-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
válasz #93966848 #67989 üzenetére
Én a Samu H8090-et a nappaliban 11-es háttérfénnyel nézem, pedig egy földig üvegfal mellett van. A kontraszt 85, a fényerő pedig 49.
Tegnap délután redőnyökkel teljesen lesötétítettünk és megnéztük Jack Bauer 4. évad egy epizódját. Zavaró volt a 11-es háttérfény, nagyon világított a kép, lejjebb kellett venni a háttérfényt 9-esre.Esetleg érdemes volna megpróbálni kicsit lejjebb venni a háttérfényt és szoktatni a szemedet ehhez, mert a Te beállításaiddal (ez kb. "kiemelt" üzemmód) olyan a kép - bár kétségtelenül nagyon látványos -, amilyet a valóságban soha nem látsz. A 100-as kontraszt egyébként azt is jelenti, hogy a világos kép elemeknél már nem tudsz különbségeket tenni az egyes árnyalatok között (fehér, fehérebb, még fehérebb), úgy is mondják ezt, hogy "beég" a fehér.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Kernel
nagyúr
válasz devil-k #67998 üzenetére
Az egy dolog, az én szemem sem bírja az erős fényt, de attól még a háttérfénynek homogénnek kell lenni.
Továbbá az a gond, hogy szerintem hiába veszi lejjebb, az akkor sem lesz jó. Kétségtelen, hogy áram függvényében a LED-ek képesek érdekes változásokra, amitől esetleg változik a tapasztalt hiba is.
Olyan is van, amikor kisebb áramon lesz foltosabb, nagyobb áramon pedig kiegyenlítettebb.
De a hiba attól még hiba. Akár úgy is felfogható, hogy itt a max. fény csak segített rámutatni a problémára.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz devil-k #67991 üzenetére
Ez azért nem egészen helytálló, a fénycsöves háttérvilágítást állíthattad akárhogy, annak homogén a fénye. Pontosabban, annál inkább minimális fényen kezdett egyenetlenül világítani a fénycső, de az természetes.
LED-eknél van sajnos ilyen probléma, hogy selejt némelyik, ami a sorosan / vegyesen kapcsolt LED-ek közötti árameloszlást megborítja, emiatt állnak elő ilyen kellemetlen jelenségek.
A gyári selejt többnyire még garanciális korban kibukik, azt mindenképpen cseréltetni kell. Amelyik kibírja a garanciális időszakot, abban már jobb eséllyel meg lehet bízni, de célszerű nem maximumon járatni, hogy minél tovább tartson.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Flashget
félisten
-
devil-k
nagyúr
válasz #93966848 #67993 üzenetére
Háttérvilágítás: 7
Élesség: 0
Kontraszt: 100
Szín: 47
Fényerő: 46...stb.
Pumma
[link]Vigyázz, mert itt nem minden hatályos már.
"Sokan emlékeznek még arra a régi szabályozásra (6/1990. (IV. 5.) KeM-rendelet az üzletek működéséről), mely 1997-is volt hatályban, és kimondta, hogy a vásárlástól számított nyolc napon belül a fogyasztó kívánságára a kereskedő az üzletében vásárolt árut minőségi kifogás nélkül is köteles kicserélni, amennyiben az áru hibátlan és azt a fogyasztó még nem használta.
A szabályozás 17 éve nincs hatályban, de a köztudatban még igen élénken él ez a rendelkezés.
A kereskedő napjainkban nem köteles arra, hogy akár 8, akár 3 napon belül minőségi hiba hiányában üzletében visszavegye, illetve kicserélje a terméket."
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
blakey
titán
válasz #93966848 #67989 üzenetére
Ilyen beállítások mellett a plazma is érdekes dolgokat tud megjeleníteni.
Kalibráltasd a tv-det és mindjárt nem lesz ennyire zavaró.Kontraszt 50-85% között "ideális"
Háttérfény 30-50% között
Fényerő meg 50% környékén.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kbali
nagyúr
válasz Bálint306 #67986 üzenetére
Egy kis HDMI kábel magyarázat.
Egyébként meg beírod a gugliba, hogy "1.4 hdmi kábel" és kapsz ezrével találatot. -
Bálint306
tag
Sziasztok,
A Samsung UE55F6650-hez szeretnék még 2db szemüveget venni, de sehol nem találom a típusszámát.
Tudtok segíteni, hogy melyik lehet az?A másik kérdés kicsit off, de olvatam, hogy a 3D tartalmakhoz 1,4-es HDMI kábel ajánlott, de ezt se nagyon találok.
Egy 2 és egy 5 méterest szeretnék venni. Tudnátok ajánlani?
Köszi,
Bálint
-
Flashget
félisten
válasz nightshadow #67981 üzenetére
4 magos proci a középkategóriába került vagy az 5xxx-be is?
Realme GT Master Edition
-
zsoltttt
csendes tag
Értem.Köszönöm a válaszokat.Nekem az input lag a legfontosabb érték,főleg hogy képminőségben már nem látok sok különbséget az alacsonyabb és magasabb kategóriába tartozó tévék között.
-
gyeniko
őstag
válasz #93966848 #67979 üzenetére
"Kontraszt, háttérvilágítás, fényerő 45,kepjavitok kikapcsolva,dinamikus kontraszt ki,gamma 0, fényerő mozgáshoz vagy mi az ki van kapcsolva."
A fentiek alapján én a felsoroltak mindegyikére a 45-ös értéket értettem, de ezek szerint rosszul. Akkor viszont úgy kell érteni, hogy a kontraszt és háttérvilágítás a maximumon van (100), a fényerő 45, stb?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
MajaG
senior tag
Sziasztok!
Van anyumnak egy ilyen készüléke:
ue32eh5000Lehet ezen valamit pimpelni? Van valami rejtett menü? pl.: dvr-t bekapcsolni?
Előre is köszi.
-
Flashget
félisten
Itt volt leírva és én általam
De az úgy szólt, hogy viszonteladónál vett samsung tv-re 1+1 év vagy 1+2 év a gari, regisztrálás után.
x6500-tól van 1+2 tehát 3 év. az alatti mint a 6400 van az 1+1 tehát 2 év. Természetesen ettől eltérhetnek akciók esetében, de ez az alap.
(x bármilyen betű lehet, ami a kiadás évet jelöli, tehát E,F,H)
Hivatalosan itt láthatod melyik típusokra mi érvényes. érdemes azt is nézni a törvény hány kg-tól írja elő, hogy neked vagy nekik kell a készüléket elvinni. Ez jelenleg 10kg felett van és ez a készülék+talp súlyát jelenti nem a csomagolással együtt értendő.
Regisztrációra is volt már kérdés meddig lehet:
a jótállási jegyen feltüntetett feltételek szerinti kiterjesztett jótállás érvényesítéséhez szükséges termékregisztrációt időben az adott termékre vonatkozó kötelező jótállás (alapjótállás) időtartama (vagyis az adott termék vásárló részére történő átadásától vagy, ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjától számított 12 hónap) alatt lehet megtenni;[/I]
[link][ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
zsoltttt
csendes tag
Samsung 32h5030 input lag értékéről lehet valamit tudni?
-
MODERÁTOR
Előbb beszéltem az egyik webshoppal. A kolléga szerint hivatalos magyarországi garanciát adnak minden televízióra (H6400), ami két év. Nem három a törvényben előírt?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
zsoltttt
csendes tag
válasz nightshadow #67963 üzenetére
Euronisc.
-
devil-k
nagyúr
válasz Flashget #67961 üzenetére
Nincs olyan, hogy 3 napos csere. Ez a kereskedő "jófejsége", semmi más. Ezért is érdemes mindent a netről megvenni, ez a legjobb választás.
Más:
Egyébként a felhősödés akkor látszik a legjobban, minél jobban fel van tolva a háttérvilágítás. El sem tudom képzelni, miért állítja be valaki maximumra? Olvasni akar a sötétben vagy szalonnát sütni?
Jimanszky
Ha a háttérvilágítás maxon van, ne csodálkozz, hogy a legapróbb felhősödés is látszik. Ez olyan, mint a ruhaboltokban a próbafülke. A legerősebb és legdurvább világítást alkalmazzák, hogy minden hibádat kiadja... Dehogy miért?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
120K körül melyik 32" TV éri meg a legjobban?
A 2013-as modellekből a F6400-t néztem ki, de pl a H6400 miben jobb, és megéri-e a különbséget? -
wolfman
veterán
válasz #93966848 #67952 üzenetére
Vettem egy bő hónapja egy Samu 55C6500-at, de én már másodkézből. Ugyan ilyen k..vadurva foltosodása van a háttérvilágításnak. Amikor világos a képernyő, akkor semmi nem látszik belőle, de pont tegnap néztük meg az új Godzilla filmet, hát majdnem elsírtam magam. Emellett még olyan csíkozódása is van a háttérvilágításnak, ami világos képen jön elő, amikor egy színű homogén, de ez a képernyőn mindenhol. Tutira biztos vagyok benne, hogy ez valami "előlapi" benyomódás lesz, mert ha nyomom az újammal a kijelzőt, akkor a csíkok vándorolnak arrébb.
De pont nemrég kérdeztem itt tőletek, hogy ezekkel a foltosodásokkal mi a fenét lehet kezdeni? Szervizben meg tudják oldani (persze nem gyárban garanciára, hanem pl. outletek szervizében ahol ilyen TVket szerelnek)???
(#67953) w333: Nem tudom, ez azért túl tökéletes feketének tűnik egy LCD-től, hogy igaz legyen. Valami csavar van itten
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
zsoltttt
csendes tag
Van egy samsung 32h5030 nevű készülék 80000 forintért és van samsung 32h5000 120000 forintért.Ennyivel jobb az utóbbi?
-
Flashget
félisten
válasz devil-k #67960 üzenetére
Mondom utána kellene járnom.
Én is furcsálltam mikor az MM-ben vettük a tévét és kérdeztem, hogy ha 3 napon belül gond van vele ugye hozhatom vissza..mire az eladó mondta, hogy igen és kicseréljük bár már nem vagyunk kötelesek egy új törvényi rendelet szerint kicserélni..de a cég kicseréli továbbra is.
Ezt mondta.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
devil-k
nagyúr
válasz Flashget #67959 üzenetére
" Csak a weben keresztül vett, házhoz szállítás esetében van cserére lehetőség, de ennek utána kéne járni, hogy így van vagy sem."
14 napig visszaküldheti mindenféle indoklás nélkül és nem kell, hogy házhozszállított legyen a készülék. Elég, ha csak a netről lett vásárolva.
- mozi bolondéria -
-
Flashget
félisten
válasz #93966848 #67956 üzenetére
minden maxon úgy nem néz senki tévét, mert nézhetetlen
mi a típus? ha felső kategóriás max. akkor van esélyed cserére, különben ráfogják "ez a technika velejárója".
amennyiben már alacsony beállításoknál lenne ilyen durva, akkor cserélnék esetleg középkategóriásnál is.
ezért kell az első 3 napban orrba-szájba járatni este nézni, keresni a felhősödést, hogy kicseréljék.
Bár állítólag már nincs erre törvény, ami kötelezi az eladót, hogy vegye vissza és cserélje ki 3 napon belül. Csak a weben keresztül vett, házhoz szállítás esetében van cserére lehetőség, de ennek utána kéne járni, hogy így van vagy sem.Realme GT Master Edition
-
Tegla80
addikt
válasz #93966848 #67956 üzenetére
Ne sertodj be,de Te sosem fogsz elegedett lenni ilyen elvarasokkal tv fronton.
"Minden maxon van,....nekem ugy tetszik...... "ne vicceljunk mar.
(foleg ugy,h napokig tesztekrol volt duma,mikor vetted,majd csereltetted..... ennek fenyeben tokmind1 lenne es az is szamodra a teszteredmeny egy tv eseteben.)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Gicz
addikt
Dinmukis kontrasz/ helyi sötétítés offon van? Megnézted a másik kép milyen iso, záridő, blende értékekkel készült?
Megint az van h hoztál képeket, amik alkalmatlanok az összehasonlításra
Fényképezéssel az lcd-mről tudok tökfekete, és a plazmról világító szürke képet csinálni. Minden csak záridő kérdése
Plusz nem tudjuk h jimanszky mekkora háttérfény beállítással csinálta a képet. Lehet h 100/100.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz #93966848 #67952 üzenetére
Áááá ez nagyon durva mindenképp garancia !
Most csináltam én is 3 képet az EH6030 -ról 15 -s fényerővel (Direct Led)
Full sötétben (tényleg fekete, semmit sem láttam) !
Zseblámpával TV alja megvilágítva (nehogy valaki kitalálja hogy kamuképek) !
Telefon vaku (csak úgy) !
Remélem azért látszanak a képeken hogy teljesen fekete (bocsi a fókusz miatt de sötétben lehetetlen fókuszálni), ezért is készítettem több képet ... nem értem az újabb TV -k miért nem ilyen jók sötétben ?
Értem én hogy Edge led, de ez szerintem már a tűréshatáron bőben túl van
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
BlacKSouL
addikt
válasz Flashget #67950 üzenetére
Ez főleg akkor fordul elő, ha az eredetileg 5-7-9-... hangsávot összekeverik 2 hangsávvá...
Régi rippelt dvd-k divx-ben cd-re kiírva szenvedtek ettől jellegzetesen.
Tehát míg pl. 7 hangszórós rendszeren rendes házimozi rendszerrel játszva elölről a frontsugárzóból hallod a beszédhangot, a többi surroundból pedig a zajokat, zörejeket ha vannak, akkor mindet hallod egyszerre, de a füled ki tudja venni az irányokat, illetve "kiszűri" a beszédhangot. Ha azonban csak 2 sávba kell mindet belesűríteni, akkor elég ritkán normalizálják sávonként, magyarul ugyanazt az intenzitást/dinamikát veszik ki minden sávból, amiből csak mondjuk 1/7 lesz a beszédhang, míg 6/7 meg a zaj. Ilyenkor van az, hogy megy egy akció sötétben, lopakodva, csendben, hallod a suttogást tisztán, majd felrobban valami, jön a helikopter, rohamozik a kommandó, és hiába ordítanak a szereplők, nem hallod a zajtól.
Rendes konvertálásnál sávonként normalizálnak, tehát figyelembe veszik a fentieket, és az összes sáv összes hangdinamikája lesz a hang fele, a beszédhangsáv pedig a másik fele. Oldalpáronként.Ja, vonatkozik mindez általában a tévéadásra, vagy a gyenge minőségű forrásokra.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
w333
félisten
válasz Flashget #67948 üzenetére
Igen de a belső médialejátszóra nem tudom miért de nagy hatással van, alapból az Auto hangerő ki van kapcsolva és a belső médialejátszó filmeknél tényleg halk kb. 50 -re kell hangosítani hogy érthető legyen, én ezzel szenvedtem 3 hónapot legalább, ha bekapcsolod az Auto Hangerőt Normál -ra a belső lejátszó hangereje megemelkedik legalább a 2X -ére és már elég lesz a 20-30 hangerő is ...
Próbád ki a belső lejátszót AC3 448kbs hangsávval, és meglepődsz
Másoknak is volt már ilyen gondjuk ... Link > válasz = eredmény !
Különben szerintem ez valami bug ... de nem nagyon akarják javítani
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
ez arra jó, hogy ha csatornát váltasz ne legyen egyik erősebb a másiknál, mert a szolgáltatók nem egyforma jeleket kapnak.
hagyományos CRT tévénél ez kurva idegesítő tudott lenni, ebben már legalább megoldották ezzel a funkcióval.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
TV-k hangszórói kb. arra valók, hogy hallgasd a híreket.
Komolyabb hangzáshoz erősítő és hangfalak kellenek. vagy elfogadod ami van vagy költesz egy jobb cuccra. Lényegében bármi jobban szól a tv hangszóróitól.
Nekem a Logitech 2.1-es PC hangszórói is jobbak a tévétől..Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz dreim76 #67932 üzenetére
Én a D6500-hoz kapott SSG-3100GB szemüveget használom az F6640-hez kapott SSG-5100 helyett, mert olyan szar gagyi az egész. Oldalról bevilágít a fény ami totál zavaró.
Szóval szerintem működnie kell, ezekben nem nagyon lehet eltérés csak a szemüveg formájában, súlyában stb.Realme GT Master Edition
-
Tom5
addikt
Samsung F6500-nél van arra megoldás, hogy a beépített lejátszónál a hangokat normalizálja? Értem ezalatt, hogy a robbanások, zenék, effektek üvöltenek a beszédhang meg szinte hallhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz Kernel #67940 üzenetére
Az előlap ugyanúgy lepattinthato róla mint az eddigiekről. Pusztán a hátlap kisebb és maga a bottom sasszé is kilátszik hátul, s ezáltal félig betölti a hátlap szerepét is.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Kernel
nagyúr
Az én szervizemben pedig szükség lehet a kijelző modul szétszerelésére is, de ezt a H4200-at akárhogy néztem, lepattintható keretet sem láttam (ami egyébként is már régen rossz, ha feszegetni kell, sérülhet közben a kijelző stb.).
Az egy dolog, hogy Samsung márkaszervizben (egyik ügyfelem mesélte) kizárólag komplett kijelző akartak cserélni, T-Con és inverterrel együtt, ez már az ő bajuk. Közben csak az invertert kellett javítani, kicsit nevetséges...
-
stnorcy
aktív tag
Köszönöm a válasz.
Tudom hogy melyik usb-s stick jó hozzá, de én a belső modulra gondoltam és azért kérdeztem hogy jó vagy jók e hozzá az a két típus amit irtam. Mert látam olyan tipusú tv-t amit emlitettem s abban belűl volt a wifi s nem usb stickel.
Erre szerettem volna megoldást.Iphone 13 Pro - Apple Watch SE (LTE)
-
Batib
őstag
[link]
Egyébként kijelző panelt szervízben sem cserélnek, csak kijelző modult. Ez tartalmazza a kijelző panelt, a különbözö fény átalakító rétegeket, a háttér világítást, s magát a a bottom sasszét, ami jelen esetben müanyag.
Jelenleg a magyar Samsung 4-5-6os sorozata 3 féle megoldást alkalmaz.
Az alap: pl H6200, H6400 vékony kivitel hátsó megvilágítás.
Az olcsósított: pl H6203 vastag kivitel, hátsó megvilágítás, fém bottom sasszé stb
A legolcsóbb: H4200: vastag kivitel, műanyag eyszerűsített kivitel, HD ready. (ugy tudom nemsokára lesz belőle FHD is)Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
w333
félisten
válasz Kernel #67931 üzenetére
Azt a kisebb levehető részt ha leveszed ... szerintem körbe a keretet hátulról le lehet pattintani, valahogy csak össze rakták azt a TV -t, nem hinném hogy berakták volna előbb a kijelzőt, aztán körbeöntötték folyékony műanyaggal
(#67936) Pumma
Még azt is szét lehet szedni ...
[ Szerkesztve ]
-
vmaxter
tag
válasz Tegla80 #67927 üzenetére
Nem ott még nem néztem, de az AllShare-nél nekem a Serviio jön fel, ugyanis a gyári AllShare helyett nekem az van. Magyarul az AllShare alatt nekem a hálózati helyek jönnek fel, nem alkalmazások.
Még megpróbálom a gyári beállításokat visszaállítni, mert szerintem is a frissítés okozza a galibát. Bár azt nem értem az ügyfélszolgálat ennek a lehetőségét miért nem említi.
-
dreim76
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Samsung SSG-5100... 3 d szemüveg kompatibilis-e a H sorozatú tévékkel -
Kernel
nagyúr
Tudtok valamit erről az önhordó karosszériás cuccról (H4200), voltaképpen hogyan lehet szétszerelni a kijelzőt, LED-háttérhez hozzáférni, javítható egyáltalán, vagy komplett eldobandó?
Nézegettem a MMarktban, de mintha egybe lenne öntve az egész keret, csak a hátán van egy kisebb levehető rész.
-
coolfire1973
csendes tag
Hali hozzáértők!
Lenne egy kis problem.
Adott egy UE32F4510-es TV és DIGI.A LAN kábel egyből megy a tv seggébe.Az a probléma,hogy a digi accos net.Nem lehet router nélkül megoldani a hálózatot?Mert már keresgéltem,de semmit nem találtam.Így meg nem tudja a tv belőni a hálózatot mert nincs jel,mivel nincs megadva a felhasználó és jelszó.
Valami ötlet?
Köszi előre is
CF -
Tegla80
addikt
válasz vmaxter #67925 üzenetére
Szia
Gyorsba atfutottam a beszelgeteseid es ha jol ertelmeztem....
regebben volt picassad es most nincs,de a legujabb fw van fent ....
Ha ez igy van akkor valszeg az auto fw frissitesek valamelyike volt a ludas,ha eddig +volt akkor az uccso...
Plusz nalam amugy "ES5500" nel az allshare -ben a kepek menupontban van a picassa a face ,nem is a smart ban... ott is nezted??Sony® & PlayStation®
-
vmaxter
tag
Bocs, de nem értem..., lehet nem egy dologról beszélünk?
Google+ szolgáltatás az én TV-men végképp nincs. Ez egy régebbi típus és nincs teljes értékű böngésző rajta. Hasonlóan kell letöltögetni hozzá, az app-okat, mint okostelefonra. Van egy lista, benne egy kategória nézet, ahonnét le lehet ezeket tölteni. Melyik kategóriában találom? Nálam összesen két Google app érhető el: a Google Maps, ami kezdetektől rajta van a tv-men, de nem használható. Valami jogi szöveget ír ki, azzal hogy megszűnt a szolgáltatás, továbbá egy újdonság, a Goggle Talk, azt kipróbáltam, megy, de az csak a csevegő szolgáltatás.
-
törölt tag
Valakinek cserélték már gariban foltosodás miatt?
-
PuMbA
titán
Még mindig utánanéztem és mindenhol azt írják, hogy nem 24Hz-en működnek a TV-k, hanem 4:4 pulldownoznak vagy valami hasonló és 72 vagy 96Hz-en működnek, de a józan paraszti eszem, akkor is azt mondja mint te. Mi a fene különbség van abban, hogy 1 képet kitartunk 3 ideig és a között, hogy 3 képet kitartunk 1 ideig, amikor is a kristályok szerkezete / iránya nem változik közben, mivel a 3 kép ugyanaz és a háttérvilágítás se villog vagy kapcsol ki közöttük Ha ezt elmagyarázná nekem valaki valahogy, hogy miért lesz más eredmény a kettő között Villog a háttérvilágítás vagy mi? BBéci el tudod ezt magyarázni LCD szinten, hogy mi történik a két esetben és hol keletkezik a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
vmaxter
tag
válasz #94529552 #67908 üzenetére
Hiba? De milyen hiba? Nem lehet, hogy nem mindegyik típusú készülkre érhetőek el ugyanazok az app-ok?
A TV-n biztos nincs Piacassa, többször végignéztem. A Samsung App-ban is kerestem, de nem tudom melyik kategóriában keressem, többet is átnéztem. Az életmód kategóriában képnézegető progi van több is, de a Picassa nincs köztük. A legfrissebb szoftver van a TV-n. Ráadásul az ugyfélszolgálat sem adott egyértelmű választ, a Google fejlesztésre hivatkozott. -
Gicz
addikt
teljesen nyilvánvalóan kevered!
Ha a gt60-adra 24p-t küldesz, a panelod 96hz-en fog kegyegni, azért h ne vibráljon, de attól még a film 24FPS-frame per sec. Attól h mindegyik 4x van felvillantva, még 24fps-ed lesz, 24 mozgásfázis, 24 különböző képkocka másodpercenként.
ha a panel csak 1x villantaná fel, és a 24fps 24hz-en lenne lejáttszva, na az lenne vibráló. LCD-n a 24p kadenciahelyesen juddert csinál, nem vibrálást. A tesztelés alatt levő összes LCD-den 24fps-el ment a 24p film. nézhetetlen volt? nem hiszem...
A moziban a filmtekercset lehetetlen anélkül levetíteni, hogy ki ne takarnák a lámpát addíg amig a következő képkocka a vetítő elé kerül, különben nem csak mosódás lenne. a lámpát kitakargatni 24hz-en az vibráló nagyon. ezért villantják ugyanazt a képkockát 3x 4x stb. Mert a mozi film "impulzus kijelző".
Az lcd-n nem kell kikapcsolnod a háttérvilágítást h más kép legyen rajta, egyszerűen csak más pozícióba fordulnak a kristálolyok. 24fps-ed van igyis ugyis. sample and hold kijelzőn értelmét veszti h kadenciahelyes lejátszáskor 24, 48, 72, 96 hz-e a frissítés, mert annyi történik, h nem változik semmi két azonos képkocka frissítése között.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ismétlem, a 24 fps teljességgel nézhetetlen. A klasszikus, filmes mozikban mindegyik képkockát, kétszeri kitakarással, háromszor villantják fel. Tévék esetén a négyszeri felvillantást használják a jobb készülékek, az a 96 Hz. A butábbak más pulldown-t alkalmaznak, akár 50 vagy 60 hertzesre alakítják, ami szintén pocsék látvány. LCD-n a lassú folyadékkristályok miatt - élességvesztéssel társulva - kevésbé zavaró a szaggatás. Úgy szoktuk mondani, hogy elkenik a ricegést. De attól még nem tekinthető jónak, csakis az egész számú többszörözés ad makulátlan élményt.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PuMbA
titán
Viszont akkor hogy is van... Szóval, ha én a gépen megadom a videókártyámnak, hogy 24Hz-et nyomjon a TV-re, akkor a TV nem azon fog működni, hanem 96Hz-en (pl., ha 100Hz-es TV-ről beszélünk), tehát önmagának megnégyszerezi a kapott adatot és négyszer kinyomja?
rtings.com is ezt írja:
"On a plasma TV, the 48Hz vs 96Hz means you will perceive less flickers on the 96Hz. Some people don't even see the screen flickering at 48Hz though, so you might not be susceptible to this. LED TVs are different because the LCD panel does not flicker at all, no matter the refresh rate. The backlight usually flickers though, to control the luminosity of it. "[ Szerkesztve ]
-
jeno852
tag
sziasztok segítséget szeretnék kérni először lesz SAMU Smart tv-m és ADSL netem van itthol. konkrétan Invitel.
ha bedugom simán az UTP kábelt a tv-be akkor ott is be kell írni a felhasználónév+jelszó kombót, vagy hogy működik ez pontosan?
konkrétan ez a típus: Samsung UE32EH5300 Smart LED TV
a modemem: DSL-360R Dchard féle firmware update-el.
please valaki segítsen nagyon fontos lenne ezt tudnom ezen múlik hogy megvegyem e vagy ne
[ Szerkesztve ]
-
jani-wan
tag
Oké, azt nem kérdeztem hogy próbálta ki, de mivel informatikus, feltételezem, hogy PC-vel.
Illetve ha mások is a követelmények, ez jelentheti azt hogy egyik pillanatról a másikra a kábelben megváltozott valami ami miatt már nem alkalmas arra hogy PC-t összekösse a tévével, de arra alkalmas maradt, hogy egy DVD-t összekösse a tévével? -
BBéci
legenda
Lehet, hogy számodra úgy tűnik, de nem keverem, pontosan tisztában vagyok mindkettő működésével.
Szerintem Te még nem láttál valódi 24 fps-t. Nem tud semelyik plazma 24 hertzen frissülni.(#67893) jani-wan
Informatikában teljesen mások a követelmények, mint videotechnikában.(#67891) PuMbA
Nem mindegy, de ha ennyire nem értjük meg egymást, akkor inkább hagyjuk![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
törölt tag
Nagyon befürödtem ezzel a 40es F7000-essel Esti filmnézésnél sötét jelenetnél tiszta folt a kijelző, + bevilágít a sarkakon...Ezt nem lehet gariztatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...