Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Viszlát #2191 üzenetére

    Azért az egy érdekes gondolat, hogy a számodra keresztény egyházak miből és honnan voltak képesek a egyetemes igazságra rálelni. Mikor ugye elég sokéig a kereszténység egyet jelentett a katolikus vallással. Ez két részre szakadt, de nagyon hasonló maradt. Aztán alig 500 éve kezdtek megjelenni máshogy gondolkodó katolikusok, például Luther. Az anglikánok csak a pápától való függést kerülték ki. A többi nagy protestáns vallásnál is tudjuk, hogy kb milyen okok vezettek a reformáció elindulásához. e azt kérdem, hogy kb 1500 év közös út után honnan tudják az egyes protestáns vallások, hogy ők kanyarodtak vissza a helyes útra? Főleg azért érdekes, mert mind több irányba indultak el.

    Az egyházak közül majd mindben van olyan tanítás, vagy magyarázat, ami valamennyire sántít. Teremtés vs. evolúció, vagy a transszubsztantináció kérdése, amik eléggé neccesek. Értem én, fontos kérdések, mikor hitvita van, vagy vallásháború. De Jézus tanítása szempontjából közel lényegtelen, hogy az ember hogyan alakult ki, és hogy mi történik az oltár előtt az ostyával, hogy hány szín alatt áldoznak vagy úrvacsoráznak, és hogy hány Mária szobor van templomonként. (Zárójelben meg kell jegyeznem, hogy a szentek ereklyéinek nagy jelentőséget tulajdonítás kb hülyeség, ugyanígy egyes bigott fanatikusoknál megjelenő Mária-imádat, amit hivatalosan a katolikus egyház sem fogad el.)

    Szóval, hogy melyik egyház képviseli a helyes utat, nem egy egyértelmű kérdés.

    Arra viszont nagyon kiváncsi vagyok, hogy te melyik egyház tagja vagy, milyen vallást gyakorolsz. Ugyanis lehet, hogy saját figyelmetlenségemből adódóan, de számomra nem derült ki. És talán fontos lehet tudni, hogy amiket mondasz, azok körülbelül hova köthetők. Leírtad, részben sszemélyes tapasztalások révén. De milyen vallás?

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák