Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21464 üzenetére

    Emberi személyről aki a mennybe került, és rosszat tett nem írnak. Viszont ez nem jelenti az, hogy ne lehetne megtenni.Viszont a dolgot nehezíti, hogy a kiválasztási rendszer olyan jó, hogy nehezen jut be olyan, aki aztán ott rosszat tenne. Szerintem semmi se tiltja, hogy előforduljon, apróságokban talán elő is fordul. Lucifer, igaz nem ember volt, hanem angyal, viszont az angyalok is rendelkeznek szabad akarattal, s ezért szerintem jó példa.

    Egy összetett rendszert részeire bontva elemzed és javítod. Gazdagról szóló viccben van csak, hogy tele a kocsiban a hamutartó, ezért újat vesz, normál ember ilyenkor elhárítja a hibát azaz kiüríti a hamutartót.

    Sajnos lapos föld hívők is vannak, velük se sokra lehet menni. Vannak olyanok is, akik tényleg szó szerint veszik azt, hogy a föld 5000 éves, azon tényleg csak mosolyogni lehet, mert nem látják a lényeget s elvesznek a részletekben.

    Számomra a Bibliát hasonló a Newtoni fizika könyvéhez. nagyon jó, vannak részei melyek egyetemesek, megkérdőjelezhetetlenek. Viszont tudjuk, hogy egy részecske, vagy fénysebesség közeli sebességgel haladó tárgy, vagy akár a Merkúr (Túl közel van hozzá a nap tömegvonzása) mozgásának leírására alkalmatlan, pedig a gépkocsi mozgását tökéletesen írja le. Most igaz az E=1/2*m*v^2 vagy nem?

    A társadalommal az a baj, hogy hajlamos elbutulni. Előnyben részesíti a Mónika showt David Ettemboronál. Szívesebben nézik, ezért jobb a reklámbevétele, a kereskedelmi csatornák a reklámból élnek, ezért Mónika showt fognak adni, ettől az emberek még kevésbé lesznek fogékonyan a tudásra, a Mónika show is unalmas lesz nekik, s inkább a szellentő vagy Jerry Springer showt fogják nézni. Ezért lennének a közmédiák, amik állami támogatásért cserébe, beérik kevesebb reklámmal, s építő jellegű műsorokat sugároznak.
    Ugyanez igaz mindenre, a rádióra, az írott sajtóra, az is meghalt, mert nem tudott versenyezni az online sajtóval. Így az oknyomozó, vagy egy témát jobban kifejtő írásoknak lealkonyodott.
    Szóval lassan hülyülünk, össz társadalmilag, s mivel átlag, ezért normális. Csak nem kéne ehhez húzni a törvényeinket.

Új hozzászólás Aktív témák