Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Kékes525 #22171 üzenetére

    Ha elolvasod, akkor választ kapsz néhány olyan morális kérdésre, amit boncolgatsz. Természetesen ez nem egy egyszerű fantasy könyv, hiszen Tolkien mélyen hívő katolikus ember volt, műveire pedig erősen hatott hite, ami meg is látszik bennük. A Szentírás például nem írja, hogy Isten miért hagyta a sátánt tevékenykedni, de az említett műben Morgoth példáján választ kaphatsz rá.
    Természetesen nem gondolom, hogy Tolkien műveit a Szentlélek sugalmazta volna, viszont megjelennek benne ezek a kérdések, amikre elfogadható és logikus választ ad. Valamint egy rendkívül jó (egy kicsit nehéz) olvasmány, ha valaki szereti a mitológiákat.

    "Na ezt nem értem. Az külön entitás? Nem egy közös tulajdonsága Istennek és Jézusnak?"
    A Szentlélek nem egy tulajdonsága az Atyának és a Fiúnak, hanem egy önálló személy a Szentháromságban, aki saját akarattal bír. "A három isteni Személy egy Isten, mert mindegyikük azonos az egyetlen és oszthatatlan isteni természet teljességével. Valóságosan különböznek egymástól a relációk révén, melyekkel kapcsolatban vannak egymással: az Atya nemzi a Fiút, a Fiú születik az Atyától, a Szentlélek pedig az Atyától és a Fiútól származik."

    "Jézus ott volt a teremtés pillanatában?"
    A Szentírás azt mondja, hogy Jézus által, érte és őbenne lett teremtve minden, semmi se lett Nélküle. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy Jézus az időtlenségben létezett az Atyával és a Szentlélekkel, így nincs se kezdetük se végük (ezek csak időben értelmezhető fogalmak).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák