- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
Tim jól beszél
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Vistaboy
veterán
Srácok, ha megkérhetnélek rá benneteket, amennyiben valahol félrefordítást vagy elírást tapasztaltok, akkor ne egymás közt vitassátok ezt meg itt a fórumon, picit fennhéjázó hangnemben, hanem írjatok nekem - vagy annak, aki írta a cikket - egy privátot, és abban mondjátok el, hogy mit rontottunk el. És akkor ki is tudjuk azt javítani.
Sajnos emberek vagyunk, hibázunk néha (Az sem titok, hogy én személy szerint nem vagyok egy perfekt angolos), de annyira idegesítő állandóan ezeket a tudálékos kommenteket olvasnom, pedig már nem egyszer kértelek erre benneteket. Segítsük egymás munkáját, ne okoskodjunk itt, hogy milyen májerok is vagyunk, mert valamit jobban tudunk a másiknál.
Köszönöm.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
atee
őstag
A pc-t nagyon rég eltemették sokan. Valahogy aztán megis nagy túlélő. Meddő vita az egész. Pro és kontra ismétlődő érvek. Nekem van mindkét platform. Sokkal többet használom a pc-t. A 360 hetekig be sincs kapcsolva. Fps meg a közelébe se kerülhet. Vitathatatlan azonban, hogy szép számmal vannak olyan játékok amik konzolon elvezetesebbek.
[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
HaaS
addikt
Hohó, nekem még mindig megvan! Csak zöld, nem kék, mint a képen... ez a kincs a háeszedben meg... ez egy kincs...
Ha már borzasztóan offtopikolunk, elárulom, hogy a Plane&Tankot egyszer végig tudtam játszani, mert nagyon ideges voltam... történt ugyanis, hogy ki akartam köpni a kisszoba ablakán a betonra, de az alsó szomszéd, a Béla kisszobájának párkányára pottyant, mert ügyetlen voltam kicsit... amitől persze nagyon berezeltem, mert ha az anyjáék észreveszik, az gáz... szóval a nagy parában kiakasztottam a játékot!
Ér röhögni!
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
Gothmog
senior tag
Megvolt nekem is
Meg volt olyan, amiben ballonnal kellett madarakat kerülgetni; meg dupla képernyős zsiráfos (majmok dobálóztak, illetve gurítgattak kókuszdiót, és ezeket kerülgetve kellett zsiráffal faleveleket zabáln); meg dupla képernyős kalózos/királylány-szabadítós, meg volt még egy-kettő, amire nem emlékszem, de a kedvencem az alábbi volt, amit ovis koromban kaptam valami idelátogató amcsi ismerőstől, még 82-83 táján kb. (én ez utóbbival kezdtem)
Vicces amúgy, hogy milyen jól el lehetett ezekkel szórakozni. Élvezetesebbek voltak a mai játékok egy jó részénél
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
VictorHUN
aktív tag
Ha pc nem lenne akkor a konzol sem létezne
David Icke: Ébred már az oroszlán
-
Archer
őstag
"a Halo: Reach kimagasló erényei miatt többé nem akarnak majd a játékosok PC-n FPS játékokat játszani" - Nyílván, az emberek most majd hanyatt-homlok rohannak a boltba Boxot venni, a CS szerverek elnéptelenednek, BC2 is lehúzhatja a rolót, a Rage pc-s fejlesztését meg akár már most abbahagyhatják
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
BalaNce87
addikt
Ez teljesen így van én ha akarok játszok fpst konzolon nem riadok meg tőle, a fun a lényeg, de mondtam már hogy én alapvetően konzolt inkább akkor használnám ha lenne kivel játszani, így haverokkal nem gáz, mert tudjuk egymásról hogy mind2-en bénázni fogunk párszor, de multiba beszállok azt csak nézek, forgolódok jobbra balra és nem igazán élvezném azt hogy csak halok (a haloba).
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz BalaNce87 #26 üzenetére
Ugyan, komával szerintem van vagy 10-12 órányi Halo coop a hátunk mögött, és a srác akkor kapott a kezébe először kontrollert, amikor betöltött a splitscreen, és hát állíthatom, hogy nem fogják felfedezni, mint kontrolleres őstehetség.
Ettől függetlenül tök jól megy neki, és élvezi. Szóval egyetlen dolog kell hozzá: megfelelő hozzáállás (ezt nem úgy értem, hogy rajongani kell érte, hanem úgy, hogy nem kell élből leírni)Sectumsempra - For Enemies
-
BalaNce87
addikt
Hát annak a rengeteg embernek fontosabb volt a kényelem és biztos elege lett a számítógépből, nekik jobb illetve megszokták azt a korlátozott mozgást. Az újabb fps játékok lehet kifejezetten jók multiba, igazából l4d-t próbáltam coop-ba havernál és hát nem ment valami jól, pedig nem adtam fel. Mind1 én biztos bénáznák egy jó darabig és nem 1 hónap lenne mire úgy játszanék, mint gépen, ha lehet egyáltalán úgy. Például a bad company 2-ben, ott szabad területeken is lazán rohangálnak anélkül hogy rájuk lőnének vagy ha lőnek is nem találják el pontosan, meg pl sniperrel sokkal jobban adja a fejest, konzolon egszerűbb ugyanaz a játék. Azt mondtam hogy irányítani lehet csak én azt nem mondanám tökéletesnek. Az FPS inkább való pc-re, egy hack and slashbe nem fogsz olyan problémákba ütközni fordított esetben, azt ugyanúgy lehet egérrel és billel irányatani, ahogy az összes tps-t, sőt szerintem a gears of war szerű tps-ek amibe célozni is kell ott is jobb az egér. Mafia 2-be pl egérrel olyan egyszerű lelőni mindenkit, bátyjám azt mondta azért játsza gamepaddal mert több a kihívás benne, nehezebb becélozni az ellenfelet.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz BalaNce87 #23 üzenetére
Ha szerinted fps is irányítható akkor rts is
Ez mondjuk nem igaz.
Ameddig az FPS relatíve minimális játékmenetbeli variálással tökéletesen játszható konzolon (nem, nem olyan pontosan, meg mittomén, de teljesértékűen, gyak. pont ugyanazt a játékot, mint PC-n), addig az RTS esetében teljesen meg kell változtatni a koncepciót, ha élvezhető, kézreálló játékot akarsz (pl. Hlo Wars).Ugyanígy nem lehetne Diablo-t játszani konzolon, semmilyen eredménnyel.
Egyébként srácok, bújjatok már elő a barlangból, és nézzetek már körül, hogy hányan multiznak konzolon FPS-ekkel. Persze értem én, mindenki kicseszik magával, és csak bénázva hülyül ezek között
Amit meg kéne érteni, hogy a játékmenet nem összehasonlítható az irányítás miatt, és mivel más a játékmenet, ezért eléggé felesleges olyan kijelentésekbe bonyolódni, hogy itt jobb, ott meg rosszabb (függetlenül a személyes preferenciától).
Azt meg a hülye is tudja, hogy az egér pontosabb a kontrollernél, tehát most nem mondtak a PC-sek újat ezzel. A probléma az, hogy szerintük hiába rosszabb, ha egyszer a konzolos FPS-t tökéletesen lehet irányítani a kontrollerrel...
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
chungee
addikt
Ennyi erővel hack 'n slash műfaj kízárólag konzolon a legélvezhetőbb. Ezzel újat mondtam Vagy: PC-n is lehet gamepad-al nyomni, de konzolba is lehet dugni bill+egeret. Ez is marha nagy újdonság Istenem, ezek a flame keltő cikkek. Tiszta ATI vs NV csata.
[ Szerkesztve ]
-
BalaNce87
addikt
válasz talpalavalo #20 üzenetére
De halonak elég lassú a menete, nem kell ide oda kapkodni a fejed honnan lőnek, hanem ugrasz egy nagyot majd lebegsz és szétnézel ki merre. Hack and slash tökéletes pc-n is, meg lehet venni hozzá joy-t is ha valami nem tetszik, így meg aztán tökmind1 milyen platformon játszod. Fps-t lehet konzolon játszani, csak annyi az egész hogy konzolon kényelmesebb, pc-n jobb az irányítás. Ha szerinted fps is irányítható akkor rts is, csak nem mind1 milyen eredménnyel, lásd gamepaddal szimulátort, lehet irányítani csak nem olyan precízen, pl kanyar vételnél vagy gáz/fék adásnál.
Én is játszottam konzolon fps-t nem is egyszer, de akkor se arra van kitalálva, így elhülyültünk régen haverokkal amikor osztott képernyőn toltuk, ilyen alkalmakra tökmind1 volt hogy bénáztunk kicsit az irányítással, de multiba én személy szerint nem csesznék ki magammal, képzelj el egy cs-t konzolon, nem lehet. Egy TF2-őt se tudnék elképzelni controllerrel, mert azzal eléggé korlátozott lenne a mozgás.
Szóval nem rossz azon játszani csak rosszabb, mint pc-n, nem annyira áll kézre.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz BalaNce87 #17 üzenetére
Ez jelenleg az Xbox 360-ra igaz, előtte az Xbox-ra is igaz volt, de pl. a PS3-ra közel sem annyira, a régebbi konzolok esetén meg pláne.
Meg egyébként alkatrészt ahhoz gyártanak, amihez kell, és ezáltal el lehet adni, szóval nem azért van a konzolokba alkatrész, mert lepotyog valami a PC-től.
Egyébként érdekes, hogy probléma merül fel a PC-s FPS-ek minőségével. Én inkább úgy mondanám a dolgot, hogy ha már kiadnak egy FPS-t konzolra, akkor az legyen rendesen megírva, a la Halo, ugye pont az irányítás miatt, ami kihat a játékmenetre is.
Ami meg PC-n szar játék (az irányítástól függetlenül), az nyilván szar konzolra is.
-
LackoMester
addikt
Nagyon helyes.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
talpalavalo
aktív tag
de nem értem ilyen szempontból miért hasonlítgatjátok össze? A PC-s gamer játsszon, PC-s ellen a konzolos meg konzolos ellen, a differenciát, illetve a játékélményt kéne nézni vagy mifene... Egyébként le Campelek én bárkit kilométerekről, csak lehet nem olyan villámgyorsan, de a konzolt nem is arra találták ki. Ennyi, és ott a Hack and slash ami meg pc-n egy rakat kaki pont az említett egér miatt, illetve az autóversenyzős és a verekedős ami szintén jobb konzolon... A stratégia az egyetlen ami Pc-re való, az Fps meg tökéletes játékélményt nyujt boxon is, erre nincs is jobb példa a Halonál..
-
menalcas
őstag
"az egér + billentyűzet párosítás még mindig a lehető legideálisabb megoldás az FPS műfajú játékok irányításához."
"Plusz, akármelyik profi FPS játékos megmondja neked, hogy célzáshoz még mindig az egér a legjobb eszköz." - tette hozzá.
A szent szószerk.: az egész annyira igaz, áááá a hideg futkosott a hátamon mikor olvastam, végre valaki aki jól látja a helyzetet, konzolok jönnek és mennek, de pc marad
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
Blaise
veterán
A játékipar meg a hardverpiac fő mozgatórugója
Szóval a PC-s játékok tuti nem halnak ki soha, mert akkor nem lehet majd eladni a legújabb hardvereket.
-
BalaNce87
addikt
Ez így van ha nem lenne pc azaz alkatrészek akkor konzol se létezne, mert nem tudnák miből összerakni, az meg már más téma hogy melyik platform a népszerűbb. Az meg elvárható lenne hogy egy fps-t rendesen megírjanak pc-re, mert azon jött létre ez a műfaj, mondjuk nem mintha ez már sokat számítana.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Well said, Tim!
-
titán
Ha magat az elmenyt es a latvanyt nezzuk, a pc a mai napig verhetetlen jatekokban es valszeg az is marad.
-
keIdor
titán
Vajon mennyit fizethetett az AMD, vagy az nVidia?
Igen-igen, ez egy csali volt a megfelelő embereknek, tessék ráharapni.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Morden24
nagyúr
Kész szerencse, hogy az utóbbi időben nem kezdett el konzolra is fejleszteni az ID, ugyebár
Meg mindenki más (pl. Crytek), aki anno azzal egrecíroztatta a PC-fanokat, hogy ők bizony platformexkluzív fejlesztőcég, meg hangzott ott el melegebb duma is.Szóval ugatolhatnak ezek itt egymásnak, meg átcsulázhatnak a kerítés felett, de kb. csak a vallási fanatikus fanboyokat érdekli a sok marhaság, amit beszélnek.
Egyébként inkább azzal foglalkozzanak, hogy végre legyen történet a játékaikban. Emlékszem, a Doom4-hez akartak szerződtetni (vagy meg is tették) valami színvonalas(abb) akárkit, talán írót. Abból mi lett? Inkább ezzel foglalkozzanak.
P.S.: Az, hogy konkrétan az FPS-nek a PC az otthona, nem vitatnám, az indokokat már inkább.
Maradjunk annyiban, hogy a játékstíluson belül a klasszikus pixelvadász FPS (ami igazából a Quake idejében kezdett bejönni, nem a Doom meg Duke multik alatt) az, aminek a PC az otthona.
Ez olyannyira igaz, hogy a Doom bizony megjelent konzolra is.Én valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy az FPS a mostani elterjedt stílus, amikben a legújabb technológiai megoldásokat a lehető legjobban tudják prezentálni, és erre még mindig a PC a legalkalmasabb.
[ Szerkesztve ]
-
Jander
senior tag
mókás csávó ez a Timmy, fejlesszen csak PC-re játékot, majd meglássuk meddig él a cége, és meddig fog ilyeneket dumálni...
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
vhunor
őstag
Srácok, én tudom, hogy fan munka ez a hírezés, de elég sokszor csúszik be ez eredeti jelentéstartalmat elferdítő vagy megváltoztató fordítás...
-
dabadab
titán
Ize, azt azert nem mondta*, hogy "mindig is a PC volt a jatekipar mozgatorugoja" - ami jo dolog, mert ez pont nem igaz: nem is olyan regen meg a jatektermi gepek meg a home computerek (es azon belul is a C64) voltak a fo platformok.
*: az eredeti: "In my opinion the PC will always be the core of the gaming industry - it is the timeless stable platform that as developers we will always be able to rely on."
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Na most el kellett olvasnom, hogy ki ez a Tim Willits.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
HaaS
addikt
Én ezzel kezdtem!
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
talpalavalo
aktív tag
ehh erről egy darabig még vitatkozni fognak....
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest