Új hozzászólás Aktív témák

  • Füleske

    addikt

    válasz borg25 #21482 üzenetére

    A válaszodnak nem sok köze van a kérdésemhez. Kérdésem továbbra is :
    "Kíváncsian várom , hogy a Biblia dogmarendszere hogyan fejlődött az elmúlt 1700 év alatt , mi lett átírva , korszerűsítve." Tehát mióta írott formában összeszedték.
    A Jézus példád ugye maga a Biblia , tehát nem válasz , a többi meg az egyes vallási csoportok dolgairól szól. Az hogy minden egyes rend , szekta , gyülekezet , szent , atya mit tartott vagy tart fontosabbnak mint mások az nem a Biblia fejlődése , hanem az egyes csoportoké. ( ha lehet egyáltalán fejlődésnek nevezni pl. a mormon vallást)
    Ezért írtam az Ádám-Éva példát. Valahogy csak nem akar bekerülni a Bibliába az evolúció (sem). Tényleg Jézus miért nem említette ?
    Búcsúcédulák eltörlése ? Anyanyelvi misék ? Ezek végképp sehogy sem kapcsolódnak a Biblia fejlődéséhez.

    A cölibátus a protestáns egyházaknál nem létezik.
    "Abortusz esetén például azért, mert az egyház álláspontja szerint a lelket Isten a fogantatás pillanatában megteremti egésznek, és nem pedig a születéskor." Ha a lélek szó alatt az alapvető agyfunkciókat értjük akkor a kettő között lehet valahol. "egésznek" : szép is lenne ha a petesejt+spermium egyből vágná az egyetemi matekot. :)
    "Az egyház meg mit mondjon?" Mondjuk ha erre vonatkozólag nincs Bibliai kijelentés akkor inkább semmit. Ha meg van akkor azt.

Új hozzászólás Aktív témák