Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
Sokmindent. Pl. minden átmérezhető. Vagy pl. az ikonok kaphatnak többféle gesztusvezérelt funkciót. Az animációk és a gesztusok sokkal részletesebben testreszabhatóak. Meg ilyenek.
Az már egy más kérdés, hogy a OneUI-al nem nagyon működik minden rendesen, de ez gondolom szándékosan van így a Samsung részéről. -
ribizly
veterán
-
ribizly
veterán
Ami az egyik fő paraméterré nőtte ki magát nálam, hogy innentől olyan telefon közelébe se menjek, amiben ilyen "van".
A másik a "Camera light sensor", ami lassú is, sokat is kér enni, de legalább sok esetben teljesen hibásan működik:
Olyan autós tartóban használom a telefont, ami 3 oldalról fogja (alul 2 sarkon és felül középen). A felső pont beárnyékolta a kamerát a felülről érkező direkt napsütéstől. Full sötétbe ment át a kijelző. -
ribizly
veterán
Megosztom Veletek eltávolodásomat az Android-tól, amelyet alapvetően az S20FE5G készülék váltott ki.
Volt nem egy Android-os telefonom (ZTE Blade, LG Optimus Black P970, Sony Ericsson Xperia Ray, Samsung S3 LTE (i9305), Oneplus 3), amiknél legtöbbször az volt a cél, hogy az adott idő jobbik készülékei közül kerüljön ki és lehessen rájuk akár (utolsó frissítés után) valami frissebb, custom ROM-ot (Cyanogen, LineageOS, Resurrection mod, ...) is rátenni és így időtálló(bb) legyen. Ennél a készüléknél nem ez volt a cél, hanem a problémamentesség.
Persze nem figyeltem eléggé, amikor a (virtual) proximity meg a (virtual) light sensor témaköre felmerült, mert olyan tetszetős feature-ök, mint a jó kamerarendszer, erős proci, nagy kijelző (ez amúgy nekem már túl nagy volt), 120Hz, nagy aksi, IP68, QI töltés elvitték a fókuszt.Az első pofonokat az említett virtuális HW-ek adták, amikor éppen nem voltak hajlandóak rendesen működni. A második az Always on Display aksit leszívó hatása (ami azért dühítő, mert korábban ez nem volt gond O+3-on, sem feleségem A5 2017-én). A további problémáim már inkább furcsaságok, meg egyéni preferenciák, hogy túl nehéz a készülék (kényelmetlen volt, megfájdult az ujjam), alig tudtam egy kézzel használni (nincs feltétlenül nagy kezem, de nem is annyira nagyon kicsi: 19x8.5cm, bár inkább a tenyerem nagy, az ujjaim rövidebbek), ez az elnyújtott kijelző teljesen értelmetlen volt, mivel több esetben az app most nem lett nagyobb, mert a szélességre hasonló volt a korábbi O+3-hoz, de a teteje elment. Az ujjlenyomatolvasóval sem bírtam megbarátkozni, mert az korábban hipp hopp csinálta a dolgát, itt sok időnek kellett eltelnie, hogy egyáltalán vakon jó helyre tegyem az ujjamat, és a megfelelő mennyiségű időt tartsam rajta.
Sok érdekességet csinált a OneUI is. Pl. a korábban megvásárolt Nova Launcher bug-os volt, ha nem gombokat használtam a vezérléshez (sokszor meg-megállt a kép, amikor home-ra mentem), a Youtube (meg igazából más sem) semmivel sem lett nagyobb, mint korábban, talán inkább kisebb is lett a kijelző keskenysége miatt, több esetben úgy éreztem, hogy a 60Hz-es módban, amikor mondjuk nem volt "szükség" a 120Hz-re a telefon minden szempontból belassult (nem energiatakarékos módban is), mert nem csak, hogy nem érzékelt olyan pontosan, de még lag/stutter is jelentkezett. A Samsung saját ökoszisztémáját nem akartam a Google megoldásai helyett (browser, pass, stb.), de ezektől megszabadulni, róluk lekerülni igen nehézkes volt.Bevallom őszintén, hogy a Oneplus 3 után, habár érezhető volt a vas erőssége, de messze elszomorító volt a használata. Az újdonság hatása nem sokáig tartott, mert beárnyékolták más tényezők. Tulajdonképpen a mérete és a súlya volt, ami végül a lecserélését triggerelte és feleségemhez került.
Egy lehetséges opció lett volna nekem, hogy egy ASUS Zenfone 8-ra cseréljem, de végül egy iPhone 13 mini-re esett a választás és habár sokan itt óva intettek az almától, nekem maximálisan bevált. Nem sokkal került többe (200k vs 265k), mint amennyibe anno az S20FE került és bár a 120Hz-es kijelző jó volt, csak ez az egy amit fel tudok hozni, mint "visszalépés". Április közepe óta használom, szóval nem olyan friss az élmény már, de azon az 1-2 apróságon kívül, amik kényelmet okoztak vagy meg lehetett oldalni Android-on és használtam (pl. Sleep as Android, emulátorok használata). Kb. annyi a különbség, hogy filesystem szinten kevesebb dologhoz férek hozzá, de ugyanúgy mennek a google-s appok, minden ugyanúgy szinkronizálódik, ahogy eddig. Én maximálisan elégedett vagyok az almás világgal, de ez leginkább annak köszönhető, hogy bizonyos "korlátozások" igazából engem nem érintenek olyan mértékben, hogy gond legyen, viszont kaptam egy nagyon megbízható és jól működő készüléket.
Zárásképp még annyit, hogy amúgy az S20FE5G egy nagyon megkapó készülék (ahogyan az egész FE lineup), de látszik, hogy bizonyos dolgokat a gyártó is változtat (pl. az S21 FE-ben már nem virtual a proximity sensor), mert nem lett jó. Az is egyébként egy tök jó dolog, hogy fullos HW-t kap a készülék CPU/GPU és kamera szempontjából, ám közben visszafogják SW-ből (pl. Director's View hiánya), vagy nem kerülhet bele adaptive display. Ismerősöm is ezt akart venni, de úgy alakult, hogy sajnos Exynos-os verziót kapott céges készülékként és azzal még több volt a probléma, mint az enyémmel: melegedési problémák, komolyabb akadozások, WiFi sebesség problémák, gyorsabban merülő aksi. Szóval ez a készülék lehetne egy "kapudrog" a nem Samsung felhasználóknak, de szerintem arra pont nem megfelelő. Azoknak viszont, akik eddig Samsung-ot használtak és beleszerettek a OneUI design-ba, valamint nem akarják elengedni a Samsung-os ökoszisztémát (mint pl. feleségem), azoknak több, mint tökéletes.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett.
-
ribizly
veterán
Másnak is merül ész nélkül a márciusi frissítés óta?
Előtte se volt egy üzemidő bajnok, de most végképp használhatatlan. -
ribizly
veterán
válasz
gretzky77 #941 üzenetére
Nos az a nagy helyzet, hogy nem találok rá külön opciót. Annyit ír, hogy a RAM Plus (virtual memory): 4GB. Most hirtelen sem a developer options-ben sem lelek semmi arra utaló jelre, hogy ezt bármilyen formában változtatni lehetne. Ez amúgy csak azért érdekes, mert eme link szerint kellene tudni umount-olni.
-
ribizly
veterán
Igen.
@#936Nagyfejű
Alapvetően amúgy nem sokmindenről tűnik fel, hogy nem a OneUI3-at használja az ember.
Ugyanúgy néz ki 1:1-ben. Van az az 1-2 effekt (le-/fel húzáskor nyúlnak a képernyő elemei, ha már nincs hova scroll-ozni; animációk egy része kicsit feltűnőbb lett (pl. wireless charging, sikertelen fingerprint read), ...), ami nem volt korábban, meg 1-2 app kicsit más színben vagy startup screen-el indul, de egyébként fel sem tűnik.
Sebességre meg fogyasztásra nem lett jobb, azok amik eddig problémásak voltak (pl. Twitter app, ha google password manager-e a default, akkor nem indul el rendesen, csak minden 2. indításra; az AoL szívja az akksit, stb.), de talán rosszabb sem. -
ribizly
veterán
válasz
Dilikutya #609 üzenetére
Egyébként én is ezt gondoltam, de valójában ez az árkülönbözet egyre kevesebb már. És ahogy ma áll a tendencia, lehet egyre elenyészőbb lesz.
Az álláspontodat megértem az IOS-ről, bár van itthon egy iPad Pro 9.7" és még a mai napig kapja a frissítéseket (5.5 éves!) és valahogy mentes a nyűgöktől. Kényelmetlennek lehet nevezni, mert sokminden fix. -
ribizly
veterán
Maximálisan egyet kell értenem a hozzáállásoddal.
Én még használom az enyémet, de ez volt az utolsó Samsung telefonom nekem is.
Sőt én annyival tovább fogok lépni, hogy az Android-ot is elhagyom hosszú idő (LG Optimus Black P970, Sony Ericsson Xperia Ray, Samsung S3 LTE (i9305), Oneplus 3, Samsung Galaxy S20 FE 5G) után ezt az egész katyvaszt el kell engedni, mert komolyan mondom egyre (a rosszabb nem feltétlenül megfelelő szó rá) furcsább és kiszámíthatatlanabb.Kamera szempontból az egyik alternatíva amúgy kb. a Oneplus 9 (Pro) és az Iphone-okból a 12 Pro és 13 Pro modellek. Esetleg a Realme X3 SuperZoom. Meg persze van sok más kínai (drága) alternatíva, illetve valamelyik ASUS-t is dícsérték, de én már nem vennék olyanokat.
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Van olyan beállítása az AOD-nak és hozzá tartozó appoknak (camera sensor, fingerprint sensor, egyéb?), amik szívják az aksit, de mégis folyamatosan van óra és a lehető legkevesebbet eszi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- ASUS notebook topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest