Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz MageRG #20853 üzenetére

    "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban." Galatákhoz ít levél 3, 28

    Látszik, hogy tereled a témát. Arról beszéltél, hogy tulajdonlásról van szó...
    Egyértelmű, hogy ilyenről a Bibliában nincs szó, a férfinek nem tulajdona a nő. Vannak feladatok, szerepek. Attól hogy nem csinálja mindenki ugyan azt nem következik, hogy valaki értéktelenebb vagy értékesebb lenne, vagy amire te akartál utalni tévesen, hogy az egyik uralja a másikat. A férfi feje a nőnek, nem birtoklásról szól, hanem vezetésről, felelősségről és segítésről. A párkapcsolatban két ember közös életéről van szó amit nem lehet önzőség (mindenki azt csinál amit akar) útján megélni. Sok párkapcsolat siklik félre, mert a férj papucs, vagy a nő hárpia. A Biblia egy szép rendről tanít a házasságról ahol megvan a férfi helye és feladata, kötelessége és a nő helye, feladata és kötelessége és ez mind az egymás és Isten iránti szeretet alapzatán, nem a birtoklás, elnyomás, megfélemlítés és zsarolás az alapja.

    Én is úgy gondolom, hogy az egyetemes erkölcs a változatlan és a Biblia ezt megmutatja. Egy stabil alapot ad a változó világban, ahol az erkölcs folyamatosan változik. Lásd az idézett nők tiszteletéről szóló szakaszt, 2000 évvel ezelőtt íródott amikor a nők tényleg lenézett, alsóbb rendű létformának voltak tartva (mint manapság a közelkeleten).

    "Pl. "bánj úgy másokkal, ahogy te szeretnéd hogy bánjanak veled"." Ez is Bibliai idézet: Lukács evangéliuma 6,31.
    Az hogy az emberek nem akarnak a Bibliára hallgatni igazad van, erről beszéltem már itt nagyon sokat, hogy hiába közöl a Biblia jót és azt egyértelműen, az ember az aki arra nem akar hallgatni, sőt a szavait félremagyarázva épp azt teszi amit tilt a Biblia. De ez nem a Biblia hibája, hanem az emberé. Hiába van kitéve a stop tábla, ha senki nem figyel rá.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák