Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Füleske #21475 üzenetére

    Azért mert le van írva, még nem kell elfogadnod. A cél nem az, hogy betartsd a könyvben leírt szabályozást, hanem, hogy a szabályozás szellemében élj. Meg kell tanulnod alkalmazni.
    Le van írva, hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot. Ami nagyobb baj, hogy a sorrend is. A jelenlegi tudásunk szerint a 6 napos időkorlát és a sorrend hülyeség. A 6 napra még lehet azt mondani, hogy az időegységet jelképez Isten életében, s az egész lehet 14 milliárd év. Viszont tudjuk, hogy a csillagok előbb voltak, mint a nap. Az élet a vízben jelent meg, és nem a szárazföldön a növényekkel. Ha szó szerint ragaszkodsz hozzá, vesztettél, míg ha ahhoz ragaszkodsz, hogy Isten áll az egész mögött, és ő teremtette/formálta nyersz.
    A vallásnak lényegtelen eleme a teremtéstörténet. Számomra a Jézusi tanítások és a szeretet jelentik a sarokkövet. Ez az a rész, aminek át kell mennie, ha a keresztény vallást meg akarom ismertetni valakivel. Viszont, mikor beszélek róla, akkor sem azt mondom, hogy ezt azért kell elfogadnia, mert ez a Bibliában van leírva, és az a létező legjobb információforrás, plusz nonpluszultra indoknak, mert ezt maga Jézus a földre szállt Isten mondta. Aki nem ebben a hitvilágban nőt fel, annak ez nem mond semmit. Számára ez ugyanolyan, mintha a Koránból idéznék, vagy Buddhára hivatkoznék.
    Az igazságban az a jó, hogy nem kell tekintélyre hivatkozni. Azt logika mentén is be lehet látni. Maximum bizonyos területnél használod azt, hogy még nem érted miért működik, de mivel más területen igazolt az igazságtartalma, ezért elfogadod, mert feltételezed, hogy itt is hasonló összefüggések állnak a háttérben.

Új hozzászólás Aktív témák