő lépés egy MySQL adatbázis létrehozása, ehhez kell egy felhasználó is természetesen. A felhasználót és az adatbázist egymáshoz kell rendelni, majd feljegyezni az adatbázis nevet, felhasználó nevet és a felhasználó jelszavát. Aztán megnyitod a wp-config.php fájlt és átírod a régi adatbázis adatait az új adatokra. A következő lépés a régi MySQL adatbázisod importálása, viszont mivel változik a domain (a mentésedben szereplő adatbázisban más domain szerepel), ezért importálás előtt végig kel futni az adatbázison valamilyen eszközzel és ki kell cserélni az összes régi domaint az újra. Én ezt ajánlom: [link] Vagy nagyobb adatbázisokhoz open source tool: [link]
-
spiritex
veterán
Az általam készített WP oldalt lementettem az általad javasolt BackWPUP plugin-nel. Először egy adatbázis mentést csináltam, ami 110 kbyte lett, majd egy teljes backup-ot, ami meg 44 Mbyte. Mindkettő bz2-es file, és a szerverről (a content mappából) a gépemre is elmentettem.
Két dolgot szeretnék kérdezni:
1. ha ezzel a lementett weboldallal bármi lenne, feltörnék, elszállna, vagy nem tudom valahogy tönkremenne, akkor hogyan kell visszaállítani? Simán TotalComm-ben ftp-vel fellépek a szerverre és felülírok mindent a kicsomagolt bz2 tartalmával?
2. ha foglalnék magamnak egy saját domain-t (akár ugyanazon a tárhelyen, akár máshol), hogy az aktív munkáim nagyobb beavatkozásait mindig ott teszteljem először az éles oldal helyett (tapasztalataim szerint wampp-pal nem mindig működik minden), akkor hogy tudnám oda átvinni a fent említett teljes lementett tartalmat? Itt is elég a felmásolás a szerver gyökérkönyvtárába? Vagy először telepíteni kell egy szűz WP-t és utána felülírni mindent? Adatbázis nevet, vagy bármi mást nem kell átírni?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
adatfalo
senior tag
válasz adatfalo #1922 üzenetére
Erre a kérdésemre nincs semmi ötlet, tipp?
Valamint még mindig keresek plugin készítő mesterembert, aki vállalkozna ilyesmire az busás jutalomban részesül
Röviden: Egy cégnek vannak különböző méretű és anyagú termékei, amiket össze lehet válogatni, gyártástechnológiából adódóan valami passzol egymással valami nem, valamiből lehet x méter hosszúságút készíteni, valamiből nem, egy ilyen "tervező" felületet kéne létrehozni, ami kidobja a végén, hogy a vevő által megálmodott termék hány billióba fog kerülni.
www.adatfalodesign.hu
-
The DJ
addikt
Próbáld meg így eltüntetni a zöld overlay-t:
.pushy-active .site-overlay {
background-color: #ffffff !important;
}A régebbi bejegyzéses problémára: Az index.php-t kell módosítanod. A 43. sorban levő <?php the_posts_navigation(); ?> részt cseréld ki erre: <?php echo easy_wp_pagenavigation(); ?>
A bejegyzés címe azért tűnik el, mert display: none;-t használtál, ez pont arra szolgál, hogy teljesen eltüntesse az elemet, amire alkalmaztad.
-
fuze
őstag
Közben csak átírtam excerpt-re. Nagyon jó így, szerintem marad. Közben észrevettem, hogy ha megnyitok egy bejegyzést, akkor eltűnik a címe. Ennek az lehet az oka, hogy igyekeztem eltüntetni az oldalak és kategóriák címét, mert hatalmas betűvel odaírta a sablon. Sajnos így a bejegyzés címe sem látszik. Ezt így értem el:
section.page-title {
display: none;
margin-bottom: 40px;
}[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
fuze
őstag
Megnézem még ezt is. Most beraktam a more tag-et, lehet így marad. Ezt majd eldönti az aki írni fog ide. köszi
A zöld transzparenst nem tudtam eltüntetni. Amit az előző hozzászóló írt, azt én is megtaláltam, de hiába írom át white-ra, vagy transparent-re, ugyanúgy zöld marad. Annyit tudok, hogy a sablonnál a testreszabás menüpont alatt lehet állítani a színt, de ez az egész weblapra vonatkozik ilyenkor. Nekem meg jó a zöld, hisz én állítottam be. Csak ez a ronda layer tűnjön el
Tegnap elfelejtettem még egy dolgot. Szeretném hogy alul ne a "Régebbi bejegyzések" menüpont jelenjen meg, hanem ennek a pluginnek a számozott oldallistája. Van hozzá egy php kód, de nem tudom melyik fájlba kell bemásolni.
adms.hu | UI Designer
-
The DJ
addikt
Az első kérdésre, megkeresed a PHP fájlt, ami a főoldalad megjelenítéséért felelős és a the_content-et átírod the_excerpt-re, akkor a teljes bejegyzés helyett csak a kivonatot fogja megjeleníteni, pont úgy, ahogy a keresési találatlistán.
-
Joci93
senior tag
Szia,
1,
wp_trim_Words function-el kell meghívni a content-et.2,
.pushy-active .site-overlay {
background-color: white;
}3,
Media Query-vel simán el lehet tüntetni. 1024 felett display:none, az alatt display:block példáulLokális fejlesztésre ajánlott a XAMPP Windowson.
[ Szerkesztve ]
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Kérésre egy wordpress oldalt készítek. Sajnos a html és css ismereteim csak közepesek, a php meg minimális. Elakadtam a honlap elkészítésével, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Szeretném még hozzátenni, hogy nem várom el, hogy bárki is helyettem írjon át css és php oldalakat, csupán útmutatást szeretnék, mert a wordpress fájlok rengetegében képtelen vagyok eligazodni és nem igazán tudom, hogy mit keressek.
Az oldal, egy online folyóirat lesz, a problémáim pedig a következők:
Az általam használt sablonnál a blogbejegyzések egészben jelennek meg, viszont ezt sokkal inkább szeretném úgy, hogy csak az első néhány sor legyen látható. Észrevettem, hogy a sablon keresési találatainál pontosan úgy mutatja a blogbejegyzéseket, ahogy nekem ideális lenne. Ha ennek a css formázási vagy php kódját valamilyen módon át lehetne emelni a főoldalra, az nagyon jó lenne.
A jobb oldali "hamburger" menü megnyitásakor egy zöld transzparens réteg jelenik meg az egész felületen. Ezt szeretném kikapcsolni, mert ronda. Gondolom css-ben kell, de nem találtam.
Ide kapcsolódóan nem lenne rossz, ha a reszponzív megjelenésnél a hamburger menü csak mobil méretnél jelenne meg, szélesebb felbontásban meg ott lenne a kereső. A kereső odabiggyesztése gondolom már macerásabb, így ez a módosítás lenne a legkevésbé fontos.
A használt téma: zircone
Még a végére egy gyors kérdés: Ajánlottak nekem régebben egy programot, amivel lokálisan lehet adatbázist futtatni a gépemről. Könnyebb lenne ilyen módon szerkesztenem az oldalt, mert a webszerverem eléggé lassú. Tudtok valami tippet ehhez?
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
The DJ
addikt
válasz LógaGéza #1945 üzenetére
WooCommerce alá? Ha minden igaz, akkor ez tudja amit szeretnél: [link]
Simán WordPress alá: [link]
Másik: [link]
Kulcsszavak: WordPress Ajax Taxonomy filter
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
-
The DJ
addikt
válasz spiritex #1942 üzenetére
Működni fog. Főleg a linkelt MailPoet Newsletter. Láthatod, hogy a garantált kompatibilitás a 4.3.1-ig szól a 4.4-es frissítés nem nyúl a core funkciókhoz, csak új funkciókat ad hozzá a rendszerhez.
Általában, ha egy plugin az aktuális főverziót támogatja, akkor az alverziók frissítései után is működni fog. Tehát egy 4.x kompatibilitású plugin menni fog minden 4.x verziós WordPress rendszerrel. Persze ez nem szentírás, de ez a tapasztalatom.
Sablonokkal szintén ez a helyzet. Ha például 4.3 alatt működött, akkor 4.4 alatt is fog. A főverziók ugrásai előtt kell leginkább mérlegelni.
-
spiritex
veterán
Köszi a válaszokat mindenkinek! Akkor olvasgatok és backup-olok!
Már csak az érdekelne ebben a témában, hogy attól, hogy egy sablon vagy plugin korábban íródott, mint a 4.4-es WP és nincs is hozzá frissítés, mint ahogy az általam használt sablonhoz és pl. a MailPoet-hez sincs:
akkor addig nem is érdemes frissíteni a WP-t, csak majd akkor, ha a sablonhoz és a plugin-hez is megérkezik a frissítés? Vagy attól még működhetnek?[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
válasz spiritex #1938 üzenetére
Ha benned van a félsz, akkor teljes backup (adatbázis + összes fájl) minden nagyobb frissítés telepítése előtt. Én a BackWPUP plugint használom erre a célra + a saját oldalaim mentéseit hetente feltölti a Dropbox fiókomba. Így aztán nem sok esélye van az adatvesztésnek.
Egyébként nem nagyon volt még problémám sem WordPress, sem pluginek frissítései miatt, persze ha 3.0-ről frissítesz 4.4-re, akkor lehet, hogy lesz egy két meglepetés, de ha szépen lépegetsz felfelé a verziókkal, akkor nem szokott gond lenni.
Akkor van nagyobb probléma, ha a sablonod régi és már nem érkeznek hozzá frissítések. Ez növelheti a szívásfaktort.
-
Joci93
senior tag
válasz spiritex #1938 üzenetére
Általában mindig jók, mert tesztelik előtte az alpha / beta verziókat. Most ne vegyünk figyelembe a 4.2 kijövetelét követő hibáról.
[ Szerkesztve ]
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
Dexter68
addikt
válasz spiritex #1933 üzenetére
Én többnyire frissítek, de előtte mentek. Adatbázist, plugin mappát. Azt viszont nehezebb fejben tartani, hogy melyik bővítménybe kellett belenyúljak és időnként heves b*zmegolás van, mert még mindig nincs "child plugin" pedig jóvóna.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy ti minden gondolkodás nélkül frissítitek a bővítményeket és a WP verziót, azonnal ahogy megjelennek? Nincs ennek semmi veszélye? Nem kell semminek sem utánajárni frissítés előtt? Csak nehogy valami ne működjön... mert a hardver firmware update-eknél is sokszor van gubanc, és valami rosszabb, mint előtte.
Köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
LógaGéza
veterán
Még ha értenék is az Ajaxhoz
PHPben is ennyit tudtam összehozni, nagyon nekikéne ülnöm tényleg legalább egy nyelvet megtanulni"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Keresek egy megoldást, amivel hasonlót meg tudok csinálni, mint itt látható: [link] (ha nem ugrana oda, akkor a Configurator alatti lenyíló menükre gondolok). Tud valaki valami plugint ajánlani hozzá? Még csak tippem sincs hogy keressek rá."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
spiritex
veterán
válasz Fecogame #1927 üzenetére
Köszi a választ, de én nem oldalon belül szeretnék ugrani, hanem akár egy külső linkre kattintva, akár az én WP-s weboldalam egyik oldalán levő linkre kattintva, a WP-s weboldalam egy másik oldalának bizonyos pontjára vinné a látogatót.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy WP-ben van olyan, hogy egy megadott link egy WP oldalnak a közepére vagy aljára ugorjon, ne a tetejére? Köszi!
-
Nagytalp
senior tag
válasz infectedmann #1924 üzenetére
Köszi, ezt ismerem. Sajnos csak egy *-ot tesz a szó helyére. Azt hiszem moddingolom kell majd egy ilyen plugint!
-
Nagytalp
senior tag
Szükségem lenne egy szűrő pluginra ami bizonyos szavak kiszűrése esetén letiltja az adott bejegyzést és egy "Ejnye-bejnye!" üzenetet küld a rosszalkodó felhasználónak!
Tudtok ilyet ajánlani?
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Contact Form 7-ben lehet olyat csinálni, hogy front-end-ben az oldal látogatója adjon még hozzá új form-ot (vagy form csoportot) az elküldendő emailhez? Példa: árajánlat kérés egy szoba/ház fűtési rendszerének kiépítéséhez, ha több szoba van akkor minden szobának külön meg kell adni az adatait, és az ügyfél annyi új formot hoz magának létre ahány szobát definiálni akar.
Erre vajon alkalmas viszonylag egyszerű módosítással a plugin, vagy tudtok valamit más módszert egy ilyesmire?Előre is köszi!
www.adatfalodesign.hu
-
Dexter68
addikt
válasz trisztan94 #1920 üzenetére
Hát nehéz... Storefront sablont használok, child-theme-t csináltam hozzá reflexből. A css-változásokat a jetpack custom css-ébe írtam megszokásból.
Eleinte simán kint volt a woo alap árszűrője, a csúszkás, csak az ügyfél mondta, hogy a nagy árkülönbségek miatt használhatatlan. De addig nem foglalkoztam vele, nem teszteltem, hogy jól szűr-e, csak most, mikor megpróbáltam ugyanazt megoldani linkekkel.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Dexter68
addikt
válasz Dexter68 #1916 üzenetére
Már meglenne a megoldás, csak az a baj, hogy a csúszkás árszűrő sem működik. Hiába állítom be a min-maxot, nem a megfelelő árú termékek kerülnek a képernyőre. Ez mi a bánattól lehet?
-
trisztan94
őstag
A qTranslate helyett sokkal jobban megéri a WPML-t használni. Sokkal profibb, nagyon sok mindent tud, absolute megéri az árát.
2. Csak akkor fog működni ha a sablon támogatja a qTranslate-et. Nézd meg a doksijában. Ha nem támogatja, akkor készíteni kell egy child theme-et és belenyúlni a megfelelő template-ekbe.
-
Gabis
őstag
Sziasztok,
kezd összeállni a dolog.
Eddig Wp+Wc+Storefront theme+qTranslateX
Két kérdésem lenne.
1. a translate segítségével az url-t nem tudom megváltoztatni vagy csak én siklottam át felette?
2. ha magyarról angolra váltom a nyelvet be lehet állítani, hogy Ft helyett dollárt vagy euro-t mutasson a termék értékénél?Első körben ennyi
Előre is köszönöm -
Dexter68
addikt
Woocommerce alatt mivel tudok olyan widgetet tenni az oldalsávra, hogy árak szerint korlátozzam a megjelenített termékeket? Azért nem jó az alap poti, mert van 5 000 ft-os termék is, meg tízmilliós is és ez nagyon megnehezíti a pontos beállítást. Inkább olyat szeretnék, hogy rádiógombokkal beállítom, hogy
⚪ 5-25000
⚪ 25001-100000
◉ 100001-500000
⚪ 500001-1000000
⚪ 1000001-1000000[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz trisztan94 #1914 üzenetére
Én ilyen netpincéres és egyéb "több étterem rendelését kezelő" template-et kerestem hónapokon keresztül, viszont mivel nem találtam (ha azóta van változás ez ügyben, akkor szóljatok) ezért úgy döntöttem, hogy majd magmanak szépen lassan de lefejlesztem.
Egy kérdés van köztetek olyan aki vállal plugin fejlesztést wordpresshez, viszonylag nagyobb falat és én inkább foglalkoznék csak az UI-val?
www.adatfalodesign.hu
-
trisztan94
őstag
válasz TheProb #1912 üzenetére
Persze, elméletben össze lehet, de azért biztos lesznek olyan kérések amiket alapból nem fog tudni, így lehet bele kell nyúlnod majd template-ekbe, pluginekbe, vagy akár újakat csinálni. Tipp: használj child theme-eket!
(#1913) Gabis
Minden modern tárhelynek kell vinnie a WP-t WooCommerce-el alapértelmezetten.
A Dimát viszont nagyon nem ajánlanám. Kb 15 oldalunk van náluk, folyamatos bajok vannak velük. Néha leáll fél órára az egész szerver (fekete szerveren van mind), néha adatbázis hal meg. Meg normál PHP fájlokra küldik az e-mail-t, hogy vírusos és töröljük le, mert törlik az oldalt. Már szinte naponta hívogatjuk őket...Helyettük ajánlanám a Tárhelyparkot, olcsóbbak és jobbak.
-
Gabis
őstag
Igényel valami extra szerver beállítást a Woocommerce?
A Dima tárhelyszolgáltatóra gondoltam mint kivitelezés. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Össze lehet legózni egy étterem oldalát pluginekkel, hogy müködőképes foglalási, rendelési és fb-os login szolgáltatás menjen rajta? Neten találtam pl a foodpress theme-t, amiben benne van az order és reserve funkció is.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
trisztan94
őstag
válasz trisztan94 #1908 üzenetére
Pont most néztem meg a Rating System plugint megint, 10 perce dobott ki a fejlesztő egy update-et rá ami már majdnem mindent tud, eddig jó lesz!
-
trisztan94
őstag
Egy fasza, testreszabható upvote-downvote plugin-t keresek már napok óta, de nem találok olyat, ami megfelelne.
Próbáltam már az Ulike-tól kezdve a Rating Systemig.
Annyi kellene, hogy egy-egy bejegyzésre lehessen szavazni. 4 dolgot kellene shortcode-al vagy php functionnel kiírnom külön helyekre:
- upvote gomb
- downvote gomb
- upvote-ok száma
- downvote-ok számaEzeknek mind a single post nézetben, mint a post listázó custom template-ben menniük kell.
Ezen felül nyilván lehessen rendezni a dolgokat upvote-ok alapján.
A Rating System plugin nagyon jól csinálja ezt az upvote-downvote dolgot, azonban egy darab shortcode-dal üzemel és így nem tudom külön szedni a dolgokat ahogy a design-ban az ki van kötve.
Tud esetleg valaki erre megoldást? Legrosszabb esetben arra gondoltam, hogy írok rá egy saját plugint, de az leglább 2-3 nap, határidőm meg vészesen közeleg.
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Minden automatán működik, nem is kellesz hozzá
A vásárló kosárba teszi a terméket, átirányításra kerül a PayPal felületére, ott bejelentkezik, fizet, a PayPal sikeres fizetés esetén visszairányítja a weboldaladra, ezzel egy időben értesítést is küld az oldalnak (IPN), hogy a fizetés sikeresen lezajlott, az oldal pedig e-mailben kiküldi a linket, ahonnan a vásárló le tudja tölteni a digitális anyagot, vagy éppen rögtön a visszairányítás után le is tudja tölteni.
-
Gabis
őstag
Köszönöm trisztan94 és The DJ
Hogy kell ezt majd elképzelni?
Jön a egy értesítő az oldalról, hogy új rendelés érkezett, belépek az adminba, Paypal-on ellenőrzőm a befizetést és engedélyezem neki a hozzáférést a fájlhoz?
Mi alapján tudom azonosítani, hogy a fizető a rendelő is egy személyben? -
The DJ
addikt
Ahogy előttem is írták, a WooCommerce alapból tudja ezt és benne van a PayPal Payment Gateway is.
Többnyelvűségre Qtranslate X, vagy ha ennél is komolyabb kell, akkor WPML, de ez fizetős.
-
trisztan94
őstag
WooCommerce-ben be van építve alapból a PayPal és a digital download.
Wordpressen semmiképp se használj mást, mint a WooCommerce, az a legjobb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest