Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz MageRG #21137 üzenetére

    Igen, Isten tökéletes.
    Többé kevésbé elfogadjuk azt is igaznak, ami a Bibliában le van írva. A teremtés könyve, meg hogy a világ 5000 éves már megdőlt. (Pont a napokban gondoltam rá, hogyha a világ 5000 éve lett volna teremtve, akkor az azt is jelentené, hogy csak 5000 fényév sugarú gömböt láthatnánk a tejútból, nem pedig 13 milliárd fényévnyit)
    Az evangéliumról se tartjuk, hogy azt tényleg a négy evangélista írta volna, több személy a valószínű, és az I. sz. második felében.
    Vannak olyan tételek, amiket zsinatok mondtak ki. (Azt hiszem pl, hogy Jézusnak volt-e testvére.)

    De a fő parancsolatot és a tízparancsolatot megkérdőjelezhetetlennek tartjuk. Csak tudni kell a helyén kezelni őket. Tudtad pl., hogy Jézus előszeretettel gyógyított szombaton is? Pedig a zsidóknál a szombat a pihenés napja. De számára mi lehetne jobban az úrnak szentelt nap, mint segíteni másokon?

    Szóval Isten tökéletes, viszont amit mi utána értelmeztünk, gondoltunk, határoztunk és tettünk, az már egyáltalán nem volt tökéletes. Maga az egyház sem tökéletes. Mindenki tévedhet, hibázhat és bűnt követhet el. Csak megbocsátunk, és igyekszünk jók lenni.

Új hozzászólás Aktív témák