Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    Eszembe jutott egy másik kísérlet, amit szinte bárki meg tud csinálni, öt ember kell hozzá és egy szék. Természetgyógyászok annyira nem szeretik, mert erőszakosan megnyitja a koronacsakrát, amin keresztül míg az nyitva az illető sebezhetővé válik, de ha a tudomány szerint nincs koronacsakra, akkor nincs ilyen veszély.
    Az öt ember közül egy leül a székre, lehetőleg a legnehezebb. A másik négy embernek kell felemelnie. Mindenki összekulcsolja a kezét úgy, hogy csak a mutató ujját nem hajlítja be és így helyezik a mutató ujjukat az ülő személy hóna és térde alá. Először érdemes kipróbálni, hogyan kell ezt megtenni, ekkor meg lehet nézni, hogyha az ember nem csinál semmit akkor milyen nehéz az ülő ember.
    Kezdődjön a kísérlet:
    A négy ember egymás után rakja a kezét az ülő ember feje felé, úgy hogy nem érnek hozzá se az ülő fejéhez, sem egymás kezéhez. (1. bal, 2 bal, 3 bal, 4 bal, 1 jobb..)
    Egy idő után melegedést lehet érezni a kezeken, ha ez megvan, akkor amilyen gyorsan csak lehet az előbb említett módon meg kell próbálni az illető felemelését. Látványosan könnyebb lesz. Magyarázat?

    Hasonló technikát használnak a kung-fuban. A történelem tanárom, mellette aikidózott is, többször járt Japánban. Tartott oktatást is, az egyik gimnáziumi napon bemutatót is tartott. Az egyik ilyen az volt, mikor két erős diáknak el kellett tolnia mikor koncentrált és mikor nem. Mondanom sem kell, mikor koncentrált nem tudták. Nem volt nagy darab 160-170cm normál testalkat, a diákok nagyobbak és testesebbek voltak. Sajnos idén meghalt, nem tudom azt mondani menjetek el hozzá és nézzétek meg, nem kérdeztem hol tanulta a technikát.

    Az eltolásosnak egy lightos módja, mikor megpróbálod a másik embert kibillenteni az egyensúlyából. Három ember kell hozzá. Ketten felállnak egymással szembe összezárt lábbal, mindketten kinyitva felemelik a kezüket a mellkasuk elé, mintha csak meg akarnák adni magukat. A kísérleti alany becsukja a szemét, a harmadik mögé áll, hogyha elesne, el tudja kapni. Most az első összedörzsöli a tenyerét, és úgy rakja a kísérleti személy kezei elé a kezét, de figyel arra, hogy a kezek nem érhetnek össze. Esetlegesen egy picit mozgathatja a kezét, próbálja meg ellökni. Szintén melegséget lehet érezni, és a kísérleti alany taszítást fog érezni. Technika ellen szól, hogy biztos lehet pszichológiai magyarázatot is találni rá. Viszont cserébe nem veszélyes, könnyen kivitelezhető.

    Hírtelen ezek jutottak eszembe amikre a jelenlegi fizika nehezen tud magyarázatot adni, bárki számára elérhető kísérletek. Nem ima, nem lehet rá azt mondani, hogy Isten szuverén lény, és ő dönt úgy, hogy nem teljesíti. Mondhatnám még a dobókockát is, 60x kell dobni, és megnézni, hogy hányszor sikerült megtippelni, hogy hányast dobtunk. Valószínűség számítás szerint 10x találjuk el, ha ettől kiugróan eltér, akkor az már magyarázatra szorul, de ehhez a kísérlethez képesség kell, míg az előző kettőhöz nem.

Új hozzászólás Aktív témák