Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz HummeRC #4594 üzenetére
Nem akarok vészmadárkodni, de asszem a topikban volt szó róla, hogy régebbi scsi driverek discontinued-státuszt kaptak, és mivel nem lettek update-elve, ezért kiszórták őket a telepítőkészletből.
Nem vagyok tuti benne
Amúgy esetleg meg tudod nézni másik gépen, hogy indul-e a telepítő?
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz HummeRC #4596 üzenetére
Előfordulhat, hogy újra ki kéne írni a képfile-t. Sokak jártak úgy, hogy nem bootolt, hibaüzenetet produkált bootolás után, és hasonlók.
Nézd, hát ha jó az XP, és ha esetlegesen vállalod azt, hogy ha sz@r lesz a rendszer frissítés után, hogy újrarakd, akkor próbát megér, hogy frissítsd...
Véleményem szubjektív...
-
senior tag
Sziasztok.
Gondoltam kipbálom a másodlagos gépemen a win7-et, mielőtt a fő gépemmel erre állnék át.
A probléma az, hogy bootol a dvd, elkezdi tölteni a telepítő fájlokat, futnak a fehér töltő csíkok, majd amikor történnie kellene valaminek (nem tudom, csak gondolom, mivel nem láttam korábban win7 telepítőt), akkor egy üres képernyőt kapok, az első oszlopban sok H betűvel. Ezzel meg is fagy a gép és lehet ki és bekapcsolni újra. Még egy hibaüzenetet sem dobott, hogy mi nem tetszik neki, pedig akár működhetne is. (Compaq AP550 gép: dual p3, 1gb rambus, ati 9550 128mb agp, integrált adaptech u160scsi vezérlő, 36gb seagate u160scsi, pio116 ide író, ac97 hang, intel pro100 lan)
Xp sp2 hibátlanul fut rajta úgy, hogy mindent felismer már telepítéskor és nem kér semmi drivert.
Valaki látott már ilyet?
Erre gondolok:
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
rendben, akkor talán holnap (vagyis majd ha ma felkeltem...) rászánom magam ,mert már erre (a rosszra) felraktam kb az összes programot ...
Na itt állj meg ahogy vagy! Nincs semmi gond a telepítéssel, minden ott van a boot partición aminek ott kell lennie! A telepítésekkel semmi gond, az a 40 gigás terület az aktív és rendszer partició.
Nálad a BIOS-ban lesz valami gebasz, mert valamiért nem találja az alaplap induláskor a rendszer winyót!
-
tototos
őstag
Mennyi hely kell egy win7 profnak(x86)? 30 vagy 40 gigát hagyjak neki?
-
rigo88
aktív tag
ha egy alhálózaton vannak, pl routerral, akkor - ha végképp nem megy az összekapcsolódás - fogod és bejelentkezel mindkét helyen msn-re és full sebességgel átküldöd amit át akarsz. jobb esetben. itthon egyik irányba működik, másikba nem... fura.
Morden24: ja. majd' 53ezer.
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
sfdrakex
nagyúr
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
the key "enable prefetcher" on mine is set to value 3 which is "prefetch all"
has this value changed in your registry ?
the values used in windows
prefetch are :
0 - Disable Prefetch in Windows1 - Prefetch only Application Launch files
2 - Prefetch only Boot files
3 - Prefetch all
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
XSiGma
aktív tag
Sziasztok két gépet szeretnék összekötni adatmentés céljából.Mindkettőn win7 van.A két gép nem látja egymást,pedig a létező összes beállítást próbáltam már,mindkettőn engedélyezve van minden,két külön ip címet osztottam ki nekik és semmi.A diagnosztizálás sem ért túl sokat.Milyen módon lehetne ezt megoldani?Előre is köszi.
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Most Win7-nél régebben XP-nél is memória bővítés volt, észrevettem, hogy akkor alapértelmezetten megugrott a rendszer mermória használata is... Most ilyenkor a windowsok felavatják az új ram egységet? (csak érdekel, hogy ez miért ugrik meg a memória fogyasztás is)
-
scream
veterán
parancsolj, a gyökérmappa
TC - mi az ?
igen,betettem a telepítőt,ráboot,törlöm régi particiot, uj particio, gyorsformázás,install, kész és még mindig fenn áll a probléma ...
-
sfdrakex
nagyúr
Ha törlöd a particiót, majd win7 ről bootolsz és nem hozol létre újat csak simán enter hogy arra tegye és így magának hozza létre akkor se bootol róla? Biosban nézzd meg milyen modban van a vinyod ha sata-s, illetve ha lehet semmi mást ne tegyél be a boot menübe csak a vinyódat amin a win7 van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Clemi
veterán
Nos ránéztem az XP alatt a lemezeimre, és .... szóval úgy néz ki, neked most is aktív a C meghajtód, mivel az XP lemezkezelője az aktív státuszt külön nem jelöli, csak jelzi, hogy az a partició a system. (Bocsi de régen használtam már XP-t)
Innentől viszont lövésem nincs miért nem találja a frissen telepített rendszered a saját boot állományát.
De most komolyan! Beteszed a telepítő lemezt, törlöd azt a 40 GB-os területet, majd újból létrehozod, ráengeded a telepítőt, rendben feltelepül, és mégsem hajlandó elindulni róla?
Biztos hogy a boot sorrendben első helyre az a winyó van beállítva, vagy egyáltalán be van állítva a boot eszközök közé?
Egyébként most pl mik vannak a C meghajtó gyökerében? A TC-ről csinálhatnál egy képernyőképet.[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
-
zso73
veterán
Sziasztok!
Full legális win 7 32 bites 7600-as fut a gépemen.
A problémám az, hogy nem minden szöveg magyar. Lehet ezt valahogy javítani? MUI pakk, vagy valami. Win update sem gond, csak valami legyen. A területi beállításoknál nem találtam frissítési lehetőséget."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Clemi
veterán
Ja meg ebben a fajta winbe nincs olyan opció, hogy az ablakokat 3d-ben lehet kezelni?
Van ebben sokminden, el se hinnéd mi minden, és képzeld még 3D- ablak lapozgató is
-
Nordic
Közösségépítő
válasz hackeeeee #4537 üzenetére
Akkor a virtuális xp nem megoldható, gondolom ? mindegy van nekem egy 2gb-os memkártyám usb-s adapterrel csak hát ugy kényelmesebb lett volna. , meg lenne értelme a beépített 8gb-nak a telefonba....
nalol a végén meg most látom a vmware cuccot , teszek vele egy próbát...
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
üdv
Lehetséges valamilyen módon win 7 home premium alá virtuális xp-t telepíteni?(ha jól tudom xp-mód kilőve). Vettem egy új telefont de nem hajlandó sehogysem adattárként felismerni semmilyen módon:[link] csak ennyit látok az eszközkezelőben, és ez is eltűnik úgy 10sec alatt. illesztőprogramot nem hajlandó frissíteni(a rendszer szerint ez a legfrissebb). a gyári programja felismeri de 120mb-os zenét 15 percig tölt a telóra, szal ezért kellene egy virtuális xp a 7es alá...előre is thx a helpet.
-
adam_
senior tag
És erre valaki: [link] Köszönöm az eddigi segítséget is!
-
MODERÁTOR
Meglett fiuk, csak megetettük vele a vista drivert
Everybody lies.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nade, ha azt mondod hogy ~40GB-t foglal a két mappa, igaz?
Ha igaz, akkor ha nincs a 2 játék, akkor -20GB, akkor már 20nál tartunk, és ez alapból barátian hangzik.
Nade, amúgymeg, nem tom.. lehet az a kósza 10gb ami partícionáláskor elveszik. bár az leválasztott partíciónál az "utolsóból" marad le, úgymond. Szal, nem tom...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
sfdrakex
nagyúr
Alapból be van. (vezérlőpult/rendszer/rendszervédelem). A másik hogy esetleg C meghajtón jobb klikk/tulajdonságok/lemez karbantartó hátha maradt valamiből szemét. Ja és a page file is foglal helyet, nem csak a hybernálásé.
-
nfsu17
veterán
válasz hackeeeee #4517 üzenetére
Igen, 2db játék ami maguk foglalnak cirka 20GB-ot, ez nem is lenne gond, de ezeken kívül még a 3dmark ami foglal 0,5GB-ot, és ugye a maradék az program, de semmi film, kép ilyen, csak játék, program, böngészés.
Nem mintha hiányozna az a 10GB-t, de hol van, ez idegesít most.---
sfdrakex
Azt ö passzolom. Ha alapból bevan, akkor bevan.
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Hol lehet beállítani Win 7-ben, hogy a tálcán, az óra mellett ne fusson olyan sok program, csak ami a szükséges? Mert én az msconfigba kiszedtem a pipákat csomó program mellől, újra is indítottam a gépet, de azok a progik továbbra is futnak, és ott vannak az óra mellett kijelezve. Valamint rendszer karbantartó programot ismertek, amivel törölni tudom a felesleges registryket, fájlokat, ilyesmiket, Win 7 alá persze?
-
nfsu17
veterán
válasz hackeeeee #4512 üzenetére
Nem volt régi oprendszer, egy bontatlan lemezre tettem rá. Telepítéskor természetesen létrehoztam ezt a 150GB-os partíciót és "formázást" nyomtam. Gyorsan megtörtént a formázás, de feltelepült.
HS sentinel szerint 100/100-as a WD.
--------
negyedes
10GB akkor ez amit nem látok? Nem sok ez egy kicsit?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
scream
veterán
felraktam először win 7et a 40 gb-os particiora, majd miután még mindig fenn állt ugyan az a hiba, formatláltam win 7et és felraktam egy XP-t majd megint ugyan az a hiba ...
tehát most csak egy XP-m van aminek ugyan az a baja mint ami az eredeti win 7emnek volt ... (viszont a 40 gigás particion van )
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
C-n van a win7.
A rejtett mappák be van kapcsolva, szóval nem látom a rejtett fájlokat.
A partíció 149GB.
Ha belépek a C-re, látom ugye a program files, windows mappát.
Mindent a C-n belül (tehát pl PF, windows könyvtár is) kijelölök, tulajdonságok, és kapom azt a foglalt lemezterületre, hogy 35,8GB.
Ehhez még talán hozzájön a 4GB hibernálási fájl, tehát össz. 39,8Gb ami foglalt ezek szerint ~40GB.
10GB az hol a túróban van aminek szabadnak kellene még lennie?Csak mert egyik nap még 105GB szabad, ma meg 103GB és azóta feltettem egy trójai eltávolítót (35MB), meg az acrobat reader 9-et, ami cirka 220MB.
A cucc elég friss, nincs még 1 hetes, vírus (avast), trójai nincs.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
hackeeeee, negyedes:
Igen van driver ati oldalán, de nem ment fel, viszont a gyári lemezen lévővel már megoldódott a dolog. Azzal megy.A hanghoz viszont nem jó a cucc Nem csinál semmit..
Everybody lies.
Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest