Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Vesa #9097 üzenetére

    Szerintem az egyik legfontosabb ami a jó cégvezetést megkülönbözteti a rossztól, hogy jórészt kaszinóznak vagy jórészt van viziójuk és ami legalább ennyire fontos tudják e azt implementálni.

    Vizio, implementálásra elég jó plda Steve Jobs. Tudta mit akar és tudta implementálni.

    Másik oldalra tipikus plda a Xerox vagy az IBM. Cloud elöző hszben már volt ami még jó plda azaz IBM SAP reláció. Olyan vak volt ott is az IBM felső management, hogy a fal adta a másikat.
    Remélem Krishna ezen a vonalon is jobb lesz.

    "Legnagyobb Japán és Amerikai cégek történetei tele vannak horribilis buktákkal.
    Olyan technológiákba fektettek irtózatos pénzeket, melyekről később kiderült, hogy a kutyának sem kellenek. Ugyanakkor elég, ha egyetlen nagy biznisz összejön, ezt láttuk a META, az Alphabet, az Apple, és még ezer másik cégnél.
    Mindenki csak kaszinózik.
    "

    A Meta esetén a nagy biznisz az az FB. Startupként "első" termék volt és nem multi féle őrületes pénz befektetve. Azóta "irtózatos pénzeket" szórtak ki jórészt érdemit profitot nem hozó projektekre ld metaverzum. Ami FBn kívül valamennyi profitot hoz azt felvásárolták.
    Alphabetnél a dolgozóknak!!! fantasztikus vizióik voltak... de azt a google management nem ismerte fel vagy és képtelen volt implementáni. Orkut pl elöbb volt mint FB. Mégis FB lett a social media, orkut pedig már nincs is. A második nekifutásuk a google+ pedig borzalmas implementáció lett. És ezen felűl volt 101 projektjük amit más vitt sikerre.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák