Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
maszi99
őstag
Sziasztok....Aztaaa... retró topik
annó párszor én is végiggázoltam a játékon...eredetiben van meg ...még mindig
spanyolok minden végigjátszáskor más és más időpontban jelentek meg.
sárkányíjjak voltak a leghatékonyabbak ellenük..papok egyéb más harcosok sok vizet nem zavartak az ágyuk ellen
Nem tököltem szövetségkötéssel semmit... mindenkit gyalultam...1-2 provincia elfoglalása trükkös
Sztorija nagyon jó... nem tom win7-en menne-e még... ?
Ha van rá népesség (akik játszanának vele) lehet elővarázsolom a retró dobozból megint... s betolom a gépembe újra -
Bad Pritt
félisten
Win10 alatt megy?
-
girizdium
újonc
Remélem nem a Yaxunákkal kötötted. Drágák és hűtlenek. Játszol 10 évet a játékban és erreföl kapsz egy kis semmitérő Provinciát, ők pedig újra hadat üzennek.
Az Iztachuánokkal sem érdemes szövetséget kötni, mert őtölük sem fogsz túl sok provinciát kapni. A Huatepek legértékesebb provinciát nem kapod meg, és bár nem olcsó velük a szövetség, megéri. Ők később kezdenének harciasabbak lenni.
Kukurbukival annyira jól lehet egyébként haladni, hogy én '63-ra (anno, 13 évvel ezelőtt) elfoglaltam az egész térképet. (néhol az erdőben gyorsan járó hőssel besegítettem neki, mert a tűzzel, meg lélekerőkiszívó hatással nehezen bírkóztam meg) (sőt, megszereztem 1 vagy 2 kivételével az összes hőst, amit csak lehetett, azaz vagy 30-33-at) A játékban az volt a legbosszantóbb, hogy az AI nem fejlődött, nem fejlesztett.. de úgy semmit! -- innentől kezdve a játék nem más, mint egy egyoldalú Sims a középkorban...
Ui.: (Ezt már írtam másoknak is, akiknek ez volt a kedvenc játékukegyik-másik varázstárgyat/"kegytárgyat" lehet duplázni is, ami az életpontokat növeli.
A játékot amúgy jóval kevesebb, mint 1 óra alatt is végig lehet játszani; egy karavánba bepakolsz 60 lámát, Jarakit, meg akit csak akarsz, hússal kukoricával, illetve felnyomod a kajatermelést, raktárakat építesz hozzá. Aztán csak pörgeted az időt, hagyod, hogy elfoglalják a főprovinciát az axokopánok, majd ha már a spanyolok hódítása után alig lesz mit enned a karavánból (addigra, valószínűleg a spanyolok is éhenhaltak). Visszafoglalod a provinciát a karavánból.
A játék nagyon furcsa könnyítése az, hogy a fő ellenség saját magát nyírja ki.Amúgy, ha szórakoztatni akarod magad, próbálgathatod azt is, hogy a csodák mappában kicseréled egyik-másik grafikai elemet. Pl. a felderítés (ami egyébként láthatatlan effekt), egy madárt repít, ha valami látható effektre teszed be (pl. az ellenséges emberek "ellopására; nem is működik olyan hatékonyan), de aminél az számít, hogy grafikailag érintsen minél több embert, ott lehet érdekeseket kombinálni. (a mappákban a grafikai fájlok nevei könnyen dekódolhatóak egy kis logikával.)
Nekem egy gondom volt, amit nem tudom hogyan lehetett volna megoldani; az pedig a Time of Hallls küldetés; ott hiába nyertem meg a csatát (megpróbáltam többször is egymás után, sokféleképpen; kinyírva a hőst, átállítva a saját oldalamra, természetcsodákat kérve, hogy felderítsem az egész pályát, végigfésülve az erdőket: és semmi.)
Lehet nem úgy találták ki, hogy azt a 400 fős sereget kinyírja a játékos, de hiába tette meg, nem lett vége a csatának: minden esetben el kellett menekülnöm. (s ha jól emlékszem, akkor is, a csataösszesítőben azt írta ki, hogy mindenki elvérzett.) -
ENdruboyy
csendes tag
Helló !
Lenne egy kis problémám a játékkal.
A videóknak csak a hangja jön be, és az is megszűnik, akkor csak a fekete képernyőt látom magam előtt xpn.
mi lehet a gond ? -
pamacska
tag
Sikerült szövetséget kötnöm az egyik törzzsel, de több, mint 4000 ékszer volt. Kicsit drága, de remélem, megéri.
-
pamacska
tag
Na, a piciten túl vagyok már... Egy tartománya maradt, de bekültem egy gyakócsapatot (1db kardos), és a végén kiírta, hogy csak 35katonája van azon a provincián. Erre meg nem ajánlok már szövetséget fel. Inkább próbálom a többit fűzni. Amelyik hadat üzent az azon okból tette, hogy bitang hódító vagyok
. Pedig nem is piszkáltam. Gonosz gép...
-
pamacska
tag
-
h@desz
tag
Arra még emlékszem hogy csak egy törzssel csatáztam a többivel megszövetséget kötöttem és a végén csatlakoztak hozzám ehhez sok ékszer kellett kb 800 v több az alatt szerintem szóba se állnak veled.Úgyhogy érdemes az ősi ellenséggel csatázni annak meg van mindenne ehhez.
-
pamacska
tag
A természet papok nekem is tetszenek, pláne mikor én varázsolom ki a földből a gyökereket. Nap papból egyenlőre még csak egy van, de készül a többi is, és akkor kiderül, mit tudnak. A sárkányíj pedig magáért beszél, valóban félelmetes fegyver, csak sok idő és sok ember kell hozzá. Meg a csarnokot, ahol építik, nem tudod mindenhol megcsinálni, mert drága.
Volt olyan, hogy tudott valaki szövetséget kötni másik törzzsel? Ha igen, akkor mennyi ékszert ajánlott fel? Egy szövetség jelentősen megerősítené a gazdaságomat, meg a hadseregemet is. -
pamacska
tag
Csak van valaki, aki végigvitte régebben, és esetleg hasznos tanáccsal látna el...
-
Dilikutya
félisten
1999-ben nagy dolog volt még a CD író
. Azóta szerintem megjelent bundle-ként is valamelyik újságban, úgy rémlik. Nekem sajnos most csak a demója van meg, a 99 decemberi PC Guru mellékleten. Vagyis 2000 januáriként szerepel, de ha egyszer én azt még december elején vettem, akkor az nekem 99 decemberi
. Istenem, régi szép idők... [könnyes smiley]
-
Dilikutya
félisten
Jajj dé rég is volt az már
. Ha jól emlékszem, 1999/2000 táján. Mekkora jó kis játék volt. Érdekes, hogy nyomtalanul eltűnt, ssoem találkoztam többet a nevével.
De sajnos nem emlékszem, melyik pap a nyerő, csak egy kölcsönkapott példányt nyüstöltem, CD írója senkinek se volt még akkoriban, hogy leírja nekem.
-
pamacska
tag
Sziasztok!
Mikor még a Theocracy új játéknak számított, végigjátszottam egyszer. Emlékszem, okozott pár álmatlan éjszakát egy-egy provincia elfoglalása, vagy a gyorsabban növő népszaporulat elérése. Most, így november elején elkezdtem megint, és jé, megy XP alatt gond nélkül. Arra lennék kíváncsi, hogy tapasztalataitok szerint -remélem, még emlékeztek rá- melyik szféra papja volt a legjobb, melyik varázslattal, vagy hogy növeltétek a legkedvezőbben az egységeitek számát. Thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Cyberpunk 2077
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest