- Valorant
- PlayStation 5
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dark Souls sorozat
- Hogwarts Legacy teszt
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Degeczi #8627 üzenetére
"... Pestit teljesen jogosan ... " - nem akartam volna szét-OFF-olni a topic-ot, de emellett most mát nem tudok elmenni szó nélkül. Szóval mi ad erre bárkinek jogalapot?
#8626 TestamentDNR
" ... viccesebb, mint a Comedy Central" - igen, mikor Márki-Zay újabb magyarázkodását / szerencsétlenkedését nézem, akkor utána tényleg feleslegesnek érzem a Comedy Central-t. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Degeczi #8097 üzenetére
"Telefonról távvezérlést én azért nem szeretem ... "
+1
... és az se lesz kellemes, ha ne adj' Isten véletlenül majd valaki ráül, leesik, ráfröccsen valami. Családban - ahol nem csak egy ember használná a box-ot - pedig végképp macera a telefonos vezérlés. Ugye mi van ha nem vagyok otthon ...#8096 Hatman
Kicsit úgy érzem megbántottalak. Ha így történt volna, akkor sorry! -
Bigyó
tag
válasz Degeczi #7799 üzenetére
Kipróbáltam, köszönöm a tippet, remekül megy.
Más. 18.7-es KODI esetén beállítottam, hogy nem kérek auto frissítést csak értesítést. 3 nap után meggondolta magát valami belül és a bekapcsolást követően már a Mártix üdvözölt. Egyelőre nincs szaggatás, fagyás stb. szépen megy rajta minden....kivéve az NFS-t.
Piros a kék, plussz a minusz
-
azbest
félisten
válasz Degeczi #7775 üzenetére
bizony vagy debug van vagy usb
Amúgy engem az bosszant, hogy wifi debug nincs külön opcióban. Mert hálózaton át a debug módban elérhető adb-vel, kábel nélkül is. De nem tették ki a menübe, hogy külön a hálózati debug akkor is mehessen, ha az usb-t valami eszközzel akarjuk használni.
-
Steve1207
veterán
válasz Degeczi #7609 üzenetére
Jogos, igen, úgy értem még azt a félét se lehet beszerezni külön, emiatt érdekes lehet a "gyári" távir. története is.
(#7608) Jakesz: sima "egér" jelleg, ilyen usb stick-et bele lehet dugni és kezelni xy irányítókkal, amikkel meg az alap funkciókat ellátod. Több, mint a semmi és azok is megvannak 3e környékén.
Nekem amúgy 1,5 év után ezen is lekopott pl a vissza gomb és a hangerő le, valamint viseltes a navigációs (kopások). Ez azért nem a 6e-et érő kategória.
.
-
Steve1207
veterán
válasz Degeczi #7125 üzenetére
Nem vitatom, NFS-sel nem foglalkoztam, DLNA esetében meg nem kiesik a hang/képsáv/sub váltás? Én pl évek óta SMB-zek és a 4K 50-60Mb/s-es videótömörítéssel elvolt ez is szépen, nem tudom ennél több kinek kell. De pl NFS beállításról szívesen olvasnék, meg miért érdemes úgy, mi az előnye pl ilyen streaming cuccok esetében, akár összehasonlító tesztekkel is, ha vannak, mert érdekes lehet.
.
-
Fall-N
veterán
válasz Degeczi #7037 üzenetére
Egyetértek, meg sokszor az angol nyelvi szóviccek sem magyaríthatóak, így a "kreatív" szinkron rendező talál ki valami marhaságot. A film címek mutatják mennyire kreatívak tudnak lenni. Ezenkívül sok szinkronszínész egy ripacs. Persze régen voltak kiválóak, például Dörner György. Trónok Harcának a szinkrona mondjuk nem lett rossz.
-
gyugyo79
addikt
válasz Degeczi #3456 üzenetére
Az egy nagyon érdekes dolog, hogy honnan szedik azokra a hangot, mert ha megnézed az nfo -t pld az aranyéletből van E-AC3 meg AC3 is 640 kb/s -es viszont az HBO a tv-be 384 kb/s -el adja az adások alatt.
THOR 0.8°W >> 11843 >> HBO HD ez nem változik adásonként csak, hogy 5.1 vagy 2.0 stb ...[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Degeczi #3454 üzenetére
Ha olyan lesz mint ami az adások alatt van és miért lenne jobb akkor olyan nagy veszteség azért nincs. Ha az erősítő tud egy Dolby Pro Logic-ot vagy jobbat akkor azt bekapcsolva is majdnem ugyan azt kapod kb ... és nem csak a szinkron nem az igazi mint a lemezeken hanem az eredeti hang se az pláne, hogy hiába az ac3 hangsáv az adás alatt ha csak 2.0 ott is sok minden. Főleg a sorozatokból.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Degeczi #3349 üzenetére
a fénykép alapján a második sem gyári eredeti szerintem, a gumi gombok árulkodóak. A gyárin azonos a színe és lehet nem is gumi. Közben látom máshol is árulnak "copy bluetooth" jelzéssel.
Én mlg 13 körül vettem a hasonló gyárit. [link]. De hogy nagyobb legyen a kavar, a korábbi fajta gombelemes távokból is létezik eredeti.
Néha hallani olyat, hogy van akinek küldött a xiaomi sorozatszámot bekérve cserét. De főleg ez az usa weblapos email elérhetőségükre igaz. Európai hivatalos oldaluk lehet nincs is (xiaomi.eu nem az). Esetleg valami global oldalon... van aki meg infrásat árul hangosként, ami nem lehetséges
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Degeczi #3347 üzenetére
Hát, a csavarokon túl kampók is tartják. Persze lehet csak nem megfelelő módon próbáltam kinyitni és valóban annyira összetett és integrált, hogy max megfelelő műszerekkel és eszközökkel, meg hozzáértéssel lehetne hozzányúlni
Az elemtartó felől van debugger port, ha jól emlékszem, talán soros.
Ha hirtelen halt meg, még akár firmware frissítés áldazata is lehetett. A mibox3-ason nem láttam még ilyet, de az S kapcsán valamelyik videóban volt már, hogy a távirányító szoftverét is frissítette a rendszer. Meg firetv sticken is láttam ilyet. Nekem fokozatosan döglött le, szóval valami elfáradhatott. Marad az olcsó gagyi infrás utángyártott, gyári infrás vagy a hang nélküli bt fajta. De elég elvetemült árak szoktak lenni újabban a gyáriaknál. A kínai hangos táv változat meg egyenesen rablás. A nemzetközi model távját meg nem is kapni.
Vagy persze valami stickes teljesen más fajta távval is működhet. De olyanból nekem nem ment a hang.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Degeczi #3195 üzenetére
Upsz, a topikjában írtak szerint tényleg csak 2.0 hangot adnak - hát így nem leszünk barátok, nem fogok előfizetni rá.
-
Dr.NX
addikt
válasz Degeczi #2252 üzenetére
Vagy még inkább egy Amlogic boxxal.
Én arra váltottam errőla hulladékrólMi Box 3-ról, nem bántam meg.Elfogadom a sütiket.
-
azbest
félisten
válasz Degeczi #2176 üzenetére
haha. Ha cukiságokon dolgozom, akkor nem halad a funkcionalitás. Gyűlnek az ismert hibák, amelyeket meg kellene javítani. Az új feature-k miatt meg a managerek állnak sorban. Ahogy a rendőréknél is át lehet szervezni embereket oda, ahol szükség van rájuk, a fejlesztőket is be kell osztani. Sok cégnél nem értik azt, hogy a hibák javításában, az időszakos kódrefaktorálásban is van üzleti érték. Csak a látványos újdonságokat hajhásszák, mert a folytonos változást miatt jönnek majd az új felhasználók. A dizájnerek kávézás, kirándulás és több órás ebéd közben mindig ki tudnak találni valami cukiságot, amitől majd a hűde szeretik a felhasználók. A gyakorlatban inkább művészlelkek, akiknek hiányszik az ismerete arról, hogy mi kényelmetlen vagy használhatatlan, ők a cukiságot látják. Ritka, hogy valami tudatos és logikus indoklás miatt legyen úgy ahogy.
Másrészt, ha valami problémáról fogalmam sincs, akkor lehet előveszek valami más, egyszerű, könnyű és gyorsan megoldható dolgot is, pl ikoncsere
(#2175) kraftxld
fejlesztőként is eldurrannak agyak, amikor több idő megy el a cuki dolgok próbálgatására, amikor a dizájner megszakérti a saját produktumának pontos megvalósítását a termékben, amivel elment egy hét... meh nem tetszik, próbáljuk meg úgy hogy... bakker.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Degeczi #2138 üzenetére
De az ugyan az mint a tápcsatlakozó kihúz bedug. Szóval aki úgy csinálja mint te annál biztos nem fog ez előfordulni mert így amikor a kapcsolót felkapcsolod akkor indul.
Viszont amúgy ez a csoda nem is kikapcsolna teljesen amikor kikapcsolt állapotba kerül csak egy speciális alvásba megy különben távról se lehetne bekapcsolni, ahol az a tippem, hogy ki fagy amikor rossz.
Szóval inkább a két fajta állapot közt lehet különbség csak amit az a beállítás változtat de semmi köze a teljesen lekapcsoláshoz és a 2 állapot közt viszont meg már tényleg lehet mérhetetlen is a különbség egyszerűbb fogyasztás mérőkkel.[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz Degeczi #2122 üzenetére
Köszi,
Automatára tettem a képfrissítést, így 1080p 50hz.re rakta alapból. Próbáltam a többit is, de azokkal akadt a kép, így ezzel használtam.
De nem is ez ami igazán zavaró, hanem amit írtam is, hogy a hangok el vannak csúszva. Ezt miért csinálja?
Kodiban 0.3-ra kellett állítani a hangot így jó nagyjából. A projektor gyári, béna lejátszója nem csinál ilyeneket. Senki nem tapasztalt hasonlót? Esetleg a kábelek miatt lehet?
Van egy projektorom ennek van 2 HDMI portja. Egyik a digi boxhoz a másik most a mi boxhoz. Hang pedig egy soundbarból jön és optikaival van csatlakozva a projektorhoz. Így van hangom mindenhol.
A MI boxban a Beállítások/ Hang/ Digital sound menü alatt HDMI van kiválasztva. Ha auto-ra megyek akkor az SPDIF-et valasztja ki automatikusan, igy viszont sehol nincs hang. Se a MI box menüjében se filmeknél, sehol. Ha HDMI-t választok akkor jó.
Ez okozhat ilyen hibát? Ha igen mi lenne a megoldás? Tényleg zavaró, ha nem lehet ezt megoldani, lehet megy vissza a boltba így."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Carlas
senior tag
válasz Degeczi #2019 üzenetére
Nekem is ezért is mondom hogy nem a sóher emberből kell kiindulni aki mindent letölt. hány dvd filmem volt ami meghalt a dobozba magába és olvashatatlan sajnos. de BD-nél is volt sőtt még fóliázottnál is. nekem ez volt a nagyobb gondom + 2018 ban a központi tároló elég általános megoldás. jó lenne ha a xiaomi valami durva cuccot kiadna. tuti igény lenne rá és jó áron is tolnák.
[ Szerkesztve ]
Több mint 16 éve a Hardveraprón!
-
Levente1991
tag
válasz Degeczi #1993 üzenetére
Egyetértek, remélem, előbb-utóbb stabilizálják, bár az lenne az igazi, ha valami csoda folytán vissza lehetne rá tenni a 6.0-t, amíg az volt rajta, imádtam a kütyüt, teljesen más világot teremtett, pillanatok alatt kéznél volt minden, döccenésmentes volt, és mindennel elbánt, ahogy kell. Ez a minipc sajnos a leírás és az elmondásod alapján nem győzött meg, de még nem tudtam a javító frissítés óta kipróbálni a boxot, bízom benne, hogy legalább az alapvető funkcióit visszakapta, holnap tesztelem.
-
azbest
félisten
válasz Degeczi #1946 üzenetére
A google egyre újabb rendszert követel meg. Az ősztől már 8as androidra célzott appot lehet a play storeba feltölteni. [link]
Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet a régi androidot is támogatni, viszont némelyik változtatás, amit az új támpgatása megkövetel, csak keservesen, sok plusz munkával oldható meg a régi rendszerekre. Mi például most android 5.0 -tól támogatjuk a fejlesztésbkor. És sokszor kibukik teszteléskor, hohy a régin valami nem jó és mást csinál mint kéne. -
gyugyo79
addikt
válasz Degeczi #1843 üzenetére
Amikor én olvastam az még nem volt ott.
De így elég egyértelmű.
Azóta lett egy ilyen is:
https://xiaomi.eu/community/threads/mi-box-3-master-bug-list.44784/Persze ezzel előrébb nem vagyunk max ha mind mögé kerül egy javítva amit meg is kapunk.
Meg remélem repül az eddigi beta csapat és akik ezt szedték össze maradnak. Ha egyáltalán volt rendes beta, mert azért pár hiba elég necces...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Degeczi #1721 üzenetére
valószínűleg arra panaszkodnak, hogy nem downmixeli le vagy alakítja át. Megfelelő hang eszközzel a passthrough korábban is ment.
"Netflix still does 5.1 DD+ audio if HDMI connected to a DD+ capable audio reciever."- handles all AC3, DTS and HD Audio Passthrough, inc. Atmos and up to 7.1 Multichannel LPCM in Kodi Krypton 17.6 & Leia [link]
-
azbest
félisten
válasz Degeczi #1636 üzenetére
rádiósnak a külön stickkel működőt szokták nevezni, ami nem a beépített bluetotthoz kapcsolódik, hanem a saját dongle-jéhez. Így spórolnak a licenszen és az eszköz sima vezetékesnek látja.
(#1632) tau_ba
a gyári táv bluetoothos a nemzetközi változathoz, ahogy írták hangvezérlős. Viszont külön nem lehet kapni, szóval ha elromlik vagy ráfekszel, akkor vége. A kínaiakhoz lehet kapni külön is távirányítót, ami a nemzetközivel is működik, azokból van infrás, bluetoothos - hang nélkül, bluetoothos és hangos és mozgásérzékelős. Én a másodikat vettem, mikor megpusztult a gyári. Meg persze infrásból van nem gyári gagyi is, ami 2 dolcsi és jobb lehet a semminél.Más:
Rákötöttem a miboxomat egy 4k monitorra. Hát ez nem semmi. Viszont úgy látom, hogy a miboxhoz kapott hdmi kábelnek ez lehet már sok, nem engedte kiválasztani a 4k-t 60Hz-el azt hiszem, viszont a monitorral kapott vaskosabb kábellel már pöpec. A youtube-t próbálgattam eddig és vajsimán megy (60Hz módban főleg 30Hz-es 4k videók).(#1638) donjohnson
120/10-es telekom. Egy huawei b525-ös router wifijét használom access pointnak (5GHz, a mibox 866-os módban tud kapcoslódni). A youtube debug módja 50 megabit körül mutatja a sávszélességet, amit abból számol ki, hogy a leszippantott videó darabkák milyen gyorsan érnek ide. Amúgy a wifi ki tudja hajtani a teljes sebességet például notival.[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz Degeczi #1532 üzenetére
Nálam úgy működik, hogy a CEC aktív maradt, de a power vezérlést inaktiváltam (TV-nél és erősítőn is). Így ugyan érzékeli ha lekapcsolom a TV-t, és elhallgat kb. 1 mp-re, de utána minden oké.
Ha bekapcsolom a TV-t, akkor persze az erősítő az ARC miatt átáll a TV hangjára, két gombnyomással újra a BOX van a TV-ben és szól az erősítőn.
Persze a TV random bekapcsolja az erősítót is (igen, inaktiváltam ezt a funkciót) nagyon ritkán, de nem zavaró a dolog.