-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
egil
csendes tag
válasz Claude Leon #15573 üzenetére
Igen, az Asus cserélve lesz.
megnövekedett forgalom? ezt nem értem. Milyen rádiós ügyek? :-)
Persze, WPA2 titkosítás van, az öreg asus kártya is tudja.
Semmi nem változott a rendszerben egyébként, új modem jött és 8 helyett 15 mbps lett a sebesség, ami kábelen meg is van, csak wifin nincs. A kábelt azért még megnézem, nem emlékszem, hogy a szerelő mire dugta a laptopját, a modemre vagy a routerre...Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
egil
csendes tag
válasz Gubek-Einste #15567 üzenetére
Köszi, én is errefelé sejtem a megoldást. Abból indultam ki, hogy az emeleten a g-s USB-s kütyü tudta azt, amit a b-s antennás PCI kártya, tehát a kártya az antenna ellenére gyenge már ide. Azt azért még megnézem, hogy az USB-s most mit tud a födémen át. Sokat nem remélek, mert a lenti gépben 3m-re van a routertől és semmitsem gyorsult. Ez az, ami miatt a router vagy annak beállításai is gyanúsak. G-s cucc mindegyik, szinte egymás mellett vannak, mégsem javult a sebesség 8-ról 15 Mbps-re váltva. Önmagában az nem érdekel, hogy az USB sem gyorsult, mert amire és amennyit használják (anyám netezik hetente 2x), arra jó. Csak nem értem.
Pl. egy ilyennel kezdenék a tetőtérben: [link].Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
egil
csendes tag
válasz adamka16 #15564 üzenetére
Köszi, de nem figyeltél. Nem az USB-s sebessége érdekel, az jól van úgy ahogy van. Az antennásé lett kevesebb a nagyobb sebességű net ellenére. Világos, hogy vagy az eszközök beállítása, vagy cseréje lesz a megoldás. A 8 mbps-ből nagyjából 6 megvolt eddig, most sincs több, inkább kevesebb. Ami az USB-s esetében nem számít, de az antennásnál már igen.
A router antennája szerintem 5 dbi-s, a PCI wifi kártyáét nem találom, olyan régi már.
Az antennák irányítgatását megpróbálom, ám korábban amikor próbáltam beállítani őket, a függőleges tűnt legjobbnak mindkét eszközön, noha a router szinte alatta van a kártyának.
Az alma alak bizonyára igaz, gondolom akkor az alma oldala kéne, hogy a kártya antennája felé nézzen. Tehát majdnem el kell fektetnem a routerét, aztán a kártyáéval majd játszom még.
Ezt az ötletet köszi.Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
egil
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link TL-WR543G router a családi ház földszintjén, a T-home-os modemből vezetéken kapja a netet. Tőle 3m-re lévő gépben egy szintén TP-Link TL-WN321 USB eszköz, a tetőtérben (betonfödém van) egy antennás PCI Wifi hálókártya, ami Asus és csak b-s. Eddig a 8mbps-os T-Home kábelnet jött 6-6,5 Mbps tempóval az USB kütyün és 5,5-6 Mbps tempóval az antennás kártyán.
Tegnap bekötötték a 15Mbps-es szolgáltatást, aminek eredménye az USB-s kütyün változatlan sebesség, a tetőtérben 5-5,4 Mbps.
Szóval inkább lassult, mint gyorsult volna. Ja, madzagon megvan a 15Mbps, dehát épp azért van ugye wifi, hogy ne legyen madzag.
A kérdés: merre induljak, hogy javuljon a helyzet? A lenti USB-s sebesség nem annyira probléma, az anyám lakása, neki ez a tempo OK. A tetőtéri már fontosabb, azt én használom és nem azért rendeltem IPTV-t és gyorsabb netet, hogy ebből csak az egyiket használjam:-)
Szóval g-s eszköz fenn is? Komolyabb antennák? Más ötlet?Még annyi: a tetőtérben az USB-s eszközt kipróbálva nagyjából ugyanazt tudta, mint a PCI-os. Legalábbis eddig, még nem próbáltam a gyorsabb nettel. Mivel lent alig gyorsult, nem láttam értelmét.
köszi
egilSilence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Hővezető paszták
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Philips LCD és LED TV-k
- Netflix
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Napelem
- Milyen házat vegyek?
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 1TB SSD / 2TB HDD / 750w Gold! BeszámítOK
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AlzaErgo gurulós TV állvány 37"-70" fekete - alkalmi áron
- Thinkpad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- OnePlus 12 16/512GB Új állapotban 12hó jótállás+Áfá-s számla!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest