Új hozzászólás Aktív témák

  • Grga_Pitic

    aktív tag

    Egy ideje olvasgatom a topikot, és most dilemmába kerültem. Van egy Mikrosat házi stúdió szettem pár éve + 1 rendszervakum. Az utóbbi néhány hónapban bővítettem fényterelőkkel, főleg Bowens adapteres irányba nyitva, gondolva a későbbi vaku fejlesztésre. Így most eléggé öszvér a rendszer, de van Bowens tartóm/átalakítóm stúdióvakukhoz és a rendszervakuhoz is.
    Fejlesztenék a házi stúdió elpasszolása esetén, két irányban gondolkodom:
    1. 2 db használt Mikrosatos Walimex stúdió vaku (200Ws) vagy
    2. 2 db Yongnuo 560IV + YN-560TX vezérlő

    Árban kb. ugyanott lennék, de a Yongnuok felé hajlok azért, mert fontos lenne, hogy kültérben is tudjam használni a vakukat. A modellfényt buknám, bár erre a célra a jelenlegi házi stúdiómban lévő 75W-os beállító izzó is tökéletesen alkalmatlan, az AF-hez viszont jól jön. Teljesítményben sincs ott a Yongnuo, de mivel f4 rekesznél szűkebbel nem nagyon fotózok, a 160Ws-os házi stúdiós vakukat is jól le kell szabályozni jellemzően. Kültérben meg kettő YN-t (vagy a rendszervakuval hármat) össze tudok pározni, azért az már nem rossz teljesítmény.
    A rendszerem MFT, tehát igazából csak manuális vakuk játszanak.

    Mit választanátok? Van tapasztalat valami modellfényként használható kiegészítő, kisméretű fényforrásra a Yongnuo-k mellé? Egy-kettőt találtam (Falcon Eyes VL-100, NanGuang CN-16), de drága vagy túl nagy, és gondolom egy nagy szoftboxban már elvéreznek. Vagy esetleg az AF-hez egy sima LED-es zseblámpa és kész, a modellfényt felejtsem el?

Új hozzászólás Aktív témák