Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz Viszlát #2114 üzenetére

    Van egy kifejezés (legyen az ''keresztény'', vagy ''Biblia''), amelyet az emberek túlnyomó többsége használ valahogyan (megjegyzem, pl. a katolikusoknak jellemzően nem esik nehezére Bibliának nevezni egy protestáns kiadványt, attól függetlenül, hogy a sajátjukat nyilván jobbnak tartják), erre jöttök néhányan, és veritek az asztalt, hogy márpedig az mást jelent, konkrétan a ti saját elképzelésetek, hitetek szerinti verziót kellene mindenkinek használnia az általánosan elfogadott helyett, a konkurrenciátok (katolikusok) pedig elmehetnek a fenébe.
    WTF?

    Kívülről nézve ez egy szánalmas és a komikum határát súrolóan értelmetlen marakodás.

    Fájna azt mondani, hogy nézzétek gyerekek, van egy rakás keresztény felekezet, meg van sokféle Biblia, és szerintünk szegény katolikusok (jehovisták, egyebek) félreértelmeznek sok dolgot, ajánljuk a figyelmetekbe inkább a mi verziónkat, amely ezért meg ezért szerintünk hitelesebb, jobb, szebb?
    Komolyan nem értem.

    Szerk.: Angolban használják a ''Hebrew Bible'' kifejezést, őszintén szólva nem tudom, hogy magyar nyelven ez mennyire elterjedt.

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák