Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
újraolvastam a cikket... ez a HSFL csak számomra nem világos, hogy miért ezek a számok?
PCIe linkhez ugye 3 érpár kell a low-speed szignálokat (SMBus és JTAG, ezeket a SoC úgyis tudja mert millió egy más egyéb dologra is kellenek) valamint a groundot (ez ugye adott, nem számít) leszámítva, ebből egy (a REFCLK differenciál pár) olyan, amit elvileg közösíteni lehet az egyes végpontok között, így egy linkhez vagy sávhoz, kiépítéstől függően, elég 2 érpár (Tx és Rx diff pár) illetve ezen kívül még el kell különíteni egy darab érpárt az órajelnek, azt onnantól tovább lehet osztani egy clock bufferrel, nem kell linkenként külön.
SATA-hoz két érpár kell plusz a ground, ebben nincs semmi extra.
USB 3.0 meg egy külön érdekes kérdés, kell egy érpár a beágyazott USB 2.0-nak, illetve két másik a 3.0-hoz. ez viszont végpontonként 3 érpárt jelent.
Feltételezem egy HSFL is fizikai szinten egy vagy két differenciál érpárt jelenthet amit a root komplexben lehet konfigurálni hogy mit csináljon (kicsit mint az OCuLink, PCIe vagy SATA), ez a PCIe és SATA esetében oké, az USB3 viszont 3 érpárt követel a szabványos implementációhoz.
viszont akárhogy számolom a matek nem jön ki. vagy nekem nem megy az elemi matek, vagy ebben van még valami extra turpisság.
valaki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
Én most éppen Draka Cat6 kábeleket húzok be a falakba (szép kékek), de mellette szépen elhasználom a kb. 100 méternyi Cat5e kábelemet is, alapvetően a hozzáférhetőbb helyekre.
Remélem, a következő átvezetékezés már optikára lesz...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
haxiboy
veterán
Detto, Patch Panel, fali szerelvények, minden elő van készítve a 10gbit-es hálózathoz, kivéve az eszközök. Bár már szemezek néhány jónak tűnő 10G switchhel, igazából csak 4 eszközhöz lenne értelme itthon csak azokba is venni 1-1 normális hálókártyát...még kibírok 1-2 évet hátha olcsóbb lesz
Hosszabbítás csak 1 helyen van, IDC-s Cat6E betűzős hosszabbítóval, de tény hogy nagyon kevesen fizetnék meg szerintem az otthoni 10gbit-et, a szerszámmentes keystone darabja 3k körül volt abból kellett összesen talán 44db (fal + patch panel)[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
hallador
addikt
Itthon a lakásban szerintem sincs értelme Cat5 fölé menni. De ez volt kéznél 😄
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
-
félisten
De alapvetően nem a Cat7-ről volt szó, hanem a Cat6e-ről, ami nem létezik.
A Cat7/Cat7A nyilván létezik (Cat7e szerintem nem), és tán még ISO is ismeri, de a hivatalosnak tartott (ANSI)/TIA nem. Nem mintha ennek bármilyen jelentősége lenne.
MaCS
-
hallador
addikt
Hát annyira, hogy a komolyabb TV-k már 15 éve Cat7-et használtak, de pl a Nato is itt ott. Mondjuk speckó fogó kell hozzá, meg speckó dugó, de nem, hogy nem szabványos, hanem nagyon is szabványos, és ahol komolyabb árnyékolás kell, oda más nem is lesz jó, csak a Cat 7.
A Fogó pont ugyanolyan mint a Cat 6 lenne, de a dugó full fém, árnyékolt.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
fatpingvin
addikt
nem láttál te akkor még semmit... cat5e kábel elfogy, szaki 4 szál kettősszigetelésű kéteressel megtoldotta pár méteren... volt nagy csodálkozás hogy a két gigabites végpont miért beszélte meg hogy 10Mbps-en fognak beszélgetni. aztán amikor kibontottuk akkor azon volt a csodálkozás hogy a 10Mbps-t sikerült összehozniuk.
szerk: a 33-as még istenes, kókány megoldás de alapvetően talán nem annyira működésképtelen mint egyes alternatívák.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
válasz zetor2000 #33 üzenetére
Ideiglenes megoldásként én mostanában napi rendszerességgel kötök ilyen csatlakozásokat, annyi különbséggel, hogy nem csavaros, hanem rugós csokit használok.
A gond ott kezdődik, ahol ezt a "mester" végleges megoldásként alkalmazza, aztán levakolja.
Amíg szerelt dugók vannak a kábelek végén, ez gyakran ki sem derül, de ha aljzat is kerül a drót végére, az gyakran eredményez párosítatlan érkiosztást. Persze már olyat is hallottam, hogy a színek nem számítanak, mert a router egy óra alatt megtalálja a helyes sorrendet, ne tessék aggódni, holnapra menni fog, viszonlátás!
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zetor2000 #30 üzenetére
Nem mintha támogatnám a gányolást, de a Wagon és a csokin is egészen jól átmennek a bitek. Nálam a felújítás alatt előfordult pár hajmeresztő ideiglenes szükségmegoldás (és sajnos olyan is, ami velem marad a hátralevő időszakra), de érdekes módon többszörös wagózás és sorkapcsozás sem zavarta a gigabitet. Igaz, tény, hogy nem elektromágnesesen szennyezett környezetben.
A csúcs eddig: rendes fali 8p8c csatlakozó - kábelcsonk rendes dugóval beledugva - 8x csoki - 130 méter Cat5 falikábel - a zöldre és a sárgára csoki, a barnára/kékre Wago - 130 méter falikábel vissza (!!!) - 8x csoki - 50 cm patchkábel gyári dugóval == 800 Mbps!!!!
MaCS
-
félisten
Én jelenleg is felújítok, bár már bő három hónapja lejárt minden elképzelhető határidő.
A villanyos brigádnak, akik mellesleg értelmes, emberek, sőt, az egyikük mérnök, a lelkére kötöttem, hogy mindenhová menjen bőven túlméretezett keresztmetszetű csövezés, hogy a jelenlegi igényeken messze felül is legyen hely ma még el nem képzelt kábeleknek is.
Ehhez képest van, ahol szomszédos szobák között 28 méter kerülővel sikerült megoldani az UTP-t, és már több helyen a ház határoló falain kívül mennek antenna- és netkábelek, mert elfelejtődött a belső kialakítás. (Jé, tényleg fel van írva. Bocs...)
De még mindig jobban állok, mint az az ügyfelem, ahol a villanyszerelő nemes egyszerűséggel felülbírálta a precízen megrajzolt Ethernet-terveket. Mert a fia, aki "nagyon vágja a témát' (érettségivel hálózati karbantartó), megmondta, hogy nem sok drót kell, hanem több elosztó. Persze, csakhogy a PoE kamerák és a VLAN-ok miatt kicsit költségesebb lesz a switchek beszerzése, de legalább maradt kiszámolt, de beépítetlen Cat6A kábelből legombolyított 200 méter...
MaCS
-
zetor2000
őstag
Villanyszerelő inkább ne húzzon ethernetet...
Én szerencsére személyesen nem láttam, de az internet tele van olyan meglepő és mulatságos megoldásokkal, amikor a villanyszerelő mesterek húznak ethernetet, és pl. Wago-val toldják, vagy sorkapoccsal. Neszeneked gigabit![ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
gliskard
senior tag
Én sem tudom milyen sávszélesség igény lesz egy átlagos lakásban 10-15 év múlva és ahogy írtad lehetne előre gondolkodni és erre egy külön kábelcsatornát kiépíteni végpontokkal (lehetőleg ⌀20mm-vel és kellően nagy ívekkel) pl. hogy lehessen cserélni a csavart érpáras kábelt üvegszálra... De, az informatikát használó (de ahhoz nem értő) lakosságnak csak egy töredékének fontos (lvl 3 egy kis része) amiről írsz. Részben azért sem előrelátók ebben a témában (sem) az emberek, mert hiányzik a mögöttes tudás ami alapján átéreznék a hosszú távú használt a pillanatnyi extra költség ellenében – mert a legtöbb esetben a villanyszerelés költséget ez szemmel látható összeggel megdobja.
De például én is böngészőben futó alkalmazásokkal dolgozom (figma, miro, stb.) és notebook-ot használok – hiába van rákötve külső monitor az ethernet-et nem dugom be, mert részint elég a wifi, másrészről a sokadik lakás átrendezés miatt az dolgozó asztalomhoz a fali csatlakozótól csak a szőnyeg alatt tudnám áthúzni a kábelt vagy a fal mellett körbe kéne vinni a fél szobán. De mivel nem kell, ezért maradtam én is a wifi-nél. Korábban a TV és a PS4 is ethernet-re volt kötve, de az átrendezések után már ezek is wifi-n lógnak pedig ki van építve a lakásban a hálózat, viszont anno sokba került volna minden falra tenni 1-1 kiállást, anno az akkori igényeknek és lakás berendezés alapján próbáltam kitalálni a kiállások helyét. Ma már ezek rossz helyen vannak.
A nagy átlagnak bármilyen bedugandó kábel csak egy újabb probléma, részint mert nekik nincs is szükségük komoly sávszélességre lakáson belül. Részint mert nem tudja megmondani előre a végpontok helyét – mert nem tudja hogyan fogja berendezni a lakást.
Nekik a wifi ebből a szempontból egy nagyon kényelmes megoldás (az egy másik kérdés, hogy szív a nem megfelelően kiépített wifi miatt).
Notebook, tablet, smartphone esetében a wifi a kényelmes és kevés olyan sávszélesség igényes feladat van az átlag embernél amikor ténylegesen szükség lenne 1Gb nagyobb sebességű otthoni hálózatra. Láthatóan a 4K video sem az ami felrúgná az asztalt, mert ritka a házon belüli média center amiről a TV-re strame-elik a jó minőségű, nem agyontömörített tartalmat, az emberek inkább a VDO/SVOD irányba mennek és inkább az internet szolgáltató által biztosított sávszélesség a probléma.
PH! fórumozók a fent említett besorolás szerint mind a lvl3-ba tartoznak és lehet, hogy egy jelentős részüknek olyan a munkája/hobbija amihez kellhet lakáson belül két pont között nagysebességű kapcsolat. De ez nem az átlag. -
félisten
Ezzel az a baj, mint amikor én építettem a saját házamat 1998-ban, akkor vitatkoztam a villanyszerelővel, hogy én szeretnék minél nagyobb kábelcsatornát, illetve minél komolyabb kábeleket behúzni. Még ha szerelvény nincs is (1998-ban 8p8c-s fali csatlakozó ismeretlen fogalom volt egy átlag villanyszerelő boltban), de legalább a kábel legyen bent. A vége sejthető, telefonkábel lett végighúzva mindenhol, olyan vékony csőben, hogy egy rendes Cat5 kábelt már nem tudtam végighúzni rajta utólag. 4 éve volt belső felújítás, akkor mindenféle alternatív utakon (padló alatt, szegőlécek mögött) kellett a Cat6 és Cat7 meg optikai kábeleket végighúznom.
Most a húgom építkezik és árnyékolatlan Cat5e kábelt húztak be, azt is az előszoba és a nappali között, a hálószobákba semmit. Próbáltam hatni rá, hogy azért legalább már Cat6 kábelt kérjen, és legalább a csövezés legyen meg, de nem érdekli...
Pont ez a baj azzal, hogy nem előrelátóak az emberek az építkezéseknél...
Igen, most lehet, hogy elég egy Cat5e kábel az átlag usernek, de 10-15 év múlva elég lesz? Komolyan megéri egy házépítés költségéhez képest kerekítési hiba határ miatt ezen spórolni?Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Alchemist
addikt
-
gliskard
senior tag
egyetértek veled, de amit leírtál az messze van az átlag felhasználótól.
Átlagos, életszerű használat esetén a sima gigabites net elég otthonra, mert kevés az intenzív adatmozgatási feladat. Notikat ritkán kötik ethernet-re, a gyerek PC-je pedig inkább szenved a gyenge internet kapcsolattól mint a belső hálózat sebességétől. Átlagos lakásban nem gyakori a pont-pont közötti adatmozgatás. VOD, SVOD esetén sem a belső hálózat szokott lenni a limitáló rész.
Átlag felhasználó nem fog nekiállni behúzni kábelt a lakásba és a villanyszerelő sem fog magától cat6 kábelt behúzni (kicsit merevebb mint a cat5e és picit drágább is a kábel meg a fali ajzat) max akkor ha kifejezetten ezt kéri a tulaj - de aki ilyet tud és kér az már nem átlag felhasználó.
Közepes és nagy cégeknél pedig ritka a DIY gépek használata amikbe az alaplapkat lehetne tenni amire hivatkoztal.
Ahol pedig notikat használnak ott a dokkoló eleve egy szűk keresztmetszett ami a 1GB ethernet-et sem tuná teljesen kihasználni. -
félisten
Meg a kínaiak, ugye...
De az én esetemben a vevő kifejezetten ott akart lakni és már a tervezési szakaszban jelezte, hogy minden helyiségbe elérő Cat6 kábelezést kér, könnyen áthúzható kivitellel, legalább 25 mm-es csövekben. Erre jött a válasz, hogy az nekik méltóságon aluli...
MaCS
-
félisten
"modern háztartásokban már csak oda tesznek vezetéket, ahová feltétlenül muszáj. "
Kb. öt éve: 1,8M Ft négyzetméterárú luxus lakásokból álló ház.
A hálózati kiépítés minden lakásban annyi, hogy az előszobáig megy egy UTP-kábel. A továbbkábelezést a többi helyiségbe felárért sem vállalták. Elvi okból. Mert a kábelezés elavult technika, és a cég imázsával nem egyeztethető össze elavult megoldások használata.
MaCS
-
Robert07
aktív tag
Más az integrált ethernet, és más maga az RJ-45-ös csati az alaplapon.
Ezek az integrált vezérlők nem tartalmazzák a PHY-t, csak a logikai részegységeket, tehát kell nekik egy extra chip, ami a fizikai interfésszel összeköti az integrált hálókártyát.Ez a fizikai interfész lehet Ethernet, viszont ezek a chipek valószínűleg SFP28-as, SFP56-os vagy QSFP28-as csatikhoz lettek tervezve, amik 25, 50 és 100Gb-et tudnak portonként. Továbbá az RJ-45-el szemben a PHY-k nagyon olcsóak, mivel a jelet nem kell rádiófrekvenciává konvertálniuk.
-
DudeHUN
senior tag
A wifi részéhez:
Itthon 2 kis belépő Asus ax55 van Meshben (1+ és egy fél fal választja el őket, meg egy előszoba). Simán megy az UHD stream Atmos hanggal (UHD-BD rip is) a kettő között, ahogy az UHD stream is (Disney+, Netflix...). Bár ez utóbbi kisebb bitráta ugye. Nem kötelező már kábel, ha csak ennyi az igény és nem a vasbeton födémen akarod áthúzni a jelet.
A kettő között 6-700-as kapcsolatot jelez a router felülete egyébként.Gamer for Life
-
Segal
veterán
Szerinted egy átlagfelhasználó tudja egyáltalán mi az a Cat5?
Kijött hozzá anno a szolgáltató embere bekötötte neki úgy ahogy neki kényelmes volt, ha meg leáll a f*szbook már telefonál is a tulaj hogy elment a net..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
zetor2000
őstag
Csak a hálózati szerelvények oldaláról megközelítve a dolgot - erre van némi rálátásom, meg ilyesmiket is szerelek néha - azt kell mondjam,hogy nem éri meg otthonra a 10gbit - _még_. A drót ára még hagyján, de egy szerelvény, ami néz ki valahogy, és rá merik írni, hogy képes 10Gbitet, az ~5-6E Ft, vagy felette. És ez lehet, hogy nem a komplett szerelvény, hanem benne egy modul, a drót végén az aljzat (e köré kell műanyag keret, szerelőlemez stb.)... Ehhez kell némi szerszámozottság, hogy megcsináld, meg egy kisebb-nagyobb felfordulás odahaza, hogy átkábelezd a lakást/házat. A vezeték vastagsága is másabb egy kicsit, így a régi helyett nem biztos, hogy bemegy az új...
A másik dolog, hogy a helyi lanod mondjuk lesz 10gbites. És? Van annyi állományod odahaza, hogy másolgassad hálózaton? Ezeket tényleg hálózaton KELL továbbítani? Mindent? ...nem...
Szolgáltatói oldalról értelmes áron 2-2.5Gbitet kapsz, mint lakossági üffél. A Digi 10Gbitet felejtsd, szerintem sehol nem elérhető, ha mégis, akkor én tévedtem. És ha mindenkinek 10Gbitet ad, akkor neki mennyi kell? Na, az a mókásabb dolog, mert ott nem 10Gbites lesz a felhordó hálózat, hanem icipicit nagyobb. Azt meg mi - én/te/mások - fogjuk megfizetni, mint szerződött ügyfelek. De amíg egy film értelmes módon, szaggatásmentesen sztrímelhető, senkit nem érdekel... idehaza még 4Kban is néha nézek online tartalmat, és mellette megy még némi internet forgalom.
A végpontokat kiszolgáló switch / router oldal is érdekes, mert ott nem kapsz TPLink / D-
Link cuccokat szotyiért - azok is látható összegbe kerülnek. Ott egy rendes 5-8 portos switch az ~100E+. Ha nincs szerencséd, akkor SFP modulokat is vehetsz - cserébe lehet lassabb portod, vagy optikai . De ez erősen zsebbenyúlós megoldás.Ami az alaplapokat illeti, ott lassan-lassan kezdenek terjedni a 2.5-5Gbit interfészek. Gondolom azért ilyen tetűlassan, hogy legyen idő felkészülni. Akinek kell, az instant átdrótozza az ingatlant, akinek meg nem kell, az a lap egyéb képességeiért kifizeti a felárat. Aztán ha majd ritka lesz az olyan lap, ami csak 1Gbites interfésszel rendelkezik, majd mindenki átdrótozza az ingatlanját, hogy a gyorsabb hálózatot tudja majd kezelni.
De ez még messze van. Szerintem 5-10 év.Ha esetleg az megfelelő, pár eszköz tud link aggregációt, azaz 2 ethernet interfészt össze tud nyalábolni, és akkor dupla sávszélességed van. Ehhez jó esetben nincs más dolgod, csak bekonfigurálni az alaplapi második ethernet vezérlőt, rossz esetben kell egy extra ethernet interfész a gépedbe á 2500-3500Ft, meg némi extra kábel, és másik, link aggregáció képes eszköz. Mert ha csak 1 eszköz tudja, az remek...
Szerver oldalon kicsit más a felállás, ott a gépek ára nem annyira jelentős, a hálózati struktúra eleve jobb, mint odahaza, a költségeken osztozik a sok üffél, nem annyira jelentős / drága dolog, mint egy otthoni rendszert "feleslegesen" felkészíteni 10Gbitre. Amíg nincs olyan tartós igényed, ami kihajtja a Gbites hálózatodat mondjuk 5/24ben, addig teljesen felesleges gyorsabb hálózat. Ezért se törik össze magukat a gyártók.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
bteebi
veterán
A felvetés valahol jogos, de nem teljesen értek vele egyet. Cat5e-n is elérhető a 10 Gbps, még ha csak rövidebb távokra is, és nem is akármilyen kábellel (sima Cat5 pedig szerintem már 10-15 éve se nagyon volt, bár ez csak tipp). De ha nem is vinné el a kábel, egy méter Cat6a (nem sima Cat6) kábel is "csak" kb. 250-350 Ft, szóval nem nagy tétel (50 méter legyen mondjuk 12-20 ezer Ft, plusz a dugók). Se magánszemélynek, se cégeknek (SOHO-nak se). Ha kábelcsatornában fut a kábel, akkor (is) evidens a csere, ha meg falon kívül... akkor is. Akkor mondjuk az esetleges lefogatások miatt kicsit hosszabb idő lehet.
Drágább router, switch kell hozzá? Igen, de miért? Mert az 1 Gbps-et kell tolni már vagy 15 éve, és az baromi olcsó? Mert hogy nem nagyon tetszett a fejlesztés, meg nehogy ne legyen már meg a szervereknél meglévő 10 Gbps extramagas felára??
A magasabb CPU terheltség max. akkor jön elő, amikor épp ki van használva a hálózat. De lehet, hogy akkor spec. pont nagyon kellene a sávszél. És akkor se feltétlenül 10, de nem is 1 Gbps (vagy "csak" 850-950 Mbps), hanem mondjuk stabil 5-6. Annyira nem vagyok képben processzorterhelésben, egy 1-2 magos ezeréves procinál, vagy egy Atomnál tutira fájhat, de azért egy max. 4-5 éves, 4-8 magos CPU-t aligha fektet meg.
Az ac/ax wifi tényleg elég jó - lenne. Kis távolságokra, direkt rálátás mellett valóban elég jó, de azért a kanóctól az se jobb. Ilyen esetekben az ethernet kábeles csatlakoztatás evidens dolog, bár nem feltétlenül esztétikus (olcsón). De ha már van egy fal, vagy emelet, némi vasbeton... akkor az addig stabil 4 pöckös 3-500 Mbps-ből hirtelen lesz 1-2 pöckös 20-30, ami már egy közepesen jobb videó streamjéhez sem ideális, és pláne nem GB-ok mozgatásához (ami persze nem feltétlenül gyakori). Ráadásul még valamelyest ingadozni is fog...
Az hatalmas előnye a wifinek, hogy gyakorlatilag (racionálisan) korlátlan számú kapcsolatot bír kezelni, míg egy gagyi, mezei, bár akár 100 ezernél is többe kerülő router elakad 4-nél, vagy nagyon max. 8-nál. Előbbi könnyen lehet kevés, az utóbbi viszont már gyakran elegendő. Vagy ha nem, akkor ráaggatsz 1-2 db 8 portos swiitchet, oszt csókolom.
1 Gbps persze bőven elég lehet 1 embernek 1 szálon (már ha stabil), de onnantól, hogy vannak mondjuk 5-en... hát már érdekesebb a kép. De nem kell nekem 10 Gbps, csak "nice to have" lenne. A felével már beérném, a gyakorlatilag nem létező negyedével viszont nem. Jobb esetben nemsokára egy házfelújítás keretein belül Cat6a kábeleket fogunk behúzni fali végpontokhoz nem kevés szobába. Nem bánom, ha a kábel egyik végén csücsülő router/switch még csak gigás, azokat egyszerűbb lesz cserélni, mint később a kábeleket.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
tag
Hűha... szépet léptek előre fogyasztásban az integrált ethernetnek köszönhetően...
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
gliskard
senior tag
a legtöbb lakásban cat5-ös kábel van (vagy még az sem, inkább csak wifi) és kevesen használnak olyan switch-et amivel a nagyobb sebesség kihasználható lenne (na meg mire használná az átlag ember?).
ebből a szempontból nem igazán éri meg fejletebb ethernet vezérlőt beépíteni (pláne ha magasabb a cpu terhelése is).
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Azt elmagyarázhatná majd valaki, hogy hogy van az, hogy tudnak SoC-kba integrált 50-100 Gbps-es Ethernet vezérlőt adni 210-400 dollárért, miközben akár kétszer ennyibe kerülő alaplapoknál (amikhez a "megfelelő" processzor önmagában drágább ezektől az SoC-któl) a kisebb sebességnek is csak a huszada jut??
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest