Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PCProfessor
aktív tag
Meh.
Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
-
L.Edit
tag
A számkód a név végén, hordozott minden információt a termékről, amivel be lehetett azonosítani. Így kb.: időpazarlás volt leírni, hogy core iakármi. Valószínű ez ugyan így marad az ULTRAakármi esetében is, így nem történt semmi érdemleges változás.
Jó, de, nyomtak egy reset-et a számkódon. Gratulálok hozzá!Ha sikerülne ezzel együtt egy új architektúrát bevezetni, mondanám hogy: TYŰHA!
[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
joysefke
veterán
plusz - advanced - pro - max - next - hyper - szuper - mega - giga - ultra - brutál
Ezekből sokkal több van mint pozitív, páratlan számjegyből. Sokkal jobban lehet fokozni.
ezen kívül erre merőlegesen be lehet vezetni az MX - LX - RX - XL - VX - TX stb jelölőket, ezeknek a halmaz szorzata a fenti szegmensjelölőkkel is teljesen jól emészhető jelöléseket eredményez:
Core RX-Pro, Core MX-Plusztermészetesen magával is szorozhatjuk az első halmazt: Core Pro-Max
-
ergoGnomik
tag
@#21Oliverda, #45 joysefke: Hát, szerintem legfeljebb akkor, ha modoros akarsz lenni. A "nevezéktan" az átlagember passzív szókincsének eléggé az "ez milyen hülye szó már" kategóriájába esik. Bár az "olcsít" és a "nyunyóka" szintjét azért még nem éri el. Jobb lett volna alapból máshogyan fogalmazva írni. Szerintem.
-
ledgeri
nagyúr
Ja, annyi előnye lenne az i kivezetésnek, hogy pár évig visszatérne értelmes zónába a "nem értem mi baja van, futni a kéne, hisz i5-öm van" diskurzus...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
core i7
addikt
Inkább lett volna
Intel Core i13
Intel Core i15
Intel Core i17
Intel Core i19Szerintem többen vették volna parasztvakítás miatt.
-
joysefke
veterán
válasz ergoGnomik #20 üzenetére
igen
-
KROK640
nagyúr
válasz tserrof77 #39 üzenetére
Ha engem kérdezel, akkor a BMW-k vagy más egyéb autók számozásának lehet hozzá köze (nekem legalábbis rögtön a BMW-k jutottak eszembe erről anno). Ezek a számok így jól elkülöníthetőek, és jól szegmentálhatóak, hiszen az I3,5,7 még bővíthető felfelé (9) és lefelé (1) vészesetben pedig akár közéjük is be lehet rakni 1-1 kategóriát (pl I4).
én ezt az ULTRA-t pl úgy tudnám elképzelni, hogy Core I9 ULTRA. Amikor a legfeleső kategória csúcs prociját kell megjelölni... Core Ultra 3 ... ez nagyon csájníz fapad.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Persze, pedig az Apple-t is hypeolják nagyon, de a mecbookokban is Intel van már sok éve.
"Rengeteg ismerősömnek az Intel-es laptopja thortlingol és szétfő" - ez mondjuk nem az Intel, hanem a laptopok ellen egy nyomós érv. Szerintem akinek nem indokolt (gyk : rendszeresen hurcolnia kell a gépt valamilyen okból) annak nem való, bár manapság ezt sokan nem képesek felismerni, és simán kifizetnek akár másfélszeres árat is a gyengébb teljesítményért, közel nulla bővíthetőségért és javíthatóságért cserébe, mert évente egyszer majd portörléskor arrébb teszi az asztalon. Ölébe úgysem fogja venni mert megsüti Jah meg ilyen kemény érvek, hogy nem férne el egy asztali gép a házban/lakásban/szobában. Szóval azt mondom, akinek nem nyomósan indokolt és mégis laptopot vesz azt nem tudom sajnálni, deal-eljen ezzel.
Érdekes mód a nem csíkszélcsökkentős időt is (mint írtam fentebb) elég jól ki tudták használni a 7th genben a K-s I3, a 8th genben a magszám növelések... hát a 9th genre tényleg elfáradt az egész.
"hogy az emberek döntő többsége Intel-t vesz nem csoda. Egyrészt a laptopokba kb csak azt raknak" - újabb érv a laptopok ellen, hogy szegényes a proci választék. Mondjuk laptopba amúgyis ritka a normális proci, mindenféle agyonbutított U, H stb I5-I7-ek vannak aranyáron, aztán egy asztali I3 is veri őket Már várom is a csak E Core-okkal szerelt laptop procikat : "A teljesítményt meg otthon hagytuk" szlogennel
Na meg ahogy írod, tényleg eléggé ritka oda az AMD CPU.Az AMD szerintem a legjobban az Athlon XP-s korszakban állt, mikor Celeron áron adta a nagy P4 verő CPU-it (pl Athlon XP 1700+ annyiba került mint egy 1700-as Celeron, de sokszor még az 1800-as P4-et is leverte, főleg játékokban) a Tbred B nagy tuning potenciáljának köszönhetően meg tizen-huszon ezrekből lehetett 100+ ezres P4-elet állvahagyni, ha mert az ember tuningolni. Nekem mai napig van egy 1466-osom amit napira 2669MHZ-en használtam, kb nem is nagyon volt P4 ami megtudta volna fogni (3GHZ-est is legyorsulta).
Akkoriban terjedt is kemény az AMD, meg a korai A64-eknél is, csak aztán a kétmagra átállás az AMDnek gyengén sikerült (alacsonyórajelű túlszámozott lassú CPU-k) az Intelnek meg remekül (Pentium D805-re emlékszünk, amiből majd mind ment 4GHZ-en? Az AMD meg 2GHZ-et alig hozta két maggal?), majd az Intel rátette a Core 2 DUO legendás szériáját, miközben az AMD az első Phenommal még mélyebbre ásta magát. A második Phenom ugyan jól sikerült széria volt, de egyrészt már az első gen I procikkal kellett versenyezzen, ami ellen megint kevés volt, másrészt aztán a Bulldozerrel el is ásták magukat sok-sok évre, az első Ryzenig. Visszagondolva tulajdonképpen 2005 és 2017 vége között nem is nagyon tudtam jó szívvel ajánlani az AMD-t, maximum a 2010-es évek elején, ha valaki két-három magos Phenom II-ből akart 4 magosat csinálni és talált olyan procit, X2-3 áron ami ment teljes négymagosnak. De nagyon sokan nem álltak neki válogatni, meg Biosban bűvészkedni, meg tuningos lapot venni, inkább vettek C2Q-t valamivel drágábban.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
tserrof77
őstag
Ez az egész i3-i5-i7-i9 nevezék is eleve kicsit fura volt, bár legalább valami logika volt benne. Miért nem lehetett i2-i4-i8 mondjuk?
De ez a zUltra (igen, direkt így írtam) néz nem mondom, hogy ultragáz, de neszesemmifogdmeg. Ahogy egyik fórumtárs is írta, az új PR-estől kellett valami. Az "ultra" kifejezés mögé szerintem az ember elvár valami többletet, de lehet csak én vagyok helikopter...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
KROK640
nagyúr
Igen, hát annak idején a 10100(F)-et úgy is reklámozták, hogy jobb mint a I7 7700 / azzal egyenértékű.
Számech boltok is lecsaptak gyorsan erre, mert így az I3 gyorsan eladható lett elvégre I7, úgyhogy rengeteg cég ki is emlte az új belépőszintű konfigjában, hogy már I3 néven lehet I7-et kapni.
Pont ebből kifolyólag jutottam el oda a 10th gen megjelenésénél, hogy ideje áttérni (lásd fentebb). Elvégre egy10th gen I3 (régi I7) és az akkor nekem előlelépést jelentő 4th gen I7 4770/4790(K) között nem volt árkülönbség, miközben az I3 egy vadi új technika volt 3 év garral az I7 meg egy többet fogyasztó, sokéves bizonytalan előéletű csoda, amit egy ősrégi lapba, még régebbei mindössze DDR3-as RAMokkal támogatok meg ....Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Pikari
addikt
Pentium 6
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Őszinte leszek, ultra elnevezés gagyi. Mind ha valami nevenincs kínai cuccot akarnának eladni egy tvshoppan. Meg amúgy is túl hosszú így a termék név.
-
Az Apple sem hagyta ott az Intelt. Egyszerűen nem tudták legyártani azt amit ígértek.
Rengeteg ismerősömnek az Intel-es laptopja thortlingol és szétfő. Ráadásul pár éve beragadtak ugyanarra a csíkszélességre és a teljesítményt úgy tudták csak növelni, hogy emelték a TDP-t. Valóban kezd az Intel magára találni de volt 2-3 év amikor nagyon nem tudták, hogy merre. Hullottak is a fejek rendesen.
Az, hogy az emberek döntő többsége Intel-t vesz nem csoda. Egyrészt a latptopokba kb csak azt raknak, másrészt a legtöbben nem is hallottak még AMD-ről. És a marketing büdzsé sem ugyanakkora.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
tibaimp
nagyúr
"10th gen után "régi I7-nek"' -- ez nagyon így igaz, a régi i7-ből lettek az új i3-ek.
Nekem van itthon a "kisgépben", az egyik legkisebb, LGA1200-as i3, ami már 4 mag + HT, és bőven hozza, sőt meg is előzi a i7-7700 tudását. [link]A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
KROK640
nagyúr
A negyedik genről 5-ikre (nem is nagyon volt 5th gen, se I5, se I3), vagy hatodikra nem érte meg fejleszteni (ok, DDR4 átállás, de nem éreztem, hogy átkéne állni), a 7th gen már izgalmas volt, de csak a K-s I3-asok miatt ami eléggé drága volt, ráadásul lapot is kellett volna cseréljek (és valami drágát ami tuning barát) így már vehettem volna egy olcsóbb I5-öt is, így ezt elvetettem. A 8th gen még izgalmasabb lett a 4 magosított I3-assal azt érzetem lesz I3 árban I5, az I5 meg natív hat maggal csalogatott. A 9th genben semmi izgalmas nem volt, aztán jött újabb magszámemeléssel a 10th gen, és ekkor már úgy érzetem, hogy nem tudom tovább halogatni a váltást, lecsapok egy I3-ra ami régi I7, 32GB RAMmal teljesül egy régi vágyam, magasórajel 4C8T, 32GB RAM ... aztán kicsit elmélkedtem, hogy + RAMot könnyebb lesz belepattintani mint procit cseeélni, így I3 + 32GB RAM helyett I5 (6C12T) + 16GB RAM jött, aztán tavaly került bele a két évvel ezelőttihez képest majdnem féláron +16GB RAM. így van 8-9th gen I7 gyakorlatilag 32GB RAMmal.
Szóval bár azt írod a 7-8-9 nem hozott igazán ütős újdonságokat, én pont nem ezt látom, igaz, hogy a 10-es koronázta meg a dolgot (a 9-es tényleg kb semmi újat nem hozott), de a 7-8th gen eléggé izgalmas volt.
-
KROK640
nagyúr
Én 2013 végén és 2014 elején kicsit másképp gondolkodtam : Kicsit aggódtam natív 4 magosról (Phenom 9500) váltani két magosra, de az eredmény meglepően jó lett.
Azt néztem, hogy a programoknak még akkoriban is két mag kellett inkább, illetve a HTvel minden 4 magot akaró szoftver becsapható volt, ugyanakkor az I3-asoknak magasabb volt az órajelük mint az I5-ösöknek, miközben a különbség eléggé markáns volt árban, a magas órajelű nagy caches (43XX sorozat) változat is 25 ezer ft-al a kisebb I5-ösök alatt tanyázott, így számomra nem volt kérdés, hogy inkább egy nagy I3 lesz, mint egy kis I5 ... A dolog egyébként be is jött, ugyanis bizonyos körülmények között (pl ha egy játéknak csak 1-2 mag kellett) letudtam hagyni némelyik I5-öst, főleg a I5 44XX és 45XX-eket.sokáig tiszta volt a kép I3 2C4T, I5 4C4T, I7 4C8T; a kuszálódás a 8th gennél kezdődött mikor ezt a képet megborították a Ryzenek miatt azzal, hogy I3 4C4T, I5 6C6T, I7 6C 12T; majd a 10th gennél I3 4C8T, I5 6C12T, I7 8C16T.
Aztán most jött ez a P meg E core, már most a tipusszámból én sem tudom megmondani, hogy melyikben mennyi mag van.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Cs1csó
félisten
Lehet arról van szó, hogy sokáig a csíkszélesség (talán 14nm volt az ahol túl sok időt tanyáztak)) stagnálás, az egy helyben toporgás miatt a számláló változott (7-ik, 8-ik, 9-ik gen stb.) de igazán ütős újdonságok nem jöttek. Ezért is tudott a fejükre nőni az AMD a Ryzen családdal.
-
KROK640
nagyúr
Hogy érted, hogy megkopott a hírnév?
A 10th gen I3-as a legjobb I3-as lett amit eddig valaha kiadtak, az I5 10400F egy igazi népproci lett, és még most is nagyon sokan veszik pedig már a 12th, sőt a 13th gennél tartunk, de pl a 12400-as is kezd nagyon népszerű lenni.
A gépek amiket tőlem rendelnek 70%-ban Intelek és csak 30%-ban AMD-k, holott a Ryzennel tényleg egy nagyon jó processzorcsaládot tett le az AMD, és már a sokadik főgenerációnál tartanak hat év alatt, tehát volt ideje bőven beivódni a köztudatban. Elég ha megnézed a különféle felméréseket, statisztikákat, még mindig az Intelnél a többség, és az elmúlt években ez számottevően nem is változott.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
Igen, pontosan így volt, talán csak annyiban nem, hogy az I3 is alkalmas volt kisebb játékokra, sőt a 10th gen után "régi I7-nek" neveztem.
Nagyon sokáig az I5-ben nem volt pont HT, csak az I3-ban (a kevés mag ellensúlyozására) és az I7-ben (kimaxolni a teljesítményt), de szerencsére a 10th gennel az I5-be is belekerültAz I9-et én inkább "platform maximum"nak definiálnám. Kár, hogy régiek ára sem ment le idővel sem (mivel újonnan is nagyon drágák voltak és relative ritkák), mert ha olcsók lennének akkor frankón tudnának platform élettartamot hosszabbítani.
-
-Skylake-
addikt
csak neked csinaltam <3
A szingularitas hamvai cimu strategiai jatek viszonyitasi alap meresenek koszonhetoen megszelloztetett, 45 wattos Informacio Mag Vegso 5 1003H processzor koztudatba keruleset kovetoen a gyarto (globalis) kommunikacios igazgatoja, Bernanrd Fernandes, a Csipogas fiokjan keresztul megerositette, hogy a Meteor To erkezesere felkeszulven modositanak a kozponti egysegeikhez 2008 ota hasznalt elnevezesi seman.
Az eddigi informaciokbol az vonhato le, hogy bar a “Mag” elotag megmarad, az utana levo “i” a “Vegso” szonak adja at a stafetabotot, noha a kekek felsovezetoje egyelore nem erositette vagy cafolta, hogy a “Vegso Mag” arculatrol beszel-e, illetve azt sem tudni, hogy a valtozas egyarant erinti-e az asztali, valamint a mobil szegmenst. Nem vilagos meg az sem, hogy az uj markajelzes a harmadik negyedevre vart Raptor To-S Frissitesre is vonatkozik-e, netan csak az elso bekezdesben emlitett Meteor To KFE-kkel debutal, dea kovetkezo hetekben elvileg fokozatosan feny fog derulni a reszletekre.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Cs1csó
félisten
Szerettem a régebbi "i3-i5-i7" elnevezéseket, nagyjából be lehetett lőni, hogy mire való:
- i3: irodai feladatok, böngészés stb.
- i5: átlagos játékra
- i7: magasabb gépigényes programokra pl. tervezés, grafikus munka vagy hardcore játékosoknakAz "i9"-et már nem tudtam hova tenni, ez a "ha sok lóvéd van" kategória.
-
Valo igaz hogy az elejen jol csengett az i szeria de azert az utobbi idoben megkopott a hirnev eleg rendesen.
plane ha a nev valtas architektura valtassal is jarna.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Oliverda
félisten
válasz ergoGnomik #20 üzenetére
Szerintem igen.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Alogonomus
őstag
válasz Juhaszatti #14 üzenetére
Az i3-as lesz majd az Ultra (shameful).
-
ledgeri
nagyúr
Ez esetben, az említett nemzetközi márka, nemzetközi termékével kapcsolatos releváns példád pedig...?
Pont emiatt a "nevezzük a mi nyelvünkön" hozzáállás miatt nem bírom a magyar nyelvre fordított programok problémamegoldását (pl windows). mert a fordítón is múlik, hogy a 2-4-féleképpen leírható, kb. komplex névből mit állítbe... Aztán jön egy error üzenet, amiről van 999 angol nyelvű találat, 1 magyar, és a magyar nem jó, de az angollal nekiállni vissza fordítgatni azt amit a leírásban látok, borzalom
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Geller72
veterán
Tényleg nem bántásból, de engem speciel kifejezetten zavar, ha valamit, amire van magyar szavunk, azt helyettesítjük egy idegen szóval.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Azért az érdekes lesz, ha a leggyengébb "i3-as" is ilyen Ultra előtaggal jön.
Mondjuk a Celeront meg a Pentiumot is beszántják/szántották elvileg. -
tibaimp
nagyúr
Ha váltanak nevezéktant valahol érthető, hiszen a Meteor Lake lesz az első chipletes CPU az Intel termékpalettáján. Gondolom ez a 14. gen lesz.
Azt nem tudni, hogy a Raptor Lake-S Refresh asztali vonalon is 14. gen lesz? Mert akkor itt lesz keveredés rendesen.
Illetve a Raptor Lake-S Refresh még simán monolitikus felépítésű, mint az előd, valószínű.Amúgy mindegy hogy nevezik, bár az "i" betű rendben volt, a számok maradjanak meg, ami az "erőviszonyt" jelöli, mert úgy is az a lényeg.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Lacok
őstag
"Korábban arról is pletykáltak, hogy egyáltalán nem kap Meteor Lake processzorokat az asztali konfigurációk szegmense, viszont ezt nemrégiben megcáfolta egy kiszivárgott prezentáció.
A Mereor Lake-S processzorok, amelyek az asztali szegmensbe kerülnek, 35 W és 65 W közötti TDP kerettel rendelkeznek majd, és csak a Core i3-as, illetve a Core i5-ös processzorcsaládba kerülhetnek be, Core i7-es és Core i9-es szintű modellek nem készülnek belőlük." [link]"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
BSOD
senior tag
Fantasztikus húzás!
Nehogy gond legyen belőle jogilag, hogy nem annyi mag van benne, mint amit a neve sejtet.Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
KROK640
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #2 üzenetére
Én azért tudom, hogy milyen gépem van (nem nagy kihívás megjegyezni)
A gold miatt gondolom Pentium G-d lehet (kevés esélyt látok rá, hogy Xeon Gold cput használnál) és ott tulajdonképpen a G a Gold rövidítése.Ami meg az integrált videót illeti, már a HD-n is mosolyogtam (szerintem nem sok címet visz játszhatóan fullHDben) de az UHD (Gondolom Ultra HD lenne) még nevetségesebb.
-
Busterftw
nagyúr
Szerintem az Ultra nem jelent mást mint a szegmenst itt.
Elvileg a Meteor Lake csak mobilban jön, szóval az ultra notebook piacra szánt fejlesztés teljesen reális. -
flexxx2
őstag
új marketinges jött az intelhez, muszály valamit bizonyítani
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem tökmindegy, hogy mi a neve, csak megfeleljen arra amire kell. A meglevőnek is van egy újabb neve mint ami nekem van a dobozon, mert utána jött ugyanilyen "Gold" szócskával. Az igp része is HD, de aszem később ugyanez UHD lett, de már alig emlékszem, mert a franc se nézegeti, mindenki csak használja.
-
KROK640
nagyúr
Szerintem teljesen jó volt az I -s jelzés és utána egy szám. Könnyen megjegyezhető és leírható volt.
Ez az ULTRA szerintem fölösleges. A focihuligánok azért tuti LIKEoljákInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest