Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21206 üzenetére

    A kedves láncfűrészes példádhoz: elmész fogorvoshoz, a doki meg azt mondja hogy sajnos elfogyott a fájdolomcsillapító. De azért kifúrná a fogad. Szerintem te is elküldenéd egy melegebb helyre.
    Mérlegelnék, ha nem lenne más lehetőségem, akkor azt mondanám fúrjon. Jobban járok, ha ma fúr fájdalomcsillapító nélkül, mintha holnap és még 1 napot szenvedek a fogammal.

    Szóval szerinted jogos verni a gyereket, mert a tanár/nevelő/anyámkínja nem kapott megfelelő felkészítést?
    Nem nem jogos. Akkor jogos, ha kapott megfelelő felkészítést, kipróbált már más módszereket és már csak rosszabb alternatívái vannak.

    Már megbocsáss, de az ilyen erőszak vagy indulatból történik, vagy azért mert az elkövető jogosnak gondolja.
    Egyetértek.

    Egy felnőttnél sokkal gyengébb, értelmileg kevéssé érett egyénnel szemben hogy lenne jogos?
    pl:
    Pistike, már ezerszer megmondtam, hogy ne húzogasd Rozika haját, fáj neki. Ha még egyszer meghúzod idejössz és kapsz egy körmöst.
    Még egyszer meghúzza.
    Lehetőségek:
    Pistike, neked jogaid vannak, nem tehetek semmit, max Rozi.
    Pistike, már ezeregyszer megmondtam...
    Pistike, menj ki az udvarra, igazolatlan. (Iskola és a tanár felelős, ha bármi hülyeséget csinál és baja esik akkor őket veszik elő, nem Pistikét)
    Pistike, mars az igazgatóhoz.
    Pistike, sarokba. (És esetleg nem hajlandó oda menni.)
    Pistike, gyere ide kapsz egy (gyengéd) körmöst. (Hogy lássa, hogy megtartom a szavam, és a dolgoknak következményei vannak, esetleg hozzá lehet tenni, hogy a következő már erősebb lesz)
    Pistike, gyere ide kapsz egy olyan körmöst, hogy egy életre megemlegeted, csak előtte kimegyek az erre a célra vásárolt acélmerevítéses szupernehéz vonalzómért, egész héten erre edzettem.
    Pistike, én szóltam pont itt által melletted, rajtam az acélbetétes surranó, minek menni a vonalzóért, először a fejed a padba verem és ha összegörnyedve lecsúsztál a földre, akkor elbeszélgetünk a jó modorról. Idén már nem kell jönnöd.

    Igazgatói talán lehet még jó megoldás, de szerintem egy gyengéd körmös, olyan ami nem fáj, de érezteti, hogy igen is következetesen kitartok a mellett, hogyha nem viselkedik megfelelően akkor annak következményei vannak az jobb. Nem kell túlzott erőszakot belevinni, sem indulatot ahogy az utolsó lehetőségben írtam. Figyelmeztettem, elmondtam, hogyha rossz, akkor ez lesz, és bebizonyítom, hogy 100% a lebukás és a felelősségre vonás esélye. Jah, és még elkerülhető, ha Pistike megígéri, hogy ne tanárnő nem csinálom többet, csak ne legyen körmös.
    Az is erőszak, ha Pistikét megragadom és kirángatom a folyosóra, hogy akkor kint maradsz, vagy ha bármilyen gyengéden de én húzom meg a haját, hogy tudja, hogy az fájhat.
    Mi lenne a te alternatívád az után, hogy megígérted, hogyha rossz, akkor büntit kap?

Új hozzászólás Aktív témák